Volg ons via
 

Eten met de kookwekker

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Eten met de kookwekker

Wij eten regelmatig met de kookwekker op tafel. Nou ja, wij niet, onze oudste dochter. Wij zelf hoeven er namelijk niet door allerlei waarschuwende piepjes aan herinnerd te worden dat het ongeveer tijd wordt om de maaltijd af te sluiten.

Onze grote kleine dame van 3 jaar heeft de neiging om zo verschrikkelijk te treuzelen met haar eten, dat het zelfs voor ons op een gegeven moment begint te vervelen om keurig te wachten tot iedereen klaar is met eten. Met als gevolg dat we legaal onze eigen opvoedkundige regels gaan overtreden. Natuurlijk geven we dan aan de treuzelkont de reden aan waarom wij wel vast verder gaan met ons dagelijks leven, maar een ideale situatie is het niet op deze manier.

Kijk, en als ze nou aangeeft dat ze niet meer hoeft te eten, ook prima. Ze hoeven bij ons echt hun bord niet leeg te eten hoor. Dan gaan we alsnog gezamenlijk van tafel. Maar elke keer als we vragen of ze nog wil eten, krijgen we een ja te zien of te horen. Afhankelijk van een eventuele hap die toch nog in haar mond beland is.

Dus sinds een tijdje pakken we het anders aan. De ambachtelijke kookwekker is voor de dag gehaald. Wel een sociale kookwekker want hij waarschuwt tussendoor bij 5 minuten, 3 minuten en 1 minuut dat het eindsignaal eraan zit te komen.

We beginnen te eten zonder de wekker in de buurt want het gaat ook weleens wel goed en je moet die kleine meid wel een eerlijke kans geven natuurlijk. Maar zodra het tijd rekken weer begint, komt het ding tevoorschijn en dan bepalen we in overleg wat een leuk aantal minuten is om de uitdaging aan te gaan.

En het werkt! Als de wekker enthousiast aangeeft dat de tijd erop zit, ruimen we hoe dan ook de tafel af. En wonder boven wonder heeft die kleine dondersteen dan elke keer alles op!

Fijn, zou je zeggen! Maar toch kan ik het niet uitstaan dat een huishoudelijk apparaat het wel voor elkaar krijgt en ik niet!

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 01-01-2007
Hits: 2964
Categorie: 
Blogs van: Sje
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Populairste blogs
Nieuwste blogs