Volg ons via
 

Op een kluitje

Op een kluitje | Column over afvallen van Freya.

Iedere dag doen duizenden mensen het, waarschijnlijk wel honderdduizenden. Hutje, mutje, opgepropt, zwetend, chagrijnig en geïrriteerd. Nee, dames en heren ik heb het nu niet over de sportschool, maar over het geweldige Nederlandse openbaar vervoer.

Iedere werkdag om ongeveer zeven over acht hoort mijn metro te komen. In de praktijk kan dit variëren van acht uur tot half negen, door werkzaamheden, storingen of mensen op de rails.

Dat er problemen kunnen zijn op het spoor, buiten de schuld om van het openbaar vervoer, daar kan ik vrede mee hebben en zal ik niet boos om worden. Maar dat ze niet kunnen begrijpen dat op bepaalde tijdstippen veel meer mensen reizen met eenzelfde transportmiddel kan ik niet begrijpen. Een kind kan toch de was doen?

Schuifelend instappen in een metro, waar op de een of andere manier altijd de verwarming op 40 graden staat, vol met mensen die balen dat ze weer naar hun werk moeten. Er hangt een stille grimmige sfeer, op een aantal mensen na die luidruchtig aan de telefoon hangen. Zitplek is een luxe, want verder als het gangpad kom je niet.

In het allerergste geval kom je niet eens de metro in. Vervolgens 10 minuten lang heen en weer worden geschud tegen allemaal mede-passagiers die je woedend aankijken als je per ongeluk op hun tenen staat. Uitstappen, rennen naar het volgende perron om de trein te halen, die natuurlijk vandaag een keertje op tijd komt.

Dit is mijn begin van de dag, ik denk voor velen herkenbaar. Oplossingen zijn er: In de file staan? Het kost mij meer reistijd, maar ik wel heb wel de ruimte, wat heb ik liever? Ik moet natuurlijk ook een beetje aan het milieu denken. Verhuizen, zodat ik op de fiets naar het werk kan? Vind maar eens een betaalbare woning in de buurt.

Voorlopig zet ik mijn verstand dus maar op nul en probeer tijdens de rit aan andere dingen te denken. Als ik dan tussen al die mensen sta weg te dromen, denk ik toch wel eens: Stel dat het percentage dikke mensen blijft stijgen, hebben we dan ook niet meer openbaar vervoer nodig?

Freya Zuidervaart werkt als voedingsdeskundige voor de website www.valtaf.nl, waar de deelnemers gezamenlijk de strijd tegen de kilo’s aangaan.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 23-04-2007
Hits: 3371
Categorie: 
Afvallen met Freya
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
voeding, dieet, lijnen
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Populairste blogs
Nieuwste blogs