Volg ons via
 

Lege calorieën

Lege calorieën | Column over afvallen

Special care leden van de website van www.valtaf.nl kunnen hun eetdagboekje invullen en door mij laten nakijken. Daar wordt ook gretig gebruik van gemaakt. Bovendien geven deelnemers die het eetdagboekje dagelijks invullen aan dat deze methode werkt. Het leert je om bewust om te gaan met je dagelijkse voedingspatroon waardoor het afvallen hen iets gemakkelijker afgaat.

Een gewoonte die ik vaak tegenkom in de eetdagboekjes is het eten van rijstwafels, crackers en beschuit. Onder afvallers bestaat het idee dat dit goede producten zijn om slank te worden. Het is ook heel begrijpelijk dat veel mensen dit denken, de producten zijn lekker en bevatten weinig calorieën. Je zult denken: dat past perfect in een energiebeperkt dieet!

Maar als ik deze producten in een eetdagboekje tegenkom, probeer ik de deelnemer toch ervan te overtuigen om ze niet als volledige maaltijd te gebruiken. Het probleem van deze producten is dat ze de maag niet vullen. Het zijn net hapjes lucht die toch weer calorieën opleveren.

Het ontbijt is een verschrikkelijk belangrijk onderdeel van de dag, vooral voor afvallers. Als je dit invult met 2 crackers met kaas kun je er je vingers op natellen dat je een uur later weer trek hebt. En dat zal dan vaak ingevuld worden met hét grootste struikelblok voor afvallers: tussendoortjes! Bruin brood zorgt ervoor dat je veel langer verzadigd blijft en het bevat relatief weinig calorieën vergeleken met rijstwafels en crackers. Een rijstwafel bevat 26 calorieën, een cracker 47 caloriëen tegenover een snee bruin brood van 77. Behalve dat bruin brood veel beter vult bevat het vele andere voedingsstoffen die goed zijn voor je gezondheid en darmen.

Een essentieel onderdeel van verantwoord afslanken is dat je je er goed bij blijft voelen en dat eten niet je dag gaat beheersen. Je kunt prima een energiebeperkt dieet van ongeveer 1400 calorieën volgen zonder last te hebben van hoofdpijn, honger, kou en lusteloosheid. Als je hier last van krijgt, is er waarschijnlijk iets mis met je voedingspatroon.

Daarom daag ik ook alle deelnemers uit om zelf de producten met elkaar te vergelijken. Probeer 1 dag de rijstwafels of crackers met beleg en de andere dag 2 sneden bruin brood met hetzelfde beleg. Ga eerlijk na hoe je je voelt na de ‘lege calorieën’ en na het brood. Ik hoop dat ik dan iedereen heb overtuigd!

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 13-11-2006
Hits: 15774
Categorie: 
Afvallen met Freya, Goede voornemens
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
calorieën, afvallen, dieet, eetdagboek
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Populairste blogs
Nieuwste blogs