Volg ons via
 

Opruimers

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Beroepsmatige opruimers, zo zouden Professional Organizers het gemakkelijkst kunnen worden omschreven. Zo als zo veel tegenwoordig is dit vak uit Amerika over komen waaien. Daar vindt men het inmiddels heel normaal om iemand in te huren als het je niet meer lukt om je woon- of werkomgeving op te ruimen. Inmiddels zijn er in Nederland ongeveer 60 Professional Organizers en hun aantal groeit hard. Dankzij de vele media aandacht neemt de naamsbekendheid van deze beroepsgroep de laatste tijd hard toe.

 

Vorig jaar werd door RTL4 het programma Life Laundry uitgezonden. In dit veel besproken programma werden met rotzooi volgestouwde woningen opgeruimd. Dit leek op wat een Professional Organizer doet en toch konden Organizers zich absoluut niet in die aanpak vinden! In het programma werd er vòòr mensen opgeruimd met als gevolg dat zij vreemden werden in hun eigen huis, niets meer konden vinden en niet geleerd hadden om de orde te handhaven. Grote kans dus dat die mensen vervallen in hun oude gewoontes en binnen de kortste keren weer in chaos leven. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

 

Professional Organizers werken niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven en mensen met een PGB. Een PGB, ofwel een Persoons Gebonden Budget, is een onderdeel van de AWBZ. Mensen met zo’n budget kunnen zelf de door hen benodigde zorg inkopen. Bijvoorbeeld thuiszorg of fysiotherapie, maar ook het inhuren van een Professional Organizer behoort dus tot de mogelijkheden. Zij kunnen hulp geven bij het op orde brengen en houden van hun woning. Ook het structureren van de persoonlijke administratie of het efficiënt inrichten van kasten of kamers behoren tot de mogelijkheden.

 

De behoefte aan professionele ‘organizing’ hulp groeit hard in Nederland. Bijvoorbeeld in bedrijven die een rommelige en onoverzichtelijke administratie hebben, kan de organizer hulp bieden bij het op orde brengen van het kantoor, het archief en de werkprocessen. Of wanneer de werkdruk erg hoog is en deadlines moeilijk worden gehaald, kan de organizer begeleiding geven in efficiënter werken.

 

Professional Organizers helpen orde op zaken te stellen bij situaties waarin mensen last hebben van de heersende wanorde. Zij leveren advies en concrete hulp bij het reorganiseren van werk of huishouden en bij het praktisch inrichten van woon- en werkruimtes. De klant is hierbij uiteraard koning. Mensen bepalen zelf hoe ze hun omgeving wensen in te richten, de organizer bied slechts begeleiding!

 

Meer informatie over Annemiek Tigchelaar en haar praktijk Top Orde vindt u op www.toporde.nl.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 18-10-2004
Hits: 10472
Categorie: 
Annemiek Tigchelaar van Top Orde
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Populairste blogs
Nieuwste blogs