Volg ons via
 

De harde realiteit van afvallen

Afvallen | Column van Freya over de harde realiteit van het afvallen.

Laten we niemand in maling nemen. Afvallen is verschrikkelijk moeilijk. Niet het gedeelte van de voeding, maar de psychologische kant. Je moet verschrikkelijk sterk in je schoenen staan wil je continue de discipline hebben om maar NEE te zeggen.

Ik heb ontdekt dat er 2 verschillende kanten zitten aan afvallen. De ene kant is het van belang de dagelijkse gezonde voeding en beweging vol te houden. De andere kant is de discipline van je zintuigen en hersenen.

Ik denk dat de voedingskant redelijk te doen is, met een goed dieet kun je dagelijks best nog wat eten en is het ook mogelijk om soms iets lekkers te nemen. Het is een kwestie van in het ritme komen en leuke tips uit te proberen.

Maar dan heb je ook de duistere kant, de kant die verslaafden ook hebben. Het continue trek hebben in dingen die niet goed voor je zijn. De producten die je niet mag hebben. Alcohol of drugs zijn makkelijker te vermijden dan eten. Want eten kun je niet uit je leven schrappen. Je hebt het nodig om te overleven, letterlijk. Daarom is deze tweedeling voor een afslanker ook zo moeilijk, aan de ene kant moet ik oppassen, aan de andere kant moet ik wel gewoon blijven eten.

Eigenlijk ben je als (beginnende) afvaller de hele dag jezelf dingen aan het ontzeggen. Een paar voorbeelden:

“Gefeliciteerd, maar bedankt geen taart voor mij vandaag,”

“Doe mij maar een spa blauw, ik mag maar 1 wijntje van mijn diëtiste.”

“Een friet met ketchup asjeblieft, mayonaise is niet goed voor mijn vetrollen.”

“Kun jij mij de 30+ kaas aangeven?” Ondertussen wordt er naast je een boterham belegd met gebakken eieren met spek en kaas.

”Chocolaatje bij de koffie? Nee, dank je ik heb nog een mandarijn in mijn tas.”

Je ziet je collega’s lekker de droppot leegeten, terwijl jij je die droge liga aan het wegspoelen bent met water.

Een hele moeilijke is ook: Je weet dat je om 7 uur gaat eten, maar het is pas 5 uur, je maag rommelt en het enige waar je aan kunt denken is een bakje chips. Daarom hulde aan de afslankers die de ‘geestelijke verslaving’ hebben kunnen doorbreken. Keiharde discipline is ervoor vereist om dit wekenlang vol te houden, ik denk dat de mariniers daar wel iets van kunnen leren. Aan de anderen, het is geen schande dat het niet meteen lukt, doe rustig aan en leer jezelf die discipline aan. Ik heb begrepen dat de drang naar die bepaalde producten vanzelf minder wordt!

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 09-07-2007
Hits: 6095
Categorie: 
Afvallen met Freya, Goede voornemens
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
afvallen, gezond gewicht, dietist, dieet, lijnen
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Populairste blogs
Nieuwste blogs