Het milieu en groene energie
Je bent nu hier : Forums > Actueel > Nieuws van de dag
35 Reacties
|
AuteurBerichten
MiriamGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:4864


--
11 feb 2007 08:01
  Jeroen en ik hebben afgelopen weekend een documentaire bekeken van Al Gore, The Inconventient Truth. Zie ook het artikel op de voorpagina. Nou ben ik niet bepaald een milieufreak, eerder het tegenovergestelde, maar deze documentaire heeft mij wel wakker geschud. Als wij als mensheid doorgaan op de manier waarop we nu bezig zijn, zullen onze kinderen en kleinkinderen daar grote gevolgen van ondervinden.

  Het klinkt zo ver weg. De opwarming van de aarde....so what? Een paar graadjes erbij, da’s toch juist lekker? Niet dus! Als de aarde opwarmt, krijgen we hier in Nederland ongetwijfeld erg natte voeten. Sterker nog, een groot deel van Nederland zal dan niet meer bestaan. Twente aan zee komt dan eerder in de buurt. Reden genoeg dus voor ons als Nederlanders om actief met het milieu bezig te gaan.

  Nou ben ik erg benieuwd wat jullie momenteel al doen voor het milieu. Wat zijn jullie goede voornemens?  En welke producten zijn volgens jou milieu-onvriendelijk en moeten we in de ban doen?

  Edited by - Sje on 29-5-2010
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32352


  --
  11 feb 2007 09:05

  Ik ben niet zo bang, maar er wel mee bezig. Ik denk eigenlijk dat het niet is tegen te houden, en dat we er dus, in de loop van deze eeuw, mee moeten leren leven. Nadelen en voordelen van de opwarming gebruiken.

   Wat wij doen: veel fietsen, minder autorijden, groene stroom, spaarlampen, gebruiken van nachtstroom, bij aanschaf apparatuur kijken naar energieverbruik, oplaadbare batterijen, thermostaat graadje lager, savonds gordijnen dicht, vorig jaar extra geisoleerd glas in de nieuwe kozijnen, HR+ ketel laten plaatsen, bewust afval scheiden. Eigenlijk dat wat iedereen kan doen, als men dat ook bewust doet, scheelt het procenten in het erbruik volgens mij. Of je daarmee de opwarming echt tegenhoudt? Ik waag het te betwijfelen.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  joke26455Gebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:255


  --
  11 feb 2007 09:12
  Ik probeer zoveel mogelijk boodschappen en zo op de fiets te doen. We gaan 1x per week met de auto de grote boodschappen doen. De droogtrommel is bij mij kapot gegaan en bleek zoveel stroom te gebruiken, dat we geen nieuwe meer willen.
  Koop groenten van het seizoen en van de koude grond, dat scheelt vervuiling door het transport dat er voor nodig is en bespaart energie dat nodig is voor verwarming van de kassen, denk ik. 
  De verwarming een graadje lager. We hebben al een zo zuinig mogelijke (betaalbare) verwarmingsketel aangeschaft.
  Spaarlampen voor alle lampen in huis.
  Nu zijn we aan het sparen voor zonnepanelen op het dak, maar dat duurt nog wel even.Smile
  GompyGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:7338


  --
  11 feb 2007 09:23
  We hebben de documentaire wel liggen, maar nog niet gekeken. Ik denk dat bij de meeste mensen het milieu wel speelt, maar dat heel veel mensen denken dat het geen zoden aan de dijk zet om als individu wat te doen. We zijn lid van natuurmonumenten. We hebben zoals zoveel mensen spaarlampen, ledverlichting, dubbelglas, goed nageisoleerd huis, gordijnen/rolluiken dicht, dag en nachtstroom en natuurstroom. Verder letten we erop dat lampen niet onnodig branden en alle standby apparatuur uitstaat. Verder hebben we al een behoorlijk aantal zonnepanelen op ons dak liggen, een zonneboiler voor tapwater en een warmtepomp voor de verwarming.
  Je kunt er gewoon een sport van maken om te besparen, door op een vast tijdstip de meterstanden op te nemen, leuk om bij te houden en misschien ga je onbewust wel aan het besparen.
  Ik denk dat alle beetjes helpen en doe je het niet voor je portemonee, doe het dan voor de mensen die na ons nog van deze wereld willen genieten.
  Gompy
  joke26455Gebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:255


  --
  11 feb 2007 09:29
  ik denk dat je zeker een steentje bij kan dragen voor een beter milieu als individu. Heel veel druppels maken een grote zee.
  JokeGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6740


  --
  11 feb 2007 10:31

  Wij proberen er wel bewust mee om te gaan door bijv. groene stroom, woningisolatie, gescheiden afvalinzameling, standby uitschakelen, alles op 40 graden wassen, natuurlijke producten, hergebruik.
  Waar ik erg milieuonvriendelijk in ben, is de auto. Ik ga bijna elke dag met de auto naar mijn werk, omdat ik ergens heen moet of omdat ik me niet nat wil laten regenen terwijl ik weet dat ik bezoek krijg. Als ik zeker weet dat er geen bezoek komt en ik niet weg hoef, ga ik met de fiets, maar dat is misschien maar 1x per 14 dagen. En ik woon maar 5 minuten fietsen van mijn werk...

  groetjes, Joke
  moderator
  sonnie1983Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6017


  --
  11 feb 2007 10:42
  auto hebben we alle 2 nodig. anders komen we niet op het werk. (te ver weg voor de fiets en daarbij laat ik mijn vriend niet om 3, 4, 5 uur snachts op zijn fietsje).

  verder wel zoveel mogelijk onnodige lampen uit. gordijnen savonds dicht en rolluiken dicht. overdag verwarming op 15 savonds op 21. als het echt koud is dan gaat de verwarming overdag wel iets hoger omdat het anders savonds niet warm te krijgen is.

  ik gebruik wel een droger maar dat komt omdat ik in het weekend al mijn was moet doen. dus dan is een droger wel fijn. tegenwoordig hang ik wel zoveel mogelijk was op maar toch gebruik ik de droger nog.

  Overal spaarlampen behalve op wc, douche en kelder, die zijn zo weinig en / of kort aan dat volgens mij spaarlamp niks uit haald.

  en enigste wat hier vaak aan staat zijn de pc’s.

  afval scheiden doen we ook.

  gr
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32352


  --
  11 feb 2007 10:45

  Droger hebben we hier ook, wordt zo min mogelijk gebruikt, maar soms kan het niet anders... Verwarming staat hier overdag op 17, savonds op 19 en snachts op 15. Trui en pantoffels aan.

   

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  karin185Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:8391


  --
  12 feb 2007 11:36
  Ook hier spaarlampen, zo weinig mogelijk lampen aan. Zoveel mogelijk tussendeuren dicht. Droger zeer zelden gebruiken, maar was op zolder ophangen. Witte was op 60 graden, de rest op 40. Hebben HR++ glas en een HR+ ketel. Apparatuur zoveel mogelijk uit en niet op standby. Oud papier gaat naar de kerk, glas naar de glasbak.
  En we nemen elke zondagochtend de meterstand op, waardoor je veel bewuster wordt van je energieverbruik en het een sport wordt om nog meer te besparen.
  De verwarming staat overdag op 17 graden. Zodra ik ’s middags even ga zitten (tegen 4 uur) gaat ie op 19 en daar blijft het de rest van de avond op staan. Behalve als ik het heel koud heb, dan gaat de verwarming op 20 graden.
  GompyGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:7338


  --
  12 feb 2007 11:43
  Wat hebben jullie de verwarming allemaal laag staan zeg! Of zou ik dan zo’n koukleum zijn, hier staat ie echt wel op 19/20. We hebben wel een vrijstaand huis, dat zou misschien kunnen schelen met iemand die er helemaal tussen in zit. Ik weet nog toen mijn zus ging trouwen en op een flat terecht kwam, ze de verwarming bijna nooit aanhad staan!
  We proberen echt wel te besparen (heb in een berichtje hierboven al het een en ander aangegeven) maar ik wil toch nog wel een beetje comfortabel kunnen leven. Daarom gaan de slofjes hier ook aan hoor, anders moet de warmwaterzak weer mee naar bed voor de koude voeten Laughing.
  Gompy
  GompyGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:7338


  --
  12 feb 2007 11:45
  We hebben trouwens wel vloerverwarming (beneden geen radiatoren) en die kun je dus ook niet zo makkelijk wat hoger of lager zetten. Maar doordat we de vloer op een constante lage watertemperatuur houden is het wel lekker behaaglijk.
  Gompy
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32352


  --
  12 feb 2007 12:52

  En dat is ook zuinig, als je er goed mee omgaat. Wij hebben een tussenwoning, dus inderdaad minder behoefte aan directe warmte omdat we van twee kanten een niet-buitenmuur hebben.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73495


  --
  12 feb 2007 01:32
  Phoe, niet meteen zo op een rijtje wat wij aan energie-besparing en milieu doen. Wel in elk geval gescheiden afval. Zoveel als kan (dus papier, glas, rest, chemo).

  Ik hou geen rekening met wassen op daltarieven omdat onze wasmachine en droger op zolder staan, open trappengat, en een man die al wakker wordt van groeiende grassprietjes in de tuin van de buren. Dus dat is bij ons geen optie. Daarbij komt dat ik liever die apparaten (ook vaatwasser) niet laat draaien als ik er niet een beetje zicht op kan houden (door ervaringen in naaste omgeving die ik niet mee hoop te maken).

  Verwarming staat hier ook niet heel hoog, maar 17 graden en 19 graden is hier echt te koud. Hebben helft van een 2-kapper, dus aan een kant buitenmuur. Aan de andere kant buren waar we geen contact mee hebben dus daar hebben we figuurlijk in elk geval weinig warmte van. Hihi!
  Dus als-ie aan staat zitten we op 20-21 graden.

  Nou zet ik hem ook alleen maar aan als ik ook thuis ben en als ik op een ochtend weg moet, zet ik hem voordat ik vertrek helemaal niet meer aan. Dat komt dan ’s middags wel. Zonde van de warmte. Meestal gaat-ie pas ’s middags tegen tweeën een keertje aan. ’s Avonds gaat-ie al een half uur of uur voordat we naar bed gaan uit.

  Wel 2 auto’s voor de deur, en ook allebei nodig. Zeker nu in de winter met 2 kleine peutertjes, ga ik echt niet door weer en wind met 2 zwemtassen richting zwemles op de fiets. Ben meer een mooi-weer-fietser.
  Mijn man heeft de auto nodig om op zijn werk te komen, maar hij werkt op maandag thuis dus dat scheelt al 1 dag auto.

  Heb een zogenaamde mama-fiets zodat ik met 2 peutertjes tegelijk kan fietsen dus als het weer het straks weer toelaat komt die fiets zoveel mogelijk tevoorschijn.
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  GompyGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:7338


  --
  12 feb 2007 02:01
  Ja, de auto is misschien nog wel een punt hier. Ik gebruik hem in ieder geval niet voor het werk. Via een gang kan ik van huis naar kantoor. Maar verder is het wel heel gemakkelijk dat ie voor de deur staat. Ben ook echt een mooi weer fietser en boodschappen doen met de fiets loopt elke keer fout, sta ik bij de kassa en denk ik  "phoe weer te veel voor in de fietstassen", die 2 keer in de week pak ik dan de auto.
  Gompy
  sonnie1983Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6017


  --
  12 feb 2007 02:06
  nou bij ons staat ie savonds egt wel op 21 soms 22.
  zitten ook tussen 2 huizen in. maar spouwmuren. dus dat scheelt ook weer!

  gr
  karin185Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:8391


  --
  12 feb 2007 03:08
  Wij wonen in een hoekhuis, dus ook aan 1 kant een buitenmuur. Verder hebben we een plavuizenvloer beneden (wel met vloerverwarming) maar voor mijn gevoel altijd toch net iets kouder dan als je vloerbedekking hebt.

  Maar ik ben geen koukleum en mijn man ook niet. Dus dat scheelt die 1 of 2 graden kennelijk die jullie hoger stoken.

  Wij hebben maar 1 auto, want 2 kunnen we niet betalen. Dus ik ga in deze winter meestal met de wandelwagen erop uit, als ik een boodschapje nodig heb. Kan Esther in ieder geval lekker warm en droog zitten. En ik zelf kan wel tegen wat kou. In de zomer hoop ik ook mijn mama-fiets meer voor de dag te halen.
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32352


  --
  12 feb 2007 04:09

  Ik fietste vroeger altijd met de meiden naar zwemles, toen ze 4 en 6 waren 2 x per week 6 km. heen en 6 km. terug, de een fietste zelf, de ander achterop. Ook in de winter ja, we hebben wat stormen en sneeuw doorstaan hoor. Wij willen geen twee auto’s, en kunnen het ons ook niet veroorloven (nou ja, als we het zouden willen zouden we ergens anders op moeten bezuinigen)
  En wij zijn wel dagelijkse fietsers, de kinderen wisten niet beter, mamma heeft de auto mee, dus wij doen alles op de fiets, klaar, geen keuze dus ook niet zeuren.

     Edited by - Peter P on 12-2-2007 18:10:46
  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  JokeGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6740


  --
  12 feb 2007 06:14
  Wij wonen in een vrijstaand huis. The cv staat hier ook op 21 ongeveer, maar we hebben een HR-ketel met buitenvoeler en kamerthermostaten, plus een open haard in de kamer, dus stoken we behoorlijk zuinig.
  groetjes, Joke
  moderator
  joke26455Gebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:255


  --
  12 feb 2007 07:38
  Wij wonen in een dijkhuis, met een onderhuis, dat is best wel koud aan je voeten, maar ik heb de verwarming overdag op 19 graden en doe gewoon pantoffels aan.
  s’ Avonds komen de koukleumen thuis dan gaat hij op 20 graden. s’ Nachts gaat hij op 17 graden.
  Ik ben ook altijd op de fiets gegaan toen de kinderen klein waren. Het ging allemaal net. 1 voorop, 1 achterop en 1 naast mij op haar eigen fietsje.
  Ze doen nu nog bijna alles op de fiets.
  O ja en plastic bakjes van boter, de chinees enz. gaan naar een eethuis waar ze het overgebleven eten aan de mensen meegeven.
  De plastic zakjes die ik bij de boodschappen krijg gebruik ik voor de prullebakken en gaan naar de voedselbank om de boodschappen voor de mensen in te doen.
  Oude kleren en spullen gaan naar de kringloopwinkel en zelf koop ik daar ook wel eens iets.
  joke26455Gebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:255


  --
  12 feb 2007 07:39
  O ja, vergeet ik nog, niet de kraan laten lopen tijdens het tandenpoetsen.Wink
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73495


  --
  12 feb 2007 08:32


  citaat:
  joke26455 wrote:
  O ja, vergeet ik nog, niet de kraan laten lopen tijdens het tandenpoetsen.Wink


  Nou, dat heb ik nou ook eerlijk gezegd ook altijd zo’n stomme gewoonte gevonden als ik iemand dat zag doen! Waar komt die tic bij mensen vandaan om de kraan tijdens het poetsen te laten lopen? Slaat toch nergens op?

  Je poetst minimaal 2 minuten (althans, ik wel met mijn electrische borstel met timer), moet je kijken wat er dan 2x per dag aan water letterlijk en figuurlijk door het putje verdwijnt?!

  Hele vreemde gewoonte!
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  LouiseGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:7814


  --
  16 mei 2008 06:43
  Van de week bij C&A zag ik bij de kassa tassen liggen. "met de aankoop van deze tas steunt u de productie van biologische katoen", tas kostte 1,50 (ik denk ipv plastic tasje om je aankopen??) Ik doe graag wat goed is voor het milieu, maar dit vond ik echt onzinnig... Denk  ik nou zo krom?? Laat ze bij de inkoop van de kleding maar op milieu, arbeidsomstandigheden enz. enz. letten, en dan als verplichting zodat de concurrentie eerlijk blijft, en als het daar dan duurder van wordt, dan zij dat maar zo.... (we hebben echt geen groot kledingbudget, maar over de rug van kinderarbeid goedkoop kopen?? - ik ben bang dat het wel gebeurt, maar je hebt er als consument geen zicht op en ook ik kies als ik het niet weet toch voor de portemonnee...)
  Ik vond die tas een soort van hypocriet, zo van "kijk eens hoe goed wij bezig zijn in onze winkel" over de rug van de klant: die moet het dan kopen, en extra....
  Als er bijv. dezelfde shirtjes zouden hangen, van eerlijke productie en andere, dan zou ik tegen een euro of wat prijsverschil denk ik (hoop ik) wel de eerlijke kiezen.... dan wordt je je er bewust van!
  kristelGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3039


  --
  16 mei 2008 07:16
  C&A heeft momenteel een hele collectie met "eerlijke" productie. Die tassen zal wel een stunt zijn.

  Ik ben het wel met je eens dat ze die niet moeten verkopen. Gewoon gratis geven aan mensen die uit deze collectie iets hebben gekocht.

  Maar wil je dus "eerlijke" kleding, kun je toch bij C&A terecht en dan nog voor een redelijke prijs. En ik moet zeggen dat de kwaliteit ook niets te wensen overlaat.
  In tegenstelling tot bv H&M, lage prijzen, slechte kwaliteit en vooral kleding die zeker niet "eerlijk" is.
  LouiseGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:7814


  --
  16 mei 2008 08:47
  Dat valt me dan weer mee, dat ze zo'n collectie hebben. Die had ik niet gezien.... dan is zo'n tassenaktie alweer wat minder onlogisch.
  kristelGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3039


  --
  16 mei 2008 09:19
  En hij is leuk hoor!
  kaatjestruikGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:55


  --
  13 jun 2008 07:06
  Joke, jij woont in ons droomhuis, een dijkhuis!!

  Ik ben wel bewust met afvalscheiden, niets op straat gooien, biologische producten, veel fietsen etc.
  Maar ondertussen wel twee auto's voor de deur Embarassed en plastic speelgoed voor de kinderen
  CliviaGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:982


  --
  29 mei 2010 12:46
  Beetje oud topic... maar goed.

  Vandaag kregen we een brief van Eneco of we niet over wilden gaan op groene stroom. Voor dezelfde tarieven (voorlopig?). 

  En ik snap dat hele gedoe van die groene stroom niet zo goed. Als Eneco groen zo belangrijk vindt, waarom kopen ze dan gewoon niet zoveel mogelijk groen in en leveren dat? Waarom leggen ze de keus bij de klant? 

  En hoe gaat dat dan. Stel: Eneco krijgt honderd aanmeldingen voor groene stroom - gaan ze dan een paar wlndmolens bouwen, of wat gebeurt er dan? En als die groene stroom er al is, waarom nemen ze die dan niet af?

  Ik vind het raar allemaal, ik snap gewoon niet hoe dit werkt. 
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22967


  --
  29 mei 2010 07:17
  Clivia,  je  moet het aan Eneco voorleggen die vraag, ben benieuwd wat ze antwoorden.
  CliviaGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:982


  --
  29 mei 2010 11:03


  citaat:
  virgo wrote:
  Clivia,  je  moet het aan Eneco voorleggen die vraag, ben benieuwd wat ze antwoorden.

  Goed idee, dat was nog niet bij me opgekomen.... Idea
  Anne1980Gebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:13


  --
  22 okt 2010 03:07
  Een tijd terug heb ik die film van Al Gore ook gezien. Dacht toen ook als iedereen maar een klein beetje milieubewuster zou worden zou dat al zo veel helpen! Zelf probeer ik er wel een beetje op te letten met afval scheiden, licht en verwarming niet onnodig aan enzo en een paar weken terug heb ik een kast gekocht van 100% karton.. maar dat kwam eigenlijk ook omdat ie gewoon mooi was..  (Link verwijderd door moderator vanwege reclamegehalte)

  Edited by - Sje on 23-10-2010
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22967


  --
  22 okt 2010 06:40
  Clivia en heb je het al gevraagd aan Eneco?
  EmootjeGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:12012


  --
  22 apr 2011 12:25
  Ik ben voor een gezond milieu en voor groene energie en voor wind energie.
  Maar nu ga ik toch in protest. En wel tegen een nieuw windmolenpark nog geen 2 kilometer hier vandaan. We gaan daar een enorme (geluids)overlast van krijgen. En daar zit ik niet op de wachten. Want ik ben ook voor een beetje woongenot en tegen geluidsoverlast.
  En het is helemaal niet nodig om dat park zo dicht bij woonwijken te zetten. Er zijn een aantal alternatieven aangeboden aan de regering, maar die geven het geen eens aandacht. Terwijl de alternatieve plaatsen geen of nauwelijks overlast gaan veroorzaken voor mens en dier.
  Het is toch van de gekke dat DenHaag dit plan wil doorzetten terwijl de omliggende gemeenten er fel op tegen zijn.
  Er zouden molens komen te staan van maarliefst 198 meter hoog.
  Eigenlijk vind ik windmolens prachtig om te zien, maar niet in de buurt van woonhuizen etc. Hier in het mooie Groningen zijn nog genoeg  onbewoonde plekken waar die dingen veel beter op hun plek zijn.
  Dus alsjeblieft geen windmolenpark langs de N33!!!!!!!
  Als je denkt dat alles tegenzit,
  denk dan opnieuw.
  GompyGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:7338


  --
  22 apr 2011 03:24
  Ik zou het ook niet willen hoor, windmolens zo dichtbij. Meneer G heeft een aantal jaren terug op onze werkplaats een kleine windmolen gemonteerd als test. Ik werd toen al helemaal kierewiet van de schaduw van de wieken op het gazon .

  Ik denk dat er best locaties zijn waar er minder mensen last van hebben. Maar voor Den Haag is Groningen zooooo ver weg, die denken voornamelijk aan zichzelf....
  Gompy
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73495


  --
  22 apr 2011 03:25
  Zou mijn ding inderdaad ook niet zijn die windmolens zo vlakbij. Hopen dat het alsnog niet doorgaat Emootje!
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  HeksGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:14056


  --
  22 apr 2011 05:20
  Ik vindt het ook vreselijke dingen, en zeker in een woongebied moet dat niet kunnen, kunnen jullie de buurt niet uit laten roepen tot stiltegebied?
  Mooi woorden zijn niet altijd waar, ware woorden zijn niet altijd mooi!
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22967


  --
  23 apr 2011 08:31
  Daar moet je toch niet aan denken, zo onzinnig bij een woonwijk,
  Laten jullie  je met z'n allen  maar vastketenen, de hele woonwijk.
  Krijg je zeker meer aandacht van Den Haag, en worden ze met de neus op de feiten gedrukt.


  ---