Koffie bij de buren (22)
4590 Reacties
|
AuteurBerichten
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73544


--
05 jul 2016 04:10

  Topic 21 zat alweer over de 200 pagina's, dus even een verse opstarten.

  Dit is een topic, waar je lekker kunt buurten onder het genot van een kopje koffie en stukje ontbijtkoek of appeltaart.

  Je loopt lekker door de achterdeur naar binnen: roept: "volluk"  en gaat gezellig aan de keukentafel zitten. Er zit altijd wel een buurvrouw of buurman klaar om te luisteren wat je te vertellen hebt. Je wilt even wat kwijt, maar je wilt er niet een apart topic van maken.

  Dus: van harte welkom, koffie of thee en brand maar los.

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  05 jul 2016 04:20

  Gisteren onverwacht een hele hectische dag.

  Toen ik om 14.30 thuiskwam met de KKD stond de Turkse overbuurvrouw huilend buiten bij haar huis met 3-jarig dochtertje op de arm. Toen ik uitstapte kwam ze op me af. Of die kleine meid bij ons mocht. Ze waren met kinderen + aanhang bij haar terminale schoonvader geroepen. Zoontje had ze blijkbaar al bij een vriendje ondergebracht.

  Dus ik kind in pyjama overgenomen, huissleutel gekregen. Gevraagd of die kleine mop evt. mee naar paardrijles mocht. 

  Kindje was nog nooit hier geweest. We kennen de mensen van af en toe een praatje op straat, verder niet.

  Ik had zo met de overbuurvrouw te doen. 

  Kleine meid is nogal handenbindertje (erg vrij opgevoed) en de KKD was zo lief om haar zoveel mogelijk bezig te houden zodat ik verder kon met o.a. het voorbereiden van het eten.

  Even bij andere buurvrouw (die getrouwd is met Marokkaanse man) gecheckt of alles wat in de ovenschotel zat gegeten zou mogen worden door het overbuurmeisje. Kwam prima uit dat ik iets had met gerookte zalm. Rest van de ingrediënten mocht ook allemaal. Dat heeft dus zo moeten zijn gisteren!

  Uiteindelijk wilde ze niet eten, alleen maar drinken. Ook prima.

  Mee naar de paardrijles en toen ik daarvan terugkwam was haar moeder inmiddels weer thuis, dus kleine mop weer overgedragen. Schoonvader overleden. Erg verdrietig.

  Ze was wel heel blij met de opvang. Fijn dat je dat als buren onderling voor elkaar kunt doen.

  Bij thuiskomst en na overdracht peuter, moest ik gelijk met de GKD weg. Zij zou gaan oppassen bij een andere moeder van de balletschool en die moeder zou met mij mee gaan naar de evaluatievergadering van de voorstelling.

  Pittige evaluatie geweest, heel goed dingen op laten schrijven door de balletjuf en haar ervan overtuigd dat ze niet bij alles voor anderen moet denken. Zij vindt 4 maanden vooraf starten met organiseren tijd zat, maar dat is het niet. Er komt zoveel bij kijken. Maar ze denkt, als je daar in september al mee begint dat het te vroeg is. Volgend jaar dus aanpak op onze manier en dan maar zien. Vooral goede taakverdeling maken en zorgen voor genoeg begeleidende ouders achter de schermen. Daar gaat het steeds op mis namelijk.

  Ben benieuwd hoe het volgende keer gaat lopen. We zitten er nu met best een goed aantal daadkrachtige handen-uit-de-mouwen-moeders bovenop dus er is goede hoop.

  Vanochtend meiden naar school. Spullen meneer Sje naar accountant gebracht, paar boodschapjes, thuis koffie, naar de Action voor wat spullen. 

  Om 9.30 geconstateerd dat op een pittige kruising hier aan de rand van de wijk de verkeerslichten helemaal op zwart stonden. Op de terugweg rond twaalden nog steeds op zwart dus dat kon niet goed zijn. Dus gemeente gebeld. Was inderdaad nog niet gemeld. Blij daar met mijn telefoontje.

  5 minuten verder bij zo'n zelfde kruising (met een 80km-weg notabene waar veel harder gereden wordt!) zelfde verhaal dus weer gemeente gebeld. Ze dachten dat ik een nieuwe mevrouw was die over dezelfde kruising belde, maar ik heb maar even uitgelegd dat ik dezelfde mevrouw was die over een nieuwe kruising belde. 

  Moet er niet aan denken dat er in zo'n situatie ongelukken gebeuren.

  Rond enen telefoon van de juf van de KKD. Echt niet lekker. Flink verkouden en gisteren al hoofdpijn die niet wilde zakken, laat naar bed vanwege laat huiswerk omdat dat 's middags niet kon vanwege onverwachte peuter. Ze heeft het gered om vandaag t/m haar geschiedenistoets te blijven en daarna was ze echt op. Vanmiddag heeft ze een paar uurtjes geslapen.

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:23023


  --
  05 jul 2016 08:48

  Kôlleke   fijn dat het  uitstrooien   zo goed is gegaan en dat de fietsers zo aardig waren om weg te gaan.
  Gelukkig dat al je plinten nu op zijn plaats zitten.

  Pepo wat een gedoe met de smartwatch  van M1 gelukkig  is het opgelost.

  Maria  fijn hoor dat het met de bijen  goed gaat.

  K'tje    zo jammer dat ook deze vakantie de mist in   ging,
  maar wij hebben een leuke dag gehad en we hebben elkaar wat opgebeurd.

  S-je   lief dat je de buurvrouw   geholpen hebt.
  Het was al verdrietig  genoeg voor deze mevrouw.
  Fijn dat het gesprek met de balletjuf   goed is gegaan nu maar afwachten.

  Jullie zijn  weer goed actief      ik kan  nog steeds bijna niks.
  Ja ik kan aardappels schillen  en de was opvouwen   en swifferen  maar alleen niet onder de stoelen en bank.

  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  05 jul 2016 09:25

  S-je, fijn dat je er zo voor je buren kan zijn.

  M1 is nu naar fitness, ik ben met M2 gaan wandelen. Heb mijn dagdoel weer gehaald. En door het fietsen ben ik ook op weg naar weekdoel 150 minuten half-intensief sporten (hartslag boven de 65% van max). Mag ook 75 minuten 80%, maar dat doe ik niet tijdens ww-verkeer, daar wofdt ik te warm van.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22229


  --
  05 jul 2016 11:53
  @ K'tje, balen hoor dat het weer jullie vakantie in de war hebben gegooid.
  Wel leuk dat je een dagje bij Virgo bent geweest. Konden jullie allebei goed gebruiken.
  Gezellig die barbecue!
  Lief dat je vanochtend de kinderen hebt opgevangen. Sterkte voor je zwager. Start de revalidatie ook zo snel? De schoonmoeder van mijn vriendin heeft laatst een nieuwe heup gekregen. 's Ochtends geopereerd en 's middags moest ze al gaan lopen.

  @ Pepo, leuk naar Castricum! Wel een eind fietsen...
  Wat ben je ineens goed bezig met sporten. Was dat het doel toen je je smartwatch kocht? Hoeveel stappen wil je per dag halen?

  @ Sje, verdrietig voor je overburen. Lief dat je hun dochtertje hebt opgevangen. Ook lief van je jongste dat ze haar heeft beziggehouden. Grote meid heb je.
  Fijn dat de evaluatie heeft plaatsgevonden. Nu maar hopen dat het volgend jaar beter zal gaan.
  Beterschap voor je jongste! Laatste loodjes...

  @ Virgo, ondanks dat je nog niet veel kan, is het wel fijn dat je weer wat kleine klusjes kan doen. Je wil toch ook een beetje bezig zijn.
  Groetjes, kôlleke
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22229


  --
  06 jul 2016 12:16
  Jongste moest vanochtend weer werken bij de tuinder. Tussen de middag kwam ze thuis om snel een boterham te eten, want ze ging 's middags ook nog werken. Zo leuk dat ze het er zo naar haar zin heeft.
  Vanmiddag was ze wel erg moe en is ze op de bank in slaap gevallen.

  Ik zou vandaag aan de planning van het feestje beginnen, maar er waren nog een aantal mailtjes, onder andere voor volksdansen, die ook beantwoord moesten worden. Daar ging natuurlijk meer tijd in zitten...

  Vanmiddag heb ik naar de assistente van de de huisarts gebeld voor de bloeduitslagen. Zoals ik al verwachtte (door de vermoeidheid en het vol zitten van mijn hoofd) waren die niet goed. Assistente zei dat de huisarts had voorgesteld om de dosering aan te passen en dan over drie maanden weer bloed te laten prikken. Met het aanpassen van de dosering was ik het wel eens, maar met het na drie maanden bloedprikken niet. Daar staat normaal zes weken voor, dus dat ga ik dan ook eerder doen. Het bloedbriefje ligt al klaar, dus die haal ik binnenkort op.
  Achteraf vind ik het raar dat de huisarts me niet op het spreekuur heeft gevraagd. Ze gaat nu alleen van de bloedwaarden uit, terwijl ze niet eens weet hoe ik me voel en wat voor klachten ik heb. Dat kan ze niet overlaten aan de assistente... Nou ja, ik weet er zelf aardig wat vanaf.
  Ik zet mijn medicijnen altijd voor de hele week uit, dus ik heb die gelijk aangepast. Daarvoor moest ik een van de tabletjes halveren. Maar de tabletten van dit merk zijn zo zacht, dat ze soms erg slecht breken. Daar ben ik dus niet blij mee, het gaat om microgrammen... Ik hoop zo dat de Thyrax weer leverbaar wordt, dan ga ik gelijk weer terug.

  Vanavond gaf de harmonie een zomerconcert in de open lucht in ons dorp. Daar zijn manlief en ik dus naar toe geweest. Het weer was gelukkig op tijd opgeknapt, we zaten zelfs een poos met de zon in ons snoet. Later werd het wel fris, maar we hebben volgehouden.
  Dit was gelijk de afsluiting van het seizoen van het orkest.
  Groetjes, kôlleke
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  06 jul 2016 07:57

  Vervelend Kôlleke, die medicatieproblemen. Inderdaad, ik vind ook dat de huisarts je wel even had mogen uitnodigen.

  Ik wil inderdaad wat meer gaan bewegen, tussen de fietstochtjes door. Op het werk zit ik de hele dag, als ik niet ooppas. Ik heb zelf geen doelen gesteld, die worden door de smartwatch ingesteld, ik geef gewicht, lengte en leeftijd in, hij meet constant mijn hartslag en beweging, en kan daaruit destilleren wat ik nodig heb... Nou ja, daar komt natuurlijk ook nog wel een en ander aan psychologie bij kijken: na een uur niet bewegen krijg ik een waarschuwing, een half uur later weer, een kwartier daarna nog een keer, en hoe langer ik wacht, hoe langer ik moet lopen om de waarschuwingsbalk te negeren. En de dag- en weekdoelen worden aangepast aan wat ik eerder heb gedaan, altijd iets meer dan wat ik gehaald heb, waarbij het sproten niet meetelt: ik begon met 5000 stappen, moet er nu al 6332.

  Eigelijk heel bijzonder hoe ik me houd aan wat een of ander apparaatje me vertelt, en dat ik dat blijkbaar zonder niet kan.... ;-)

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  Maria1000Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:10460


  --
  06 jul 2016 01:46

  @Kôlleke, geslaagd voor het jurkje? De bijen maken zelf wel raat maar het wordt netter als je ze de bodem vast geeft. Ze bouwen daar dan zelf aan twee kanten de cellen op. Als je ze zelf alles laat bouwen, wordt het een beetje een rommeltje en dan kan je de raampjes er niet meer uithalen om te controleren of honing te oogsten. Fijn dat het afscheid van je schoonmoeder mooi was. Goede afsluiting zo, ook voor meneer K? Jammer dat je boos op hem was. Ach ja, zo gaat het. Goed dat je plinten nu liggen. (Hier liggen ze nog los ) Fijn dat jongste het leuk vindt bij de tuinder. Vervelend dat je bloedwaarden niet goed zijn. Hopelijk dat de aanpassingen het beter maken. Ik moet ook maar weer eens bloed laten prikken.

  @Pepo, heb nu 6 volkjes. Leuk dat spelen met je smartwatch. Die van mij regisseert geen slaap, dat vind ik een beetje jammer maar ik kan er wel mee bellen. Leuk hè, dat ze ook de tijd aangeven.  Ik luister inmiddels niet meer naar mijn watch. Lekker weekend zo te horen. Goeie plannen ook voor komend weekend!

  @K’tje, gebruik jij eigenlijk anti-depressiva? Is dat niks voor je? Leuk het bezoekje aan Virgo!

  @S-je, ach gossie, wat verdrietig voor de buurvouw! Lief dat je de boel hebt opgevangen. Fijn dat de balletjuf wel openstond voor een nieuwe aanpak volgend jaar. Arme KKD. Beterschap voor d’r! Ging d’r toets wel goed?

  @Virgo, echt verschrikkelijk balen, dat je nog steeds niks kan! Lief dat je meneer V op pad hebt gestuurd.

   

  We are human beings, not human doings.
  Maria1000Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:10460


  --
  06 jul 2016 01:47

  Maandag ’s ochtends gewerkt (foto’s voor klant afgewerkt) en ’s middags lekker paardrijden. Ging goed! B is zo’n schatje, hij doet echt z’n best. We hebben heel hard gewerkt maar het was warm dus wel maar kort. Binnenkort eindelijk maar eens naar buiten samen. Hij kan nogal bokken buiten (vreugdebokjes) dus ben benieuwd. 

  Gister administratie gedaan en nog wat boodschapjes. ’s Middags geklommen met dochter. Klimschoenen e.d. gekocht en dochter had ook nieuwe klimschoenen nodig. We hebben meer zitten passen en uitproberen (wel klimmen dus) dan we echt routes hebben geklommen maar het was toch leuk. Daarna ging ze nog gezellig mee naar school. Lopend, dochter met de fiets aan de hand, hebben we ons gedurende 30 minuten door de toeristenmassa’s heen weten te wurmen. We deden het prima, bleven heel rustig, zijn tegen niemand opgereden en waren vriendelijk en ontspannen tegen iedereen. 

  Ik moest veel printen voor m’n assessment, dochter ondertussen soep voor ons gehaald. Assessment was goed, had een 7. Had eigenlijk liever een 8 gehad maar nou ja.  Daarna nog met een paar studenten gezellig een wijntje gedronken. Volgende week laatste les van de nieuwe module, daarna vakantie tot begin september.

  We are human beings, not human doings.
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22229


  --
  06 jul 2016 08:58
  @ Pepo, ik dacht dat je met je fietstochtjes al genoeg aan het bewegen was. Wel goed dat je tussendoor op je werk meer gaat bewegen.

  @ Maria, manlief maakte het niet uit wat er met de as van zijn moeder gebeurde. Ze is het toch niet meer. Hij vindt het nu goed dat we de as in het water hebben uitgestrooid.
  Slik je nog steeds schildklierhormoontabletjes?
  Leuk dat jet rijden met B zo goed gaat.
  Haha... ik zie jou en je dochter al kalm tussen de toeristen.
  Mooi cijfer! Gaat wel goed met je opleiding zo te lezen.
  Groetjes, kôlleke
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22229


  --
  06 jul 2016 09:11
  Vanochtend nog steeds moe toen ik wakker werd. Ik heb geprobeerd om een fototaart bij de hema te bestellen, maar ik kreeg de betaling niet voor elkaar. Daarna nog een keer geprobeerd, maar het lukte niet. Inmiddels kwam jongste al thuis van haar werk en ik wil het als een verrassing houden. Straks nog maar een keer proberen.
  Vanmiddag zijn jongste en ik naar de stad gegaan. Ze is geslaagd voor twee jurkjes. Daarna weer snel naar huis. Jongste ging even tv kijken, maar viel weer in slaap. Het is ook best zwaar werk wat ze moet doen.
  Net nog even een wasje gedraaid. Zijn de jurkjes mooi schoon voor morgen.
  Groetjes, kôlleke
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  06 jul 2016 10:17
  Kôlleke, is het nog gelukt met de taart?

  Pepo, krijg je dan onder je werk piepjes via die smartwatch omdat je moet bewegen, dat stoort dan toch? Dat leid je toch af van je werk? Tja, ik heb er echt geen verstand van.....dus msischien een suffe vraag.

  Maria, ik heb ooit dik 3 jaar antidepressieva geslikt, en dat dus echt nooit meer. In de winter is het lastig 9(dit jaar extra, door een hoop gedoe en stress door onduidelijkheid op het werk van meneer K). En met een paar fatsoenlijke vakanties, in de winter, redt ik dat net. Wintervakantie is al in de soep gelopen en nu dus ook nog 2 zomervakanties (mei 2 weken en nu weer 2 weken) niet kunnen doen, wat goed voor ons is. Het zit gewoon even niet mee.
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  06 jul 2016 10:18
  Maria, ik heb ook wel geklommen vroeger, klimcursussen in de Eifel gedaan met de NBV.
  willy vGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3897


  --
  07 jul 2016 09:06

  Kolleke, wat leuk dat dochter geslaagd is voor een paar jurkjes. Fijn dat het tuinderswerk zo goed bevalt, inderdaad pittig werk, vooral wanneer je het niet gewend bent.
  Maria, wat een activiteiten ontplooi jij toch.
  Klimsport vergt wel veel van je lichaam op allerlei gebied.
  Goed dat jjullie allebei goede schoenen hebben gevonden(of alleen gepast)
  Fijn dat je een mooie 7 had
  Lekker even vakantie van school.
  De bijen halen best wel goed honing zeker, in Salland waar wij voorheen woonden stonden veel imkers en die zeiden altijd dat ze het meeste honing halen als de temperatuur rond de 20 graden is.

  Pepo, leuk speeltje heb je, voel je je niet opgejaagd?

  K'tje, fijn  dat je weer aangeschoven bent, jammer van je 2 verregende vakanties.
  Misschien nog een zonwandel/fiets vakantie later dit jaar.?
   

  Vrgo, fijn dat je weer wat kleine klusjes kunt doen,

  Willy

  Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
  en makkelijk worden uitgesproken
  maar hun echo duurt eindeloos voort
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  07 jul 2016 08:41

  In november heb ik weer vakantie, zomervakantie is helaas voorbij.

  Lekker gewerkt, maar wel een lange dag.

  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  07 jul 2016 09:58

  K'tje, kan inderdaad afleiden, het is een trilling, geen piepje (anderen horen het niet). Ik denk dat het bij niet kantoorwerk onnodig en storend is, ik zit de hele dag voor mijn beeldscherm, en als ik een uur zit, is het heel goed dat ik even ga lopen.

  Vandaag lekker gewerkt, in de ochtend was het ICT-systeem er weer eens uit... Ander werk kunnen doen, overleggen en brainstormen, komen we anders niet aan toe.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  07 jul 2016 11:04
  @Kôlleke, balen dat je bloeduitslagen niet goed waren.
  Vreemde situatie inderdaad dat de huisarts je niet persoonlijk hierover gesproken heeft.

  Leuk dat je jongste geslaagd is voor jurkjes! Is het met de taart inmiddels ook gelukt?

  @Pepo, grappig apparaatje hoor die Smartwatch.

  @Maria, toets van de KKD is goed gegaan. Ze had een G! (Goed).
  Fijn die 7 voor je assessment!
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  07 jul 2016 11:09

  Heerlijk shoppingdagje gehad gisteren! Goed geslaagd voor allerlei leuke koopjes. Normaal kom ik met meer kleding voor de GKD thuis dan voor de KKD omdat de GKD een makkelijkere smaak heeft, maar nu voor de KKD ook goed geslaagd. Blij mee!

  Aan het eind van de dag in de stad op een terrasje gegeten. Was erg gezellig!

  Dinsdagavond en gisteravond nog steeds werkzaamheden aan de airco. Viel allemaal wat tegen geloof ik. Meiden dus dinsdag en gisteren weer laat in bed. Ik was het hartstikke zat. Vandaag wilden de mannen weer verder. Ik heb geëist (ivm de proefwerkweek van de GKD die morgen begint) dat de GKD om 20.00 naar bed zou kunnen! En dat ze in alle rust zou kunnen studeren. 

  Daar hebben de mannen zich gelukkig aan gehouden. 

  Ik heb me vandaag bezig gehouden met wat was en strijk. De buurvrouw naar de garage brengen om een van hun auto's op te halen (buurman gisteren met pech langs de weg). Achteraf stond die auto nog op de brug en lag-ie zo uit elkaar dat-ie helemaal niet weg kon. Ergens een misverstandje. Maar onderweg wel gezellig met de buurvrouw bijgekletst.

  Daarna bij een andere buurvrouw geholpen met het open krijgen van een navul-flesje van de muggenstekker. Zij en haar man kregen het echt niet voor elkaar. Uiteindelijk is het mij wel gelukt.

  Ik sta wel in de buren-hulp-modus deze week he?!

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  Maria1000Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:10460


  --
  08 jul 2016 12:16

  @Kôlleke, ja, nog steeds schildklierhormoon. Was het uiteindelijk nog gelukt met de fototaart? Is die voor zaterdag? 

  @K’tje, oh dan maar niet meer. Maar ik begrijp soms van mensen dat de huidige generatie antidepressiva veel milder is. Maar goed, dan nog. Magnolia-extract en ook saffraan, hoorde ik laatst. 

  @Willy, ja, ik word er zelf soms ook moe van.  Klimmen doe ik ook een beetje voor dochter, die wil afvallen en bij mij mag er ook wel weer iets af. Weer een beetje spierweefsel kweken. De bijen halen inderdaad goed, dat van die 20 graden volgens mij vooral omdat de bloemen dan hun nectar goed afgeven. En de linde bloeit nu ook, da’s ook een belangrijke leverancier (het ruikt heerlijk hier op straat). 

  @Pepo, lekker dat het systeem het even niet deed.

  @S-je, oh fijn dat geschiedenis goed ging. Is ze inmiddels weer opgeknapt? Leuk dat je zo goed voor d’r geslaagd bent. En voor jezelf? Jeetje, dat het zo veel werk is die airco! Ik dacht dat het wel in een middagje gefikst zou zijn. Lief hoor al je burenhulp-acties.

   

  We are human beings, not human doings.
  Maria1000Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:10460


  --
  08 jul 2016 12:27

  Beetje gemengde gevoelens over de cakesmash van vanochtend. Een prachtig mooi en lief poppetje en d’r moeder (hele aardige meid) had zich erg verheugd en helemaal bedacht hoe ze er uit moest zien met vrolijke kleurtjes enzo. D'r nicht kwam ook nog gezellig langs met d'r dochtertje. Maar de kleine meid vond het niet leuk. Ze heeft dus veel zitten huilen, hoezeer we ook ons best deden. Tja, het laat zich nou eenmaal niet dwingen. Zitten mooie portretfoto’s bij hoor, maar er is niet bepaald een cake gesmasht. 

  Misschien ga ik d’r nog wel een keer terugvragen voor m’n eigen portfolio, voor een mooie zwart-wit moeder-met-kind-shoot. Het was nl. echt een mooi kindje. En ik vind het natuurlijk toch niet leuk dat ze niet heel vrolijk de deur uit gingen. 

  ’s Middags nog wat editwerk en aan m’n website gerommeld. En nog even bij de bloemenwinkel langs om flyers achter te laten. Wil me nu toch ook op bruiloften gaan richten dus wil een portfolio opbouwen.

  We are human beings, not human doings.
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  08 jul 2016 01:12
  Jammer dat de cakesmash niet zo lukte. Ik blijf het iets vreemds vinden zo'n fotosessie waarbij een kind juist moet smeren....Je probeert toch juist te zorgen met opvoeden dat een kind dat niet doet?

  S-je leuk dat je geslaagd bent met de uitverkoop. Inderdaad goed bezig met je burenhulp.
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  08 jul 2016 01:17
  Vanmorgen naar de irakese dame, zij wilde graag naar haar ouders fietsen, en ik mijn paspoort ophalen. Nou prima. Ze had met dochter en man geoefend en het gaat best goed. Eerst naar ete gemeentehuis, toen en wat veilige route (los fietspad) naar een andere wijk waar haar ouders wonen. Daar aan de arabische koffie met baklava. moeder spreekt wel wat Nederlands en doet echt haar best. Vader is dementerend, maar zoekt ook wel contact. Daarna langs een drukkere route terug gefietst. Vooral aandacht besteedt aan om ej heen kijken, anticiperen op het andere verkeer.
  Afgesproken dat ik 1 keer per week kom, ze vindt het ook goed voor haar nederlands en dat klopt ook wel.

  Ze zei ook "in- en uitstappe" gaat nog moeilijk. Uitgelegd dat het bij een fiets 'op- en afstappen' heet.
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:23023


  --
  08 jul 2016 07:13

  Ik heb eens even  opgezocht wat met zo'n cakesmash   bedoeld  werd.
  Vind  het  een vreemd idee  , kinderen mogen alles uitsmeren  ,maar de volgende keer toen ze het thuis ook   want  toen mocht het toch ook.
  Maar het zal wel aan mij liggen,ben ook geen 20 meer.

  K'tje    gaat goed vooruit  met de fietsdame, leuk dat jullie een rondje hebben gereden.

  Ik  heb   niks gedaan  alleen een stukje gelopen.
   

  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  08 jul 2016 08:43

  @Maria, voor mezelf ook nog wel geslaagd voor wat leuke nieuwe kledingstukken.

  Typisch nieuw fenomeen zeg die cakesmash fotoshoots! Ziet er wel grappig uit maar ik denk dat ik toch heel blij ben dat mijn kinderen die babyleeftijd niet meer hebben en dat ik in de verleiding zou komen met zo'n soort hype mee te doen omdat het nou eenmaal leuk zou zijn om zo'n fotoshoot te hebben.

  Maar eerlijk is eerlijk, ik heb eens op Google gekeken en als zo'n kindje nog mooi schoon bij zo'n kleurige taart zit met wat leuke andere decor-dingetjes dan ziet het er vaak wel heel schattig uit.

  Kijk, die taart wordt meestal toch gesmasht op de verjaardag zelf, dus waarom zou je er dan geen extra leuke happening van maken. (Wel zonde van zo'n schattig feestjurkje)

  @K'tje, je fietsleerling is goed bezig zeg. Leuk dat je contact blijft houden ook vanwege het leren Nederlands spreken. Grappig: in- en uitstappen als het om een fiets gaat. ;-)

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  08 jul 2016 08:50
  Geplaatst door virgo op 08 jul 2016 07:13

   

  K'tje    gaat goed vooruit  met de fietsdame, leuk dat jullie een rondje hebben gereden.

   

   

  Alleen in- en uitstappen gaat nog niet zo goed. Hier thuis houden we de grappige verspreking er nog even in. Ik heb haar goed uitgelegd hoor.

  Zo heeft meneer K een keer mioeten uitleggen dat je de 'huur betalen' niet uitspreekt als de 'hoer betalen'. Die grappige verspreking, hebbn we thuis ook wel om gelachen. maar naar onze buitenlandse vrienden leggen we het goed en serieus uit.

   

  willy vGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3897


  --
  08 jul 2016 09:57

  K'tje, fijn dat de Irakese dame goede vorderingen maakt.Leuk dat jullie samen naar haar ouders zijn geweest.Houd je van baklava?
  Grappig  dat taalgebruik.

  Meneer W heeft net weer een driedaagse  excursie gehad.Altijd een hele organisatie om 20 mensen te slapen en te eten te hebben en 3 dagen aan het wandelen te houden.
  Tenten moeten ook verplaatst dus nog een heel werk al doet meneer W dat niet hij vervoert ze alleen naar de neiuwe plek.
  Ik heb weer voor appeltaarten gezorgd bij de start  en wat lekkers bij de afsluitende koffie.Nu in augustus nog 1 en dan is het weer gedaan voor dit jaar.
  Meneer W is volop aan het trainen voor de Nijmeegse vierdaagse, dinsdag liep  hij van ons huis naar het huis van dochter en schoonzoon, 25 km had hij op de teller.Het was hem goed afgegaan.

  Groetjes Willy

   

  Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
  en makkelijk worden uitgesproken
  maar hun echo duurt eindeloos voort
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:23023


  --
  08 jul 2016 10:05

  Willy goed bezig  meneer W wanneer is de  4 daagse?

  Kaartjes zitten op de bus, dus als het goed is  zijn  ze er morgen.

  willy vGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3897


  --
  08 jul 2016 10:34

  Virgo, de vierdaagse is a.s. dinsdag over 14 dagen..
  Ik wacht in spanning af
   

  Willy

  Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
  en makkelijk worden uitgesproken
  maar hun echo duurt eindeloos voort
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  08 jul 2016 11:01
  @K'tje, hahaha, "hoer betalen". Tja, beter om dat inderdaad even uit te leggen. ;-)

  @Willy, goh, wat is meneer Willy toch heerlijk actief! Knap hoor!
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  08 jul 2016 11:25
  Zo hebben ze ook geen buurman, maar een boerman...de "uu" kunnen ze niet uitspreken.
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  08 jul 2016 11:28
  Willy, je man is druk zeg, met zo'n 3 daagse en trainen voor het wandelen. En jij ook met het bakken.

  Ik hou wel van baklava hoor.
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22229


  --
  08 jul 2016 11:43
  Ja het is 's avonds laat gelukt om de taart te bestellen.

  @ Sje, jammer dat het werk aan de airco een beetje tegenliep.
  Goed bezig als burenhulp!

  @ Maria, jammer dat het kindje zoveel moest huilen. Leuk idee om haar nog een keer voor een reportage uit te nodigen.

  @ K'tje, leuk dat je bij de ouders van de Iraakse dame op de koffie bent geweest. Ook leuk dat je er 1x per week naar toe blijft gaan.

  @ Virgo, gaat het wandelen al een beetje beter?

  @ Willy, leuk die excursies met overnachting. Kan jij weer wat lekkers bakken.
  Goede trainingsafstand voor meneer M.
  Groetjes, kôlleke
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22229


  --
  08 jul 2016 11:55
  Gisterochtend naar de kapper geweest. Zit weet netjes.
  Daarna gebogen over mijn boodschpapenlijst. Eerst koppen geteld en ondertussen ook nog oppas voor de cavia's van mijn neef'je' weten te regelen. Ze komen hier naar toe en dan verzorgt jongste ze. Als zij er niet is, zorgt de oudste van mijn vriendin er voor.
  Ik merk echt dat ik last heb van mijn schildkliertabletten. Het kost me erg veel moeite om alles op een rijtje te krijgen. Zo'n feestje regelen gaat dan echt een stuk moeizamer. Nou ja, uiteindelijk is het met hulp van manlief (voor de drank) en jongste (voor het eten en hapjes) gelukt.

  Oudste kwam aan het eind van de middag naar huis. Kon ze gelijk mee-eten.
  's Avonds zijn we op tijd naar school gegaan voor de diploma-uiteiking. Mijn schoonzus was er al en niet veel later kwam de vriendin van oudste ook. We hadden een perfecte plek.
  De geslaagden werden apart gehouden en toen het begon, kwamen ze allemaal via het podium oplopen onder groot applaus.
  De nodige speeches werden gehouden en er waren optredens van een aantal leerlingen. Er werd ook nog een leuke quiz gespeeld. We konden allemaal meedoen op onze mobiele telefoons. Ik had twee vragen van de vijftien goed (gegokt...). Ook werden de schoolfoto's uit de 1e klas geprojecteerd. Zo leuk, die lieve, jonge koppies.
  Na het programma in de aula gingen we naar verscillende lokalen, waar de echte diploma-uitreiking was. We kwamen als een van de laasten binnen, maar niemand wilde blijkbaar vooraan zitten... we haddne dus weer een goed plekje.
  De mentor van jongste had er echt werk van gemaakt. In powerpoint had hij voor iedereen een dia gemaakt met wat kenmerken en bijpassende plaatjes/foto's. Was echt leuk. Jongste was een van de laatsten aan de beurt.
  Na afloop was er nog een borrel met alcoholvrije cocktails. Was erg gezellig.
  Groetjes, kôlleke
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22229


  --
  09 jul 2016 12:05
  Vanochtend ben ik met manlief de boodschappen gaan halen.
  Toen we thuis waren, kwam ik er achter dat ik toch wel een aantal dingen vergeten was. Manlief is dus nog even voor de tweede ronde op pad geweest.

  Vanmiddag ben ik met jongste voor de allerlaatste keer naar de klarinetles geweest. We hadden een leuk bierpakket als bedankje meegenomen. Jongste heeft nog lekker gespeeld, nog wat geleerd(!) en ook nog een paar duetten gespeeld. Ze vindt het wel jammer dat het de laatste les was. Ik ook, maar het is ook wel goed zo. Ze heeft nu (naast haar studie) tijd om beter voor het orkest te oefenen. En als ze wil, kan ze altijd de lessen weer oppakken.

  Ondertussen was oudste naar ons huis gekomen om de auto te lenen. We waren aan de late kant, dus toen we thuis kwamen, stond oudste al te trappelen om met de auto naar haar werk te gaan. Ze moet tot vannacht half twee werken en dan rijden er geen bussen meer. Ze komt vannacht dus de auto hier afleveren, blijft slapen en gaat dan morgenmiddag weer met de bus en trein naar haar werk.

  Vanavond ben ik met jongste in de keuken aan de slag geweest. Alvast een paar hartige taarten gebakken en de gehaktballetjes zijn ook al klaar. Morgen de rest maar doen.
  Groetjes, kôlleke
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:23023


  --
  09 jul 2016 03:14

  Kôlleke fijn dat het gelukt is om de fototaart te bestellen.
  Jammer dat je zoveel last hebt van die andere medicijnen.
  Hoop voor je dat de echte binnenkort er weer zijn.
  Heb de foto's gezien    van de diploma uitreiking , en je haar zit leuk .

  Het wandelen gaat gelukkig wel wat beter,

  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  09 jul 2016 10:31
  @Kôlleke, balen dat je zo'n last hebt van je tabletten.
  Leuk dat de diploma-uitreiking zo geslaagd was!

  Lief dat bierpakket voor de klarinet-docent.

  @Virgo, fijn dat het wandelen een stuk beter gaat.
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  09 jul 2016 10:36

  Gisterochtend was de GKD best zenuwachtig voor de start van de proefwerkweek. 

  Haar eerste 2 proefwerken had ze een heel goed gevoel over. Nederlands en Geschiedenis. Benieuwd dus wat voor cijfers ze daarvoor heeft.

  Gistermiddag is ze weer verder gegaan met haar planning, vandaag ook weer. Ze is erg goed bezig. Knap zo consequent als ze dat doet. Wie had dat gedacht een jaar geleden.

  Na de proefwerken is ze nog even mee naar de school van de KKD gegaan. Daar was het straatspeeldag en sponsorloop voor het KWF. Dus even aangemoedigd.

  Gistermiddag werd het eindbedrag bekend gemaakt: 5918,65 euro! De man van het KWF die erbij was vertelde dat ze dat normaal met een collecte nog niet bij elkaar krijgen van bijv. 3 dorpen! Erg mooi bedrag dus! Werd dankbaar ontvangen.

  Gisteravond ben ik op de opritten aan de slag gegaan met schoonmaakazijn. Zat flink wat algen-aanslag op. Vanochtend de boel schoongespoeld, maar het blijft vlekkerig. Ik blijf niet aan de gang met de tuinslang dus ik wacht wel tot het weer geregend heeft. Kijken hoe het dan is.

  Vanmiddag gingen de meiden 2 deuren verderop oppassen. Rond vieren hebben we ze opgehaald om mee naar het feestje van de buren te gaan. Was erg gezellig! Ook daar gegeten. Tegen negenen weer terug. De meiden hebben daar met nog wat andere kinderen in de jacuzzi gespeeld. Da's nogal geen feestje! ;-)

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  09 jul 2016 10:38
  Kôlleke, wat reageer jij dan erg op dei vervangende Thyrax. Bij mij op het werk ook een dame met Thyrax en nu een vervanger. Ze kan zich n\iet goed uiten, dus het moet vanuit observatie. Maar haar bloed was goed, en we merken kwa gedrag niks speciaals, gelukkig.

  Leuk dat de diplomering een leuke avond was.

  Virgo, heb je je kous al? Is het zo'n dikke steunkous of een dunnere variant? Op het werk hebben we er ook verschillende, en die zijn echt heel verschillend.
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:23023


  --
  09 jul 2016 11:31

  K'tje  ja ik heb hem al  ,ik ken ze niet maar vlogens mij  is het wel een wat dikkere,
  Maar  ik vond het    een slechte service  er werden er twee opgestuurd zonder ook maar een aanwijzing  hoe ik hem   aan moest trekken 
  Er zat  ook zo'n plastic  ja hoe moet ik dat zeggen    voetje  bij.
  Ik had willen bellen maar  meneer V zegt  laat maar  je krijgt hem nu toch aan.
   

  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  10 jul 2016 08:30

  Dat is w.s de aantrekhulp.
  Het meest handig is om met je hand in de kous te gaan, je vingers ter hoogte van de hiel en hem dan binnenstebuiten te keren.( tot aan e hiel binnenstebuiten keren, laatste stuk dus niet, hopleijk begrijp je dit, lastig uit te leggen).
  Dan het gladde voetje (aantrekhulp over je voet doen. De binnenstebuiten gekeerde kous over de voet doen (beetje lastig uitleggen, hopelijk snap je het). En dan het lange deel van de kous goedtrekken.
  Aantrekhulp onder de kous uittrekken, kous ondertussen een beetje tegenhouden.
  Ik zal eens op youtube kijken voor voorbeeldfilmpjes.

  Bij de lange aantrekhulp, doen je zo.

  Huishoud- of tuinhandschoenen zijn handig om de plooien eruit te wrijven.

   

  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:23023


  --
  10 jul 2016 03:08

  Ik had ook al gezocht  ,  het lukt  ons wel .

  willy vGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3897


  --
  10 jul 2016 10:06

  K'tje, we hebben nog even gezwaaid toen we langs jouw woonplaats kwamen, We gingen naar mijn oudste zus.Ze is jarig vandaag en ze nodigde ons eind van de middag uit voor de BBQ.Was gezellig met z'n achten.
  Virgo, raar dat je geen duidelijke intructies kreeg bij de steunkousen.

  Gisteravond naar Deventer op Stelten geweest,Het was zeer de moeite waard Een ideale avond qua weer, het was ook echt terrasjes weer.

  Groetjes Willy

  Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
  en makkelijk worden uitgesproken
  maar hun echo duurt eindeloos voort
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22229


  --
  11 jul 2016 12:47
  @ Sje, knap dat je oudste zo goed bezig is voor de toetweek.
  Wat een mooi bedrag is er opgehaald met de sponsorloop!

  @ K'tje, er zijn veel mensen die last hebben van de vervanging van Thyrax, maar er zijn er ook die geen last hebben. Ik helaas wel... Ik heb trouwens levothyroxinenatrium Teva gekregen.

  @ Virgo, dat is wel raar dat je niet krijgt uitgelegd hoe je de kous moet aantrekken. Maar gelukkig hebben we K'tje!

  @ Willy, nog gefeliciteerd met je oudste zus. Leuk dat Deventer op Steltej leuk was. Ik zag op facebook van iemand anders wat foto's.
  Groetjes, kôlleke
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22229


  --
  11 jul 2016 01:02
  Zaterdagochtend druk in de weer geweest om het eten allemaal zoveel mogelijk voor te bereiden. Ik had echt last om alles op een rijtje te krijgen, maar ik ploeterde rustig door. Oudste heeft nog een beetje geholpen, terwijl manlief de tuin feestklaar maakte en de taart en nog wat vergeten boodschapjes ging halen.
  Jongste was iets eerder van haar werk weggegaan, zo was ze lekker op tijd thuis om op te tutten.
  Oudste moest 's middags werken. Omdat de bussen erg ongunstig rijden op zaterdag, heb ik haar naar het station in Leiden gebracht. Was voor mij ook even een rustmomentje, anders bleef ik maar rennen...
  Toen ik weer thuis kwam, was de eerste visite al gearriveerd. Daarna stroomde het langzaam vol. Ook Anjôwa en zwager waren gekomen. Het was druk, maar heel gezellig.
  Het was superfijn dat we lekker buiten konden zitten. De taart en het eten vielen in de goede smaak, zowel bij jongste als bij de gasten.
  's Avonds kwamen onder andere mijn vriendin uit Groningen met man en beste vriendinnetje van jongste. Vriendinnetje is blijven logeren, vriendin en haar man gingen naar de camping (campingetje) hier aan het water.
  We hebben de hele avond buiten kunnen zitten. Wel even een vest aangetrokken. Jongste heeft een super diplomafeest gehad!
  Groetjes, kôlleke
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22229


  --
  11 jul 2016 01:11
  Gisteren heb ik een rustdag gehouden. Wel wat wassen gedraaid en lekker buiten laten drogen.
  De meiden zijn naar Leiden gegaan om te shoppen. Vriendinnetje heeft komende woensdag haar diploma-uitreiking. Ze zijn in de tweede winkel die ze binnenstapten geslaagd. Nog een paar ballerina's erbij en ze is klaar voor het feest.

  Gisteravond zijn manlief en ik nog een rondje wezen wandelen en op de camping gekeken of mijn vriendin en man 'thuis' waren. Helaas waren ze er niet. Toen we thuis waren, zeiden de meiden dat ze naar de camping gingen. Ze hadden met vriendin geappt. Ze moesten wel stoelen meenemen. In de garage snel een paar visserskrukjes opgezocht en toen zijn ze naar de camping gewandeld. Ik ben iets later op de fiets gestapt en naar de camping gefietst. Ik heb de man van mijn vriendin naar manlief gestuurd (hij wilde heel graag de finale voetbal zien) en ik heb gezellig met de meiden en mijn vriendin een avondje camping gehad. Superleuk!
  Toen de wedstrijd af was, kwam de man van mijn vriendin weer thuis. We haddne niet door dat het al zo laat was. De meiden weer lopend naar huis, ik de krukjes mee en wat later er achteraan gefietst.

  Vannacht kon ik helaas de slaap niet vatten. Ik ben er maar uit gegaan. Uiteindelijk pas rond half vijf in slaap gevallen. Beetje brak dus vandaag.
  Ik ben vanochtend met vriendinnetje naar de buurtsuper gelopen. Wat boodschappen voor het aovndeten gehaald en bloemen.
  De meiden zijn op de fiets naar de oude oppas van vriendinnetje.
  Wij gaan zo naar zwager en zieke schoonzus.
  Vanavond gaan manlief en ik op visite bij een oud-collega van manlief. Ze hebben een jaar of vijf in Monaco gewoond en zijn nu weer terug in Nederland.
  Groetjes, kôlleke
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  11 jul 2016 02:43

  S-je, goede burenhulp. Fijn dat toetsweek door GKD zo planmatig wordt opgepakt.

  Kôlleke, lekker bezig met de meiden. Jammer dat die Thyrax-vervanger zo slecht instelbaar is.

  Willy, leuk en druk, die groepen. Mooie trainingsafstand, 25 km.

  Virgo, fijn dat het loppen beter gaat. Slechte service inderdaad over die steunkousen. Ook al ik het gelukt, ik zou er toch een mail aan wagen. Een andere cliënt kan er maar mee zitten en minder assertief zijn.

  Wat een heerlijk weekend Kôlleke! Uitgelezen weer ook natuurlijk.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  11 jul 2016 02:52

  Zo, weer aan de slag na een super-actief weekend.
  Vrijdag lekker op tijd op de fiets. Na bijna 90 km. enm vijf fietspontjes waren we in De Hoef, bij Mijdrecht, op een heel leuke camping langs de Kromme Mijdrecht, pittoresk plekje. Het was prima fietsweeer, wind mee en niet te warm, droog gebleven. We zijn naar Uithoorn gefietst (kleine 10 km) voor boodschappen (ontbijt) en op een terrasje gezeten, lekker gegeten, zon kwam er goed bij.

  Zaterdag op tijd op, en rond 09.00 uur fietsten we weg. Het ging vlot (weer wind mee) en in de middag rond 13 uur (80 km) waren we al op de camping. Opgezet, en voor de regen (14.00-16.00 en 17.15-19.30, lang leve buienradar) naar Castricum doorgefietst. Bij schoonzus gegeten, droog terug naar de camping. Mooi fietsen door de duinen!

  Zondag weer op tijd op pad, naar Alkmaar (broer). Daar koffie, en daarna de keuze: naar het zuiden en dan in A'dam op de trein, of naar het oosten en dan in Hoorn op de trein. De wind was zuid-west, dus zijn we naar Hoorn gefietst (totaal 70 km). Daar op de trein, via oversatap in A'dam en Utrecht naar Den Bosch. Via toeristische route naar de vesting doorgefietst, wat lekkers gegeten (M2 schoof ook aan) en naar huis. Tassen leeg, even zitten en naar bed. En vanochtend om 07.30 weer op kantoor... Nu pauze.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  11 jul 2016 04:35
  Willy, ik heb terug gezwaaid.

  Leuk druk weekend hebben jullie allemaal gehad

  Ik heb zondagmiddag relax in de tuin gezeten, met wat tijdschriften. Kon eindelijk mijn rust vinden. Wel even naar de supermarkt voor wat boodschappen voor de BBQ op het werk, gistermorgen gebeld met werk en snel een BBQ ingepland.
  Met volgeladen fiets op pad. Paar bewoners hebben goed geholpen, grillplaten klaarzetten, spullen snijden, ls maken etc. Met 1 bewoner samen gebakken, we zijn vaak een goed team.
  Na het eten snel alles opgeruimd, lekker wat wegwerpspul gebruikt, dus met 1 vaatwasser vol was alles weg.
  Daarna buiten aan de koffie en erna een paar voor de tv (voetbal), en een aantal vroeg naar bed (last van de warmte. In de rust werden snel de slingers voor een jarige opgehangen, hoef ik niet naar om te kijken, heerlijk.
  Net zo spontaan werd er vanmorgen gezongen, toen de jarige (woont nog niet zo lang bij ons), binnenkwam. Voorheen woonde de jarige zelfstandig, en wakker worden op je verjaardag is in een groep wel anders, en leuk.
  willy vGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3897


  --
  11 jul 2016 06:14

  K'tje, wat fijn dat je eindelijk je rust kon vinden in de tuin.
  Wat een gezellige BBQ hebben jullie gehad, goed idee om er snel 1 in te plannen want je moet de kans pakken als die er is(kan lang niet altijd)
  Leuk zo'n maatje om mee te bakken,niet je mensen zullen het kunnen (en  willen)
  Fijn dat de slingers werden opgehangen voor de jarige job.

  Wij hadden ook een gezellige BBQ, ik ben niet zo van het vlees maar meer van de dingetjes er omheen.1 zalmpakketje heb ik genomen maar vooral de mannen wisten goed weg met het vlees.
  Groetjes Willy

  Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
  en makkelijk worden uitgesproken
  maar hun echo duurt eindeloos voort
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  11 jul 2016 06:33
  Ik ben ook niet zo van het vlees, we hadden ook voor de lijners ook reepjes paprika en uienstukjes op de grillplaat. Daar houd ik zelf ook wel van. Ik heb wel in eigen tijd in de middag de boodschappen gedaan, maar dat heb ike r wel voor over, als ik dan bij het naar bed brengen hoor, dat ze zo'n leuke avond hebben gehad....
  En inderdaad ze kunnen lang niet allemaal helpen met bakken, dit hulpje vertoond vaak wat minder gezellig gedrag en dan is het dubbel leuk om te zien hoe hulpje wel leuk en positief kan zijn. Ook de anderen ervaren dan een andere sfeer.
  Een ander heeft laatst de tuintafel (die er echt heel slecht uitzagen) voor me afgeschuurd en met een laag dekkende beits (heb ik gedaan) zien ze er weer best aardig uit.
  Zo hebben we aardig wat talenten er tussen zitten.
  En ik deel dan weer heel graag complimenten uit, da's veel leuker dan mopperen en streng zijn.
  willy vGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3897


  --
  11 jul 2016 07:17

  Kolleke, wat fijn dat je jongste zo'n leuk feest heeft gehad.Heerlijk buiten, wat wil je nog meer.Een mooie herinnering gemaakt

  Groetjes Willy

  Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
  en makkelijk worden uitgesproken
  maar hun echo duurt eindeloos voort
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  12 jul 2016 10:20

  Fijn dat je je wat lekkerder in je vel voelt K'tje, en dat het op jer werk ook leuk gaat. Wisselwerking?

  Hier weer druk. Ik begin er wel tegenaan te lopen dat de onzekerheden beginnen te knagen. Nopg steeds geen formele besluiten over de fusiedatum... En dan blijven er inmiddels toch zaken liggen. Nou ja, ik probeer het los te laten, een goed levensmotto : kracht en energie om de zaken te veranderen die je kunt veranderen, berusting en geduld om de zaken te aanvaarden die je niet kunt veranderen.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  12 jul 2016 03:44
  Ik haal altijd wel positieve energie uit mijn werk, maar ik merk wel dat mijn hoofd niet uitgerust is, daar heb gewoon een actieve vakantie voor nodig, gewoon mezelf lekker lichamelijk moe maken. Die heb ik dit jaar nog niet gehad, helaas.

  En ik heb geen keus, moet gewoon doorgaan.dat doe ik dat ook.

  Vanmiddag trouwens een dennenboom die te groot werd uit de voortuin omgezaagd. Deze staat op de grens met de buurman. Zijn huis staat te koop, dus maar met hem overlegd i.pv. straks met toekomstige buren.
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:23023


  --
  12 jul 2016 04:23

  Ik maak niet veel mee, dus weinig tot niks te vertellen.
  Vanmorgen  even naar de AH gelopen  hier meneer V met de fiets.
  Zagen we een  vrouw    die   ook op de wandeclub zit, even gepraat
  Ze zegt     we missen je wel    kom je maandag even koffiedrinken  want het is de laatste dag, dat doe ik dus maar  want het    is maar  een heel klein stukje verder als  de AH

  De buurjongens  zijn bezig om   het huis leeg te halen  , er was nog een  voordeursleutel  van ons bij de buren., meneer V   vraagt  of  hij die  nu weer terug kan krijgen maar volgens  de buurjongens hadden ze die weken gelden al in de brievenbus gegooid, want wij waren niet thuis,
  Meneer V alle jaszakken afgezocht,  want zegt hij misschien opgeraapt   en zonder nadenken  in de zak gestopt.
  Maar nee  dus  heb ik gevraagd   wanneer   nou dat was al weken geleden,
  Dus zeg ik misschien is de sleutel  van het labeltje  gevallen  en ligt hij bij die grote bos, want ik wist dat die bos daar  in de gang lag.
  Komt er een met een  bosje sleutels  van zijn vader   van hun eigen voordeur  en begint  te passen  en ja hoor hij zat  er aan.
  Gelukkig maar  want als we  hier weg zouden gaan  dan kan je niet alle
  sleutels overhandigen  .


   

  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  12 jul 2016 10:28
  Leuk Virgo dat je een dame van het wandelen tegenkwam. En wandel inderdaad volg. week maar naar de koffie bij hen.
  Goed dat jullie doorgevraagd hebben voor jullie sleutel.
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22229


  --
  12 jul 2016 11:19
  @ Pepo, leuk weekend hebben jullie gehad. Op welke camping hebben jullie bij Castricum gestaan?
  Leuk dat jullie via Hoorn naar huis zijn gegaan.
  Vervelend die onzekerheden op je werk. Sterkte ermee.

  @ K'tje, gezellig hoor die barbecue op het werk.

  @ Virgo, gezellig dat je volgende week nog even kan koffiedrinken met je wandelmaatjes.
  Fijn dat jullie sleutel weer terecht is.
  Groetjes, kôlleke
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22229


  --
  12 jul 2016 11:35
  Gistermiddag met manlief naar zwager en zieke schoonzus geweest. Het gaat niet goed met haar, maar ze heeft zich comfortabel geïnstalleerd in een bed in de huiskamer. De kat ligt geregeld bij haar op bed.
  Gelukkig is schoonzus nog steeds goed aanspreekbaar, dus we hebben nog wel gezellig kunnen praten.
  Op de terugweg nog even mijn neefje op het station afgezet.

  Toen we thuis kwamen, waren de meiden weer thuis. Ze hadden het gezellig gehad bij de oude oppas van vriendinnetje.

  's Avonds zijn manlief en ik naar een oud-collega van manlief en haar man geweest. Was erg gezellig en ongemerkt werd het een latertje...
  De meiden hadden de dochters van mijn vriendin uitgenodigd om spelletjes te doen. Vriendje van oudste van mijn vriendin kwam ook mee, dus ze hebben met zijn vijven een gezellige avond gehad.

  Vanochtend de wekker gezet, want om tien uur zou de koffievisite (vriendin, Groningse vriendin en haar man) op de stoep staan. Was nog even gezellig zo. Daarna spullen van vriendinnetje ingeladen, afscheid genomen en uitgezwaaid.
  Na de lunch is manlief nog even wat boodschappen gaan halen. Gelijk de lege flessen ingeleverd.
  Ik ben op de bank een dutje gaan doen en ook jongste (die vanochtend had gewerkt) viel spontaan in slaap.

  Vanavond na het eten zijn jongste en ik nog een rondje gaan wandelen. Het was heerlijk weer.
  Groetjes, kôlleke
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  13 jul 2016 02:06
  @Willy, leuk dat Deventer op Stelten gezellig was.

  @Kôlleke, leuk dat het feest zaterdag zo geslaagd was. Gezellig dat het vriendinnetje uit Groningen bleef logeren.
  Leuk hoor zo'n meiden-avondje op de camping terwijl de mannen thuis voetbal keken.
  Verdrietig dat het steeds maar slechter gaat met je schoonzus.

  @Pepo, gevuld weekend zo! Leuk hoor!
  Logisch dat de onzekerheden waar je op je werk mee te maken hebt toch wat gaan knagen. Zou fijn zijn als bepaalde zaken afgesloten kunnen worden.

  @K'tje, fijn dat je wat meer rust kon vinden om lekker in de tuin te zitten en wat te lezen.
  Gezellig hoor die onverwachte bbq op je werk.
  Lief dat de bewoners meegeholpen hebben.

  @Virgo, goed idee om even een kopje koffie te gaan doen bij de wandelclub.
  Fijn dat de voordeursleutel die bij de buurman lag alsnog gevonden is.
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  13 jul 2016 02:43

  Kôlleke, we hebben in Heemskerk gestaan, op het natuurkampeerterrein de Berenweide, een paar kilometer van Castricum vandaan, mooi aan de rand van het duinreservaat gelegen.

  S-je, niet alleen afronden, meer opnieuw opstarten, in elkaar schuiven, met elkaar overleggen... Andere plaats voor het centraal kantoor bijv., dat kan voor mij en een aantal collega's vervelend uitpakken, nu is het fietsbaar, als we verhuizen ws. niet meer.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  13 jul 2016 02:57

  Flink wat beslissingen te nemen en taken nog te doen dus op je werk. Zou balen zijn als je buiten fietsafstand verhuist met je werk.

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  13 jul 2016 03:44

  Dat gaat dan voor twee dagen gelden. Op de fiets naar station, trein, en evt. OV-fiets voor stukje naar kantoor wordt dan de oplossing.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  13 jul 2016 04:15

  Ah, toch nog in elk geval ietsje fietsen dus.

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  13 jul 2016 04:21

  Geen idee waar ik gebleven ben met updaten. Druk met van alles.

  De GKD is goed door de proefwerkweek heen gekomen.

  Inmiddels eerst cijfers terug: 6 voor wiskunde (en ze dacht dat ze daar een onvoldoende voor zou hebben dus hier is ze heel blij mee), 7,2 geschiedenis, 8,4 Nederlands, 7,8 Engels.

  Biologie, Aardrijkskunde en Duits moeten nog terugkomen. Morgen uiterlijk 17.00 uur moet het op Magister staan allemaal.

  Vanochtend heeft ze dus het laatste proefwerk gehad en ze is heel opgelucht dat het voorbij is. Ze was echt aan vakantie toe. Ze is na dat proefwerk met een paar vriendinnen een ijsje gaan eten bij het winkelcentrum.

  Gisteren verjaardag gehad. Sliep nog vast toen ze me wakker kwamen maken dus ik schrok me wild. Hilariteit natuurlijk hoe geschrokken ik reageerde en dat heb ik de rest van de dag moeten horen. ;-)

  Meiden op een gegeven moment naar school. Rond negenen en tegen tweeën heb ik de klas van de KKD mee naar een grote speeltuin gechauffeurd t.g.v. de verjaardagen van de juffen van de groepen 7. Precies toen we bij de speeltuin wegreden begon het te regenen. Verder hebben ze de hele dag daar droog weer gehad. Super, want de voorspellingen waren anders.

  Gisteravond wat verjaardagsvisite ipv a.s. zaterdag. Was gezellig. Buurtjes waar we de inrit mee delen vielen ook nog even binnen. Rond 22.30 iedereen weg, opruimen en naar bed.

  Vanochtend gepoetst, buurvrouw naar de garage gebracht omdat ze daar hun auto op moest halen. Op de terugweg naar langs de Aldi voor wat aanbiedingen.

  Verder niks vandaag. Dadelijk lekker eten met de pizzarette.

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  13 jul 2016 08:23
  Pepo, vervelend die onzekerheid m.b.t je werk en locatie.

  S-je, mooie cijfers voor GKD. Krijgen ze dan alleen via internet de cijfers te zien, geen nabespreking van die proefwerken? Nu is het schooljaar toch klaar, dacht ik?

  Kôlleke, confronterend dat je schoonzus zo hard achteruit gaat en al een bed beneden heeft.
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  13 jul 2016 08:34

  Vanmorgen de regenton (die waar de man anast staat in de link) eens goed schoongemaakt, zat veel blad onderin. het is een mooie ton, maar erg onhandig kwa schoonmaken.

  Vanmiddag op de fiets naar buurdorp, leek net te gaan voor de regenbuien uit (buien die uiteindelijk niet vielen). Hele indrukwekkende film, aanrader, buurvrouw vond dat ook, leuk uitje voor haar, geeft haar wat afleiding (er zijn kwaadaardige cellen gevonden na de baarmoederoperatie).

  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22229


  --
  13 jul 2016 10:16
  @ Pepo, leuke camping!
  Zou inderdaad jammer zijn als je na de fusie niet meer op de fiets naar je werk kan.

  @ Sje, fijn dat je grote dametje goed door de proefwerkweek is gekomen. Fijn ook die 6 voor wiskunde!
  Gezellige verjaardag heb je gehad.

  @ K'tje, ach wat naar voor je buurvrouw dat er kwaadaardige cellen zijn gevonden... Moet ze nu nog verder behandeld worden?
  Gezellig dat jullie samen naar de film zijn geweest.
  Groetjes, kôlleke
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  13 jul 2016 10:26
  In principe is alles weggehaald kwa foute cellen, ze krijgt 3 bestralingen, dat zou voldoende moeten zijn. Eens in de zoveel tijd neem ik haar mee naar de film, laatste keer kon ze niet, dus het werd weer eens tijd.
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22229


  --
  13 jul 2016 10:26
  Vandaag een beetje rustig aan gedaan. Besloten dat we vrijdag de caravan gaan ophalen.
  Vanmiddag nog even de stofzuiger door het huis geslingerd. Manlief mocht boven doen, jongste haar kamer en ik heb de benedenboel gedaan.

  Aan het einde van de middag kwam het vriendinnetje van jongste. Ze heeft gezellig meegegeten en vanavond hebben de meiden spelletjes gespeeld. Was erg gezellig. Ze is nu net naar huis.
  Groetjes, kôlleke
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  14 jul 2016 10:12

  Nog even dus Kôlleke, voor je op vakantie gaat. Al bekend waar jullie naartoe gaan? Gaan de meiden nog mee?

  S-je, mooie cijfers, we duimen voor de rest.

  Hier zo overleg, even nog tijd voor mezelf. Daarna op de fiets naar Drunen, lijkt droog te gaan lukken.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22229


  --
  14 jul 2016 08:41
  @ K'tje, drie bestralingen is gelukkig te overzien voor je buurvrouw.

  @ Pepo, we willen naar Twente gaan, omgeving Ootmarsum. We moeten nog even bellen of er ergens een plekje is.
  Jongste wil tussendoor nog een klein weekje naar ons toekomen, dus we nemen alvast haar tentje en slaapzak mee. Oudste mag nu geen vakantie meer nemen. Het is hoogseizoen!
  Groetjes, kôlleke
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22229


  --
  14 jul 2016 08:49
  Vandaag nog steeds moe, dus weer een dagje rustig aan gedaan. We hebben een lijstje met campings gemaakt en ik ben voor het nieuwe seizoen van volksdansen in de weer geweest. Dus best nuttig bezig geweest.

  Manlief heeft vanmiddag jongste met de schone was van oudste naar oudste gebracht. Kon hij gelijk een doos met zware spullen van oudste mee terug nemen.
  De meiden zouden samen eten en daarna naar de bioscoop gaan (Finding Dory). Jongste komt straks weer met de bus naar huis.
  Groetjes, kôlleke
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  14 jul 2016 10:12
  @K'tje, geen nabespreking proefwerken, wel morgen de mogelijkheid om ze allemaal in te zien.
  Schooljaar is nu inderdaad klaar voor de GKD. Dinsdag boeken inleveren en volgende week vrijdag rapport ophalen. Ze zorgen wel dat de jeugd nog niet extra vroeg met vakantie kan in elk geval. ;-)

  Fijn dat de film een goede afleiding was voor de buurvrouw. Vervelend, die medische molen waar ze in zit. Wel fijn dat de vooruitzichten goed zijn.
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  14 jul 2016 10:21
  Inmiddels heeft de GKD meer cijfers terug. Duits 6,2, Aardrijkskunde 6,2, Biologie 7,1.

  Wiskunde was zo pittig blijkbaar, dat is opgewaardeerd van 6,0 naar 6,5.

  Verder alle beoordelingen studiehouding G (Goed). Alleen gym staat op V (jammer dan, niet belangrijk. Of beter: Boeie!!!).

  Verder voldoet ze aan alle criteria om naar atheneum door te stromen, behalve dan dat ze 1 havo-advies teveel heeft. Daar zitten o.a. handvaardigheid en gym (boeie!!!) bij en Engels.
  Voor Engels heeft ze zich in de tweede periode van dit schooljaar erg goed bewezen dus mogelijk dat die leerkracht tijdens de rapportbesprekingen sowieso zijn H nog op A zet.

  Dinsdag hoort ze de uitslag. Spannend dus nog.

  Na het laatste proefwerk gisteren is ze met wat vriendinnen gezellig een ijsje gaan eten bij het winkelcentrum. Ze is zo opgelucht dat het erop zit en dat ze nu alvast van haar vakantie kan genieten.

  De KKD kreeg vandaag ook haar rapport mee. Veel verbeterd t.o.v. vorige keer. Paar opmerkingen van de leerkracht die ons niet onbekend in de oren klinken. Typische KKD-dingen. ;-)

  Vanmiddag de neefjes mee hierheen uit school. Hebben ook hier gegeten.
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22229


  --
  15 jul 2016 11:21
  @ Sje, gaat goed met je oudste! Mooie cijfers hoor.
  Fijn dat je jongste ook een mooi rapport heeft.
  Groetjes, kôlleke
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22229


  --
  15 jul 2016 11:43

  Vanochtend zijn manlief en ik de caravan gaan halen. Toen we in de straat kwamen was het even schuiven met de auto's van de buren en zo kon de caravan netjes voor de deur staan. Vanmiddag kwam de vader van de buurvrouw de camper voor de buren brengen. Staan we weer gezellig op een rijtje. Het lijkt wel een camping!

  Met jongste ben ik op marktplaats op jacht gegaan naar studieboeken voor jongste. Het is gelukt om ze allemaal voor schappelijke prijzen te vinden, nu hopen dat we antwoord krijgen van de verkopers.

  Vanmiddag kwamen schoonzus en zwager de cavia's van neefje brengen. Neefje heeft zelf geen auto.
  Beestjes waren wel wat angstig van de reis en de nieuwe omgeving, maar een beetje extra lekker voer doet wonderen. Cavia's zijn volgens mij altijd een beetje schrikkerig.
  Inmiddels zijn ze aardig gewend en huppelen ze af en toe lekker rond in hun kooi. Wel gezellig.

  Vanmiddag heeft manlief een camping geboekt. We gaan hier naar toe. Dinsdag gaan we weg.

  Vanavond samen met jongste de studieboeken van oudste op marktplaats gezet. Hopen dat we er een paar kwijt raken. Van een paar boeken is al een nieuwe editie uit, dus dat zal wel lastig worden.
  Het was een hele klus, dus ik was blij met de hulp van jongste.

  Groetjes, kôlleke
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  16 jul 2016 11:43

  S-je, inderdaad moeilijk als adviezen net op de grens zitten... En verschil HAVO-Atheneum isveel groter dan vroeger geloof ik, doorstomen is minder gemakkelijk.. Afwachten maar.

  Lekekr bezig met die schoolboeken Kôlleke. Is het gratis leveren door de scholen alweer achterhaald?

  Hier gisteren zware dag voor zwager en zus, en natuur;lijk voor de rest van de familie. Maar het is achter de rug. Wij reden om 07.15 weg, en waren om 23.30 weer thuis...

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  16 jul 2016 03:51
  @Kôlleke, fijn, de caravan weer in het zicht. Zo komt de vakantie ook dichterbij.
  Leuk dat jullie een leuke camping gevonden hebben.

  Zou fijn zijn als het inderdaad lukt om al die boeken voor jongste te bemachtigen. Hopen dat het lukt om de studieboeken van je oudste te verkopen. Zal inderdaad lastig worden voor de boeken waar al een nieuwe editie van verschenen is.

  @Pepo, fijn dat de zware dag achter de rug is. Was het een mooi afscheid?
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  16 jul 2016 07:01

  Een mooi afscheid met een rauw randje... Twee broers die zoveel verdriet hebben, dat de derde broer alles moet regelen, met mijn zus dus... Die hadden ook verdriet, en net zoveel....

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22229


  --
  16 jul 2016 10:48
  Pepo, op de middelbare school kregen de meiden de boeken van school, maar op de universiteit moet je ze zelf aanschaffen en dan de overbodige dus ook proberen te verkopen.

  Zware, lange dag gisteren voor jullie. Vervelend dat al het regelwerk op je zwager en zus terecht kwam.
  Groetjes, kôlleke
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22229


  --
  16 jul 2016 11:26
  Jongste heeft vandaag voor het laatst met haar cheffin gewerkt. Met haar heeft ze altijd prettig samengewerkt. Jongste was helemaal verbaasd toen ze een afscheidscadeautje kreeg. Toch een mooie blijk van waardering.
  Ze heeft vandaag ook voor het eerst(!) de eigenaar van de broodjeszaak ontmoet. Hij heeft zich voorgesteld, maar verder niets. Slecht dat hij niet wist dat ze morgen voor het laatst werkt.

  Ik was vandaag alweer moe, dus vanochtend rustig aan gedaan. Ik heb wat regelwerk voor de studieboeken gedaan. Boeken voor jongste kunnen kopen, bijna een boek van oudste verkocht, maar dat werd zo'n gezeur. Daar had ik geen zin meer in. Als hij mijn laatste aanbod aanneemt, moet hij maar contact opnemen en anders gaat het over.

  Vanmiddag zijn manlief en ik nog even naar een kampeerwinkel geweest. Altijd leuk om daar even rond te struinen. We hadden een nieuw deurklemmetje en een nieuw droogrek nodig. Ik heb nu een mini-droogmolen. Lekker burgerlijk...

  Na het avondeten zijn mijn vriendin en ik een rondje wezen wandelen. Konden we gelijk even bijkletsen. Het was rustig weer en de lucht begon open te trekken. Mooi gezicht. Het was wel zodanig vochtig en benauwd, dat mijn vriendin begon te piepen en een pufje nodig had.

  Met onze logeercavia's gaat het goed. Ze zijn wel snel angstig en schieten dan snel in hun huisje, maar verder zijn ze levendig genoeg. Ik vind het wel gezellig zo.
  Groetjes, kôlleke
  willy vGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3897


  --
  17 jul 2016 10:25

  S je, je oudste heeft prima cijfers, nu maar afwachten welk advies ze krijgt.

  Kolleke, fijn dat je jongste een blijk van waardering kreeg.Hoelang heeft ze er gewerkt?
  Niet erg attent van de baas dat hij niet weet dat je dochter vertrekt.Een baas hoort te weten wat er speelt of er moet zo'n verloop onder het personeel zijn dat het niet bij te houden is.Zou niet goed zijn voor de zaak.

  Gezellig die logeer cavia's al zijn ze wat schrikkerig.Krijg je ook nog logeer konijnen?
  Willy
   

  Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
  en makkelijk worden uitgesproken
  maar hun echo duurt eindeloos voort
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  17 jul 2016 10:51

  Gisterochtend de GKD opgehaald bij een slaapfeestje. Ze had er vooraf geen zin in, maar uiteindelijk was het toch wel gezellig geweest. Ze had wel weinig geslapen dus gisteravond op tijd naar bed gestuurd. Ze heeft 13 uur aan een stuk geslapen! Was hard nodig!

  Nadat ik haar opgehaald had, even met de 2 dames doorgereden naar de Scapino. De KKD heeft nieuwe gymschoenen nodig en die kan ik nu kopen in de uitverkoop of aan het eind van de zomervakantie voor de volle mep. Voor die 2x per week dat ze ze een uurtje aan heeft, vind ik het al lang goed in de uitverkoop. Was ook nog eens 2e paar voor de halve prijs op het moment, dus schoenen van 30 euro, die afgeprijsd waren naar 15 euro, weten te scoren voor 7,50! Kijk, da's nog eens leuk inkopen doen.

  GKD ook nieuwe gymschoenen voor leuk prijsje! Bij de kassa vond ze nog leuke aqua-slippers die in een restantendoos lagen en die uiteindelijk voor 2 euro mee gingen!

  Verder heb ik een poging gedaan om de distels die in de borders dagelijks omhoog schieten te lijf te gaan. Ver uitgraven om bij de grote wortel te komen is geen doen, elke keer met zo groot mogelijke wortel eruit trekken zet ook niet echt zoden aan de dijk, dus toch maar een poging gedaan nu met een klein drupje onkruidbestrijder erop. Niet ingespoten dus want de andere planten moeten er niet onder lijden. Ben benieuwd of dit wel zin heeft. Als het goed is sterft het dan t/m de wortel af dus ik hoop dat die distelfamilie het uiteindelijk opgeeft.

  Meneer Sje heeft het grote zwembad gisteren opgezet. Rond, doorsnede 3,5 meter. Meiden helemaal blij. Maar tjonge, eer er 5000 liter in zo'n bad zit! 

  Ik heb ondertussen wat wassen kunnen drogen buiten. Lekker hoor dat het dan zo snel droog is met dit lekkere weer.

  Verder heb ik contact proberen te zoeken met de Turkse overburen die nog steeds in Turkije zaten na de uitvaart van zijn vader. Zouden afgelopen woensdag terugkomen maar dat waren ze dus niet. Kreeg geen contact via sms of whatsapp. Gisteravond zag ik ze thuiskomen. Ze waren veilig, maar hadden daar wel midden in de staatsgreep-ellende gezeten. Vandaag bij-babbelen schreef-ie. Ben benieuwd. Moet heftige ervaring zijn geweest.

  Vandaag is meneer Sje al richting tennisbaan, de eerste was is zo klaar, de GKD start rustig op dus die staat nu onder de douche. Ik ga zo de boodschappenlijst voor komende week maken en verder doe ik lekker rustig aan.

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:23023


  --
  17 jul 2016 03:33

  Ik   schuif weer even aan, ik heb nergens meer zin in, het is  elke dag hetzelfde,kan nog steeds bijna niks doen, ik kom niet verder   als de  AH  maar  ook maar af en toe.
  Maak dus niks mee,  nou morgen even koffie drinken bij de wandel/gymclub  daar heb ik wel zin in.
  Nog een week en dan weten we meer.
  Sorry voor het klagen , ik hoop dat ik volgende week meer fut heb,

  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  17 jul 2016 07:58

  {{{{{Virgo}}}}}

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22229


  --
  17 jul 2016 11:10
  @ Willy, jongste heeft er precies een jaar gewerkt.
  Nee, deze zomer alleen de de cavia's van mijn neefje. Het konijn van de buren van de hoek is overleden en hun cavia's zijn bij familie aan het logeren. Ik heb alleen twee dagen op de konijnen van mijn vriendin gepast.

  @ Sje, het is een gewoon een verkeerde naam voor zo'n feestje. Een betere naam zou een niet-slaapfeestje zijn.
  Leuk zo'n groot zwembad!
  Heftig voor je overburen dat ze het staatsgreepgebeuren hebben mee moeten maken.

  {{{Virgo}}}
  Valt ook niet mee voor je. Morgen in ieder geval een beetje afleiding bij de wandelclub. Veel plezier!
  Groetjes, kôlleke
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22229


  --
  17 jul 2016 11:30

  Vandaag een beetje gerommeld met de was en alvast wat spullen in de caravan gestopt.
  Via de app nog contact met oudste gehad. Ik probeerde mee te denken met haar, maar dat werd gezien als gezeur. Nou, dan maar niet.


  Ook nog veel contact gehad met mijn zus over mijn broer in het verpleeghuis. Dat loopt helemaal fout. Hij is dingen aan het regelen (wat dus geld kost) omdat hij dingen kwijt is, maar hij weet dan niet meer dat die bij mijn zus zijn... Nu bemoeit zijn ex-vrouw zich ermee en wordt het alleen maar erger. Ze heeft helemaal geen inzicht in wat hij wel en niet kan.
  Nu wil mijn broer niet meer dat mijn zus eerste contactpersoon is... Hij (en zijn ex) moest(en) eens weten wat ze allemaal voor hem heeft gedaan en doet. Mijn zus zit er aardig doorheen.
  Ik heb een paar keer naar mijn broer gebeld, maar hij neemt zijn telefoon gewoon niet op. De verzorging is geïnformeerd. Morgen maar kijken of zij iets kunnen doen.
  Alle spanning die dit oplevert is vanmiddag op mijn rug geslagen. Ik neem zo een pijnstiller en hoop dat het morgen over is.

  Jongste heeft vandaag voor het laatst gewerkt in de broodjeszaak. Ze is blij. Het was vandaag weer superdruk en dan is er echt te weinig personeel. Het was een mooi leerproces voor haar. Morgen gaat ze weer plantjes oppotten. 
  Ik heb vanmiddag gelijk haar bloesje (bedrijfkleding) gewassen. Dat gaat van de week naar mijn vriendin toe, want haar oudste gaat vanaf vrijdag drie weken vakantiewerk doen bij de broodjeszaak.
   

  Groetjes, kôlleke
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  18 jul 2016 06:53

  {{Kôlleke}}  Vervelend dat je broer het zo moeilijk heeft en zaken daardoor slecht lopen.... 

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  18 jul 2016 06:53

  Gisteren dus inderdaad een drukke ochtend (kerk, ik had dienst, daarna poging om bloemen af te leveren, maar was niet thuis). Naar huis gefietst, en daar durst genomen. Broodje, alles open, lekker. TV aan, tour genoten. Daarna gekookt, op tijd in bed.

  Vandaag in Drunen aan de slag. Een halve dag sollicitatiegesprekken voor een nieuwe collega.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:23023


  --
  18 jul 2016 01:41

  Kôlleke, jammer hoor dat je broer  dwars is   ,mag je dat zo zeggen, of heeft hij geen idee dat het op de manier zoals hij wil   het niet gaat.
  Je gaat  hopenlijk toch wel genieten  van je vakantie .

  Pepo     succes met  de sollicitanten  ,  misschien zit er iemand bij  waar het mee klikt.

  Het was gezellig  vanmorgen  koffie drinken  met de wandel/gymclub.
  Ben er  bij gaan zitten toen ze met de oefeningen  begonnen.
  Zal wel weer even duren voor dat ik ook zo ver ben.

  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22229


  --
  18 jul 2016 09:52
  @ Pepo, fijn dat je lekker van de zondag hebt genoten.
  Ik hoop dat jullie een fijne nieuwe collega vinden.

  @ Virgo, leuk dat het gezellig was bij de wandelclub. Goed dat je er naar toe bent gegaan.
  Was dit nu de laatste keer voor de vakantie? Dat zou wel jammer zijn. Zou een leuke afleiding zijn om af en toe koffie te drinken.
  Groetjes, kôlleke
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:23023


  --
  18 jul 2016 10:22

  Kôlleke  ja was de laatste keer  eind augustus  gaat het weer beginnen met het  gym op maat.
  De wandelclub   blijft wel lopen  voor wie wil, want lopen kan je ook zelf.
  Het is alleen een stok achter  de deur,
  Maar dat lukt me voorlopig ook niet om een uur te lopen, 

  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22229


  --
  18 jul 2016 11:30
  Afgelopen nacht slecht geslapen. Vanochtend eerst de wasmachine maar aan het werk gezet.
  Daarna naar de apotheek voor mijn medicijnen. Ik had een mail gekregen dat ze klaar lagen. Dat bleken alleen de tabletten voor mijn bloeddruk te zijn. Die voor mijn schildklier zaten niet in de herhaalservice... Assistente heeft ze via de computer aangevraagd bij de huisarts, dan kan ik ze morgenvroeg halen. Gelijk een doosje diclofenac mee laten bestellen, want met mijn rug gaat het nog niet goed.

  Manlief is met de caravan aan het prutsen geweest. We nemen voor het eerst twee fietsen op de dissel mee, dus we moeten even met de gewichtsverdeling spelen. We nemen nu maar de tentstokken van de voortent mee als contragewicht. De voortent zetten we niet op, wel een luifel.

  Vanochtend heb ik ook met mijn zus zitten appen. Die zit helemaal stuk. Slaapt al een nacht of vijf niet vanwege het gezeur met mijn broer.
  Nog gebeld met mijn broer, maar hij nam natuurlijk niet op. Na de lunch ben ik dus maar naar hem toe gegaan. Hij was er, gesprek ging niet goed. Daarna moest hij naar de psycholoog, daar heb ik op gewacht. Ik heb met haar ook nog een gesprek gehad.
  Sinds zijn ex weer in beeld is, kan hij zich niet meer vinden in de werkwijze van mijn zus. Hij voel zich betutteld. Een normaal mens praat daarover, maar hij wordt kwaad en is er klaar mee. En gaat dus onnodig dingen regelen. Erg onredelijk.
  Daarna naar mijn zus gereden, die kan alleen maar huilen. Ik heb aangeraden dat zij contact met de psycholoog opneemt en dan een keer met mijn broer gaat praten. En dan moet ze het maar lekker los gaan laten. Hij denkt dat hij alles kan, laat het hem dan maar doen. En zijn ex helpt hem erbij, dus dan zal het wel goed komen... (pfff... ernstige twijfel). Mijn zus heeft in ieder geval haar best gedaan.
  Om half zes kwam ik doodmoe thuis. Manlief heeft snel wat eten in elkaar gedraaid.

  Vanavond eindelijk mijn strijk weggewerkt. In etappes, want mijn rug werkt nog niet mee.
  Ook nog wat dingen met jongste geregeld. Het inpakken van de caravan heb ik maar gelaten voor wat het is. Morgen pak ik mijn lijst erbij en dan moet het maar goed komen.
  Groetjes, kôlleke
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  19 jul 2016 09:26
  {{{Kolleke}}}, moeilijk hoor.

  Ik stap zo op de fiets, we gaan de hele dag op pad.
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:23023


  --
  19 jul 2016 10:22

  {{{Kôlleke}}}   wat is dit moeilijk   voor jullie allen.

  K'tje  ben   je vrij vandaag?

  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  19 jul 2016 11:34

  Kôlleke, zwaar hoor.... Sterkte voor allemaal!

  Hier vandaag ruistige kantoordag, kan lekker doorwerken.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  19 jul 2016 06:21

  Ik had toch al zitten zweten op kantoor, dus op de fiets nog maar even doorgegaan. 45 minuten, 18 km., ruim 23 kmpu gemiddeld.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  19 jul 2016 07:19
  @Kôlleke, wat een heftige toestand met je broer op het moment. Kan me voorstellen dat je zus er heel verdrietig van wordt. Wat raar dat zijn ex zich ermee begint te bemoeien. Goed dat jullie de verzorging geïnformeerd hebben.

  @Virgo, fijn dat het gezellig was op de koffie bij de wandelclub. Balen dat je nog zo lang moet wachten tot je weer met van alles mee kunt doen.

  @Pepo, weer zo'n lekkere warmte op je kantoor?! Pfffff........
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  19 jul 2016 07:32

  Vandaag afscheidstheater gehad van het meisje met Down in de klas van de KKD. Zo leuk hoe iedereen uit de klas zelf alles in groepjes georganiseerd had! Echt knap hoor!

  Was leuk theater met leuke optredens! Het meisje zelf deed ook met van alles mee. Ze genoot echt!

  Er zijn heel veel knuffels aan elkaar gegeven, er is gelachen, gehuild. Heel dubbel gevoel. Ze is er natuurlijk nog 3 dagen maar het begint nu toch echt wel dichtbij te komen.

  Ze was erg blij met het vriendenboek wat we samengesteld hebben en met het bingospel (incl. echte bingomolen) dat ik namens de klas gekocht had.

  De GKD en haar vriendin zouden ook meegaan, maar dat liep even anders. Ze moesten vanochtend hun boeken inleveren tussen 9.30 en 9.45. We hoorden al vrij snel dat dat heel erg uitliep. Ik had net voor de gein naar de GKD ge-app-t dat ik samen met de moeder van haar vriendin naar binnen zou komen, toen ik een app-je kreeg "kom naar binnen, [naam GKD] is flauwgevallen". Ik dacht dat het een grapje was en vroeg om een foto. Zat ze helemaal versuft op een bankje waar ze haar op gehesen hadden. Hoofdpijn had ze.

  Dus snel naar binnen. Heet in die aula, bomvol jeugd, flinke vertraging bij het inleveren van de boeken. Onverantwoord! Voorrang gevraagd vooraan in de rij zodat ik snel met haar in de buitenlucht een schaduwplekje op kon zoeken.

  Kluissleutel moest ook nog ingeleverd worden. Ook voorrang gevraagd. 

  Er werd door vriendinnen meteen voor water gezorgd. Iemand kwam met een suikerklontje zodat ze wat suikers kreeg. Kwam nog iemand van school met een cracker met stroop. Uiteindelijk trok ze weer bij en toen zijn we naar huis gegaan.

  Daar paracetamol genomen, hoofdpijn wilde nog niet zakken. Misselijk erbij en uiteindelijk moest ze spugen.

  Dus in bed gestopt en ik met haar vriendin naar het theater op school bij de KKD.

  Toen we weer thuiskwamen was de GKD wakker en ging het wel weer. Ter plekke had ik al gehoord dat er meer leerlingen flauwgevallen waren en achteraf ook via moeders op school en via de app dat er nog meer flauwgevallen waren na ons vertrek.

  Mailtje naar de mentor gestuurd met verzoek door te sturen naar degene die hier op school over gaat. Vlak daarna kregen we mail van de rector zelf (gewoon mailing gericht aan iedereen) dat hij erkende dat er veel misgegaan is, dat de boekenleverancier waar ze mee samenwerken, zonder overleg de werkwijze veranderd had en dat het bij sommige leerlingen wel 10 minuten duurde voordat de boeken gecheckt waren. Er zijn zelfs personeelsleden van die boekenleverancier onwel geworden volgens die mail.

  Betreurde dus de gang van zaken, gaf aan dat in de loop van de dag extra personeel opgeroepen is en er 2 extra inleverpunten gecreëerd zijn, maar verzekerde wel dat er overleg gaat plaatsvinden om dit soort taferelen volgend jaar te voorkomen.

  Serieuze kwestie dus! Als er paniek uitgebroken was, dan hadden we de voorpagina van de krant gehaald want het was echt een onverantwoorde situatie. Beetje eng vond ik het zelfs wel.

  Het is maar goed dat je op het moment zelf in een soort overlevingsstand gaat en dat je niet beseft hoe fout zoiets zou kunnen lopen. Brrrrrr......

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  20 jul 2016 06:50

  Mooi afscheid dus S-je. Daarmee wordt het goed afgerond ook, altijd een emo-toestand zoiets...

  Wat een vreselijke chaos bij dat inleveren. Goede afspraken laten maken voor komende jaren.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  20 jul 2016 06:54

  Toeristen in Almere? Is daar wat gebeurd dan? ;-)

  Leuke dag zo Maria!

  Zo op pad. Heen maar weer rustig aan, niet te bezweet aankomen, en nu is het alweer boven de 20 graden. Kantoor Zaltbommel heeft wel airco, maar die is wat vreemd aangelegd, waardloor niet alle ruimtes optimaal gekoeld worden.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  willy vGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3897


  --
  20 jul 2016 08:01

  S je, wat een gedoe met dat boeken inleveren, dat het zo uit liep en dat terwijl het zo warm is.Niet voorzien natuurlijk maar wel een leermoment.

  Fijn dat je net bij school was toen je dochter niet lekker werd.
   Pepo, inderdaad maar rustig aandoen.Raar dat de airco op die locatie niet goed is aangelegd.

  Meneer W heeft de eerste etappe van de Vierdaagse gehaald.Het was pittig(door de warmte) maar te doen.Vooral het opstarten na een rustpauze is lastig.
  Nadat hij door de pendelbus naar het parkeerterrein was gebracht werd hij niet lekker en moest overgeven.Even rustig gezeten, wat gedronken en na  wat koelen knapte hij weer op.
  Vandaag mochten de 30 km lopers een half uur vroeger starten en meneer W heeft een handdoek mee voor verkoeling in de nek en hij gaat zijn hoed regematig nat maken.
   

  Ik ga zo naar de pedicure, daarna sporten, naar de markt en naar de buurvrouw.
  Vanmiddag nog naar de oude dame van mijn vrijwilligerswerk.
  Ze is inmiddels al een maandje  terug in haar appartement maar het gaat niet zo goed met haar.
  Ze vergeet steeds meer en is al weer gevallen.
  Het lopem achter de rollater lukt op zich wel maar ze weet niet goed hoe de handremmen werken.
  Ze kan mij ook niet binnenlaten, kortom het wordt allemaal wat lastiger.Ze is best veel alleen en ik maak me dan ook wel zorgen om haar.
  Gisteren de jongens hier gehad, we zijn naar de kinderboerderij geloopfietst(zij) en daar was veel schaduw dus goed te doen.We mochten niet in de geitenwei omdat de dieren ontluisd werden.Gelukkig waren er nog andere dieren genoeg en veel om te spelen was er ook.Ik zorgde dat we om 11.30 weer thuis waren.Jongste moet slapen en daarna werd het ook te warm.Oudste heeft heerlijk in het bad gespeeld.

  Groetjes Willy
   

  Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
  en makkelijk worden uitgesproken
  maar hun echo duurt eindeloos voort
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  20 jul 2016 09:33

  Knap van meneer W. Laat hem maar rustig aan doen vandaag...

  Airco is zo vreemd aangelegd omdat het eerder is aangelegd dan de verbouwing naar kleinere ruimtes, was een heel groot schoollokaal. Bij de verbouwing is wel zoveel mogelijk rekening gehouden met de airco, maar niet alle ruimtes hebben een goede doorstroming van de lucht, waardoor de koudere lucht die ruimtes niet goed kan bereiken. Daarbij een ruimte die een grote ruit hjeeft op het zuiden waarbij de zonwering aan de buitenzijde niet meer naar beneden kan (oud gebouw, 2e etage, geen geld) zodat er volop zon naar binnen schijnt... Gelukkig is dat niet de ruimte waar ik hoef te werken.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  20 jul 2016 12:13
  S-je, wat een toestand met dat boeken inleveren, dat moet anders kunnen.

  Gisteren een lekkere fietsdag, 120 km, richting Lochem.
  Eenmaal thuis, merk je dan dat we nog niks gefietst hebben dit jaar en dat het echt wel heet was. Ik lag vroeg in bed, maar ook daar erg warm.
  Straks werken, niet zoveel zin, loeiheet in ons glazengebouw zonder airco. Misschien haal ik wel even waterijsjes voor vanavond. En ik hoop dat het onweer vroeg in de avond komt, dan ben ik nl nog op, en niet midden in de nacht; dat breekt me een beetje op.
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  20 jul 2016 12:25

  Dat is een flinke dagafstand met dit weer K'tje!

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  21 jul 2016 08:30
  Pepo, het was een vlakke etappe...dus viel mee. Dan is in vakangies 100km met bagage en bergen veel pittiger natuurlijk.

  Een hele hete slaapdienst achter de rug. Zweterige avond, wel iedereen verblijd met een flesje koud bubbelwater. pff de nacht in eht benauwde hok, ik heb om 1 uur de wekker nog gezien. om 1.40 alarmbel, iemand op een luie stoel in slaapgevallen en medicatie vergeten in te nemen, deze persoon neemt het zelfstandig in.. Bed uit, en samen overlegd hoe te handelen. weer wakker gelegen, klok van 2.15 nog gezien, en om 5.45 de wekker.
  Volle drukke verzorgochtend en wat is dan steunkousen aandoen een vies zweterige klus....brr....ik dreef gewoonweg. Om 10 uur met mijn afloscollega nog een uur gezeten om creatief het weekendrooster met 3 zieken en amper beschikbare invallers te regelen.....maar gelukt, met veel flexibiliteti van de wel werkenden, en op beide dagen werken we nu met een kracht minder, het is niet anders. Mijn diensten zijn weer totaal anders dan ik gistermiddag had staan.
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:23023


  --
  21 jul 2016 08:57

  K'tje  dat was weer een zware nacht voor je.
  Nu weer mensen  ziek,    3 stuks  , is dat toevallig   omdat het mooi weer is,
  of kan je ervan op aan dat ze echt ziek zijn.
  Maar voor de werkende  collega's  met een minder is het weer aanpoten.

  Vanmiddag  zijn we even naar het dorp gegaan met de bus,   ijsje gegeten,
  Naar de HEMA. en de bieb  even naarr C&A     , wat was ik blij toen ik weer thuis was, kon bijna op het laats niet meer lopen., zoveel pijn .
  Na het eten   een pijstiller in genomen  en naar bed gegaan,  poosje geslapen  en toen was ik zomaar 2 uur verder,
  Maar  ik heb het toch maar gedaan.

  willy vGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3897


  --
  21 jul 2016 10:22

  K 'tje, hard werken voor jou.Kun je wel de slaap inhalen binnenkort?
   

  Virgo, fijn dat de "boodschappentocht"gelukt is, lekker geslapen, dan zul je het zeker nodig gehad hebben.Pijn vraagt veel wan het lichaam.
   

  Meneer W heeft dag 2 en 3 ook volbracht.Niet zonder blaren.vooral vandaag had hij er veel last van.Gelukkig goed behandeld in de blarenprikpost.
  De warmte vandaag was beter te dragen dan die van gisteren.
  Morgen ga ik meneer W inhalen, dochter uit Amsterdam komt ook.
   

  Vandaag met dochter L op een rommelmarkt in Rijssen gestaan.Zij had veel spullen waar ze vanaf wilde en ik heb ook het één en ander bij elkaar gezocht.
  Om 05.00 waren we er en toen liepen er ook al kopers rond, het moet niet gekker worden.Onze buurman daar(handelaar) was er al om 03.00 uur.Om 13.00 u mochten we de boel weer opbreken.
  Een paar uur laten viel daar 50 mm regen in heel korte tijd, wat hadden wij geluk.
  Groetjes Willy
   

  Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
  en makkelijk worden uitgesproken
  maar hun echo duurt eindeloos voort
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  21 jul 2016 11:35
  En ....nog een beetje verkocht, Willy

  Ik heb ook vanmiddag even geslapen, dat werkt eht beste anders slaap ik de volgende nacht te vast en kweek ik hoofdpijn.

  Virgo, collega's zijn echt niet in staat om te werken, 1 zelfs in het ZH. Maar ja, in de vakantieperiode is het echt naar meerdere zieken tegelijk.
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  22 jul 2016 10:23
  fietsen is afgebeld, vanwege het weer maar ook omdat moeder niet zo lekker was. Ik heb ook de indruk dat mijn hulp niet meer zo nodig is, prima overigens. Een dochter belde af, en ze zie gelijkd at meoder deze week veelg efietst had. Ik heb ook aangegeven dat ze thuis maar eens moeten overleggen, wat haar moeder nog wil.
  Bij meneer K met zijn Irakese familie lijkt het ook moeilijk om te doorgronden wat ze willen, daar werden afspraken ook vaker afgebeld. We hebben de indruk dat het niet meer zonodig hoeft, maar dat ze het moeilijk vinden dat aan te geven.
  Ik vind het wel prima dat het vandaag niet doorgaat, het is mijn enige vrije dag, moet morgen weer werken.
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  22 jul 2016 02:16
  @Willy, tjonge trots op meneer Willy hoor! Zo knap!
  Verdrietig dat het niet zo goed gaat met de dame van het vrijwilligerswerk.
  Kan me voorstellen dat je je zorgen maakt. Kun je dat wel ergens melden bij degenen via wie je dit vrijwilligerswerk doet?

  Leuk dat het gezellig geweest is met je kleinzoons.

  Hebben jullie goed verkocht op de rommelmarkt of viel de opkomst en de omzet tegen?

  @Pepo, vervelend die airco die door wat verbouwingen niet efficiënt werkt.

  @K'tje, flinke fietsrit hoor! Zeker als je dan inderdaad bedenkt dat je nog niet zoveel "vlieguren" gemaakt hebt dit jaar als je gewend was.

  Wat een vreselijke werkdienst zo voor je zeg in dat kleffe gebouw. Ik blijf het vreemd vinden dat daar niet beter over nagedacht is door de architect. Als ik ooit een miljoenenprijs win in de postcodeloterij, zorg ik hoogstpersoonlijk dat jullie airco krijgen! Of dat er in elk geval ruimtes van airco voorzien worden zodat iedereen altijd in de gelegenheid is om een koele plek op te zoeken.

  Goed plan dat je de dochter van de Irakese familie laat overleggen wat er nog voor behoeftes zijn. Is ook moeilijk natuurlijk om aan te geven als je hulp niet meer nodig hebt en misschien is het voor die cultuur nog wel veel moeilijker, vooral omdat ze juist heel erg dankbaar zijn voor de hulp die ze krijgen.

  @Oh lieve Virgo toch, wat blijf jij toch tobben met je rug enzo. Blijf je wel goed onder controle zodat niet straks blijkt dat er weer iets van een breuk ofzo over het hoofd gezien is?
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:23023


  --
  22 jul 2016 08:49

  Willy goed hoor van meneer W.
  Heb je nog wat verkocht?

  K'tje   goed van  de dame die je hebt leren fietsen   dat ze   zelf ook heeft geoefend,
  En dat  jij misschien niet meer nodig bent.

  S-je  maandag heb ik   weer controle,

  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  22 jul 2016 09:10

  @Virgo, goed zo dat je weer bijna op controle moet. Worden er dan ook weer foto's gemaakt hoe het dan met het herstel is.

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  22 jul 2016 09:18

  Gisteren van alles en nog wat gedaan. Einde middag de GKD naar mijn zus gebracht want ze zou daar gaan oppassen.

  Vanochtend zodra de KKD op school was heb ik de GKD opgehaald en op haar eigen school afgezet want ze zou haar rapport krijgen. Ik heb ondertussen de boodschappen gehaald en haar op de terugweg weer opgehaald. Prachtige eindlijst. Vooral die "2A" die onderaan staat! ;-)

  Thuis even wat mini-kwarktaartjes gemaakt die meneer Sje vanavond mee wilde nemen naar tennis. Hij moest thuis spelen met zijn team en de thuisspelers nemen iets mee voor bij de koffie, de uitspelers nemen hapjes mee voor na de wedstrijden.

  Tegen elven naar school want groep 8 werd uitgezwaaid door alle leerlingen en leerkrachten van de school. Altijd weer een emotionele toestand. Alle leerlingen uit groep 8 lopen dan onder versierde bogen door (elke klas versiert zo'n boog). Het meisje met het syndroom van Down uit de klas van de KKD mocht nu ook mee lopen onder de bogen door. Leuk dat ze dat toch mocht ondanks dat ze geen groep-8-leerling was. 

  12.00 begon voor de KKD ook de vakantie. Thuis meteen geluncht want om 12.30 zou de piano-/fluitjuf komen voor de lessen.

  Na de lessen zijn de dames hierachter in de tuin het water in gedoken en ze zijn er alleen even uit gekomen om wat te eten.

  Inmiddels zitten ze frisgedoucht een film te kijken, meneer Sje is naar tennis en ik moet nog wat afwerken aan het gastenboek van de bruiloft van mijn ouders.

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  23 jul 2016 11:08

  Sorry voor een paar dagen plotselinge afwezigheid... Woensdag op de terugweg naar huis kwam ik per abuis in de berm terecht met de fiets. Onderuit, en nu met vervelende gevolgen: mijnvinger (links, ring) tweede kootje gebroken of  uit de kom... Meteen maar naar het zh gefietst, en daar foto gemaakt, weer teruggeplaatsrt, ring verwijderd en mooi spalkje er omheen. Volgende week terugkomen. Teruggefietst naar huis, en toen was ik een beetje moe.

  Donderdag gewerkt, vermoeiend als je maar met anderhalve hand kan tikken. Daarna weer naar huis, en niks gedaan. 

  Gisterenochtend eerst weer werken, het was noodweer, M1 was vrij, dus heb ik de auto genomen. Introductie nieuwe werknemers, 9 genodigden, er kwamen er drie... Moet overleggen met het management. 

  In de middag naar de stad, gewinkeld en lekker gegeten. Rond 23 uur thuis.

  Vanochtend de keuken uitgebreid gepoetst. M1 en M2 zijn boodschappen doen. Vanmiddag./vanavond de straatbbq, gezellig.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  willy vGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3897


  --
  23 jul 2016 09:26

  Pepo, wat een pech, de vorige val was nog niet heel lang geleden toch?
  Fijn dat alles weer is gerepareerd en ik kan me voorstellen dat het lastig is op het toetsenbord met 1 gespalkte vinger.
  Leuk vooruitzicht de buurtBBQ.

  De opbrengst van onze rommelmsrkt spullen viel niet tegen.Mijn dochter had veel spullen en ook veel leuke kleertjes, de spullen gingen beter dan de kleertjes.De grondplek kostte maar 6,75.

  Meneer W heeft de vierdaagse uitgelopen, dochter uit Amsterdam en ik hebben hem" ingehaald" met gladiolen natuurlijk.Het was een pittige vierdaagse(dat zeiden ook de ervaren vierdaagse lopers).Gisteren hebben ze in het begin wat regenbuien over zich heen gekregen.Later kregen ze warme soep om onderkoeling tegen te gaan.Daarna scheen de zon en werd het weer heet.
  Meneer W is niet meer naar de blarenprikpost gegaasn maar zijn voeten werden steeds pijnlijker.
  Hij heeft zijn begeerde kruisje en heeft van alles genoten maar hij gaat volgend jaar niet weer meelopen.Qua conditie was er geen enkel probleem.
  Bij thuiskomst had hij veel last van de kleine en de grote teen van 1 voet, die zagen er ook naar uit.
  Vanmorgen besloten naar de huisartsenpost te bellen en die wilden hem graag zien ook omdat hij bekend is met een iets verhoogde bloedsuiker
  Er bleek een ontsteking te zitten in beide tenen en voet , dus antibiotica gekregen en vette gaasjes.Regelmatig spoelen en komende week aan onze eigen huisarts laten zien.
  Blij dat meneer toch even naar de HA post s geweest.

  Dochter uit Amsterdam gaat morgen met partner voor 3 weken richting Kroatie, ze gaan kamperen en trekken rond.De eerste week dat dochter uit Sydney komt missen ze maar het kon niet anders.

  Groetjes Willy
   

  Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
  en makkelijk worden uitgesproken
  maar hun echo duurt eindeloos voort
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:23023


  --
  23 jul 2016 11:16

  Pepo had het al op facebook gelezen  en gezien  dat je gewond was .
  Beterschap  gewenst.

  Willy  goed dat   meneer W    het kruisje heeft, jammer voor hem dat hij nu met die onstekingen zit,  voor hem ook beterschap.

  S-je ja   maandag word er een foto gemaakt, maar daar hebben we 4 weken geleden  wel zelf om moeten vragen.

  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  23 jul 2016 11:28
  Oei, Pepo, wat een pech. Tja ook fietsen is gevaarlijk voor HHp-ers...je mag naast Virgo gaan zitten.....

  Willy, wat goed van meneer W, maar geen wonder dat zijn voeten zeer deden als er een ontsteking in zit. Nou verwen hem maar dit weekend.
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  24 jul 2016 12:49
  @Pepo, tjonge wat een toestand met die val! Balen zeg.
  Wel fijn dat de verwondingen niet ernstiger zijn, maar het is inderdaad erg onhandig om met 1 hand te moeten typen. Schiet niet op.

  @Willy, leuk dat de omzet op de rommelmarkt niet tegenviel.
  Knap hoor dat meneer Willy de vierdaagse uitgelopen heeft. Bewonder ik echt!
  Wel balen die complicaties aan zijn voet. Goed inderdaad dat jullie nog naar de dokter zijn gegaan en dat hij nu antibiotica heeft. Beterschap voor hem!

  @Virgo, vreemd hoor dat je zelf om die foto hebt moeten vragen die morgen gemaakt gaat worden. Ik vind dat ze je met heel deze toestand veel te veel aan je lot overlaten. Had allemaal veel alerter en grondiger gekund. Moet je zien, je ben nu al 3 maanden met die klachten onder de pannen. Dat kan toch normaal gezien niet dat dat zo lang duurt?!
  Ik maak me echt zorgen om je, weet je dat?
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  24 jul 2016 01:10

  Gisteren een van-alles-dagje. Meneer Sje heeft een leuke loungeset opgehaald die hij op Marktplaats gekocht had. Leuk zitje gemaakt achter in de tuin.

  De KKD heeft wat in het bad gehangen. Ik heb me met wat wasjes beziggehouden. Ideaal nu het lekker buiten allemaal kan drogen.

  Even nog wat F1 mee gekeken met meneer Sje.

  Tegen half 6 bij mijn ouders en met 2 auto's richting mijn broer gereden voor diner. Vooraf tijdens het aperitief de grote ingelijste foto, de fotoboekjes en het receptieboek van de bruiloft gegeven. Waren mijn ouders erg blij mee.

  Daarna lekker gegeten. Voor onze meiden was het niet wat ze ervan verwacht hadden. Te hoog kindermenu-gehalte. Ze hadden ons diner lekkerder gevonden, zeiden ze. Die zitten qua leeftijd en eetgewoonten meer richting de volwassenen dan richting de kinderen.

  Dus vanochtend aan het ontbijt beloofd dat we de eetplannen van vandaag doorschuiven naar morgen en dat we bij een leuk nieuw restaurantje hier in de wijk gaan eten vanavond. Zijn ze blij mee.

  Vanochtend wat uitgeslapen. Voor het eerst zonder bedekking op mijn brandwond. Had ik dat verteld? Dinsdag in alle drukte tijdens het koken te dicht boven het stoomgaatje van de eierkoker gehangen. 2e graads brandwond van 5x3cm. Wel gekoeld maar dat is uiteindelijk nooit helemaal genoeg. Dus volgende dag kleine blaar, dag later grotere blaar, per ongeluk opengeschaafd bij bewegen overdag. Overdag niet afgedekt omdat ik wilde dat het droog werd. 's Nachts wel afgedekt omdat ik dan niet weet hoe beweeglijk ik ben en de boel nog meer kan beschadigen.

  Gisteravond leek de plek droog genoeg dus vannacht zonder bedekking geslapen maar onbewust toch alert gebleven dus vooral eerst helft van de nacht niet heel diep geslapen. Gelukkig vandaag gewoon een lekker rustig dagje.

  Haha, mijn vader vroeg gisteren wat ik gedaan had toen-ie die brandplek zag. Toen ik zei "fluitketel-kanker", wist-ie meteen waar het over ging.

  Mijn oma heeft ooit zo'n plek onder haar borst gehad en ze was bang dat ze kanker had. Achteraf bleek dat ze tijdens het roeren in allerlei pannen met haar borst boven de fluitketel gehangen had die ook op het gas stond, dus het was gewoon een brandwond achteraf. Sindsdien heten brandwonden hier "fluitketel-kanker".

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:23023


  --
  24 jul 2016 09:49

  S-je   oei  pijnlijk zo'n  brandwond  en nog behoorlijk ook, daar pas je de volgende wel voor op he dat het je niet nogmaals gebeurd.

  Klopt wel wat je zegt,  wij hadden zelf wel wat assertiever kunnen zijn.maar
   als ze zeggen het  zijn de spieren  en duurd 6 weken nou ja dan geloof je dat.
  Maar lief dat je bezorgd ben.

  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  25 jul 2016 12:00
  Ai, S-je, jij ook al 'gewond"? Gaat wel lekker hier in de HHP-huishoudens

  Ik ben moe, net thuis, en zo maar m'n bed in morgen weer een volle dag.
  Druk maar o zo'n leuke avonddiensten gehad.. Gisteren een lange dag, half 12 op het werk en na half 11 weer thuis. 's Middags met een bewoner de oude tuinbank opgeknapt, hij geschuurd, ik gebeitst en halverwege hem het laten overnemen, enen gekeken of het geen geklieder werd, maar het ging hartstikke netjes. ondertussen grapjes gemaakt dat hij zijn baan bij de sociale werkplaats wel op kon zeggen, en ik ook ontslag zou nemen en dat we samen wel een klusbedrijf konden beginnen. Hij had de grootste schik.
  Beide dagen heerlijk ontspannen sfeer in huis, ondanks dat we met een onderbezetting stonden.
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  25 jul 2016 07:10

  Willy, knap van meneer W dat hij het kruisje gehaald heeft! Jammer dat hij nu zo'n last van zijn voeten heeft.

  Virgo, Het is inderdaad vervelend dat het allemaal zo lang moet duren... Natuurlijk krijgen al je spieren ook een klap, maar toch had je beter gecontroleerd moeten worden, ook als je niet assertief bent.

  S-je, vervelend die brandwond. Verder wel lekker weekend gehad zo te horen.

  Hier na een ontspannende inspannende zondag (fietsen, kerk, fietsen, 120 km. getoerd door het brabantse) nu weer aan de slag. Weinig last van de vinger tijdens het fietsen, alleen als het erg hobbelig wordt is het vervelend.

   

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  25 jul 2016 10:08
  Pepo, ga je dan in kerkkleding fietsen, of ga je naar de kerk in fietskleding?
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:23023


  --
  25 jul 2016 03:19

  Het zag er goed uit op de foto, wervels zijn niet verder ingezakt.
  Korset mag nu af , , mag het wel omdoen   als ik pijn krijg,  en mag  weer rustig wat doen., en mijn rust nemen.
  Maar nog niet zwaar beuren.
  Ik hoef niet mer terug te komen.
  Fyshio  heeft de dokter afgeraden   de oefeningen  voor de rug zijn te  zwaar.
  Het moet verder de tijd krijgen.
  Heb even gevraagd of hij me wilde meten, het gaat daar toch handiger als thuis, en net wat ik dacht  1,5  cm kleiner.

  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  26 jul 2016 06:57

  Dat je nu kleiner bent lijkt me een slecht teken....

  Ik fiets in fietskleding, trek daar een lange broek overheeN als we bij de kerk zijjn, en die gaat weer uit als we weer gaan fietsen. Ik had nog een extra shirtje bij me, maar die niet gebruikt, niet echt beezweet na de heenweg.

  Gisteren druk gewerkt, en moe: ik hjeb van 20.00-22.00 op de bank liggen slapen. Daarna boven verder, totaal 10 uur slaap vannacht.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  26 jul 2016 11:11
  @K'tje, leuk dat klussen aan die tuinbank met die bewoner.

  @Pepo, flinke fietsdag zondag hoor.

  @Virgo, fijn dat het er goed uitzag op de foto's en dat je het korset niet meer aan hoeft als je het redt met de pijn. Best veel hoor 1,5 cm! Weten ze zeker dat er niet een complete wervel verdwenen is?!
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  26 jul 2016 08:53

  Gisteren waren neefje en nichtje er dus. Eerst mochten ze samen naar de grote speeltuin, hier vlak bij. Ik kon nog even rommelen bij huis, en even alles bij elkaar zoeken wat ik mee wilde nemen voor ons uitje. Een vroege lunch met sausijzebroodjes en neefje mikt weer eens zijn drinken over m'n stoelkussen; hij kan zo onhandig doen. Maar nuchter op gereageerd, terwijl ik er wel van baalde. Als je wat streng reageert, schiet ie gelijk in de stress, en da's ook niet handig. Het kussen gauw afgespoeld, chocomelk is wel zooi, maar het kussen gelukkig uiteindelijk goed afneembaar.
  Na de lunch naar een leuke speeltuin en deze fontein. Helaas kwam de zon niet tevoorschijn, dus zwemkleding voor niks thuis aangedaan. Daarna door naar het park met het vlot en een wiebelbrug over het water. Alles lekker lopend gedaan, dus een flinke trippel ook nog. Het laatste stuk naar huis is een lang pad, en "ík zie ik zie wat jij niet ziet gedaan", vonden beiden leuk, en het wandelen ging zo vanzelf.

  Thuis had ik nog een kleinigheidje voor ze, voor allebei een leuk moppenboekje, stimuleert ze beiden tot lezen. Schot in de roos, want ze doken er gelijk in. Toen ze door oma opgehaald werden, was ik wel echt moe. 

  Vandaag dan ook echt een dag met niks, heb drukke dagen gehad, hiervoor.

  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  27 jul 2016 07:00

  Wat een leuke dag K'tje! Jammer dat de zon er niet bij kwam.

  Ik heb gisteren lekkere werkdag gehad, en toen ik thuis kwam, bleek M3 ons te hebben uitgenodigd voor een etentje bij de sushi-boer. lekker gegeten, nog rondje gelopen (de kinderen vangen dan pokémons) en naar huis. Toen was het 23 uur, dus vrijwel meteen naar bed.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:23023


  --
  27 jul 2016 03:00

  K'tje  gezellig zo'n dagje  met  je neefje en nichtje,  lief dat je ze  verwend hebt met dat moppenboekje.

  Pepo  wat lief van M3  dat ze   jullie uitnodigde  om te  gaan eten.

  Vandaag  een  strijkijzer  en een fohn  moeten bestellen , meneer V ging strijken   en hij had niet in de gaten dat het snoer van de fohn  op de strijkplank lag, dus  snoer van de fohn gesmolten  en srijkijzer onder het plastic.
  Nou ja  ze waren beiden al heel erg oud.
  Had genoeg bonnen staan bij Bol.com dus heb  ze voor niks.

  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  27 jul 2016 03:28

  Dat is leuk winkelen als het niks kost Virgo! Wel een beetje suf om een snoer te willen strijken.... ;-)

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  27 jul 2016 04:06
  @K'tje, fijn dat het leuk was met je neefje en nichtje! Jammer dat spetteren in die fontein niet lukte omdat de zon zich niet liet zien.

  @Pepo, gezellige uitnodiging van M3!

  @Virgo, balen van je föhn en strijkijzer. Wel fijn dat je cadeaubonnen kon gebruiken om nieuwe te bestellen.
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  27 jul 2016 04:15

  Hier best een lekker eerste vakantieweekje. De meiden hebben verschillende keren lekker in het zwembad gespeeld. Maandagavond kwamen er kennissen op bezoek met hun kinderen. Die kleine moppen hebben ook mee in het bad gespeeld.

  Ik heb me afgelopen dagen beziggehouden met wat gerommel in huis. Poetsen, was (lekker buiten droogwapperen!), strijk, elke dag een rondje onkruid in de tuin, gisteren wat zitten lezen.

  Gisteravond zo'n workshop gedaan. Tas gepimpt met de lievelingskleuren van de meiden, gecombineerd met wit (voor wie mij op instagram heeft, zie instagram voor duidelijke foto van de tas).

  Erg gezellige avond! Pas tegen twaalven thuis. Lekker geprutseld!

  Vanochtend niet te laat op. Samen met de meiden naar de stad geweest voor nog wat snuffelen in de uitverkoop. Ze hebben nog wat leuke kleding kunnen vinden voor zichzelf! Was gezellig.

  Daarnet naar de kapper geweest. Inmiddels zitten de meiden met het zoontje van vrienden minecraft te spelen. Ik snap nog steeds niet wat daar zo leuk aan is maar het is blijkbaar erg leuk en dan kunnen ze in elkaars wereld enzo. Ik zou er hoekige ogen van krijgen!

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  27 jul 2016 07:09

  Virgo, handig die bonnen bij Bol. Geen handige zet om het föhnsnoer te strijken, maar kan gebeuren....

  S-je, hoe hou je zo'n zwembad schoon en fris? Moeten daar allerlei chemicaliën in of iedere keer nieuw water?                                         Leuk zo'n prutselworkshop.

  Ik had een hangdag, gewoon nergens zin in. Wel prima weer hier trouwens, pas eind van de middag was de zon weg.
  Fietsles krigjt een vervolg, ik werd vanmiddag gebeld of we weer iets konden afspreken. helaas konden ze vanmiddag niet, dat kwam mij het beste uit. Nu maar vrijdagochtend, da's nog in het begin van mijn lange werkweek.

  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  27 jul 2016 07:11
  @K'tje, zit bijna 5000 liter water in dus verversen is geen optie. Er drijft een badeend in waaronder een reservoir voor een chloortablet in en er gaat granulaat in tegen algen. Meneer Sje heeft er teststrips bij en hij test regelmatig of alle waarden nog kloppen (dus geen overdoseringen bijv.).

  Leuk dat de fietsles nog even doorgaat.
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:23023


  --
  27 jul 2016 08:40

  K'tje is de dame  nog niet zo zeker van zich zelf op de fiets?

  S-je  dit weten we nu, maar hoe gaat het als het bad leeg moet .

  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  27 jul 2016 10:39

  Het water wegpompen in het riool.

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  28 jul 2016 07:37
  Vigo, ze fietst nog echt niet heelt zeker. Het is een kwestie van veel oefenen, en dat is een uurtje met mij natuurlijk niet.
  Ik geef wel regelmatig aanwijzingen, wijs ook op gevaren op de weg, dingen waar ze op moet letten en zo. En misschien vindt zij het net als ik wel gewoon leuk. Het is ook goed voor haar taal natuurlijk, thuis praten ze arabisch.


  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  28 jul 2016 10:05

  Gewoon leuik dus, en dan is de fietsles een leuke aanleiding?

  S-je, hebben jullie een put in de tuin? Of moet je pompen?

  Gisteren na het werk en eten een lekker stuk gelopen, bijna 10 km. gewandels met M1, M2 en R. De laatste twee vonden het een heel eind... ;-)

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  28 jul 2016 11:35
  @K'tje, leuk toch om zo tijdens het fietsen het nuttige met het aangename te verenigen?!

  @Pepo, we zullen moeten gaan pompen. Hoewel het water zichzelf na een eerste aanzet waarschijnlijk weg zal pompen.
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  ɑɲaGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:8727


  --
  28 jul 2016 12:08

  Ik haak weer aan!

  Heerlijke vakantie in Turkije gehad met Jongste! Zo leuk met die griet! We hebben aan een woord of een blik genoeg om elkaar helemaal te begrijpen. Dat gecombineerd met dezelfde humor heeft gezorgd voor een vrolijke, fijne vakantie. :-) We zaten in een heerlijk, luxe resort en hebben ons daar echt zo verwend gevoeld! Maar we zijn ons niet verwend gaan gedragen! Ik heb er echt een hekel aan als ik mensen zie die tijdens het eten bij het buffet hun bord zo vol mogelijk laden om er vervolgens drie hapjes van te eten en de rest te laten staan zodat het gewoon weggegooid wordt... Bah! Probeer dan eerst een klein beetje om te zien of je het lekker vindt en zo ja, loop je even terug, er werd voortdurend bijgevuld... Wij hebben ons de eerste dagen ook vergist bij het dessert buffet; het zag er allemaal werkelijk prachtig en heerlijk uit, maar Turkse toetjes zijn echt mier- en mierzoet, niet echt ons ding. Braaf het bordje leeggegeten maar daarna hebben we steeds iets kleins uitgeprobeerd en verder wat fruit toe genomen. Gelukkig waren de volle-bord-scheppers in de minderheid hoor!

  We zaten overal dichtbij, het strand was 170 stappen lopen ;-) er was een prachtig zwembad bij en er waren winkeltjes dichtbij. Jongste heeft nog gezwommen met dolfijnen, dat wilde ze al zo lang maar als ik met drie kinderen op vakantie ben, is me dat echt veel te duur! Nu konden we een beetje onderhandelen en hebben we het gewoon gedaan! Die glimlach was niet meer van haar gezicht af te krijgen voor de rest van de dag!

  Terwijl wij heerlijk in de zon lagen, is hier die supercell overgetrokken, met ons dorp als centrum. Ongelofelijk wat een natuurgeweld! Alle auto's die buiten stonden zijn veranderd in poffertjespannen dor hagelstenen die groter waren dan pingpongballen, bomen omgevallen, eentje bij ons om de hoek bovenop een huis, dakpannen eraf, straten wéér onder water en wéér heel diep. Bij ons was de schutting helemaal om en de loungeset beschadigd. Pfff! Normaal gesproken regel ik dat soort zaken maar ik heb het deze keer maar uitbesteed, hahaha! Ik wist het nummer van de tusenpersoon uit mijn hoofd en heb dat aan meneer Anja doorgegeven en hem veel succes gewensd.;-) Klinkt niet zo aardig maar ik moest het even wegzetten anders was onze vakantie in het water gevallen en wie had daar nou wat aan gehad?

  De avond voor we terug zouden vliegen, gebeurde die aanslag in Istanbul. Ik kreeg dus veel berichtjes met de vraag of we veilig waren. Wij vlogen vanaf Antalya dus dat is een heel stuk zuidelijker. Ik moet zeggen, ik heb me geen moment onveilig gevoeld. De mensen in de buurt geven ook duidelijk aan dat dit niet is wat zij willen, die dreiging, dat geweld hoort wat hun betreft ook niet bij hun geloof... Erg hoor!

  Ondertussen zijn we alweer een tijd thuis, staat er weer een schutting maar de tuin is nog een puinhoop...:-( Voor ons dus even geen zwembad dit jaar. Wij hebben ook zo'n 3,5m doorsnee opzet zwembad en daar hebben we altijd veel plezier van. Vorig jaar heeft het vanaf eind mei tot eind augustus gestaan zonder dat we het water hebben hoeven verversen. Goed bijgehouden dus!

  Oudstes vriendin uit Spanje is voor twee weken hier geweest. Leuke meid, jammer dat ze eigenlijk alleen Spaans spreekt... Oudste kan wel vertalen natuurlijk maar ik had best gewoon even met haar willen kletsen, zoals vrouwen onder elkaar doen zeg maar, zonder vertaler erbij. Afgelopen dinsdag weer vertrokken naar Spanje, we zien wel hoe dat gaat lopen. Het ziet er erg serieus uit tussen die twee maar ja, Oudste is eigenlijk nooit "niet serieus" als het om relaties gaat.

  Middelste Is maandag begonnen met vakantiewerk in de instelling waar hij een groot deel van het afgelopen schooljaar stage heeft gelopen. Hartstikke leuk dat hij daar terug mocht komen natuurlijk! Hij heeft het goed naar zijn zin!

  Jongste heeft hier in de buurt heerlijk nog een weekje in een stacaravan vertoefd, de ouders van A, haar vriend, hebben die stacaravan een tijdje geleden gekocht dus dat was ideaal voor hen! Afgelopen weekend wilde ik gaan BBQ'en maar meneer Anja vond dat een beetje sneu voor Jongste, omdat zij er dan dus niet bij was. Toen heb ik voorgesteld om alles mee te nemen naar het vakantiepark, ook A's ouders vonden dat een prima idee dus we hebben spontaan een hele gezellige avond gehad bij de stacaravan ;-) Dit weekend vertrekt A met hun gezin voor een maand naar Amerika dus heeft Jongste besloten om veel te gaan werken! Ze werkt nu bij AH en niet meer bij de bakker. Ik vond het de spuigaten uitlopen hoe het er daar toeging. Leuke collega's, daar niet van, maar de baas.... Klein voorbeeld: Jongste vroeg, toen ze daar net werkte hoe ze het verschil tussen een tarwebroodje en een speltbroodje kon zien. Het antwoord dat ze kreeg was:"Nou [Jongste], daar schrik ik van, dat je dat nog niet weet!" En dat was het, meer antwoord kwam er niet... Jongste was op dat moment 15 maar moest de snijmachines bedienen, belegde broodjes klaarmaken, klantcontact, kortom van alles nieuw te leren, vooral ook veel dingen die ze qua leeftijd helemaal nog niet mocht doen, en dan zo'n antwoord... Die durfde dus meteen nooit meer iets te vragen! Nu dus bij AH aan de kassa en dat gaat uitstekend!

  Ikzelf ben met allerlei "jeukplekken" in huis bezig. Plekken die me om de een of andere reden irriteren, bijvoorbeeld niet logisch genoeg ingedeeld, nodig om uit te dunnen, maar vooral heel veel opruimwerk waarbij er veel weggedaan moet worden. De HHP-die hards die hier al lang meelezen weten dat ik met een soort Malle Pietje getrouwd ben en helaas zit hij nog steeds thuis vanwege zijn knie. (Dat gaat overigens al heel veel beter hoor) En doordat hij al zo lang thuis zit stroomt er stiekem veel te veel troep het huis in en heb ik veel te weinig gelegenheid om het er weer uit te laten stromen. Ieder plastic bloempotje dat ik weggooi (recycle, dat wel hoor), wordt nauwkeurig gewikt en gewogen of dat niet beter verkocht kan worden of dat er iemand nog een of ander voordeeltje aan kan hebben. Leuk hoor, als dat bij nuttige spullen gebeurt, maar dat doe ik natuurlijk zelf ook al!! Ik ben hartstikke bewust van wat ik waar en hoe weg doe en of er ook nog iets anders mee kan! Ik heb het niet nodig dat alles vervolgens weer een tijd IN MIJN HUIS staat te wachten op een betere bestemming, en vooral niet als het van die onnutte dingetjes zijn!! Oh, ik geloof dat ik dit even kwijt moest, hihihi! Nou ja, in ieder geval lijkt het er nu, sinds een paar dagen, op dat meneer Anja zich hier ook meer bewust van is want hij is ineens aan een stapel begonnen, die ik ook als "jeukplek" had bestempeld. Hm, vraag ik me nu af of mijn opruimwoede misschien gerelateerd is aan zijn plotselinge omslag... Misschien bang dat ik het ineens onder zijn handen opgeruimd heb? ;-)

  Ondertussen ben ik nu bezig met uitstelgedrag want ik heb hier een stapel papieren liggen die ik vandaag graag opgeruimd wil hebben. Of in ieder geval het grootste gedeelte...

  Maar goed, jullie weten weer iets meer van mij, ik ga weer meelezen maar moet nu echt aan de slag!

  Groetjes, Anja
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  28 jul 2016 01:54

  Anja, klinkt geweldig 9behalve het noodweer dan natuurlijk). En dat zijn spullen i n jouw huis staan is natuurlijk ook vervelend. Staan jouw spullen niet in zijn huis? ;-)

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  28 jul 2016 03:41
  @Anja, fijn dat jullie een toffe vakantie gehad hebben en dat jullie ondanks die poging tot staatsgreep gewoon veilig terug hebben kunnen komen. Groot gelijk hoor dat je het afhandelen van de hagel/stormschade overgelaten hebt aan meneer Anja. Hij is geen klein jongetje meer toch?! Vakantie is vakantie dus jullie mochten lekker doorgaan met genieten. Niks mis mee.

  Jammer dat je Spaanse schoondochter alleen Spaans spreekt. Ik blijf dat raar vinden als volwassen westerse mensen van die generatie geen Engels spreken. Wordt Engels niet standaard gegeven op Spaanse middelbare scholen?

  Leuk dat je middelste als vakantiebaantje aan de slag kon op zijn voormalige stage-adres.

  Balen dat meneer Anja niet uit de Malle-Pietje-modus te krijgen is! Kan me voorstellen dat je er flink de bezem door zou willen halen.
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  28 jul 2016 06:39
  Geplaatst door PePo op 28 jul 2016 10:05

   

  Gisteren na het werk en eten een lekker stuk gelopen, bijna 10 km. gewandels met M1, M2 en R. De laatste twee vonden het een heel eind... ;-)

   

  En Pokamon liep weer met jullie mee?

   

  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  28 jul 2016 06:41
  Anja, volgens mij is meneer K echt familie van meneer Anja.

  Wat leuk dat je oudste een spaanse meid aan de haak geslagen heeft. In portugal spreekt de jeugd wel engels volgens mij, da zouden ze in spanje toch ook op school moeten krijgen, of durft ze gewoon niet.
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  28 jul 2016 06:47
  Vannacht slecht geslapen, wakker geweest tussen 3 en 5, ook even eruit, kopje thee, maar daarna nog lang wakker gelegen.
  En ik kon het merken vandaag een hele drukke dag, veel regelzaken, van alles er tussendoor. En dingen die gewoon niet goed lopen weer rechtzetten. Ik merkte ook in de middag wat ik snel geirriteerd ben...oeps en dit is pas m'n eerste werkdag.
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:23023


  --
  28 jul 2016 08:28

  Anja  fijn dat jullie vakantie   zo  leuk is geweest.
  En hebben de mannen het ook leuk gehad  toen  de jullie weg waren?
  Is het JOUW HUIS, dus meneer A mag   er als gunst verblijven?

  Pepo  fijna wandeling  dat deden wij jaren geleden ook nog .

  K'tje   het begint al slecht  het begin van je  werkweek.

   

  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  29 jul 2016 08:26
  Gelukkig nu wel goed geslapen, en lag er al vroeg in gisteren.
  willy vGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3897


  --
  29 jul 2016 04:46

  Hier een drukke week gehad.Maandagochtend al vroeg  kwamen de kleinzoons en zijn gebleven toet woensdag einde morgen.Het was heel gezellig en het ging goed maar is wel arbeidsintensief
  Dinsdagmiddag zijn we met z'n vieren met de bus naar het speelgoedmuseum in onze woonplaats
  meneer W was nog thuis vanwege de ontsteking aan zijn voet .Hij heeft nog antibiotica maar de ontsteking is zo goed als weg.Waarschijnlijk gaat hij wel zijn grote teen nagel verliezen...

  Dinsdagmiddag zijn we met z'n vieren met de bus naar het speelgoedmuseum geweest.Een groot succes, zowel de bus als het museum, de kinderen mochten daar ook volop met speelgoed spelen.
  Daarna om het af te sluiten een "knetterijsje"(de jongens)gegeten en wij een lekker softijsje.
  Woensdagmiddag naar de dame van mijn vrijwilligerswerk en de oude buurvrouw .
  Donderdagochtend al vroeg naar de markt een paar kilometer verderop om vogelzaad te halen voor mijn vogelsminnende oude buurvrouw.Meteen maar 10 kilo gehaald.Zij heeft zoveel vogels in de tuin en ze geniet er zo van en ze heeft ook nog eens groene vingers, alles is een lust voor het oog.Omdat ze niet meer goed bukken kan heeft haar zoon groenteteeltbakken op hoogte gemaakt zodat ze van alles kan kweken en dat doet ze volop.

  's Middags naar mijn zusje en daar zag ik tegenop omdat ze dindag toen mijn oudste zus er was alleen maar heeft gehuild.Niets deugde en haar man en dochter  deden leuke dingen en zij had niets.Gisteren had mijn oudste zus er nog last van.

  Gisteren was ze heel goed te pas en alle ellende van dinsdag weer vergeten(gelukkig)We zijn naar de wereldwinkel geweest en de winkelstraat doorgelopen en gezellig koffie gedronken.

  Zo erg  als dinsdag heeft ze het nog niet eerder gehad, al gaat ze wel achteruit, begrippen worden moeilijk en ze kan lang niet altijd zeggen wat ze bedoeld.

  Vandaag  eindelijk een beetje tijd voor mezelf, gesport, boodschappen gedaan en morgen naar de kapper en nog een keer sporten(ik liep wat achter door de logeerpartij.
  Groetjes Willy

  Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
  en makkelijk worden uitgesproken
  maar hun echo duurt eindeloos voort
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  29 jul 2016 09:50
  @K'tje, fijn dat je een betere nacht hebt gehad.

  @Willy, leuk dat het gezellig was met de kleine mannen! Fijn dat het beter gaat met de klachten van meneer Willy. Jammer van die nagel, maar als het goed is groeit die vanzelf weer terug.

  Leuk zeg, die buurvrouw die zo ongeveer in haar tuin woont met zoveel vogels erbij.

  Vervelend dat je zusje zo'n slechte dag had toen je andere zus er was. Fijn dat het beter met haar ging toen jij er was en dat ze zelf alles van de dag ervoor alweer vergeten was.
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  29 jul 2016 09:56

  Ik zit zo in de vakantiemodus dat ik niet eens meer weet wat ik gisteren allemaal gedaan heb. Is dat een goed teken? Ik heb in elk geval niet stil gezeten.

  Vanochtend eerst iets opgehaald bij een vriendin en daar ook iets afgegeven. Aansluitend de boodschappen gedaan. Na de koffie met de GKD naar het tuincentrum voor wat inhoud voor haar moestuintjes. We hadden gehoopt op kant en klare aardbeien-plantjes maar dat is-em helaas niet geworden. Dus maar het een en ander aan zakjes zaad meegenomen voor aardbeien, tomaten, basilicum, veldsla en tijm.

  Thuis hadden we nog moestuintjes van de AH: wortel en radijs en ik had nog een en ander aan zakjes bloemenzaad + een setje om peterselie te kweken.

  Vanavond na het eten aan de slag gegaan met z'n tweetjes. Oh ja, dat hebben we gisteravond nog gedaan: de perceeltjes voor haar moestuintjes "bouwrijp" gemaakt.

  Gezellig zo even buiten geprutseld. Eigenlijk zijn we laat met planten maar we doen toch een poging met een gedeelte van wat er in de zakjes zaad zat. Bewaren we de rest tot volgend voorjaar.

  Er staat een en ander binnen voorgezaaid in bakjes en bepaalde dingen konden ook evt. nog in de volle grond. Nu pappen en nat houden dus! Hopen dat het wat wordt want ze is zo enthousiast.

  Vandaag ook paardrijles met de KKD. Grappig paardje had ze. Ze kon er wel om lachen dat-ie eigenlijk niet vooruit te branden was maar dat het haar toch lukte om hem in actie te krijgen. Goed voor haar zelfvertrouwen.

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  30 jul 2016 03:49

  Inderdaad wat laat voor veel zaaispul, maar wei weet eten jullie nog verse tomaatjes in oktober. Bij mij hanger er inmiddels pepertjes aan m'n plantjes, en ook tomaatjes en paprika's.
  Ik begin echt vroeg met voorzaaien, al in maart/april, wel binnen.

  Willy, confronterend dat je zusje zo'n slechtre dag had toen je andere zus er was. ook wel heel zwaar en pittgi voor haar man.(en jullie al zussen en broer natuurlijk).

  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  30 jul 2016 04:05

  Lekkere en leuke avond gisteren, Met onze groep lekker buiten gegeten, collega had met iemand gekookt, prima ovenschotel. Eten was wel een half uur alter klaar was dan normaal; en dat vinden er een aantal heeeeel moeilijk. Dus wel even wat gemopper en geklaag, maar daar snel een positieve draai aan gegeven. Allemaal wat later naar bed, maar als ik slaapdienst heb, maakt me dat niks uit.
  Vanmorgen waren ze er vroeg uit, dus ik kon gelijk hard aan eht werk, minder leuk was dat er 1 een ongelukje had gehad,...dat betekent compleet onder de ontlasting...da's echt smerig, en een heel werk om die persoon en de badkamer weer schoon te krijgen. Deze persoon, laag van nivo smeert dan echt alles onder (heeft dan zelf geprobeerd de sporen uit te wissen, waardoor het alleen maar erger wordt). Dan denk ik wel eens "had ik maar een vak geleerd", echt een nare klus. Ik was ook nog alleen in huis, 2-de collega komt in het weekend pas om 9 uur, toen had ik net alle sporen gewist. Terwijl ik deze person aan het douchen was, kreeg ik een oproep van 2 anderen met eenv raag...en dan is het echt vervelend dat je alleen in huis (24 mensen) bent tot 9 uur. 

  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  30 jul 2016 06:09

  Oh ja helemaal vergeten, maar gistermorgen ging het dus heel fout met fietsles. We begonnen goed, E (zo heet ze dus) liet zelfs zien dat ze al een beetje haar hand kon uitsteken. Dus ook afgesproken dat we een andere route zouden nemen, Ik zoek steeds een beetje uitdaging, met leersituaties erin. We reden langs een winkelcentrum over het fietspad, er stond een gezin met kleine kinderen (3 en 5 jr)te wachten, die stonden gewoon goed te kijken en wachten, dus ik rijd voor, gaat prima, E rijdt achter mij en ja hoor, het kleinste jochie rent onverwachts over, loopt tegen haar fiets aan, dame valt, kan zich niet goed tegenhouden en valt tegen hekje, stoeprand etc. Allereerst flink geschrokken, met kind niet aan de hand, de familie ontfermt zich gelijk over E (ik moet mijn fiets nog veilig wegzetten). Fiets kapot, E zeer been, en echt heel erg geschrokken. Oudere dame van die familie kan E met het losgeschoten/ afgebroken wiel thuis brengen, ik ga lopend met het restant van de kapotte fiets en mijn eigen fiets naar het huis van E. Half uurtje lopen. Haar dochters zijn al het been en de enkel aan het koelen, en zorgen goed voor moeder. Zo zag ik gelijk hoe dat er aan toe gaat daar. Ik heb evne meegekeken naar haar enkel, ze willen nl gelijk naar een huisarts toe. ik vermoed gekneusd of zo (kan bv tenen goed bewegen en ook de enkel), maar doet wel pijn. Toch geadviseerd om even met de huisarts te bellen, want je zit de volgende dag gelijk met het weekend, en dan is een arts raadplegen veel lastiger. Ze kan 's middags toch even bij de huisarts langs.
  Een van de dochters zorgde voor koffie voor ons, en er werden gelijk taken verdeeld (er waren 3 dochters thuis), wie er zou koken etc.
  Ik zal straks even informeren hoe het nu met haar is.

  Toen ik naar haar huis liep, dacht ik ineens dat we neit gevraagd hadden naar een telefonnummer van die familie. nu is het een hele oude fiets waar ze op rijdt, met echt een dagwaarde die minimaal is. Zij had er neit naar gevraagd.

  Ik heb haar (en haar dochters) uitgelegd, als ze nog eens iets dergelijks meemaken, dat het wel belangrijk si om informatie uit te wisselen, voor het geval je een beroep moet doen op de verzekering. best belangrijk eigenlijk,.

  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:23023


  --
  30 jul 2016 08:51

  K'tje  dat was dus weer een heel drukke   dag voor je.
  Is de menvrouw E  erg geschrokken?

  Vanmorgen  even wat  gestreken   dat viel me best tegen,   ik ben nog steeds zo moe, en mijn rug speelde weer op . vanmiddag weer een poos plat op bed gelegen,

  willy vGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3897


  --
  31 jul 2016 10:33

  K'tje, wat heb je weer drukke dagen gehad.vervelend dat ongelukje van een van je bewoners.Vindt hij het zelf ook vervelend of is het smeren zoals kleine kinderen ook wel eens doen.

  Ook jammer van het andere ongeluk, mevrouw E erg geschrokken?

  Virgo, vervelend  dat je rug weer weer opspeelde, Merk je wel een beetje vooruitgang?
  S je, grappig dat oudste opeens een moestuin wil.Nu maar hopen op een goed late oogst.
  Gisteren lekker gesport al was ik al moe voor ik begon
  Daarna naar de bieb en naar de kapper.'s Middags naar museum More in Gorssel.Zeer de moeite waard.

  Vanmiddag gaan we naar mijn jarige broer.Hij viert zijn 60 ste verjaardag.
  Willy

   

   

  Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
  en makkelijk worden uitgesproken
  maar hun echo duurt eindeloos voort
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  31 jul 2016 12:58
  @K'tje, balen inderdaad zo'n ontlasting-ongelukje, zeker als je alleen in huis bent.
  Schrikken zeg, die valpartij! Hoe is het inmiddels met de verwondingen?
  Balen dat jullie vergeten zijn gegevens met het gezin van die kindjes uit te wisselen. Raar dat ze daar zelf ook niet aan gedacht hebben om hun gegevens af te geven eigenlijk.

  @Willy, de GKD wil niet opeens een moestuin. Dat wil ze al heel lang (ook in het andere huis al), maar de tuin was hier nog niet ingericht dus we wisten niet waar de moestuintjes zouden moeten komen. Bovendien moest meneer Sje de stroken voor de GKD eerst afbakenen met planken tuinhout en dat is pas kortgeleden gebeurd. Dus we hebben niet eerder intensief kunnen beginnen met voorzaaien etc.

  Gefeliciteerd met je jarige broer!
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  31 jul 2016 01:29
  Willy, gefeliciteerd met je broer's verjaardag.

  Inmiddels gehoord, dat E alweer wat op haar voet kan staan, valt dus allemaal mee. De schrik is volgens mij het ergste. Ze moet nu volgende keer wel gelijk op een grotere fiets, en dat is wel goed.

  Ik heb weer veel wakker gelegen vannacht, niet zo fijn, in een drukke werkweek, met zowiezo 3 korte nachten op het werk. Mijn hoofd doet het wel goed de laatste tijd, geen hoofdpijn, dus da's wel fijn.
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  01 aug 2016 07:15

  Pokemon loopt tegenwoordig altijd mee als een van de dochters meeloopt...

  Ik haak weer even aan. Druk met onszelf, en met andere dingen. 

  K'tje, is dat verantwoord, 1 op 24? Als je zoals nu met een bewoner onder de douche staat is er dus niemand die noodgevallen kan oppakken?

  Hopelijk duft E weer op te stappen straks...

  Hier lekker weekend. Vrijdag rust: ziekenhuiscontrole (mag gaan oefenen met buigen, halve spalk zodat overstrekken niet mogelijk is). Daarna boodschappen en wat gewinkeld. Thuis wat achterstallig werk in huis gedaan.

  Zaterdag op pad met schoonmoeder. We zien er altijd tegenop om daar in huis te zitten, snel uitgepraat... Nu wilde ze wel mee, we hebben haar en de rolstoel ingeladen en zijn een half uurtje rijden verderop bij Lage Vuursche gaan wandelen over een scootmobiel-route. Prachtig stuk door de bossen. Halverwege lekker geluncht. De hele dag onderdak (waren tegen vijf uur weer bij haar huis) en 12 km. gelopen. We hebben allemaal genoten.

  Gisteren kerk (Den Bosch, lekker klein extra rondje gefietst) en 's middags F1 gekeken. Daarna bbq voorbereid (kip aan het spit, maiskolven, zoete aardappel ingepakt) en lekker uitgebreid buiten gegeten.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  01 aug 2016 12:04
  @K'tje, fijn dat het beter gaat met E. Jammer dat je zo beroerd geslapen hebt gisteren. Afgelopen nacht beter?

  @Pepo, fijn dat je vinger herstellende is en dat je mag gaan oefenen met weer bewegen. Gezellig dat je schoonmoeder er mee uit wilde.
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  01 aug 2016 12:09

  Gistermiddag zijn de meiden weer thuisgekomen. Hadden het erg leuk gehad! Gezwommen, eten in een pannenkoekenrestaurant, film gekeken, niet heel lang uitgeslapen, speeltuin, thuis gespeeld. Prima logeerpartijtje geweest volgens mij.

  Vrienden zijn hier blijven eten en hebben dochter achtergelaten voor verlengd logeerpartijtje. Film gekeken, niet te laat in slaap gevallen want ze waren eigenlijk al best moe.

  Tegen tienen vanochtend waren ze er alledrie uit. Ontbijten, douchen, slaapspullen opruimen en nu is er een LEGO-kernproef aan de gang op zolder. We maken er maar een rustig dagje van denk ik. Buiten is het niet betrouwbaar met het weer dus lekker binnen tutten.

  Vanochtend even gebeld over de droger die overleden lijkt te zijn. Aantal dagen geleden nog gebruikt en gisteren wilde ik hem aan zetten (om te voorkomen dat de meiden vanaf de zolder langs al het lange beddengoed zouden moeten wat in het trappengat zou hangen) maar hij geeft geen teken van leven. Lijkt iets mis met de electriciteitstoevoer of hij heeft zichzelf in een of andere beveiliging gewurmd ofzo. Zat nog service-certificaat op tot januari 2017 dus service-dienst gebeld. Donderdag komen ze ernaar kijken.

  Uiteindelijk knapte het weer overigens nog zodanig op dat ik alles buiten heb kunnen drogen.

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  01 aug 2016 03:11
  Leuk Pepo, zo'n dag buiten en op stap met je schoonmoeder. Voor alle partijen zo een uitstapje.

  Ik vermoed dat de fietsles wel verder gaat. Ze wordt ook door dochters en man gestimuleerd.

  Tja, als we op zaterdagmorgen een uur extra inzetten, moet het ergens anders eraf. Meestal si dit een rustig uur. Bij echte calamiteiten, moet degene onder de douche maar even op de douchestoel wachten....is dan niet anders. Of snel eronderuit en de ander wachten. De zorg is vreselijk uitgekleed kwa uren....en als je ergens een uurtje bij wilt, met er elders een uurtje af. Ik geloof dat we volgend jaar weer 10% moeten inleveren, en we krijgen bij een verhuizing steeds zwaardere gevallen binnen. Dat is de zorg in Nederland.

  S-je vervelend die zieke droger. Leuk zo'n logeetje. Vindt GKD de lego ook nog leuk?
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:23023


  --
  01 aug 2016 05:24

  K'tje    goed dat mevrouw E  gestimuleerd wordt door haar man en dochters.

  Pepo fijne wandeltocht  zo met je schoonmoeder    mooi wandelen daar in  Lage Vuursche.

  S-je beterschap met je wasdroger.

  ɑɲaGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:8727


  --
  01 aug 2016 10:13
  Geplaatst door PePo op 28 jul 2016 01:54

  Anja, klinkt geweldig 9behalve het noodweer dan natuurlijk). En dat zijn spullen i n jouw huis staan is natuurlijk ook vervelend. Staan jouw spullen niet in zijn huis? ;-)

   

  Virgo:

  Anja  fijn dat jullie vakantie   zo  leuk is geweest.
  En hebben de mannen het ook leuk gehad  toen  de jullie weg waren?
  Is het JOUW HUIS, dus meneer A mag   er als gunst verblijven?

   

  Hahaha! Niet zo plagen!

  Wat ik bedoel is dat ik de laatste tijd een beetje boel gefrustreerd raak doordat het huishouden ineens helemaal en totaal en alleen MIJN verantwoordelijkheid lijkt te zijn. De kinderen helpen voldoende mee maar meneer Anja's verantwoordelijkheid is ver te zoeken. En dan wordt het ineens MIJN opgeruimde huis dat ik nastreef, ja. En de spullen die in een huis horen te staan van alle gezinsleden staan daar natuurlijk. Wat ik bedoelde maar in mijn frustratie misschien niet duidelijk heb geschreven is dat wat ik bedoel met "zijn spullen", eigenlijk "zijn handel" moet zijn. Van die spullen die je op TV ziet bij programma's als "Mijn leven in puin", waarbij alles voor die mensen zogenaamd verborgen schatten zijn, maar in werkelijkheid ouwe troep is. Hij probeert hier en daar wel wat te verkopen maar vindt het inkopen veel leuker en dientengevolge staan onze schuur en vliering stampvol, komt er steeds meer in onze niet zo grote tuin te staan onder een zeiltje en ja, ook in huis probeert hij steeds meer te stashen. En nee, dat kan toch echt niet de bedoeling zijn. Hij ziet het soms wel in en zegt dan ook dat dat zo niet verder kan en dat hij er nu echt iets aan gaat doen, maar die voornemens blijven vaak voornemens. En praten helpt eigenlijk helemaal niet, sterker, lijkt het wel erger te maken.

  Nou dat....

  En de frustratie duurt voort.... Ik heb me nu in de praktijk opgesloten om in vredesnaam maar niet in de zooi te hoeven zitten, op mijn gemak een traantje te kunnen laten en ach, misschien krijg ik ook nog wat administratie gedaan... zucht....

   

  Groetjes, Anja
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  02 aug 2016 10:10

  De broer van meneer Anja woont bij mij, denk ik.

  Gisterenm weinig gedaan, nog een uurtje geslapen, maar werd wakker van de telefoon, en mijn dutje had wel net even langer mogen zijn. Vannacht gelukkig wel goed geslapen.
  Gisteravond kreeg ik een mailtje van mijn neef, waar we begin juli een BBQ hadden dat zijn vrouw in het ZH ligt, 4 bypasses....Ze is maar iets ouder dan ik ben.
  Tja ze is wel een stevige rookster.
   

  Vanavond en mprgenvroeg loopt er een nieuwe invalster met me mee. Zij kan deze maand bestveel werken, erg rpettig. Ze heeft zaterdagochtedn ook al meegelopen, dus ik kan haar wel al een paar dignen zelfstandig, met back up laten doen. En dat worden de mensen die het meest bewerkelijkz ijn....dus voor mij ook juist eits relaxtere momenten. 

  Ik vind het altijd wel leuk iemand inwerken, je denk ook zelf weer meer na bij je handelen, bent bewuster bezig.

  ɑɲaGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:8727


  --
  02 aug 2016 01:16

  Gisteren best veel gedaan aan de administratie maar niet het gevoel veel opgeschoten te zijn, ken je dat? Vanmiddag en vanavond maar weer verder. Ik ben vastbesloten om het voor vrijdag af te hebben zodat het weg kan. En dat gaat lukken dus.

  Vanmorgen naar de huisarts voor een echo van de aorta. Met alle overlijdens in de familie met allerlei rare vaat toestanden, heb ik me maar eens door laten lichten. Bloed- en urineonderzoek gehad, was allemaal uitstekend, echo ook gelukkig. Niet dat dit garanties geeft maar als er wél iets geconstateerd zou zijn, was er in ieder geval een mogelijkheid om er iets aan te doen. Dat was de reden om het te laten onderzoeken. Ik had er zelf in eerste instantie helemaal niet bij nagedacht en eigenlijk ook niet zo'n behoefte aan. Maar net voordat Jongste en ik op vakantie gingen, werd een tante van mij getroffen door een herseninfarct. Het gaat gelukkig iedere dag beter met haar maar zij drukte mij op het hart om me te laten onderzoeken. Nou ja, ik heb het met de huisarts besproken en die snapte het wel en dit positieve resultaat is natuurlijk heel prettig maar het zal in de toekomst toch een beetje in de gaten gehouden moeten worden.

  Ik ga straks op huisbezoek. Leuk klein kindje, leek heel voorspoedig te gaan, reageert geweldig op mij maar kreeg plotseling ernstige complicaties dus de ouders zitten in zak en as. Pittig middagje voor de boeg, denk ik…

  Groetjes, Anja
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  02 aug 2016 09:35

  Anja, het was inderdaad plagen, met een kern van waarheid., maar als je eenvolgestouwde garage, vliering en zelfs tuin hebt, en daar een traantje over laat, is het inderdaad teveel van het goede... Dat moet in jullie huis niet kunnen, daar moet je toch met elkaar over kunnen praten? Moeilijk voor je....

  Hier was ik gisteren. Ze wilden niet horen hoe we problemen voorkomen en mensen begeleiden, alleen maar dat we het niet gaan doen... Vervelende avond, waar ik voor 50 boze en racistische mensen mocht uitleggen wat vluchtelingenwerk doet.
  We begrijpen dat het heel slecht uitkomt, en willen meedenken over alternatieven, maar niet als mensen gaan roepen dat ze hun dochters niet meer naar buiten laten gaan omdat er syriërs in de buurt wonen. De argumenten van die ene mevrouw zijn valide, maar de rest...
  Botte pech dat er naast een van de zes rechtstreekse slachtoffers van een aanslag Syrische jongeren komen wonen, maar voor de andere buurtbewoners een goed excuus om racist te mogen zijn. Ik ben boos.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  Maria1000Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:10460


  --
  02 aug 2016 10:45

  Ik begin bij 30 juli:

  @K’tje, wat vervelend dat ongeluk met de bewoner. Kan me voorstellen dat dat niet leuk is om op te moeten ruimen. Zeker als je alleen bent. Vervelend dat fietsongelukje met je fietsmevrouw. Hopelijk is die enkel snel weer beter. En daarna toch meteen weer op de fiets dus. Fijn dat je hoofd rustig blijft. 

  @Virgo, doen ze nu nog wat voor je, met je rug? Of is het nu alleen nog fysio en zo’n beetje wachten tot het overgaat? 

  @Willy, knap dat je bent gaan sporten, ondanks dat je moe was. Kreeg je er wel energie door? Nog gefeliciteerd met je broer.

  @S-je, leuk dat er een moestuintje komt! Er valt nog genoeg te zaaien toch. Fijn dat het logeerpartijtje geslaagd was. Jammer dat de droger niet wil. En blijkbaar dus nog een vrij nieuwe droger! 

  @Pepo, ja had het gelezen van je vinger. Balen! Kan je er wel gewoon mee fietsen? Vast wel toch? Fijn dat schoonmoeder wel zin in een wandelingetje had. Lekker, formule 1 en BBQ! Kan me voorstellen dat je boos bent ja! Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig maar ongestraft de meest vreselijke dingen mag roepen. Sterker nog - dat gebeurt dus. 

  @Anja, kan me wel voorstellen dat het frustreert, zoveel rotzooi. Meneer M is ook zo. Ik gooi gewoon dingen weg. Misschien moet je hem maar eens opgeven voor zo’n programma. Misschien dat dat hem wakker schudt. Fijn dat je helemaal gezond bent. 

  We are human beings, not human doings.
  Maria1000Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:10460


  --
  02 aug 2016 10:55

  Nou, ik haak maar weer aan. Twee weken zo'n beetje op de tuin geweest, was lekker. Goed weer gehad, veel gedaan en ook uitgerust. 1 hondenklantje gehad in de vakantie (privélesjes) en veel bijentelefoontjes. Nu weer er tegenaan! Meneer M zit volgepropt met schrijfwerk en deadlines, zit ook fotografie-werk voor mij bij. Leuk maar soms moeilijk en geeft ook discussie. En ik heb verder ook nog genoeg dingen liggen. Foto-opdrachten (ik mag een bruiloft gaan doen hè ), nog een huiswerk-opdracht, en verder natuurlijk man en huis, honden, het paard (de eigenaren zijn nu op vakantie dus ik kan lekker veel rijden ) en het kind natuurlijk. Dochter heeft besloten de studie een jaartje op te schorten en te gaan werken. Ze heeft al een kantoorbaantje wat lekker verdient. Ze zit niet zo goed in d'r vel en wil daar de komende tijd aan werken. Nou ja, verder vind ik dat ze het prima doet. Ik hoop natuurlijk wel dat ze die studie volgend jaar weer oppikt maar daar schijn ik me geen zorgen over te hoeven maken. Ze wil graag naar de UvA omdat ze het hogeschool-leerklimaat niet prettig vindt. Enfin, we zien het wel. 

  Verder is de Braziliaanse geliefde van neef in het land maar ze hebben een heel druk programma met uitstapjes naar Antwerpen, Zwitserland en de Veluwe dus ik denk dat we haar pas de 21ste ontmoeten, als we familie-barbecue hebben. Ben benieuwd hoe het gaat gaan. 

  We are human beings, not human doings.
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  03 aug 2016 03:17

  Jammer van je dochter Maria, maar als ze het zo wil, al een baantje heeft en weet waar ze naartoe wil, hoef je je inderdaad niet druk te maken denk ik.
  Verder lekker bezig hoor!

  Hier even een korte pauze tussen twee grote klussen. Tweede klus ga ik vandaag toch niet afkrijgen, dus minder druk dan de eerste klus, die sneller af was dan verwacht. Nu wachten op de reacties van de andere locaties voor ik daarmee verder kan.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  03 aug 2016 07:53
  @K'tje, ja hoor, de GKD kan zich nog urenlang bezighouden met LEGO.
  Maar ja, hoeveel volwassenen zijn er die idolaat zijn van LEGO en Playmobil? Heel veel!

  Schrikken zeg, die vrouw van je neef.
  Fijn die nieuwe invalster erbij. Geeft wat meer lucht in het werkrooster of niet?

  @Anja, fijn dat je goed door de medische APK gekomen bent. Niet verkeerd inderdaad met de ervaringen in de familie om zo'n check te laten doen.
  Schrikken met je tante. Hoe is het nu met haar?

  Alles goed gegaan bij je cliëntje thuis?

  @Pepo, pittige avond heb je gehad met vluchtelingenwerk en die boze bewoners. Kan me voorstellen dat je boos bent.

  @Maria, fijn dat jullie het leuk gehad hebben op de tuin. Leuk zeg dat je een bruiloft mag gaan fotograferen! Bekenden?
  Jammer dat je dochter haar studie een jaartje laat voor wat het is. Hopen dat ze het hierna weer oppikt en dat ze dan inderdaad beter in haar vel zit.
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  03 aug 2016 07:58

  Logeerpartijtje tot aan maandagavond erg gezellig geweest. Ik heb de dames niet gezien. Hele dag op zolder gehangen met de LEGO.

  's Avonds met de pizzarette gegeten en daarna werd het logeetje opgehaald.

  Gisterochtend gepoetst, mandje strijk weggewerkt en eindelijk mijn boek uitgelezen.

  Vanochtend wat uitgeslapen en ik heb me gestort op het zemen van de ramen binnen. Dus zowel boven als beneden is nu helemaal klaar. Geen snars van te zien natuurlijk met die viezigheid en regen op de buitenkant, maar ik hoop morgen buiten een slag te kunnen maken en anders vrijdag. Vooral op de zuidkant zit veel stoffigheid dus dat zel heel erg opknappen (voor zolang als het duurt).

  Vanmiddag einde middag de KKN opgepikt en even een pakje voor meneer Sje weggebracht naar de postnl. 

  Thuis een berg pannenkoeken gebakken want dat had de KKN besteld. Hij heeft een tijdje bij de GKD aan tafel gezeten (die zit al de hele dag te loomen) en hij heeft ook 2 armbandjes gemaakt. 1x uitleggen aan dat manneke en gaan met die banaan! Kleine slimmerik.

  Inmiddels zit-ie boven in de racestoel met de KKD om de beurt te racen op de Xbox. Zo'n ding maar dan in het blauw ipv wit. Heeft meneer Sje voor een leuk bedragje op marktplaats op de kop getikt een paar maanden geleden.

  Half uurtje nog en dan gaan ze alledrie omkleden en lekker een film kijken in de loungehoek. Daarna zullen ze wel moe zijn. Zeker die kleine man! ;-)

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  Maria1000Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:10460


  --
  03 aug 2016 08:18

  @S-je, ja de bruiloft zijn (zakelijke) bekenden, een tweede huwelijk ook, geeft waarschijnlijk ook wat meer ontspanning. Denk ik zo maar. Het is in oktober, ik ga het meteen als project voor m’n volgende module gebruiken. En ik ga natuurlijk maar een waanzinnig laag bedrag rekenen want het is m’n eerste bruiloft. 

  Wat is toch die pizzarette? Ik zoek het even op…. Oh gevonden! Best nog veel voorbereiding lijkt me? Of koop je die bodems dan kant-en-klaar? Lekker dat alle ramen schoon zijn. Hebben jullie ook veel last van spinnen? Heb je soms wel toch bij nieuwbouw? Misschien ook omdat er dan nog geen evenwichtig biotoop is? 

  Klinkt gezellig zo met de KKN.

  We are human beings, not human doings.
  Maria1000Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:10460


  --
  03 aug 2016 08:29

  Nou, m'n offertes schieten nog niet erg op. Klimmen vanmiddag was gezellig maar ik ben er niet erg goed in. Maar dat maakt ook helemaal niet uit natuurlijk. Het was druk, woensdagmiddag kindermiddag, hadden we even niet aan gedacht. Daarna boodschapjes en thuis meteen (gezond) gaan koken (insert schouderklopje). Meneer M is vanochtend bij de sportschool geweest voor een kennismakingsgesprek om af te vallen. Hij zit te denken aan een traject met zo'n personal trainer. Wel een behoorlijk maandbedrag maar misschien moet hij dat maar gewoon eens een keer doen voor zichzelf. Zou dan in september beginnen, eerst moet hij ook duidelijkheid krijgen over z'n polsblessure waar hij al een tijdje mee rondloopt. Foto heeft geen bijzonderheden laten zien. Nu dan eventueel naar het handencentrum of fysiotherapie / mensendieck. Vrijdag nader overleg. En ik ga nu proberen m'n offertes af te maken. 

   

  We are human beings, not human doings.
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:23023


  --
  03 aug 2016 09:05

  Pepo dat was heftig, kan me heel goed indenken dat je boos bent.

  Anja je kent ons gelukkig we menen het niet zo heel erg.
  Fijn dat je check up er goed uitzag,, en dat de huisarts er begrip voor had.

  K'tje schrikken van die vrouw van je neef, wel bijna jouw leeftijd maar jij hebt een plus je rook niet.
  Fijn een nieuwe invalster er bij. geeft wat meer lucht.

  Maria je hoort het wel meer dat jongeren er een jaartje mee stoppen, dan gaat ze straks waarschijnlijk vol goede moed verder.
  Leuk zo'n bruiloft foto shoot, straks wordt je nog een beroemde
  fotografe voor dit soort foto's,
  Succes voor meneer M met zijn pols, en als hiij straks gaat sporten.
  Succes met je offertes.

  S-je leuke dag zo met het neefje, slim ventje zomaar naar 1 keer kijken het snapte.

  @ Maria fysio is mij afgeraden door de orthopeed, het zou te belasten zijn voor mijn rug.
  Moet het rustig aan doen en ik moet het de tijd geven.
  Niet zwaar beuren en 'smiddags rusten.

  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  04 aug 2016 07:17

  Zo, lekker dagje gisteren. M3 heeft meegegeten, gezellig. Nog even een borrel gedronken samen. Daarna gingen die twee nog even buiten Pokemonnen. Bijzonder hoor, dat mensen die altijd binnen zaten, nu elke dag uren buiten rondlopen.... Gezond?

  Zo naar het werk. Vanavond inpakken voor morgen, nu al zin in.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  04 aug 2016 09:26
  @Maria, valt mee hoor met de voorbereidingen voor de pizzarette. Ik koop van die opgerolde lappen pizzadeeg. Daar knip ik handige porties van (gewoon vierkant). Verder gewoon de toppings voorbereiden. Dat is over het algemeen zo gedaan.

  Weinig spinnen hier. Wel het een en ander aan muggen als ik de buren verderop in de straat mag geloven. Waterig gebied hierachter, zeker door die regen van de afgelopen maanden.
  Wij hebben horren en de muggenstekkers dus binnen eigenlijk nog niet echt muggen van betekenis gezien.

  Goeie stap van meneer Maria om onder begeleiding te gaan afvallen. Balen die polsblessure. Hopen dat er snel duidelijkheid is wat er aan de hand is.

  @Pepo, grappig die pokemon-hype bij M3. Ik blijf het nog steeds een vreemd spel vinden maar net wat je zegt: lekker buiten!

  Ik ben wel benieuwd naar hoe het gebruik van dat spel zich ontwikkelt. Je leest af en toe al van die spookverhalen over mensen die niet meer opletten, kinderen die te ver van huis raken omdat ze zo in het spel opgaan etc.
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  Maria1000Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:10460


  --
  04 aug 2016 11:38

  @Virgo, nou het niveau van de bruiloftsfotografie is heel erg hoog in Nederland, daar kan ik voorlopig echt nog niet aan tippen. Maar leuk is het wel. Heb je wel nog pijn of pijnstillers? 

  @Pepo, ja is weer het andere uiterste hè, met dat Pokémon. Voor zolang als het duurt…. Ik speel het ook soms maar als ik met de honden loop heb ik er geen tijd voor, dan ben ik met de honden bezig. Ben ik dus nog niet erg ver. Ach ja, ’t is wel geinig. Hoop dat je goed weer hebt dit weekend.

  @S-je, opgerolde lappen pizzadeeg, hm, waar koop je die? Of is dat diepvries? Gelukkig dat jullie geen spinnen of muggen hebben. Er is inmiddels een update van Pokémon en er is nu wel extra aandacht voor het feit dat je om je heen moet kijken (En ook: geen tresspassing. Maar de eerste rechtszaak is al aangespannen.) Maar ja, je hebt altijd mensen die niet opletten natuurlijk. Meneer M vindt het een belachelijk spel; te gevaarlijk.

  We are human beings, not human doings.
  Maria1000Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:10460


  --
  04 aug 2016 11:41

  Lekker naar buiten vanochtend met B, hij was alweer wat meer ontspannen dan dinsdag (hij schrikt nl. van ieder plastic zakje maar volgens mij is dat een beetje aangeleerd gedrag). Ik heb gewoon hetzelfde korte rondje gedaan dus de route had hij al eens gelopen. 2x een drafje, 1 beschaafd galopje. Op één stukje was ik even de weg kwijt dus toen ging ik keren en raakte hij even in paniek maar hij vertrouwt gelukkig wel op me dus kon ik hem direct weer bedaren. ’t Is een schatje hoor. Morgen weer. 

  We are human beings, not human doings.
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  05 aug 2016 02:55
  @Maria, nee, in het koelvak liggen die rollen pizzadeeg. Bij de rollen bladerdeeg en de zelfmaak-oprol-croissantjes. Hier bij de Jumbo hebben ze van die rollen van het huismerk in plastic verpakking en ze hebben ook rollen van het merk Tante Fanny in een kartonnen doosje (à la huishoudfolieverpakking) en daar zit een potje rode saus bij. Die rode saus vind ik persoonlijk niet zo heel lekker en in het pizzadeeg van beide merken proef ik geen enkel verschil dus daarom koop ik altijd die van het huismerk. Zoek op Google maar eens op pizzadeeg Jumbo en dan zie je welke rollen ik bedoel.

  Leuk dat het ritje met B leuk was. De KKD mag vanmiddag weer. Gezien het weer zou het weleens een buitenrit in de bossen kunnen zijn.
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  05 aug 2016 03:07

  Gisteren onverwacht een hele rommelige dag. Was helemaal murw aan het eind van de dag!

  Woensdagavond dacht meneer Sje een klein grijs beestje te zien lopen in het haar van de GKD. Gekamd met de luizenkam maar niks gevonden. Achteraf maar goed ook want anders had ik niet geslapen.

  Gisterochtend namelijk weer gekamd voor de zekerheid en ja hoor, beestje gevonden. Grrrrrrrr...............
  Voor de zekerheid de KKD ook gecheckt en die had er nog meer! Nog nooit gehad hier, die meiden. Brrrrrrrrr..............

  Dus meteen spul gehaald, eerst nog een keer beide meiden gekamd en toen aan de slag. Hele ochtend mee kwijt! 
  De KKN was er nog en gelukkig had die heel veel plezier in de racestoel met de Xbox dus hij heeft het nog wel leuk gehad.

  Na de lunch even naar de Action zoals beloofd. Mocht-ie iets leuks uitzoeken. Hij is ons petekind en zo vaak verwennen we hem niet.

  Op de terugweg KKN thuisgebracht en even met de meiden langs het Kruidvat want de KKD had was nieuwe kleuren nagellak nodig.
  Thuis wilde ze die flesjes tegelijk naar boven brengen, maar 6 flesjes in 2 kinderhandjes en dan met je elleboog de deur proberen te bedienen is geen goed plan.

  In paniek kwam ze naar buiten (ik was de was aan het ophangen) om te vertellen dat ze een flesje had laten vallen. Op de huiskamervloer en tegen de huiskamerdeur (tot knie-hoogte) gouden nagellak! 

  We waren heel erg boos want we hebben al tig keer gewaarschuwd als de meiden met zoveel spullen tegelijk rondliepen. Leermoment dus!

  Meneer Sje en ik zijn een half uur bezig geweest met poetsen met nagellakremover. Gelukkig had ik genoeg in huis. 
  En gelukkig zijn deur en vloer niet beschadigd want je weet nooit wat dat spul doet met de toplaag.

  Ondertussen begon het onverwacht te regenen dus half droge was weer naar binnen.

  Ik had het er helemaal mee gehad! Grrrrrrrr........................

  Gisteravond voor het naar bed gaan meneer Sje en mezelf ook nog gekamd voor de zekerheid en ja hoor, bij mezelf ontdekte ik ook 1 zo'n monstertje. Waarschijnlijk nog op de bank gezeten waar de KKD gisterochtend nog gezeten had of op mijn shirt terechtgekomen toen ik haar gekamd heb gisterochtend. Dus zo stond ik om 23.00 uur zelf nog met mijn hoofd in die vettige troep.

  Uiteindelijk lag ik om middernacht. Ik heb mezelf vanochtend getrakteerd op een uurtje langer slapen. Pffffffffff..................

  Inmiddels niks meer gevonden bij mezelf. Was dus echt een verdwaald monstertje. Bij de meiden alleen nog maar dode eitjes gevonden dus we hebben het onder controle. Alleen blijven kammen en meteen op de eerste dag op vakantie de hele mikmak herhalen voor de zekerheid.

  Ik ben wel blij dat het vakantie is want in schoolweken elke ochtend die kambeurten daar word je niet vrolijk van.

  Vandaag ook tot net weer druk met van alles aan boodschappen, huishoudelijke klusjes etc. De GKD zit te loomen (weer helemaal verslaafd) en de KKD zit te schilderen. Dadelijk eten voorbereiden en om 16.30 naar de paardrijles. Naderhand eten en dan rust in de tent!

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  willy vGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3897


  --
  05 aug 2016 06:25

  S je, wat een rommelige dag, inderdaad.
  Vroeger moesten we al het beddengoed en alles aan knuffels, jassen  en nog veel meer wassen.Niet meer nodig zeker?
   

  Gezellig zo'n racejochie in je gezinLekker verwennen maar!

  En ja die nagellak, gelukkig dat jullie het er af kregen met remover.Alles goud niet helemaal je smaak denk ik zo.
  En ja, een leermoment voor de dames.

  Drukke week weer, zoon is maandag voor 3 maanden  naar Curacao vertrokken, is daar goed aangekomen.Verder niets meer gehoord
  's Middags naar de dame van mijn vrijwilligerswerk.
   

  Dinsdag opgepast, de jongens waren gezellig.Oudste speelde veel met de duplo en de kleine is altijd in de weer met knikkers, beestjes en ballen.

  Woensdag naar de buurvrouw en de dame van mijn vrijwilligerswerk.Ze wordt vergeetachtiger en in haar hoofd druk met haar 93ste verjaardag van 23 aug, a.s..Vooral bang dat haar zoons onenigheid  krijgen bij het organiseren van haar etentje of iets anders.De één wil zich overal mee bemoeien en de ander doet nooit iets.....

  Zondag komt oudste uit Sydney, dus logeerbed in orde gemaakt, alles fris gewassen, kamer lekker gepoetst en ruimte gemaakt in het ladenkastje voor haar spullen.
  Gezorgd voor een anonieme ov chipcard met saldo zodat ze makkelijk kan reizen.
  Fiets geregeld voor als het nodig is.Ze fietst heel graag.In Sydney is ze ongeveer de enige die fietst
  Om half 2 halen we haar op en later op de  middag komen dochter uit Nijverdal met man en kinderen hier en gaan we gourmetten.(staat boven aan de verlanglijst van oudste)Jongste dochter met vriend zijn nog met vakantie.En zoon op Curacao.
  Groetjes Willy

   

  Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
  en makkelijk worden uitgesproken
  maar hun echo duurt eindeloos voort
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  05 aug 2016 08:49
  @Willy, alles helemaal uitwassen is inderdaad niet meer nodig. Als een luisje 2 uur zonder hoofdhuid is, gaat-ie dood. Maar dan nog, je gooit gewoon voor het idee al het beddengoed, knuffels, slaapkleding en de kleding die ze op dat moment aan hebben in de was. Dus tijdens die rommelige dag gisteren ook nog een hele berg wasgoed, aanvankelijk geen buiten-droog-weer en......................tot overmaat van ramp kon de wasdrogerdokter die gisterochtend kwam de droger niet ter plekke repareren. Printplaat kapot dus die moet bij de technische dienst gemaakt worden. Dat kon er ook nog wel bij!

  Fijn dat je zoon goed aangekomen is op Curacao.
  Verdrietig dat de dame van het vrijwilligerswerk zich zo'n zorgen maakt over de sfeer op haar verjaardag.
  Leuk dat je dochter bijna komt! Lekker genieten met haar!
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:23023


  --
  05 aug 2016 09:05
  Maria fijn dat het lekker gaat met het lopen van B, en dat je hem goed onder controle hebt.
  Ik heb nog wel pijn maar de pijnstillers die ik noh heb neem ik niet meer, het is uit te houden zonder die pillen.

  S-je je hebt zeker een hectische dag gehad, gelukkig is het nu vakantie en ziijn de luizen verdwenen.
  Jammer dat je droger nog steeds ziek is.

  Willy leuk dat je dochter er weer aankomt, maar nu je zoon weer weg, het is bij jullie ook hollen of stil staan.

  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  05 aug 2016 10:07
  Willy, wat een volle drukke week heb je zo gehad. Fijn dat je zoon goed is aangekomen op Curacao en ook heerlijk dat je dochter bijna hier is. Ze heeft dus wel een fiets in Sydney?

  S-je, die luizen en die nagellak op je vloer kon er ook nog wel bij...pffff....

  Virgo, die pijn mag nu toch wel langzaamaan weg gaan lijkt me.
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  05 aug 2016 10:22
  Gisteren een dag binnen gehangen, maar vandaag was het heerlijk buitenweer. Dus volop genoten.
  Ook maar even langs mijn schoonouders, en even lekker kunnen bijkletsen, zo vaak als we daar heen gaan is er wel een kleinkind te logeren en dan kom je niet tot even een normaal gesprek. Schoonouders staan dan continue op scherp i,.v.m die kinderen. ze luisteren dan niet eens naar wat meneer K b.v over zijn werk te vertellen heeft. Maar goed nu dus wel een keer.
  Mijn fiets heeft ook kuren, ketting was er al af gevlogen toen ik naar m;n werk reed dinsdag. Kettingkast eraf gesloopt, en ketting er weer opgelegd. Daarna ging het even goed, maar vandaag over een hobbeltje vloog ie er weer af. Smeer overal, ook op mijn lichte broek grrrr....
  Toch maar een afspraak bij de fietsenmaker maken, ik was dat een beetje aan het uitstellen, geen zin, geen tijd, je kent dat wel.
  vanmiddag ook nog een poos in eigen tuin, ook buiten gegeten.
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22229


  --
  05 aug 2016 11:39
  Ik ben weer een beetje bijgelezen en haak weer even aan.
  Onze vakantie in Ootmarsum is goed bevallen. Leuke camping met goed sanitair en leuke mensen. De eerste week prachtig mooi weer. Dinsdags waren we aangekomen en vrijdags kwam jongste een weekje logeren.
  We hebben veel gefietst en gewandeld. Het is een prachtig stukje Nederland.
  Tweede week maandag zijn we rond vier uur naar mijn zwager en schoonzus gereden om afscheid van mijn schoonzus te nemen. Het was een hele rit.
  Het afscheid was moeilijk, maar ook heel fijn. Mijn schoonzus was nog goed aanspreekbaar. Ik mocht een sierraad uitzoeken. Ik heb een mooie hanger met een blauwe steen uitgezocht. Ze had die ooit van haar jongste zoon gekregen. Hij vond het fijn dat de hanger weer gedragen gaat worden.
  Na het afscheid zijn we weer richting camping gaan rijden. Onderweg nog ergens een hapje gegeten en rond tien uur waren we weer op de camping.
  Die woensdag is mijn schoonzus overleden. Was een onwerkelijke dag. We zijn toen volgens plan 's middags toch met een boswachter op pad geweest. Mijn schoonzus was een echt natuurmens.
  Vrijdags zijn mijn andere zwager en schoonzus een dagje naar ons toegekomen. Mijn schoonzus en ik hebben een tekst in elkaar gezet voor de uitvaart. 's Middags hebben we een hele mooie wandeling gemaakt en 's avonds nog gezellig uit eten. Toen ze weer naar huis gingen hebben ze jongste meegenomen.
  Afgelopen maandag zijn we dus vervroegd naar huis gekomen.

  Maandagavond was het condoleren. Oudste kwam naar ons toe en zo zijn we met zijn vieren naar het uitvaartcentrum gereden. Mijn schoonzus lag er mooi bij. Wel onwerkelijk dat we haar nooit meer kunnen spreken.
  Woensdagmiddag was de uitvaart. We zijn eerst oudste van haar werk gaan ophalen en toen doorgereden. De plechtigheid was in een mooi oud kerkje. Er was een organist en een strijkkwartet (vrienden van mijn neefje), dus prachtige muziek en er waren veel sprekers. Ik heb samen met mijn schoonzus namens onze kant van de familie wat voorgelezen.
  Na afloop was er een informeel samenzijn. Het was druk.
  Op de terugweg nog een tante van manlief in Leiden thuisgebracht en daarna zijn we met zijn vieren nog ergens uit eten geweest. Was goed om de dag zo af te sluiten.
  Groetjes, kôlleke
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22229


  --
  05 aug 2016 11:48
  Gisteren de laatste wassen weggelopen. 's Middags kwam mijn vriendin van de zwangerschapsgym nog even langs om te condoleren en bij te kletsen. Ze was ook net terug van vakantie.
  's Avonds met jongste nog even naar mijn vriendin geweest om bij te kletsen, maar ook om haar oudste dochter te bedanken voor het oppassen op de logeercavia's en mijn plantjes.

  We hebben vandaag besloten dat manlief en ik nog een weekje samen op vakantie gaan. We hebben een boerencamping gevonden op de Utrechtse Heuvelrug. We gaan maandag pas weg. Ik geloof dat het weer dan weer wat minder gaat worden, maar dat is dan maar jammer.
  Vandaag nog even koffievisite van mijn zwager en schoonzus gehad. Even regelen hoe en wanneer de logeercavia's weer teruggaan naar mijn neefje en zijn vrouw. Afgesproken om dat zondagmiddag te gaan regelen. Dan brengen we gelijk een fiets naar oudste (die van haar is zoek...) en halen bij mijn neefje een andere fiets op die weer naar mijn nichtje moet.

  Vanavond ben ik met jongste nog een eindje gaan wandelen. Het was heerlijk weer en langs het water met de ondergaande zon was het prachtig.
  Groetjes, kôlleke
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  05 aug 2016 11:53
  Heftig dat afscheid van je schoonzus, maar fijn dat ook je meiden meegingen, en jij met andere schoonzus eens tukje hebben voorgelezen.

  Wat goed om toch nog een weekje weg te gaan, tja het weer ziet er niet denderend uit.
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  06 aug 2016 04:39
  @K'tje, herkenbaar inderdaad: grootouders die anders in een volwassen gesprek zitten als er kleinkinderen in de buurt zijn.
  Fijn dat jullie even goed met ze bij hebben kunnen kletsen.

  Beterschap voor je zieke fiets.

  @Kôlleke, fijn dat jullie nog goed afscheid hebben kunnen nemen van je schoonzus. Mooi nieuw leven krijgt dat sieraad bij jou. Fijn dat je neef blij is dat die hanger bij jou is vanaf nu.

  Knap dat je een woordje gedaan hebt tijdens de uitvaart. Mooi afscheid heeft je schoonzus gehad.

  Groot gelijk dat jullie nog een weekje er tussenuit gaan.
  Balen dat de fiets van je oudste zoek is. Gewoon niet meer weten waar ze hem geparkeerd heeft of gestolen?
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  06 aug 2016 04:42

  Vanochtend wat uitgeslapen, was aangezet en na de koffie verder gegaan met het ramen-zeem-offensief. Meneer Sje heeft de 3 ramen boven gedaan waar een ladder voor nodig was en ik heb me eerst gestort op alle buitenramen boven. Daarna beneden verder gegaan.  Alles weer stralend schoon! Blij mee!

  Was is ondertussen droog, dus ook weer van de lijn gehaald.

  Meneer Sje heeft zich gestort op wat klusjes die nog moesten gebeuren. De GKD zit alweer de hele dag te loomen en de KKD zit tegenover haar te knutselen. Knus hoor!

  Ze hebben de speellijst van de GKD op de Sonos staan en zitten fanatiek mee te zingen. 

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  06 aug 2016 05:08
  Geplaatst door S-je op 06 aug 2016 04:42

  Ze hebben de speellijst van de GKD op de Sonos staan en zitten fanatiek mee te zingen. 

  Geen idee wat er gaande is, maar een speellijst op de Sonos...klinkt als acacadabra. Wij zingen hooguit mee met een CD of radio.

   

   

  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  06 aug 2016 05:12
  Vanmorgen even overlegd of ik een was zou draaien, goed gegokt en dat naar morgen geschoven. Veel buien vandaag. meneer K heeft een half uur in de zon gezeten, ik heb buiten de vensterbanken en het bankje voor het huis met een sopje behandeld. daarna naar binnen, de volgende bui kwam eraan.
  Vanmiddag voor de tv voor de OS, de wegrit in het mooie Brazilie; Ipanema, en Copa Cabana heel herkenbaar, daarna prachtige landschappen verderop langs de kust met mooie, groen beboste hellingen en klimmetjes. maar die kasseien, brrr......
  We hebben er 4 jaar geleden gelopen, waar ze nu het eerste stuk fietsten.
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  06 aug 2016 09:39

  @K'tje, dit is een Sonos. Digitaal geluidssysteem waar je radio op kunt ontvangen, je eigen CD's via je computer op af kunt spelen (als je die CD's eerst digitaal maakt op je PC) en je bijv. Spotify kunt hebben (abonnement op zo ongeveer alle muziek die te koop of te downloaden is). 

  En uit al die muziek kun je dan evt. je favorieten kiezen en een afspeellijst aanleggen. De meiden hebben allebei een eigen afspeellijst die ze op elke sonos in huis af kunnen spelen. 

  Dit was mijn spreekbeurt. Zijn er nog vragen? 

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22229


  --
  06 aug 2016 10:21
  @ Sje, oudste weet niet meer precies waar de fiets stond, maar ze heeft op alle mogelijke plekken gezocht. Hij zou ook zomaar in de gracht kunnen liggen...

  Lekker dagje hebben jullie gehad.

  @ K'tje, ik heb het laatste deel van de wegrit gezien. Was spannend. Leuk dat je dingen herkende.
  Groetjes, kôlleke
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22229


  --
  06 aug 2016 10:31
  Vandaag maar weer aan de was begonnen, want ik wil wel alles weg hebben voordat we weer weg gaan. Het heeft lekker buiten kunnen drogen.
  Vanmiddag ben ik met jongste de boodschappen gaan halen. Kon ze gelijk eten voor zichzelf voor komende week regelen.
  Verder was het een rommeldagje.
  Groetjes, kôlleke
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  06 aug 2016 11:02
  S/je, dank je voor de spreekbeurt, ik had er nog nooit van gehoord. Jullie hebben dat geluidsysteem door het hele huis? In elke ruimte zo'n Sonos?
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  06 aug 2016 11:06

  Ja, huiskamer, kamers meiden en kantoor van meneer Sje op zolder. Te bedienen via de mobiele telefoons en de laptops. Elk gezinslid kan elk apparaat bedienen. Alles is met elkaar gelinkt.

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  06 aug 2016 11:07
  Handig, die meiden kunnen vanuit bed, jullie muziek uitzetten?
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  06 aug 2016 11:08

  Yep! En zo hebben wij met kerst 2014 vanuit ons bed de meiden op kerstochtend gewekt met kerstmuziek in hun eigen kamer. ;-))

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  KôllekeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22229


  --
  07 aug 2016 10:11
  Grappig Sje, die muzikale wekdienst op afstand. Maar wel ook gewoon met elkaar blijven praten hè!

  Vanochtend vol goede moed de spijkerbroeken buiten gehangen, maar het was zo vochtig en het miezerde dat ik ze na een poosje toch maar in de droger heb gegooid.
  Vanmiddag zijn we samen met jongste de cavia's naar het huis van mijn neefje wezen brengen. Er moesten een hoop spullen mee en daarna nog de fiets voor oudste op de fietsendrager gezet.
  De reis met de cavia's ging gelukkig goed. Eentje was onderweg vrolijk aan het eten. De ander probeerde zich onder het hooi te verstoppen.
  Eerst de fiets bij oudste afgeleverd en toen door naar het huis van neefje. Daar waren mijn zwager en schoonzus al. De cavia's waren weer blij met hun frisse hok en hun verse voer. Neefje komt morgen weer thuis van vakantie.
  Daarna de fiets die voor mijn nichtje is bestemd weer op de fietsendrager geladen en toen naar ons dorp naar het huis van zwager en schoonzus om de fiets af te leveren. Daarna nog even blijven hangen.
  Thuis nog even de laatste was in de droger gegooid en wat spullen voor de vakantie bij elkaar gegooid. Samen met jongste hebben we ook de logeerkooi van de cavia's schoongemaakt. Dat haalt mijn zwager van de week wel een keertje op.
  Nog even naar de hockeydames gekeken. Een goede start om met 5-0 te winnen!
  Groetjes, kôlleke
  Maria1000Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:10460


  --
  07 aug 2016 10:53

  @S-je, ik ga kijken naar het pizzadeeg! Jeetje wat een gedoe met de luizen! Weet nog van dochter hoe stom dat allemaal was, ze heeft het 2 of 3 keer gehad en ik kreeg ze dan ook! Meneer M had ze nooit, ander haartype. Drama ook van de nagellak, kan me voorstellen dat jullie daar flink de pest over in hadden! Wel knap dat jullie het wel weer allemaal weg hebben gekregen.

  @Willy, wat een in- en uithuizig gedoe met je kinderen Willy, wel gezellig dat je de jongens weer had. 

  @K’tje, leuk dat jullie even lekker konden kletsen met je schoonouders. Jammer dat je fiets moeilijk doet. Leuk dat je Brazilië herkent zo op de tv. 

  @Kôlleke, hai Kôlleke, leuk dat je weer aanhaakt, ook al ga je morgen alweer weg  Moeilijk hoor, dat afscheid van je schoonzus. Klinkt als een mooie en saamhorige uitvaart. Fijn dat de cavia’s veilig thuis zijn. Ik vind het altijd zulke leuke beestjes. Heb als kind ook veel cavia’s gehad. Fijne week hè in Utrecht! 

  We are human beings, not human doings.
  Maria1000Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:10460


  --
  07 aug 2016 10:55

  Lekker op de tuin geweest dit weekend, veel gedaan, ik ben weer tevreden  Jammer alleen dat een deel van de vloer van het huisje rot is, dus dat moet vernieuwd worden. Gedoe maar ja, iedereen komt daar wel een keer mee aan de beurt en het is gelukkig maar een gedeelte van de vloerplaten (zo’n 20%) en maar 1 funderingsbalk. Donderdag gaat meneer M met een buurman/timmerman de vloer eruit zagen. 21 augustus hebben we nl. familie-bbq en ik had gezegd dat ik hoopte dat het voor die tijd klaar kon zijn. 

  Vandaag hebben we zowaar een fietstochtje gemaakt (J lekker mee natuurlijk) naar het buitengebied hier waar een paardenevenement was. Niet hetzelfde evenement als van Stier volgens mij  Was even leuk, ringsteken op Zeeuwse werkpaarden, een of ander riddertoernooi voor de kindjes en een demonstratie  doma vaquera. Een Spaanse veedrijvers-rijstijl-tegenwoordig-demonstratiesport. Iets met een lange stok. Ik had er nog nooit van gehoord - was leuk! 

  We are human beings, not human doings.
  stier67Gebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:2819


  --
  08 aug 2016 10:10
  Weet je zeker dat je niet bij hetzelfde evenement was Maria?? Toevallig was er bij ons ook een demonstratie doma vaquera. Nee jij bent op zondag geweest en bij ons was het op de zaterdag maar misschien waren het wel dezelfde mensen. Ik had er ook nog nooit van gehoord. Hebben ze bij jullie uitgelegd wat ze aan het doen waren?

  Pfff manlief werkt thuis. Op zich niet erg maar op de een of andere manier belemmerd het mij. Ik kan gewoon mijn ding doen maar hij werkt in de kamer en als ik dan even "niks" doe of zo als nu even op HHP dan voel ik me eigenlijk een beetje schuldig dat ik zit te "niksen" Kennen jullie dat gevoel?

  Het was de bedoeling om vandaag met elkaar een dagje te gaan vissen maar het lijkt voor de rest van de dag niet echt gunstig weer te blijven. Het waait ook best wel hard. Vandaar dat meneer Stier heeft besloten om maar thuis te gaan werken.

  Zoonlief heeft om half vier een gesprek via Skype met hopelijk zn nieuwe werk/leerbedrijf voor de opleiding transport en logistiek. Zou mooi zijn als hij daar aan het werk kan. Hij heeft al wel 20 bedrijven benaderd voor een plek maar 19x een "nee hebben we niet" en 1x een communicatiefout na een gesprek. Het moet voor 30 aug geregeld zijn anders zit hij weer een jaar thuis. En eigenlijk heb ik het wel gehad. Het hangt op de bank en kijkt op de telefoon...

  Dochter heeft ook weer een x-aantal sollicitaties geschreven. Hopen dat er iets uitkomt. Voor haar opleiding is ze in principe klaar, ze moet alleen nog 80 evenement uren draaien en dat alles voor 1 oktober.... Hopen dat ze dat voor elkaar krijgt dan kan ze gaan solliciteren in haar eigen branche.

  Groet'n oet 't Noorden

  Het leven is net ganzenbord;
  Je kunt steeds opnieuw beginnen, behalve als je in de put blijft zitten
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  08 aug 2016 03:43

  Luizen en nagellak... Brrr.....

  Mooi afscheid Kôlleke. Lekker dat je er nog een weekje tussenuit gaat, mooi gebied, de Utechtse Heuvelrug.

  Vervelend die zieke fiets Kje. Mijne ook, ik heb een wiebelfiets volgens mij... Restverschijnselen van de val denk ik, slagje in voorwiel. Afspraak gemaakt voor grote beurt ook meteen, alweer bijna 5000 km. geleden dat dat gebeurd is. Nog wel anderhalve week wiebelen, het is druk bij de fietsenmaker...

  Maria, lekker hoor, zo'n rotte vloer. Wel fijn dathet vlot wordt opgelost.

  Hier na een geweldig weekend weer aan de slag vandaag. We hebben heel gezellig bij vrienden op de camping gestaan. Dat was een camping met alles erop en eraan, waar leuk wordt gekeken als je op de fiets met tentje aankomt, de meesten zijn met caravan, voortent, luifel, partytent enz. enz.  De eerste camping bij Coevorden vonden we veel leuker, een natuurkampeerterrein zonder elektra, met een douche en twee toiletten. En met heel veel rust. ;-)
  Maar het was wel gezellig met de vrienden, we hebben zondagmiddag met z'n achten gemidgetgolft. Heerlijk gelachen!

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  08 aug 2016 04:31
  @Kôlleke, tuurlijk blijven we ook met elkaar praten. Maar destijds hadden ze die Sonos-dingen net (met pakjesavond gekregen) dus we vonden het wel een ludieke wek-actie!

  @Maria, balen dat een deel van de vloer van je tuinhuisje rot is.

  @Stier, herkenbaar hoor, dat schuldgevoel met een thuiswerkende man. Meneer Sje werkt inmiddels weer fulltime thuis en ik praat mezelf ook steeds eer het gevoel aan dat ik dan ook bezig moet blijven ipv met een boek op de bank. Terwijl ik juist weer bezig ben op momenten dat hij onderuit op de bank zit. Hij is na 17.30 ongeveer klaar met werken en voor mij zijn er dan weer klusjes die moeten gebeuren. Bovendien sta ik 's ochtends ook een uur eerder op dan meneer Sje. Als je alle uren op zou tellen, dan ben ik misschien zelfs meer uren "aan het werk" dan meneer Sje.

  Maar je bent dus niet de enige met dat "schuldgevoel".

  Hoe is het sollicitatiegesprek van je zoon gegaan? Aangenomen?
  Hopen dat het je dochter ook lukt om een goede werkplek te vinden.

  @Pepo, leuk dat jullie zo'n gezellig kampeerweekend hebben gehad.
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  08 aug 2016 04:38

  Lekker weekend gehad. Meneer Sje heeft wat klusjes gedaan die nog moesten gebeuren. Fijn dat dat afgewerkt is. Ik heb me op dingen in en om het huis gestort.

  Gistermiddag vrienden van om de hoek op bezoek gehad. Uiteindelijk trok het met de bewolking en de temperatuur een beetje bij dus de 3 meiden hebben nog in het zwembad gespeeld.

  Gisteravond rust in de tent. Althans dat dachten we. Tegen tienen telefoon, mijn zwager. Mijn vader had huilend mijn zus gebeld dat-ie met mijn moeder op de SEH was vanwege druk op de borst. Mijn moeder had dat de hele dag al gehad, niks tegen mijn vader gezegd (SLIM! En ze beschuldigt mijn vader er altijd van dat-ie eerst een poosje met klachten loopt voordat-ie het vertelt!). Uiteindelijk wilde ze toch zo de nacht niet in dus om 20.00 huisartsenpost gebeld en die hebben na overleg een ambulance gestuurd.

  Mijn zwager zei dat mijn zus naar het ziekenhuis ging en of ze mij dan ook op moest halen. Tuurlijk! Dus wij daarheen.

  Gelukkig lag mijn moeder er helder en spraakzaam bij. Allerlei onderzoeken gedaan (bloed, bloeddruk, hartfilmpje, thoraxfoto). Ze lag aan allerlei leidingen en schermen vast.

  Tegen elven dokter erbij die aangaf dat ze een nachtje moest blijven. Hadden we ook wel verwacht. Mijn moeder had al gezegd dat ze dan niet zou slapen, maar thuis zou ze net zo weinig slapen want dan ligt ze toch voortdurend op te letten of de pijn terugkomt (met hyperventilatie tot gevolg en inderdaad weer pijn op de borst!). Dus we waren eigenlijk wel gerustgesteld dat ze haar wilden houden.

  Bloedonderzoek was goed (geen sporen van schade aan het hart) in elk geval.

  Mijn vader en zus zijn naar huis gereden om "logeerspullen" voor mijn moeder te halen. Ik ben bij mijn moeder gebleven en mee naar zaal gegaan. Mijn zus ge-appt welke afdeling/kamer we waren.

  Tegen twaalven waren we weer thuis. Duurde nog een uurtje voordat ik goed in slaap was. Wel verder goed geslapen in elk geval.

  Vanochtend mijn moeder gebeld. Vannacht nog 3x bloedonderzoek (ook allemaal goede uitslagen). Hartfilmpje nog een keer gehad vannacht, ook goed. Vanochtend fietstest en die uitslag was ook goed dus einde ochtend mocht ze naar huis. Wel over een maand op controle en een lijst met tips/instructies mee.

  Meiden natuurlijk ook erg geschrokken dus vanmiddag even met de GKD langs mijn ouders. De KKD had pyjamadag dus die gaat oma nog even bellen.

  Afwachten dus wat het nu verder is. Ze krijgt bij de nacontrole weer allerlei onderzoekjes en een echo.

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  08 aug 2016 09:07

  Schrikken S-je! Gelukkig lijkt het mee te vallen.

   

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  08 aug 2016 09:56
  S-je schrikken met je moeder; ook handig dat ze 'gewacht' heeft tot s avonds met haar klachten kenbaar maken. Gelukkig Is ze weer thuis, fijn dat de uitslagen goed waren. Hyperventilatie kan soms soortgelijke klachten geven als hartklachten.

  Stier, hopelijk vind je zoon een werk-leerplek.

  Pepo, herkenbaar en leuk als je als enige met je 'huis' op je fiets aankomt. lekker zo'n weekend er tussenuit. Geen regen gehad op zaterdag? hier de hele dag buien.
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:23023


  --
  08 aug 2016 10:15

  S-je  gelukkig is het meegevallen met je moeder,  fijn dat ze haar toch onder controle houden.

  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  08 aug 2016 10:27

  In de ochtend hadden we regen zaterdag, maar we hoefden nog maar een kleine 30 km, dus dan ishet niet zo erg.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  08 aug 2016 10:39
  Pepo, zijn jullie vrijdag in 1 dag naar Coevorden gefietst? Da's toch zo'n 200 km?
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  09 aug 2016 06:37

  Nee hoor, bij ons vandaan was het 125 km via de toeristische route (routeplanner fietsersbond, combinatie van knpooppunten en LF-routes)

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  stier67Gebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:2819


  --
  09 aug 2016 09:38
  Pepo, leuk dat jullie een gezellig weekend hebben gehad. Heb toch wel bewondering voor jullie hoor! Op de fiets, bepakt en bezakt, regenbuien zo nu en dan. Petje af!

  Bah S-je wat nààr dat je moeder jullie eigenlijk zo heeft laten schrikken! Gelukkig lijkt het op het eerste gezicht mee te vallen!

  Gesprek via Skype ging goed. Hij krijgt binnen 2 week te horen of hij voor een persoonlijk gesprek wordt uitgenodigd. Het duurt zo lang omdat het vakantie periode is.

  Ik ga nu even op pad voor het Rode Kruis. Ik ben vakantie coördinator en er zijn nog een paar mensen die mee willen op vakantie. Dus even een gesprekje voeren.
  Groet'n oet 't Noorden

  Het leven is net ganzenbord;
  Je kunt steeds opnieuw beginnen, behalve als je in de put blijft zitten
  Maria1000Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:10460


  --
  09 aug 2016 12:07

  @S-je, wat een gedoe met je moeder. Vervelend voor je. Gelukkig lijkt het het allemaal mee te vallen. 

  @Stier, ja ze vertelden er wel bij wat het was enzo. De amazone deed het in haar eentje, want het tweede paard was kreupel. Misschien wel dezelfde die ook bij jullie was. Vast maar weinig mensen die deze discipline beoefenen. Wel een beetje herkenbaar ja, dat schuldgevoel van je. Hoewel het natuurlijk volkomen onterecht is. Spannend die sollicitatie van je zoon. Jammer dat het zo lang duurt. Hoop dat je dochter ook snel aan d’r uren komt. 

  @Pepo, lekker zo’n geslaagd weekend.

  We are human beings, not human doings.
  Maria1000Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:10460


  --
  09 aug 2016 12:12

  Nou, ik schiet niet erg op vandaag. Alleen nog maar boodschappen gedaan en de keuken aan kant. Oh en het papier en textiel en flessen weg, dat ook. Gisteren me braaf aan de administratie gewijd en ik moet dus een paar albums maken maar ik kom er niet uit. Zo ingewikkeld allemaal met die kleurprofielen! En dan is m'n scherm ook nog niet eens goed gekalibreerd. Gedoe. Misschien maak ik het mezelf ook te moeilijk. Maar dat komt omdat ik graag kwaliteit wil leveren. 

  Gisteren ook nog naar de bijen geweest, moet 2 volken hoognodig een honingkamer geven, zodat ze die kunnen vullen maar misschien ben ik daar wel te laat mee. Maar goed, toch maar proberen. Verder lekker gereden. Verder ga ik vandaag maar een beetje doormodderen met m'n albums en vanmiddag weer rijden. Ik wilde eigenlijk nog naar de studio maar daar ben ik te sloom voor. 

  We are human beings, not human doings.
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  09 aug 2016 02:58
  @K'tje, niet handig inderdaad dat mijn moeder tot 's avonds gewacht heeft maar ik kan me ook wel weer voorstellen dat je zo lang mogelijk afwacht of het over gaat. Ik zou zelf niet zo lang gewacht hebben denk ik. Ik denk ook dat ze had gedacht dat ze alleen maar even langs de huisartsenpost hoefde. Die heeft waarschijnlijk helemaal niet gerekend op nachtje ziekenhuis.

  Hyperventilatie heeft ze zelf ook in de gaten gehouden of dat het kon zijn, maar ze is niet benauwd of kortademig geweest blijkbaar.

  @Stier, nog even spannend dus voor je zoon.

  @Maria, jammer dat het niet zo vlot met de albums.
  Doen al je bijenvolkjes het tot nu toe goed?
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  09 aug 2016 03:02

  Vannacht goed geslapen. Was nodig na gisternacht.

  Vanochtend ongepland vroeg eruit omdat ze bij de buren zonnepanelen kwamen leggen. Meneer Sje stond net in de douche en ik lag nog te slapen toen de bel ging (meerdere keren). Ze konden niet beginnen omdat ze met de hoogwerker deels op onze oprit moesten staan en daar stond onze auto. Toch maar laten wachten tot meneer Sje uit de douche was.

  De buurvrouw voelde zich wel bezwaard en viel tegen lunchtijd binnen met een doos gevuld met lekkere ontbijtspulletjes voor morgen. Leuk!

  Na de lunch ben ik even met de GKD naar het Kruidvat en de Action gegaan voor wat laatste vakantieboodschapjes en in de folder van deze week stond een leuke jeans-jurk die de GKD graag wilde. Handig, een dochter met damesmaatje S! ;-))

  Nu de rest van de dag even rust in de tent. Morgen weer verder met de actie.

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  09 aug 2016 03:03

  Oh ja, vanochtend natuurlijk mijn moeder even gebeld om te vragen hoe de nacht was gegaan. Ze had goed geslapen en geen last meer gehad. Dus dat is goed nieuws.

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  09 aug 2016 03:36

  Niet zo erg handig van de buren (of de werkers) dat ze niet tevoren gevraagd hebben of ze de oprit mochten gebruiken. Maar waarom moesten ze wachten? Kon jij de auto niet verplaatsen?

  Hier lekker bezig. Net bijeenkomst achter de rug over de toekomst van het bedrijfsbureau en mijn rol daarin, en straks komt er iemand voor uitleg over het tijdschrijfsysteem. Daarnaast de uitnodigingen voor het zomerfeest in Heusden in orde gemaakt en adressen geselecteerd. Gewoon lekker bezig dus.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  09 aug 2016 03:41

  De buren wisten zelf ook niet dat die hoogwerker ook deels op onze oprit moesten staan. Dus konden zij niks aan doen. Zij wisten niet beter of het kon gewoon vanaf de straat want dat hadden ze ons gisteren nog doorgegeven. Alleen hun eigen oprit zou onbruikbaar zijn.

  Ik ben wakker gebeld, wilde eigenlijk nog wat doorslapen na de rommelige nacht van gisteren dus ik wilde echt niet uit bed. Lullig voor die mannen die wilden beginnen maar dan hadden ze maar vooraf moeten laten weten hoeveel ruimte ze voor de hoogwerker nodig hadden.

  Bovendien: ik, zonder make up, met slaapgezicht, de straat op?! Echt niet! Gekkerd, die Pepo!

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  09 aug 2016 03:43

  Diva.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  09 aug 2016 03:47

  Beetje ijdel mag wel op mijn leeftijd.

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  09 aug 2016 03:48

  Je leeftijd accepteren.... Je bent pas 39 toch?

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  09 aug 2016 03:49

  Nee, 39+

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  Maria1000Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:10460


  --
  09 aug 2016 08:11

  @S-je, ja hoor, loopt lekker met de bijen. Groeit allemaal goed, einde seizoen nadert al voor ze. Zodra de langste dag geweest is, beginnen zij al over de winter na te denken. 

  Fijn dat je moeder geen last meer had. Haha, grappig dat je de werkmannen liet wachten. Gelijk heb je hoor, maar ik zou wat minder assertief zijn. Of nou ja, misschien tegenwoordig ook wel.

  @Pepo, oh wat leuk dat zomerfeest. Wat gaan jullie doen? Oh! Hoe was je gesprek? Want wat verwacht je van de fusie?

  We are human beings, not human doings.
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  09 aug 2016 10:25
  Geplaatst door S-je op 09 aug 2016 03:41

   

  Bovendien: ik, zonder make up, met slaapgezicht, de straat op?! Echt niet! Gekkerd, die Pepo!

  Bij brand, doe je ooke erst make-up op?

  ik stond in mijn korte nachthempje buiten, emneer K in zijn onderbnroek.Later nog snel naar boven gerend vor een kange broek voor hem en jassen van de kapstok gegrist.

  Bij ons zijn de panelen gewoon via een ladder naar boven gesjouwd, niks geen hoogwerker. Zouden die eisen veranderd zijn, i.v.m de veiligheid?

   

   

  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  09 aug 2016 10:43
  Zondagavond dus een leuke BBQ, wel even een paar mensen overgehaald om te helpen, want ineens had niemand zin, wel BBQ maar niet helpen....toen kwam er dus wel hulp. Maar het si de derde BBQ en ik merk wel dat het prettig voor ze is als ze zo min mogelijk hoeven te doen. Eten is wel het belangrijkste. Wel tot 20.00 buiten gezeten en daarna ieder naar z'n eigen groep.

  Ik heb die nacht slecht geslapen, lag om 2.30 nog wakker en om 5.45 de wekker....in de middag mijn slaap ingehaald, wel 3 uur liggen slapen.
  Vandaag alweer vrij, weinig bijzonders gedaan.
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  10 aug 2016 10:43

  Jammer dat gebrek aan hulp Kje. Gelukkig wat kunnen bijslapen, maar weegt nooit op tegen een goede nachtrust volgens mij.

  Hoewel een brand natuurlijk veel erger is dan de buren helpen, ga ik altijd zonder make-up naar buiten. ;-)

  Ik heb een half uurtje vrij tussendoor. Vervelend, maar kan even niet anders, bedrijfsnetwerk ligt plat.

  Wat denk ik over de fusie?

  - minder uren adm. ondersteuning locaties

  - meer uren management-ondersteuning

  - meer dagen werken op centraal kantoor, waar ook nieuwe locatie voor gevonden gaat worden (Eindhoven?)

  - overleg over werkverdeling tussen de twee mensen die nu management-assistent zijn en het management

  - Kijken welke taken bij deze functie horen, en welke niet, en wat er dan naar wie moet worden overgedragen

  Nou ja, dat dan dus...


   

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  10 aug 2016 08:05
  Pepo, ik ga ook altijd zonder make-up naar buiten, maar meestal niet in nachthemd, bij brand wel...om de buren te helpen ook niet of het moet echt nood zijn.

  Verdelend die veranderignen bij de fusie, die niet echt in jouw voordeel zijn.

  Ik heb weer goed geslapen de afgelopen nachten.
  Nichtje kwam vandaag, echt gezellige griet, bijna 9 nu. Eeerst samen naar een klein winkelcentrum gelopen, lopen is gewoon gezellig kletsen onderweg. Supermarkt in en daarna even bij Kruidvat gesnuffeld, zij wil wel alles kopen, voor oma, voor de hond, voor zichzelf....alleen een knutseldingetje gekocht voor de knutselkrat die hier staat. Een krat waar zij altijd in kan rommelen, lekker haar gang mee kan gaan.
  thuis wat gedronken, en toen cakejes gemaakt, , wat geknutseld, gehaktballetjes voor de soep gedraaid, cakejes versierd met marsepein en fondant. Daarna was het eigenlijk heerlijk weer, en dus de honden van de buren geleend en een uur gewandeld.
  Tenslotte samen naar haar huis gefietst, we hebben haar banden even goed opgepompt, want de reed op halfzachte banden.
  Leuke, volle dag zo.
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  10 aug 2016 08:59
  @K'tje, brand is een ander verhaal, maar als er buiten een zwik werkvolk staat en alle ogen zijn op je gericht dan voelt dat toch ongemakkelijk. Nou hoef ik geen indruk op die mannen te maken, maar het was geen superhoge nood dus ze konden best 10 minuten wachten tot meneer Sje de auto kon verzetten. Bovendien waren ze om 14.30 klaar uiteindelijk, en dan beginnen ze echt niet meer aan nog zo'n grote klus. Volgens mij hadden ze er een hele dag voor uitgetrokken.

  Wat betreft die hoogwerker, zou goed veiligheid kunnen zijn. Dat ladder niet meer mag. Zijn flink zware panelen natuurlijk. Als ik hier in de wijk eerder bedrijven bezig zag met zonnepanelen, stond er altijd iets van een hoogwerker bij. Tenminste als de panelen op een 2e verdieping moesten. Bij panelen op een garage alleen maar ladder.

  @Pepo, pittig traject hoor die fusie.
  Wanneer gaan er weer volgende stappen genomen worden?

  @K'tje, leuk dagje had je met je nichtje.
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  10 aug 2016 09:03

  Vanochtend na het ontbijt met de meiden naar hun kamers. Aangegeven hoeveel ongeveer van bepaalde dingen nodig was en verder zelf laten regelen. 

  Daarna zelf nog wat dingen gepakt die nodig waren.

  Na de lunch alvast een poetsdoek door de bovenverdieping. Vrijdag stofzuiger door het hele huis slingeren.

  Verder vanmiddag nog bezig geweest met alvast wat andere dingen bij elkaar pakken voor de vakantie. Had morgen ook gekund maar dan had ik vanmiddag van de ene op de andere bil zitten wiebelen omdat ik toch geen rust had om met een boek op de bank te zakken. Dus alvast wat vooruit gewerkt voor morgen.

  Na het avondeten meiden gekamd. Consequent volgehouden 2x per dag sinds vorige week donderdag. Afgelopen dagen heel af en toe nog een eitje en/of een net uitgekomen eitje gevonden. Verder niks meer. Zaterdag behandeling herhalen en dan zou het klaar moeten zijn. Ik blijf voor het idee volgende week nog wel 1x per dag kammen.

  En nu? Rust in de tent. Meiden dadelijk naar bed want morgen op tijd op. Ik zak bij meneer Sje op de bank.

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  willy vGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3897


  --
  11 aug 2016 08:17

  Niet echt bijgelezen en even kort.Oudste dochter is in Nederland en zij en wij genieten. Ze heeft geen last van het tijdsverschil en is druk met alles wat ze graag wil.Gisteren grote fietstocht gemaakt met haar en meneer W en eergisteren samen opgepast.Maandag samen naar een klein pretpark geweest met de kleinkinderen.Dankzij skype was het voor de jongens niet raar" auntie "M te zien.Vandaag is dochter oppassen op haar neefjes.

  Volgende week zal mijn zusje gaan wonen in de woongroep met jong dementerenden.Het proces verergerde snel en er kwam onverwacht snel een plaats vrij in de woongroep.Als deze kans niet werd gegrepen dan heb je kans dat als het een spoedopname wordt ze in een gewoon verzorginshuis geplaatst moet worden.Dat wilden we persé voorkomen.
  Vanmiddag ga ik naar haar toe.
   

  groetjes Willy   

  Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
  en makkelijk worden uitgesproken
  maar hun echo duurt eindeloos voort
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  11 aug 2016 02:11

  Fijn Willy, dat het zo lekker gaat en ieedeeen geniet!

  Hier loopt het ook goed. We merken dat de smartphones ons echt triggeren om te bewegen. Gisteren hadden we de stappen nog niet gehaald, dus nog 'even' stukje lopen. Dat liep uit op anderhalf uur stevig doorwandelen, 9 km. En nu dus doel van stappen ruim dubbel gehaald... ;-)
  In de winter / bij slecht weer zal het wel minder worden denk ik, tot nu toe vinden we het leuk.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  11 aug 2016 02:19

  En meer duidelijkheid op het werk is er (nog) niet. Dat kan ook niet, zolang er geen besluiten zijn over fusiedatum, plaats nieuwe centrale kantoor enz. En dat is buiten onze invloed nu, ligt op landelijk niveau.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  11 aug 2016 07:53
  @Willy, leuk dat jullie zo genieten met jullie aussie-dochter/tante.
  Heftig zeg dat je zusje naar die woongroep gaat verhuizen. Verstandige keuze. In een verzorgingshuis wil je haar helemaal niet hebben.

  Beseft ze het zelf? En zoja, hoe is ze eronder? En je zwager?

  @Pepo, leuk dat jullie die stappenteller zo serieus nemen. Maar hoe doe je dat dan als je in huis bent? Heb je dan die smartphone voortdurend bij je? Ik heb mijn smartphone hier gewoon ergens beneden liggen als ik in huis bezig ben. Die stappen zouden dan niet geteld worden terwijl ik op zo'n dag als vandaag best wat metertjes maak in en om het huis.
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  11 aug 2016 07:58

  Meiden zijn vanochtend opgehaald door mijn vader. Even wat instructies aan mijn vader gegeven m.b.t. voorgezaaide plantjes van de GKD, het aquarium, sleutels etc.

  Toen ze weg waren (meneer Sje was inmiddels naar de kapper, auto wassen, bandenspanning etc.) ben ik verder gegaan met pakken van alle spullen voor de vakantie. Inmiddels waren de bedden van de meiden al verschoond en draaide de eerste was al.

  Tegen enen was alles gepakt. Na de lunch puntjes op de i wat inpakken betreft, bovenverdiepingen en de garage gestofzuigd.

  Daarna nog even een rondje in de wijk (iets afgeven bij een vriendin, glasbak, kledingcontainer, pmd-container, paar boodschapjes). Weer thuis de badkamer gepoetst, eten gemaakt en na het avondeten de benedenverdieping gepoetst. Morgen alleen die verdieping nog stofzuigen en dweilen.

  Nu: rust in de tent en niet te laat naar bed.

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  12 aug 2016 11:57

  S-je, zoals altijd ga je heel goed voorbereid op vakantie. Veel plezier!

  Nee ik heb mijn smartphone niet altijd bij me. Maar de stappen worden geteld door de smartwatch, daar heb ik de telefoon niet voor nodig.

  Net terug van auto wegbrengen, teruglopen (omgelopen, 11 km) en kapper. Zo lekker lunchen, we hebben bij een goede bakker lekker brood meegenomen. Verder weinig vandaag, alleen teruglopen naar de garage voor de auto eind van de middag.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  12 aug 2016 02:12
  S-je, wat zijn jullie druk voor jullie op pad kunnen. Maar goed nu alles loslaten....

  Pepo, flinke trippel naar je auto.

  Bij mij op het werk, liep het anders, een last minute ziekmelding. slaapdienst uitgevallen, met iets accuuts.Uiteindelijk ben ik gebleven en heb mijn slaapdienst van vanavond opgelost, lastig hoor ind e vakantieperiode, maar in stukjes gehakt, toch gelukt. Ik heb nu 3 dagen in 24 uur gewerkt, maar nu wel morgen vrij.

  Wel een hele drukke avond, want ik werkte met 3 minder bekende invallers, dus veel regelzaken kwamen op mij neer.
  Maria1000Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:10460


  --
  12 aug 2016 02:39

  @K’tje, leuk dat de BBQ wel geslaagd was, jammer dat ze minder zin krijgen om te helpen met voorbereidingen. Gezellig dagje zo met je nichtje. Wat gaat het snel hè, met die kids. 

  @Pepo, is Eindhoven niet best ver bij jou vandaan? Neem aan dat je dat dan niet gaat fietsen? Hoop dat ze wat met je aanbevelingen doen. Goed hee, dat de stappentellers goed werken! Fijn dat de auto ook weer in orde is. 

  @Willy, gezellig zo je dochter in Nederland. Geniet nog maar even lekker door. Verdrietig hoor, je zusje maar fijn dat ze nu opeens in de woongroep terecht kan.

  We are human beings, not human doings.
  Maria1000Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:10460


  --
  12 aug 2016 02:42

  Sloom weekje. Even bij het tuincentrum geweest voor paar plantjes en woensdag langs m’n moeder want de jager had 32 kippen van z’n buurman geslacht (klaarblijkelijk slacht hij ook). Ze waren 4,50 per kip dus ik heb er maar 5 meegenomen. Gisteren in de tuin gerausd, blauwe regen gesnoeid, stofgezogen en gepoetst maar weinig werk gedaan. De Spelen gekeken. Vanochtend laatste staldienst, zondag komen de eigenaren weer terug. ’s Ochtends is het wel aardig wat werk, ben ik toch wel zo’n anderhalf uur bezig. Wel ook lekker het bos in geweest, ging goed! Alleen, op 1 punt, daar was ik wel voor gewaarschuwd, kon B opeens in de remmen gaan. En toen ik daar op de heenweg langskwam, herinnerde ik me dat wel maar op de terugweg (toen we samen net lekker een snelle galop aan het doen waren), dacht ik daar niet aan en ging B natuurlijk VOL op de rem staan. Dus toen hing ik om z’n nek.  Maar ik ging er niet af, dus dat scheelt. Maar verder een fijn tochtje. I mocht mee naar stal; hij vindt het altijd zo geweldig op boerderijen, lekker scharrelen, beetje door de wei lopen, beetje kennismaken met langslopende hondjes, geiten in de gaten houden, katten beetje plagen, dat werk. Leuk is dat altijd om te zien, bij m’n neef vindt hij het ook altijd zo leuk. En nu moet ik dus echt aan de slag met een paar dingen en telefoontjes. Misschien eerst nog even boodschappen doen. 

   

  We are human beings, not human doings.
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  12 aug 2016 06:08
  Willie, fijn dat er een goed woonplek voor je zusje is, maar moeilijk dat het nu al moet. Voor alle partijen heftig. pittig hoor!!
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:23023


  --
  12 aug 2016 08:57
  S-je je bent wel heel druk geweest voor dat je weg kan, maar als je thuiskomt is het fijn een schoon huis.

  Willy, verdrietig dat je zusje naar de woongroep moet,begrijp je zusje het zelf en hoe vind ze dat kan ze dat aangeven?
  Maar voor haar man en ook voor jullie is het wel fijn dat je zusje nu in goede handen is en dat er altijd op haar gelet wordt.
  Gezellig dat je dochter weer even in Nederland is, hoe lang blijft ze?

  Pepo dat is een flinke wandeltocht, maar voor jou natuurlijk niet,

  K'tje dat was weer stressen op je werk,

  Maria zie het voor me hoe jij om de nek hangt bij B.
  Gelukkig ben je niet gevallen.
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:23023


  --
  12 aug 2016 09:02

  Het gaat veels te langzaam naar mijn zin, kan nog steeds niet  een stuk lopen, niet tillen  .
  Fietsen  durf ik eigenlijk ook nog niet, want die  e-bike  is hardstikke zwaar.
  En ben   ook nog steeds erg moe,  
  Dus ik maak niks mee en heb weinig te vertellen.

  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  12 aug 2016 09:26

  {{{Virgo}}}

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  12 aug 2016 09:28

  11 km is voor ons ook een flink stuk lopen hoor, doen we ook niet dagelijks. 

  Hier verder gewoon lekker dagje. Bij terugkomst een wostenbroodje en sauzijzenbroodje van de echte bakker (tegenover de kapper) en daarna van de spelen genoten. In de middag teruggelopen naar de garage (korte route, 4,5 km) en daarna weer naar huis. eten koken en tv weer aan. Net nog even een rondje gewandeld om de 25000 stappen vandaag te halen, is ook leuk... ;-)

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34920


  --
  12 aug 2016 11:12
  Virgo, wat ellendig dat het gewoon niet wil. {{Virgo}}
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  13 aug 2016 04:25

  Gezellig met M2 door de Ikea gesjouwd, wat dingetjes gekocht (kleerhangertjes, plastic plantjes). Daarna naar de super voor de gewone weekboodschappen. Lekker op een terrasje geluncht. Gezellige dag zo.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  willy vGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3897


  --
  13 aug 2016 07:52

  Virgo, S je en de rest.
  Mijn zusje begrijpt wel dat ze gaat verhuizen naar de woongroep en staat er ook achter maar kan de gevolgen niet overzien.Nu  haalt ze thuis en woongroep al door elkaar.
  Ze heeft met haar partner en dochter wat nieuwe meubeltjes uitgezocht voor op haar kamer en neemt natuurlijk ook vertrouwde  dingen mee zoals spulletjes van de wereldwinkel, al zal ze daar niet veel zijn.Het gebeuren speelt zich af in de huiskamer en haar dag zal gevuld worden met een vast programma.
  Ze is daar met 10  relatief jonge mensen die ook jong zijn gaan dementeren.
  Groetjes Willy

  Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
  en makkelijk worden uitgesproken
  maar hun echo duurt eindeloos voort
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32443


  --
  13 aug 2016 07:57

  Zwaar voor alle betrokkenen... Sterkte!

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:23023


  --
  13 aug 2016 10:26

  Heel veel sterkte  voor jullie allemaal.  ---