Volg ons via
 

Nieuwe agenda

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om agenda’s en kalenders aan te schaffen. Navraag in mijn omgeving leerde mij dat de meeste mensen gebruik maken van verschillende agenda’s tegelijkertijd. Veel mensen houden hun afspraken bij in hun computer en gebruiken daarnaast een zakagenda. Ook wordt er vaak thuis nog een zogenaamde keuken- of huishoudkalender gebruikt. Dit kan voordelen hebben, maar het gevaar dreigt dat er dubbele afspraken worden gemaakt of dat afspraken worden vergeten. De hoogste tijd dus voor wat agendatips.

 

Een agenda wordt gebruikt om afspraken te noteren, om zaken te onthouden en activiteiten te plannen. En waar kan dat nou handiger dan in de computer? In de computer kan een regelmatig terugkerende vergadering in één keer worden genoteerd. Bovendien waarschuwt de computer je op gewenste momenten. Natuurlijk zijn er ook nog de gewone agenda’s. Nou ja gewoon, ze zijn er tegenwoordig natuurlijk in allerlei maten en kleuren. Natuurlijk kies je aan agenda die bij je past. Heb je niet veel te noteren, kies dan voor een klein en handzaam exemplaar. Als je meer te noteren hebt of je wilt meer overzicht, dan kies je een groter exemplaar.

 

Wat voor een agenda je ook kiest, als je hem niet netjes bijhoudt, heb je er weinig aan. Noteer de afspraken uit je computer ook in je agenda (en andersom). Maak je er vaak een potje van? Gebruik dan een potlood zodat je afspraken kunt wissen als dat nodig is. Voor meer overzicht kun je ook gebruik maken van verschillende kleuren pen. Bijvoorbeeld voor het aangeven van privé en werk afspraken, voor het aangeven van prioriteiten of voor het accentueren van echt belangrijke dingen. Heb je geen zin om elk jaar al je adressen opnieuw in je agenda te zetten? Gebruik dan of een organizer of zet al je adressen in een tabel op je computer en print dit elk jaar uit, zo ben je in één keer klaar.

 

De meeste huishoudens hebben in de keuken een kalender hangen waarop de diverse bijzonderheden worden vermeld. Er komen steeds leukere en praktische exemplaren op de markt. Zo zijn er kalenders met een afscheurbaar boodschappenlijstje onder aan elke pagina. Zo kun je elke week de boodschappen noteren en als je naar de supermarkt gaat scheur je het briefje af. Ook zijn er de zogenaamde familieplanners. Dat zijn kalenders met voor elk gezinslid een eigen kolom, zo kunnen de afspraken per gezinslid overzichtelijk worden genoteerd. Deze kalenders zijn niet alleen erg handig, ze zien er ook nog eens erg leuk uit.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 13-12-2004
Hits: 8782
Categorie: 
Annemiek Tigchelaar van Top Orde
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Populairste blogs
Nieuwste blogs