Volg ons via
 
 

Er wordt er een jarig!

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Er wordt er een jarig..............

 

....................hoera, hoera, dat kun je wel zien dat ben ik!

 

Deze maand ben ik jarig en ik kan me daar elke keer weer als een klein kind op verheugen.

 

Niet dat ik er slapeloze nachten van heb ofzo, die tijd heb ik al lang achter me gelaten, maar ik vind het gewoon leuk om jarig te zijn.

 

Ik blijf het raar vinden dat ik soms mensen hoor zeggen “Dit jaar vier ik mijn verjaardag niet, geen zin in” of “Ik heb er een hekel aan om mijn verjaardag te vieren, bah!”.

 

Natuurlijk zijn er zat redenen om je verjaardag niet te vieren, daar heb ik ook alle begrip voor. En ik laat niet-feestvierende jarigen vanzelfsprekend wel in hun waarde. Misschien kom ik zelf ook nog weleens in zo’n situatie dat ik niet in feeststemming ben.

 

Maar voorlopig is het hier gewoon feest in juli!

 

Vroeger, toen ik biologisch ook nog een kind was, kon ik wel slapeloze nachten hebben als mijn verjaardag in aantocht was. Vooral al die cadeautjes, daar kon ik maar niet op wachten! Ik kan ook nog steeds dat in-de-gloria-gevoel terughalen wat ik dan voelde als ik ’s ochtends wakker werd.

 

Jaren later toen ik inmiddels op de middelbare school zat, waren cadeautjes helemaal niet meer zo interessant maar was jarig zijn vooral erg leuk omdat die ene leuke overbuurjongen ook samen met zijn ouders even zou oversteken om te feliciteren. Dus voordat die kwam ging ik mezelf wel tig keer checken in de spiegel want er moest natuurlijk geen haarplukje verkeerd zitten.

 

Toen ik werkte waren mijn verjaardagen weer om een andere reden extra leuk: ik was eindelijk eens een keertje wel “op school” jarig. Het was in mijn schooltijd (de pre-vakantiespreidingperiode) altijd vakantie op mijn verjaardag en nu weigerde ik dus om vrij te gaan nemen. Ook al was het nog zulk mooi weer en ook al was het nog zo rustig op het werk, ik ging werken op mijn verjaardag en zorgde elk jaar weer voor een lekkere zelfgebakken traktatie!

 

Er is iets dat in al die jaren nooit veranderd is: mijn moeder feliciteert mij altijd klokslag

10.30 uur. Hetzij live, hetzij via de telefoon. Dat is het tijdstip waarop ik geboren ben en ze heeft er echt een traditie van gemaakt om me ook dan pas te feliciteren.

 

Ik ben zo blij dat ik niet ’s nachts om 3.00 uur ofzo geboren ben!

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 02-07-2006
Hits: 4636
Categorie: 
Blogs van: Sje
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Populairste blogs
Nieuwste blogs