Volg ons via
 

Koken is mijn passie

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Op vrij late leeftijd ben ik begonnen met de HBO opleiding Voeding. Voordat ik met deze studie begon, werkte ik al enige jaren als kok in verschillende restaurants. Hoewel ik het werk heerlijk vind om te doen, is het lichamelijk erg zwaar en hebben de werktijden een grote invloed op je sociale leven. Na vele overwegingen heb ik dan ook besloten om een studie op te pakken. Natuurlijk wilde ik iets gaan studeren wat ik heel interessant vind: voeding.

Tijdens mijn opleiding ben ik als bijbaantje in de keuken blijven werken om alle kosten die bij een studie komen kijken, te kunnen betalen. Wegens omstandigheden ben ik weer aan het bijklussen in de keuken en nu merk ik pas dat ik ‘mijn vak’ toch wel erg gemist heb.

Het is soms moeilijk uit te leggen waarom ik het zo leuk vind om in de keuken te staan: je moet keihard werken voor weinig geld en op de raarste uren. Waarom ik het zo ontzettend leuk vind, is omdat ik dan bezig met producten die ik heel erg waardeer. De mogelijkheden die er zijn met de producten die de natuur ons geeft zijn eindeloos. Daarnaast geeft het een prettig gevoel als mensen je een compliment geven voor het lekkere eten dat jij hebt bereid.

Als ik hoor dat de Nederlander steeds korter in de keuken staat (gemiddeld 20 minuten), word ik toch een beetje moedeloos. In dit tijdsbestek kun je een prima maaltijd op tafel zetten. Maar het is de algemene tendens in Nederland, dat alles belangrijker is dan een gezonde avondmaaltijd die met de familie aan tafel wordt genuttigd.

Tegenwoordig moet alles zo snel en gemakkelijk mogelijk. Op zich heb ik niets tegen kant-en-klaar maaltijden, ze zijn een goed hulpmiddel en worden telkens beter. Maar ik zou graag willen dat de mensen een beetje meer variatie aanbrengen in hun voeding en iets meer aandacht aan hun maaltijden besteden. Koken is namelijk helemaal niet moeilijk! Je hoeft echt geen topkok te zijn om een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Het enige dat nodig is, is een beetje meer inspanning. Ik zie niet in waarom mensen niet meer moeite doen. Voedsel is één van de belangrijkste levensbehoeften van de mens. Als je geen verantwoorde voeding binnenkrijgt, zal je er last van krijgen. Misschien niet morgen of volgende week, maar wel op de lange termijn.

Ik probeer nu via de website www.valtaf.nl mensen die willen afslanken ook te laten inzien dat koken daar een leuk onderdeel van kan zijn en dat met plezier in eten en koken, je snel weer gelukkiger wordt.

Daarom is mijn devies: heel Nederland weer de keuken in en gezellig en rustig genieten van gezonde maaltijden. Een alternatief is om in een restaurant te gaan eten, als je geluk hebt sta ik in de keuken!

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 28-11-2006
Hits: 2511
Categorie: 
Afvallen met Freya
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Populairste blogs
Nieuwste blogs