Volg ons via
 

December stress

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

December nadert met rasse schreden en dat betekent dat ook de feestdagen er weer aankomen. Hoewel dat een tijd van bezinning, gezelligheid en ontspanning hoort te zijn, kunnen de feestdagen ook een boel spanningen met zich mee brengen. Hoe kun je voorkomen dat het dit jaar weer net zo hectisch wordt als de afgelopen jaren? Misschien ben ik een beetje vroeg met het aandragen van tips, maar zoals altijd geldt ook hier: een goed begin is het halve werk.

 

Op tijd beginnen met inkopen doen en dingen regelen scheelt je een hoop gestress op het laatste moment! Begin op tijd met het verzamelen van cadeautjes. Verzamel gedurende het hele jaar kleine presentjes en verstop ze ergens in huis. Vaak is in de zomer het speelgoed goedkoper! Noteer ook door het jaar heen al je cadeau ideeën. Dat scheelt je een boel kopzorgen in december.

 

Juist van het Sinterklaasfeest kun je met kleine dingen een groot feest maken. De damesbladen en het internet staan vol met leuke tips. Ik vond het Sintmenu wel een leuke tip: gefrituurde mijtertjes (uit aardappel gesneden), salade met appeltjes van oranje en vla met pepernoten toe.

 

Ook voor kerst geldt dat je op tijd kunt beginnen met dingen regelen. Weet je nooit wat je op het menu zult zetten? Verzamel dan door het jaar heen geschikte recepten en stop ze in een apart mapje. Probeer ze tussentijds eens één keertje en hou het verder ‘nieuw’ voor de Kerst. Als je het moeilijk vindt om het diner samen te stellen, steek je licht op bij mensen om je heen: misschien hebben zij nog wel een menu voor je van een van de vorige jaren waar jij dit jaar mee uit de voeten kunt?! Ook kan het een leuk idee zijn om de taken te verdelen. Laat je huisgenoten of gasten allemaal een gang voorbereiden, zo is het voor iedereen een verrassing wat er op het menu staat!

 

Tenslotte is het goed om je te realiseren dat niets moet. Voor sommigen onder ons lijken de feestdagen vol te zitten met vervelende verplichtingen. Bedenk eens samen met de mensen om je heen, hoe je deze dagen zo in kunt richten dat het voor iedereen prettig wordt. December stress is iets heel herkenbaars en door er met anderen over te praten, dragen mensen wellicht tips aan die jou goed van pas kunnen komen. Geen zin in stapels cadeaus, kerstboom en super diners? Doe het dit jaar dan eens anders. Op je eigen manier kun je er vast voor iedereen iets ontspannends en gezelligs van maken!

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 10-12-2009
Hits: 4810
Categorie: 
Annemiek Tigchelaar van Top Orde
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Kerst, oud en nieuw, feestdagen
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Populairste blogs
Nieuwste blogs