Volg ons via
 

Tussendoortjes

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ik merk op www.valtaf.nl dat veel mensen die proberen af te vallen moeilijk kunnen omgaan met “tussendoortjes”. Ondanks de drie maaltijden per dag, hebben veel mensen ook tussen deze maaltijden nog trek: lekkere trek.

Er ligt een groot assortiment verleidelijke tussendoortjes in de supermarkt. Hele schappen liggen nu vol met al dan niet verantwoorde repen en koekjes die ons vertellen dat we op een goede en lekkere manier kunnen "tussendoren". Vroeger bestond dit soort producten helemaal niet. Sterker nog: het begrip ‘tussendoortje’ was nog niet eens opgenomen in de Nederlandse taal! Hoe komt dat? Waarom is het tussendoortje nu zo populair?

De leefomstandigheden in de westerse samenleving zijn de afgelopen eeuwen drastisch veranderd. Vroeger verrichtten mensen over het algemeen zwaardere en meer fysieke lichamelijke arbeid dan nu. Ze hadden hierdoor meer trek om iets tussen de maaltijden door te eten. Toch bestonden er in die tijd nog geen tussendoortjes zoals wij die nu kennen, omdat mensen minder hadden te besteden en de transport- en opslagmogelijkheden van voedsel lang niet zo goed waren als nu. Het was simpelweg niet mogelijk om allerlei goedkope kant-en-klare tussendoortjes aan te bieden.

Als we de marketingafdelingen van voedingsmiddelenproducenten moeten geloven, wordt het grote aanbod van tussendoortjes tegenwoordig veroorzaakt door de behoefte die er is aan deze producten. De markt wil lekkere hapjes voor tussendoor en zij zorgen dat aan die vraag wordt voldaan. En daarbij verdienen ze ook een paar euro’s, natuurlijk.
Maar het werkt ook andersom. Juist doordat er zo enorm veel producten worden aangeboden, worden er ook heel veel verkocht. Hoewel we lichter werk doen dan vroeger en dus minder trek in tussendoortjes zouden moeten hebben, snacken we meer dan ooit. Niet omdat we dat zo hard nodig hebben, maar omdat het makkelijk, lekker en goedkoop is.

Het mooie van de moderne tijd met de nieuwe technologieën en hoge welvaart is dat we veel meer keuzemogelijkheden hebben voor onze maaltijden: we kunnen eten wat, waar en wanneer we maar willen. Tel daarbij op dat mensen niet meer zoveel fysieke arbeid hoeven te verrichten en je snapt dat deze luxe tegelijk een van de belangrijkste oorzaken is van de overgewicht-epidemie.

Hoe moet je nou eigenlijk met tussendoortjes omgaan? Daar kan ik je een advies over geven: laat jezelf niet te veel leiden door het aanbod. Sta eens stil bij wat je eet en vraag je af of je lichaam een product op dat moment echt nodig heeft. Als je bewust nadenkt over de opties, dan kun je makkelijk een gezonde en verstandige keuze maken.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 19-12-2006
Hits: 4027
Categorie: 
Afvallen met Freya
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Populairste blogs
Nieuwste blogs