stinkende wasmachine
16 Reacties
|
AuteurBerichten
little-wolfGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:5


--
14 jul 2004 07:52
  mijn wasmachine stinkt. [xx(] in de ring van het deurtje zit vuiligheid (schimmel?) en mn kleding gaat daardoor muf ruiken. nooit geweten dus dat je die ring na iedere wasbeurt droog moest maken. ik was meestal op 40C. is er een manier om het schoon te krijgen en die stinklucht eruit? (ik had al even in het archief geneust, maar kon er niet direct er wat over vinden.) alvast bedankt voor de reactie's!! []
  MiriamGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:4864


  --
  14 jul 2004 08:11
  Op het forum zijn er een aantal onderwerpen over wasmachines. Gebruik hiervoor de zoek-functie bovenin. Ik denk dat je wel wat aan het onderwerp 'bruine smurrie' kunt hebben. Succes.
  little-wolfGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:5


  --
  14 jul 2004 08:54
  ja die heb ik gelezen. maar dta ging niet over de stank. vandaar. ik zal dat es gaan proberen. [:)]
  HouseboyGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:15


  --
  14 jul 2004 11:30
  Misschien moet je die 40 graden eens vergeten en eens wat vaker op een hogere temperatuur gaan wassen. Wat ook helpt is een half pak soda in de wasmaschien doen en op 90 graden laten draaien.Weg vet en smurrie! sucses er mee!
  mo190582Gebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:39


  --
  14 jul 2004 02:02
  Hallo, Die tip van die halve zak soda staat inderdaad al op deze site. HEt werkt enorm goed. Doe het nu eens in de 3 maanden en het werkt gewoon hartstikke goed. Het chijnt dat je wasmachine hier veel langer door meegaat. Mo
  luciGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:43


  --
  14 jul 2004 02:52
  Dat heb ik nou nog nooit in de 24 jaar dat ik getrouwd gehad maar ik laat wel mijn wasmachine altijd een stukje open staan na het wassen. En het drogen van de ring heb ik ook nooit gedaan.
  little-wolfGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:5


  --
  14 jul 2004 07:27
  now, heb hem net dus op 90C gezet met een halve zak soda erin. maar tis nog steeds niet fris. [xx(]
  luciGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:43


  --
  14 jul 2004 08:35
  Vreemd hoor.Ik zou echt niet weten wat je er nu nog aan kan doen.Laat je hem wel open staan na een was of sluit je hem helemaal af??
  AtiGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:63


  --
  14 jul 2004 08:44
  Hoi, Aangezien je wasmachine nog steeds stinkt... Nog even het volgende. Veel wasmachines hebben een zog. voeler die de hoeveelheid water bepaalt aan de hand van de hoeveelheid wasgoed in de trommel. Dus veel wasgoed, veel water, weinig wasgoed, weinig water. Aangezien ik een hoop was heb (van ons horecabedrijf) die altijd echt smerig is, doe ik het volgende met de witte/katoenen was: Voorwassen op 95 graden met voorwasmiddel biotex-blauw, de hoofdwas ook op 95 graden met poederwasmiddel (lost vuil beter op). Zorg dat de machine goed gevuld is, maar slechts zo vol dat je nog een hand boven de was kunt steken. Zo "pakt" de machine ook meer water, en spoelt ook met meer water na. Pak het een paar keer zo aan, en was sowieso vaker op hogere temperaturen. De wasmiddelfabrikanten prijzen het wassen op 40 graden wel aan, maar dan heb je zeker meer wasmiddel nodig voor een schone was ! Maak ook de pomp van je wasmachine geregeld schoon ! Overigens, dit is geen grapje, als de stank blijft kan het wel eens zo zijn dat een sok, onderbroek o.i.d tussen de trommel en de machine is gekomen, en ondertussen in verregaande staat van ontbinding verkeert.....[:0] Wat Luci zegt is zeker belangrijk nl. laat het deurtje van de wasmachine, indien deze buiten gebruik, is altijd open staan.Wat mij erg verbaast is dat zoveel mensen op zo'n lage temperaturen wassen. Dan vraag ik me af waarom de wasmachines zijn uitgerust met minstens 15 standen. De standen hebben allemaal een functie, en zitten er niet voor niets. Dus de fijne was, met het fijnwasprogramma met een fijnwasmiddel, wol met wolwasprogramma etc. Maar de meeste was in de huishoudens bestaat uit katoen, dus was eens lekker heet (+65 graden doodt bacterieën en schimmels) Dat is wel zo schoon, en daarna nog eens gestreken steriel ! Tja, ik kan het nooit kort houden. Keep up the good work, groetjes Ati
  luciGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:43


  --
  14 jul 2004 09:39
  Ja ook dat kan nog.Ik had vroeger een bovenlader en daar viel ook nog wel eens wat tussen.Toen de trommel er eens uit moest kwamen er idd vieze stinkende dingen uit,maar mijn wasmachine heeft echt nooit gestonken.Eerlijk niet. kijk ook eens op mijn homepage. www.geocities.com/lucienne1960
  AtiGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:63


  --
  14 jul 2004 09:51
  Ik geloof je [;)] Ati
  little-wolfGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:5


  --
  14 jul 2004 10:03
  ik doe idd t deurtje dicht. om 2 redenen. de 1e omdatie anders in de weg hangt alstie open is. wasmachine staat in de douche. en omdat ik "bang" ben dat 1 van mn katten erin gaat zitten. meestal is de douchedeur dicht. maar toch...[:o)] tja, waarom ik op 40C was? geen idee. goedkoper? en luiheid. om niet alles te sorteren op temperatuur. [:I] maar dat t gaat stinken, das t niet waard. kan natuurazijn of bleek eventueel helpen? ik had de wasmachine met de soda alleen aan. geen was erin. verbaasde me over dat er weinig water in ging. maar snap nu waarom. ik zal nog es kijken of er misschien toevallig ergens een kledingstuk zit te rotten. [xx(] iedereen bedankt voor de reactie's!!!! Als een tam dier van je houdt, voel je je gevleid. Als een wild dier van je houdt, ben je zijn slaaf. By Jack London
  HouseboyGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:15


  --
  14 jul 2004 11:02
  Dan is er nog maar een oplossing. Laat er een nieuwe ring er in laten zetten! Onderhoud is een noodzaak.
  luciGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:43


  --
  15 jul 2004 06:57
  Voor je er een nieuwe ring in laat zetten zal ik eerst eens kijken of de ring echt aan vervanging toe is.Loop met je vingers de hele rand goed na en kijk of er een gat inzit zoniet dan hoef je geen nieuwe ring te nemen.Over een deurtje wel of niet open laten staan.Ik heb ook een kleine douche gehad maar het deurtje bleef altijd open staan gewoon niet in het slot duwen.Hoef niet helemaal open doe ik ook niet net een heel klein kiertje.Wat de katten betreft die gaan er direct uit als jij er wat instopt zo is mijn ervaring.En anders een gewoonte van maken om het goed na te kijken.Ik heb drie katten 2 daarvan zijn kittens(oudere katten zijn overleden inmiddels)maar in dat hele kleine kiertje van de wasmachine gaan ze dus echt niet in. kijk ook eens op mijn homepage. www.geocities.com/lucienne1960
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:72947


  --
  17 mrt 2008 10:54
  Vraag van Marjon74:

  HELP! Ik heb een aantal kledingstukken waar benzine op zat gewassen in de wasmachine (2 maal) nu heb ik er een gewone was achteraan gehad en die stinkt nu ook naar benzine. De wasmachine nog zonder was met flink veel biotex gehad en ook dat heeft niet geholpen!

  Dus graag bruikbare tips over hoe ik van die stank af kom, mijn wasmand zit nog vol!
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:21771


  --
  18 mrt 2008 09:06
  Ik weet niet of het helpt, maar ik zou de machine op 90 graden laten draaien met een normaal wasmiddel. Biotex werkt met enzymen en die verliezen hun kracht boven de 60 graden.
  Ik zou er ook een oude handdoek of een paar oude lappen bij doen. Mogelijk absorberen die nog iets van de geur.
  Succes ermee.

  Groetjes, kôlleke
  SophietjeGebruiker is Offline
  Huishoudhulpje
  Huishoudhulpje
  Posts:818


  --
  18 mrt 2008 04:18
  Hoi ,
  Zit erop de ring ook zwarte puntjes (schimmel) . Als er schimmel opzit kun je dit alleen verwijderen door de ring schoon te maken met een oplossing waarbij je iets gloor aan toevoegd .
  Nooit de machine met gloor draaien , je krijgt namelijk nooit die geur eruit .

  Draai je wasmachine eens in de maand zonder was op 95 graden , met voorwas en hoofdwas . Deze programa draai ik meestal in het weekeind omdat ik dan laagtarief heb .

  En wat al een keer ter sprake kwam hier , laat het deurtje van de machine na het gebruik open staan . Ook al is het op een kiertje , hij kan dan na drogen en zo verkom je nare geurtjes .

  En wat de poes betrefd voor dat je hem aanzet even controleren of hij / zij er niet inzit .
  Dat is alles , suc6 ermee .


  ---