Volg ons via
 

Verzamelaars

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Spullen verzamelen is van alle tijden. In vroegere tijden werd alles bewaard wat mogelijk nog eens van pas kon komen. Tegenwoordig kan, met de hedendaagse welvaart, deze gewoonte erg gevaarlijk zijn. Er zijn zo veel goederen beschikbaar dat, als we niet oppassen, we van ons huis één groot pakhuis maken. Eén groep mensen, die met dit probleem kampt, zou ik omschrijven als ‘verzamelaars’. Je hebt ze in verschillende soorten en maten.

 

Zo zijn er de enthousiastelingen die uit hobby of interesse allerlei materialen om zich heen verzamelen. De één zal een zeer geordende verzameling ten toon spreiden, haast als een museum, de ander propt ruimtes vol kasten en dozen. Een andere vorm van verzamelaars zijn de twijfelaars, die uit onzekerheid niet kunnen beslissen wat weg kan en wat niet. Daarnaast zijn er creatievelingen die allerlei zaken verzamelen die ze wellicht ooit nodig zullen hebben bij het in elkaar zetten van geweldige kunstwerken. Natuurlijk zijn er ook de ziekelijke verzamelaars bij wie bijvoorbeeld de hele achtertuin vol met afval ligt. En tenslotte zijn er “bewaarmensen” die zich erg prettig voelen in een vol huis, om wat voor een reden dan ook.

 

Ook al is een verzamelaar nog zo gelukkig met zijn of haar schatten, het kan ook voor hen erg prettig zijn om orde aan te brengen in huis en leven. Waarschijnlijk lukt dat niet zonder hulp. Natuurlijk kan een Professional Organizer een helpende hand bieden. Het is belangrijk om te beseffen dat ordenen niet betekent dat men veel spullen weg moet gooien. Van mij hoeft niemand iets weg te gooien: mensen beslissen zelf wat ze willen bewaren en wat weg kan.

 

Het afstand doen van je spullen kan erg moeilijk zijn. Zelfs mensen die bereid zijn spullen weg te doen, hebben er toch nog vaak moeite mee. Vaak zijn er wel spullen die je gedachteloos kunt afdanken. Dat zijn spullen die stuk zijn, in zeer slechte staat verkeren of die niets meer van doen hebben met het leven dat je nu leidt. Ook bij spullen die je dubbel hebt of waarvan je er erg veel hebt, bijvoorbeeld 12 paar hardloopschoenen, kun je makkelijk enkele exemplaren afdanken.

 

Over het algemeen geldt dat van de spullen die we hebben we 20% gebruiken en 80% niet! Bij het bepalen welke spullen je wilt behouden, zul je moeten bedenken welke spullen echt essentieel voor je zijn. Stel jezelf de volgende vragen: wat heb ik werkelijk nodig en wat heb ik werkelijk lief? Ik hoop dat je zo je verzamelingen in de hand weet te houden!

Meer informatie over Annemiek Tigchelaar en haar praktijk Top Orde vindt u op www.toporde.nl.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 30-10-2004
Hits: 3213
Categorie: 
Annemiek Tigchelaar van Top Orde
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Populairste blogs
Nieuwste blogs