Wat geven jullie uit aan kleding?
61 Reacties
|
AuteurBerichten
SuusjehGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:8


--
06 dec 2004 09:21
  Ik dacht altijd dat ik niet zoveel geld uitgaf aan kleding, maar dit jaar heb ik toch gemiddeld per maand ongeveer 70 euro uitgegeven kwam ik van de week achter. Dit waren dan wel nieuwe schoenen, drie nieuwe broeken, twee nieuwe blousen, een bikini, sloffen, lingerie, een huispak, een nieuwe broek, shirt en blouse voor mn vriend.... Echt alles dus. Maar ik schrok er een beetje van. Eigenlijk heb ik het wel verdient, maar ik schrok ervan want is toch best veel geld. En dan te bedenken dat ik één van die broeken nu al niet meer draag (te groot) en een paar andere dingen ook heel weinig....
  SampieGebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:138


  --
  07 dec 2004 09:30
  Eerlijk gezegd heb ik dat niet bijgehouden. Per 1 januari ga ik een kasboek bijhouden, dan ga ik mijn leven beteren......... Ik geef voor mezelf weinig uit aan kleding. Wel koop ik af en toe wat voor mijn kinderen. Schoenen draag ik af tot dat het echt niet meer kan. Broeken ook. Truien krijg ik wel eens van iemand. Volgend jaar weet ik meer.....
  yvonnemargrietGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:1


  --
  10 dec 2004 03:47
  ik geef niet zoveel uit voor kleding voor mij zelf maar wel voor mijn 3 kinderen en vriend ik hou erg goed de opruimingen in de gaten dat scheelt erg veel geld de laatste ronde geeft dan vaak een korting van 50% of 2 halen 1 betalen
  SampieGebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:138


  --
  10 dec 2004 06:52
  Net voor de kerst hebben ze ook vaak opruiming. Ik heb dus nog een winterjas nodig. Ik loop nu in een leren jas van 10 jaar geleden........ Ik ga de opruiming dus in de gaten houden. Groetjes Sampie.
  kristelGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3039


  --
  10 dec 2004 09:34
  Ik vind 70 euro per maand nou niet echt zo heel hoor. Ik koop zelf voor 300 euro per half jaar ongeveer en nog eens wat tussendoor dus aan 70 euro zit je zo. Voor de kinderen geef ik ongeveer 20 euro per maand uit (2 kinderen) behalve als er schoenen nodig zijn. Dan is het uiteraard zomaar 40 euro per kind. Maar schoenen zijn nou eenmaal erg belangrijk. Ik kreeg toen ik 16 was, ongeveer 20 jaar geleden 150 gulden kleedgeld per maand. Ik realiseer me nu pas dat dat echt een vermogen was. Toen kon je nog wel een een shirtje kopen voor 10 piek en dat is nu minimaal 7,50 euro.
  MiriamGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:4864


  --
  10 dec 2004 09:57
  Ik heb vandaag nog 150 euro uitgegeven aan 1 trui en 1 spijkerbroek. Ik haal niet vaak wat, maar als ik wat koop dan is het wel wat duurder. Met 70 euro per maand red ik het denk ik echt niet.
  AmberGebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:97


  --
  11 dec 2004 11:22
  Na de zomer en na de winter, koop ik in de uitverkoop de meeste kleren voor het andere jaar. De een kan hier wel mee uit de voeten, en de ander heeft hier moeite mee. Want je loopt dan de mode wel mis, maar daar hebben mijn man en ik geen moeite mee. Maar onze zoon wordt straks 12, en daar kan ik wel aan merken dat hij mee wil doen met wat de "mode" is voor de tieners. Ik heb zelf niet zo heel veel met kleren, als het mij mooi staat maakt het mij niets uit waar en waneer ik het koop. Heb zelfs laatst een jas en echt een hele mooie gekocht voor mijn zoon voor 4,95 euro!!!!!!!!, bij de zeeman. Maar daar praat ik verder niet met hem over, en hij draagt hem elke dag!
  AmberGebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:97


  --
  11 dec 2004 11:24
  OH sorry hoor,ik weet niet wat er gebeurt is maar dat mijn berichtje nou 3 keer geplaatst moet worden is ook niet de bedoeling. Raar hoor!
  SampieGebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:138


  --
  13 dec 2004 10:28
  Je lijkt m'n moeder wel, die valt ook steeds in herhaling! Grapje hoor! Groetjes Sampie.
  AmberGebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:97


  --
  13 dec 2004 10:58
  Nou, tegen een grapje kan ik wel hoor Sampie. Moest er wel erg om lachen, gekkie. Nou doeiii
  wilGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:2


  --
  21 dec 2004 05:56
  Amber, Ik koop ook bij de Zeeman en Wibra voor de kinderen. Ook al zijn ze nu 12 en 15 (grote maten hebben ze niet zoveel voor de kinderen) als op school wordt gezegd he wat een leuke broek waar heb je die gehaald, dan zeggen ze, oh dat weet ik niet, kwam me moeder mee aan zetten. Toch neigen ze zelf naar merkkleding zeker nu ze wat ouder worden, maar ja zolang ze geen kleedgeld krijgen, bepaal ik wat er gekocht wordt Groetjes Wil
  OtjeGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:43


  --
  04 jan 2005 02:36
  Met kinderen is het misschien wat lastiger, maar als je de tjid hebt, moet je eens in kringloopwinkels kijken! Best dure (kwaliteit!) kleding voor een habbekrats! Kwestie van regelmatig binnenlopen en kijken wat ze hebben! Mijn vriend heeft best een dure maat (XXXL) en vindt daar regelmatig goeie dingen! Bv:een suede jack voor 15 euro, een regenjas voor 4 euro, drie overhemden voor 10 euro,enzovoorts..
  M@riaGebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:139


  --
  04 jan 2005 03:14
  ik heb voor mijn zoon een adidas trainingspak in de kringloopwinkel gekocht voor 10 euro. Er liggen nu weer veel schaatsen in de kringloopwinkel.
  SampieGebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:138


  --
  06 jan 2005 05:17
  Inderdaad! Bij de kringloop kun je leuke dingen kopen.
  OpnieuwBeginnenGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:6


  --
  09 jan 2005 04:42
  Ik geef nog maar weinig uit aan kleding. Afgelopen week wilde ik in de opruiming een pantalon kopen. Ik had de pantalon aan die nu 2 maten te groot is. Deze pantalon verkochten ze nog steeds, maar niet voor optuimingsprijsjes, maar voor 100 euro. Maar kwaliteit is wat waard. De ouwe broek is al een paar jaar oud en nog steeds goed te gebruiken.
  QuattroGebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:346


  --
  14 apr 2005 02:11
  ik koop de kleding van de jongens van de kinderbijslag zodat ik weet wat ik uitgeef dit wordt dan ook op een aparte rekening gestort. voor de jongens koop ik best dure kleding vooral omdat ik dan wat bijzondere broeken heb, in goedkope winkels zijn het altijd standaardbroeken en die vindt ik niet zo mooi, ik weet het klinkt heel hooghartig maar zo ben ik niet alleen als het gaat om de broeken van de jongens, nu moet ik wel zeggen dat bristol dit voorjaar wel hele leuke broeken heeft !! en ik moet zeggen dat mijn 2 jongens maar 1 maat verschillen in broeken dus wat mijn oudste niet meer past gaat naar mijn jongste en dat lukt meestal niet met goedkope broeken die zijn dan al echt versleten of verwassen. dus als je het zo bekijkt ben ik niet echt veel duurder uit omdat de jongste vaak kleding aan heeft van mijn oudste, mijn jongste krijgt natuurlijk ook wel nieuwe kleding maar niet zoveel als mijn oudste al vindt ik dit weleens vervelend voor mijn jongste maar tot nu toe vindt hij het helemaal niet erg en vindt het alleen maar stoer dat hij de kleding van zijn broer aan mag !!! voor mijzelf koop ik meestal in een keer per seizoen kleding die bij de kleding die ik nog heb goed past, zo staat die 'oude' broek bv weer heel leuk met een nieuwe shirt of jasje erop.
  JoanaGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:5


  --
  02 aug 2005 01:37
  Bij ons kun je op de markt hele leuke kleding krijgen voor bijna niets: rokken gemiddeld 6 euro, topjes tussen 3 en 10 euro, piratenbroeken van 3 tot 6 euro en lange broeken rond de 15 euro. Ik weet niet hoe dat in Nederland is, maar ik haal dus (vrijwel) alles op de markt. Daardoor geef ik niet veel geld uit aan kleding, en heb toch een kast vol leuke dingen. O ja, en schoenen zijn er ook heel goedkoop Groetjes, Yoke
  StelGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3184


  --
  02 aug 2005 04:25
  Ik koop regelmatig wat... sons heel goedkoop maar ook wel eens iets duurs. Maar wel op die manier dat ik alles met elkaar kan combineren. Ik heb eigenlijk vaste basiskleuren waardoor alles bij elkaar te dragen is. Ik koop bij Zeeman maar soms ook bij de Bijenkorf en alles wat daar tussen zit Groeten, Stella
  JewelGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:6


  --
  11 sep 2005 10:42
  Vanaf maart t/m juli heb ik gemiddeld per maand ongeveer € 58 uitgegeven. Best veel! Meestal koop ik 'goedkopere' kleding ipv dure... misschien is de kwaliteit dan wat minder, maar dan kun je meer kopen en dus meer afwisselen.
  moongoddeslunaGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:19


  --
  13 okt 2005 01:57
  Wat dat betreft besparen we nog het meest op kleding hier, maar wij hebben dan ook geen kinderen. We kopen vaak broeken en t-shirts op zo'n boerderij hier in de buurt, daar heb je vaak 3 spijkerbroeken voor 25 euro en aangezien mijn vent er toch alleen maar gaten in maakt op zijn werk(dakbedekker) ga ik echt geen dure spijkerbroeken voor hem kopen. Ook koop ik vaak kleding(en meubels etc etc) via http://www.marktplaats.nl Maar ik loop ook rustig in mijn trui rond die al 10 jaar oud is(die zit stiekem nog het lekkerste ook). Bij ons is kleding dus niet zo belangrijk en gelukkig zijn we beide absoluut geen merkdragers. gr Luna
  JannaZijlstraGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:6


  --
  23 okt 2005 09:04
  Ik wacht altijd tot de uitverkoop en koop dan merkkleding voor de prijs van gewoon. Met deze kleding doe ik ok nog eens langer omdat het vaak goede kwaliteit is. Dit doe ik ook met ondergoed, schoenen, meubels enz. Daarnaast schuim ik marktplaats af.
  Anna84Gebruiker is Offline
  Huishoudhulpje
  Huishoudhulpje
  Posts:946


  --
  10 jul 2009 11:04
  Even dit topic naar boven halen.

  Ik vroeg me laatst af hoeveel de gemiddelde mens normaal uitgeeft aan kleren zo per maand. 

  Ik ben geen grote shopster, ik hou eigenlijk niet van die drukte en vermijd ik dus om naar al die winkels te moeten gaan, pashokjes, terug ophangen, pffff...

  Ik ben onlangs van werk veranderd en je merkt eigenlijk dat de meeste vrouwen hier toch best wel wat kleren kopen (en dan ook vaak van dure merken heb ik gezien). 

  Nu ik wil me niet aanpassen, wil niet gaan veranderen omdat zij zo zijn, maar ik zou graag willen weten hoe jullie denken over de shopping :-) 

  Kopen jullie veel, weinig kleren, altijd goedkoop of hebben jullie liever eens iets duurs? 

  Vinden jullie dat dure kleren meer duurzaam zijn?
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73486


  --
  10 jul 2009 11:09
  Ik koop niet overdreven veel en wat ik koop is in de uitverkoop en ik koop ook geen merkkleding. Mij maak je net zo makkelijk blij met shirtjes van de Zeeman of de Hema.

  Dure kleren moeten mijns inziens duurzamer zijn, maar ik vraag me af of dat ook echt altijd zo is.

  Als ik duurdere kleding zou kopen, zou ik het zonde vinden om het op een gegeven moment weg te doen omdat het zo duur was.

  Daarom vind ik het net zo'n sport om voor weinig geld leuke kleren te kopen. Heb ik vaker wat nieuws aan en heb er ook minder moeite mee als ik het na een paar jaar weg moet doen vanwege afgedragen of uit de mode.

  Heeeeeeeeel soms komt het voor dat ik ergens iets in een etalage zie waar ik zo verschrikkelijk verliefd op ben dat het me niet kan schelen wat het kost, want ik wil het sowieso hebben. Maar dat gebeurt hooguit eens per jaar ofzo.
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  HeksGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:14056


  --
  10 jul 2009 11:18
  Ik geef zelden geld uit aan merkkleding.

  Net als Sje, vindt ik het een sport om zo goedkoop mogelijk er toch leuk uit te zien.

  Alleen soms wat basisstukken die ik dan wel in de uitverkoop koop.
  En voor mijn lingerie geef ik redelijk wat geld uit omdat ik mijn maat niet overal kan krijgen.
  Mooi woorden zijn niet altijd waar, ware woorden zijn niet altijd mooi!
  LuckyGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:13337


  --
  10 jul 2009 11:31
  Ook voor mij is het een sport om voor weing veel te kopen, maar dan wil ik wel kwaliteit hebben. Dat hoeft geen merk te zijn, maar het moet geen 'zak' zijn zeg maar.

  Als ik 60 euro voor 1 broek uitgeef dan is dat al uniek zeg maar.

  Shirtjes komen nog wel eens van de zeeman vandaan. Ik winkel ook heel vaak vanuit mijn luie stoel via internet, meestal wehkamp. Daar kan ik precies aanklikken wat ik wil en wat de max. prijs is.

  Ik heb best wat merkkleding in mijn kast hangen. Daar vind ik vaak toch wat leukere dingen in, maar dan is het wel in uitverkoop gekocht. Voorbeeldje van gister, ik ben naar een dure kledingzaak hier in de buurt geweest en daar was het volop uitverkoop. Anders ga ik er al niet heen. Nu heb ik een tuniek wat normaal 70 euro kost voor 15 euro...dat is leuk winkelen.

  Conclusie: hier wordt maar weinig uitgegeven aan kleding.
  Groetjes!
  "The future will be whatever we make it"
  GompyGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:7338


  --
  10 jul 2009 11:33
  Hier worden er ook geen kapitalen uitgegeven aan kleding.
  Wel hangen er wat Esprit broeken in mijn kast omdat die best mooi bij mij passen, maar als het enigszins kan koop ik ze in de uitverkoop. Meer dan 75,00 euro geef ik echt niet uit aan een jeans, maar doe ik er vlot een jaar of 3/4 mee. Verder koop ik bij H&M, Zeeman en bijv. de Hema.
  Merkkleding is in mijn ogen niet per definitie duurzamer. Ik heb 2 jaar geleden hele leuke zwarte sandaaltjes gekocht voor nog geen 20,00 euro bij Bristol. Ze zien er nog steeds perfect uit terwijl ze toch ook al 2 jaar mee op vakantie zijn geweest!

  Edited by - Gompy on 10-7-2009
  Gompy
  RitamariaGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:7819


  --
  10 jul 2009 11:57
  Tegenwoordig geef ik best wel veel geld aan duurdere kleding uit. Vind het even belangrijk voor mijn zelfvertrouwen, maar koop ook rustig wel eens wat bij boutique sailerman...  Vorige week een ontzettend leuk zwart wit jurkje gekocht, van 75 naar 65 euro.. voelde me er hartstikke goed in. (en er hing nog een heel leuk jurkje, rood met witte stipjes)... wie weet.... 
  Marion60Gebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:2547


  --
  10 jul 2009 12:19
  Verschilt hier ook. Soms merkkleding maar dan ben ik er ook helemaal verliefd op en doe er ook jaren mee. Laatst een bloesje van de Bennetton weggedaan. Dat was echt op maar ik heb het ook 15 jaar (!) gehad. Maar goedkoop shoppen vind ik ook leuk en inderdaad, de uitverkoop heeft een goede klant aan mij. Schoenen koop ik wel altijd duur, maar dat komt omdat ik vrij brede voeten heb en snel last van m'n knieen en rug en op goedkope exemplaren kan ik (helaas) niet lopen. Duurder is niet altijd beter heb ik gemerkt. Meneer M heeft een paar dure pakken gehad (Hilfiger, Boss) maar die gingen echt niet langer mee. Nu koopt hij de "duurdere" merken bij C&A en die zijn zeker zo goed. Overhemden altijd van de Hema, die zijn echt perfect. Hij krijgt vaak complimenten over z'n kleding.

  Lingerie geef ik wel veel geld aan uit, ik vind een goede BH echt essentieel. Soms zie je vrouwen lopen met een duur shirt en een vreselijk slechte bh eronder. Dan denk ik: geef liever 60 euro uit aan je bh een een tientje aan je shirtje. Dat staat veel beter.

  grtz

  Marion
  HeksGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:14056


  --
  10 jul 2009 12:46
  @Marion, daar ben ik het volledig mee eens.
  Ik laat ieder jaar opnieuw meten en koop dan eerst twee setjes en later in de uitverkoop nog wat extra.

  @Voor Rob heb ik ook de broeken van C&A die zitten netjes en hebben ook korte maten.
  Overhemden ook meestal van C&A.
  Mooi woorden zijn niet altijd waar, ware woorden zijn niet altijd mooi!
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32339


  --
  10 jul 2009 01:00
  Ik koop overal en nergens kleding. Markt, Zeeman, maar ook speciaalwinkeltjes in Den Bosch. Ik geef niet veel geld uit, ook niet bij die speciaalwinkeltjes. En ik doe ook nogeens lang met kleding.

  Wat koop ik duur? Waterdichte jas, goede schoenen. Elke twee jaar koop ik een paar schoenen, en daar doe ik dan 4 jaar mee, zodat ik twee paar heb die goed zitten. Daarbij een paar teva-sandalen en een paar goede berg-wandelschoenen. En natuurlijk mijn dansschoenen. ;-)
  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  Marion60Gebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:2547


  --
  10 jul 2009 01:17
  Rode dansschoentjes?

  grtz

  Marion
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73486


  --
  10 jul 2009 01:56
  Oh mijn netvlies...................
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  K'tjeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:34814


  --
  10 jul 2009 02:24
  Ik ben ook een uitverkooptype; helaas gister heir even wezen kijken voor de bruiloft binnenkort...maar de mode van dit moment vind ik niks.

  Ik slaag ook gewoon vaak goed bij goedkopere zaken voor t-shirts en doe lang met mijn spullen, als het eenmaal goed en lekker zit, kan ik er geen afstand van doen.....
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22955


  --
  10 jul 2009 03:40
  Ik koop  ook in de uitverkoop, bij C&A, Boetiek Sailor,  schoenen vind ik vaak een ramp, en stel het altijd  uit.
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32339


  --
  10 jul 2009 06:02
  Ik heb geen idee van dce kleur. Soms handig om kleurenblind te zijn.
  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  HeksGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:14056


  --
  10 jul 2009 06:11
  Kan er vrolijk uitzien als je kleurenblind bent.
  Mooi woorden zijn niet altijd waar, ware woorden zijn niet altijd mooi!
  DaanieGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:12938


  --
  10 jul 2009 06:13
  Ik weet niet of ik veel of weinig geld aan kleding uitgeef. Mick zal vast zeggen van wel, ik had laatst een topje gekocht dat eigenlijk, ik weet het niet precies meer, 74 euro ofzo zou moeten kosten, daar ging gelukkig nog weo 30% korting van af en jaaaah het was een super mooi topje. Maar goed dat doe ik dus niet vaak, maar uhm..ja ik denk dat ik op zich wel veel geld aan kleding uitgeef, als ik het koop. Maar dat doe ik dan weer niet zo vaak. Ik probeer wel een beetje bewust te zijn, in de uitverkoop enzo, maar soms, net als met dat topje, heb ik ineens zo'n bui..;-)
  DaanieGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:12938


  --
  10 jul 2009 06:14
  Goed een bedrag weet ik dus niet maar ik geef duidelijk het meest uit dan de rest van mijn gezin maar dat komt omdat ik dus ook voor hun kleding koop.
  HeksGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:14056


  --
  10 jul 2009 06:17
  Ja, als je het zo zegt, geef ik ook veel uit.
  Mooi woorden zijn niet altijd waar, ware woorden zijn niet altijd mooi!
  JokeGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6740


  --
  10 jul 2009 06:34
  Ik koop graag goed en betaalbaar, maar dat laatste is voor ieder verschillend. Wat ik ook belangrijk vind, is dat het goed en lekker zit.
  Ik heb twee soorten kleren. Voor het werk. Dat noem ik "op chique gaan" (nette broeken, colbertjes, shirtjes, jurkjes en rokken; bijpassende schoenen met hoge hak). En voor mijn vrijetijd. Dat moet gewoon makkelijk zijn.

  Ik heb vaste adressen. Ook vaste merken die me goed zitten. Niet altijd even goedkoop. Bovendien gun ik mezelf geen shop-tijd en dus wil ik het liefst maar naar twee of drie winkels en dan voor alles zijn geslaagd. Met een spijkerbroek doe ik zo ontzettend lang (echt jaaaaren), dat ik het mezelf gun om een "mooie" te kopen.

  Wat dat betreft val ik hier dus uit de toon. Frown
  groetjes, Joke
  moderator
  HeksGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:14056


  --
  10 jul 2009 06:37
  Vreselijk! Schandalig met al die besparingtips hier!

  Mooi woorden zijn niet altijd waar, ware woorden zijn niet altijd mooi!
  karin185Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:8391


  --
  10 jul 2009 08:09
  Ik ga de laatste jaren naar 1 winkel waar ik mijn kleren koop. En niet in de uitverkoop, want dan hebben ze mijn maat niet meer. Al hebben ze er wel eens acties die leuk zijn, zoals 3 broeken/rokken halen en maar 2 betalen.

  Alhoewel het niet altijd hele goedkope kleren zijn heb ik toch het gevoel dat ik niet heel veel geld aan kleding uitgeef. Ik heb gewoon niet heel veel kleding in de kast hangen. Meestal doe ik er wel vrij lang mee, maar dit seizoen moest ik weer veel nieuwe kleren kopen, omdat het van vorig jaar veel te ruim geworden was.
  JokeGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6740


  --
  10 jul 2009 08:18


  citaat:
  Heks wrote:
  Vreselijk! Schandalig met al die besparingtips hier!


  Embarassed
  groetjes, Joke
  moderator
  Anna84Gebruiker is Offline
  Huishoudhulpje
  Huishoudhulpje
  Posts:946


  --
  11 jul 2009 01:38
  Joke, je valt hier niet uit de toon hoor. Dat is het dus net: ik moet voor mijn werk ook netjes gekleed zijn. Maar al die vrouwen die bij mij op kantoor zitten, die kopen altijd wel merken heb ik zo de indruk!

  Ik haat klerenshoppen en ik hou niet van de uitverkoop, en dat is een groot probleem voor mij. Eingelijk doe ik het niet graag omdat er dan teveel mensen rondlopen. Na twee winkels ben ik het al zo beu! 

  Als ik in een winkel binnenkom die redelijk druk is, dan ga ik al gauw naar buiten, zonder maar eens te kijken. 

  Maar ik zou mij toch moeten forceren om toch wat meer te kopen....wil er ook niet als een zwerver uitzien (niet dat dat het geval is, maar ik wil het niet riskeren haha!)

  @Virgo, ja, schoenen kopen is voor mij ook zo'n ramp, die zitten bijna nooit goed of ik vind mijn maat niet meer omdat die te verkocht wordt... 
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73486


  --
  11 jul 2009 04:46
  @Anna, neem 2x per jaar een dagje vrij om uitgebreid in de uitverkoop te gaan shoppen. Dus niet op zaterdag gaan of op koopavonden, gewoon een doordeweekse dag nemen. Maakt niet uit, de dinsdag ofzo. Dan is het minder druk en zo kun je toch goedkoop aan leuke nette kleren komen.

  Zal ik met je meegaan? Ik kan heel goed uitverkoop-shoppen!
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  Anna84Gebruiker is Offline
  Huishoudhulpje
  Huishoudhulpje
  Posts:946


  --
  11 jul 2009 05:44
  Sje, dat zou pas tof zijn! Ik vind shoppen in Nederland fijner dan in belgië. De kleren zijn er vaak leuker! Volgende uitverkoop misschien, want deze uitverkoop gaat het mij niet lukken om vrij te nemen, en alles is al zo uitgekozen...en ik heb zo van die standard maten die veel verkocht worden..

  Volgende week (dus niet deze week maar de week erop)  heb ik wel vrij maar dan ga ik studeren voor een examen die ik in augustus heb!
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73486


  --
  11 jul 2009 06:07
  Nou, houden we in gedachten dat je bij de volgende uitverkoop hierheen komt!
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  MisteryladyGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:12


  --
  23 jul 2009 11:11
  Geen idee wat ik precies uitgeef.

  Kleding voor de kinderen koop ik zoveel mogelijk van de kinderbijslag en in de uitverkoop.  Snuffel ook veel rond op marktplaats. Heb laatst voor mijn zoontje een hele berg t-shirtjes gekocht voor zo weinig geld (daar kon ik het zelfs bij de zeeman niet voor kopen) en je kunt niet eens zien dat het tweedehands is.

  Voor mezelf koop ik niet zoveel, pas als er geld over is.

  Mijn man koopt zijn werkkleding bij zijn baas voor een prikkie, dus dat scheelt ook.
  LouiseGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:7814


  --
  23 jul 2009 11:29
  Hoi Misterylady
  maak even een voorstel-topic, vinden we gezellig...
  MisteryladyGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:12


  --
  23 jul 2009 01:20
  Gedaan

  Edited by - Sje on 23-7-2009
  xxxlindaGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:5


  --
  23 jul 2009 06:40
  Volgens mij heb ik dan toch wel de meeste kleding van jullie allemaal..

  Ik heb geloof ik zo'n 60 shirtjes en topjes, 10 lange broeken, 10 dikke truien, meer als 30 paar schoenen/laarzen/slippers, ontelbaar veel lingerie en wel 10 jassen. Maar sommige dingen heb ik al meer dan 8 jaar en ik draag het nog steeds.

  Maar, ik werk bij HEMA en krijg eerste keus bij nieuwe collectie, maar ook eerste keus in de opruiming. Plus m'n personeelskorting! Maar sommigen noemen HEMA in hun rijtje met Zeeman of Bristol, maar de kwaliteit van HEMA is wel heel goed hoor! Ik heb er truitjes van die al meer dan 8 jaar meegaan.

  Verder ben ik een trouwe klant van de internetshop van H&M (fijne lingerie en niet duur, en veel leuke goedkope topjes) en ook Esprit online doet het goed bij mij (geen verzendkosten, ook niet als je het terug stuurt!)

  Maar ik denk dat ik gemiddeld ook zo'n 70 euro per jaar uitgeef aan kleding. Ondanks dat ik dus wel ontzettend veel heb.

  Groetjes, Linda.
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73486


  --
  23 jul 2009 06:59
  Ik denk dat ik het dubbele heb, behalve het schoeisel. En dat komt niet omdat ik bij de Hema werk, maar omdat wij zo'n inloop-linnenkast hebben. Hoe meer ruimte ik heb, hoe meer ik bewaar. ;-)
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  MisteryladyGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:12


  --
  23 jul 2009 07:39
  Misschien had ik ook wel meer kleding gehad als ik een paar maten kleiner had, dat shopt een stuk makkelijker.

  Maar goed, dit is misschien beter voor mijn banksaldo haha
  DaanieGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:12938


  --
  24 jul 2009 09:07
  70 euro per jaar of per maand?
  karin185Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:8391


  --
  24 jul 2009 01:47
  60 shirts! 30 paar schoenen? Pfoee.

  Ik heb echt heel weinig dan... 1 paar pumps, 1 paar trouwschoenen, 1 paar teenslippers en 1 paar sandalen. Daar houdt het voor mij mee op.  Verder heb ik 1 zomerjas en 1 winterjas. Voor de zomer 3 broeken en een korte broek. 3 rokken en wat shirts en blouses.
  LouiseGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:7814


  --
  24 jul 2009 10:02
  Hè gelukkig Karin.... dat komt dichterbij wat ik heb (en in mijn kast past)... soms vraag ik me wel eens af of ik niet te zuinig ben maar als ik optel wat ik uitgeef is het over een jaar genomen toch best wat.
  HeksGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:14056


  --
  24 jul 2009 11:25
  Ik heb ook niet zo gek veel hoor, en mijn shirts wisselen gauw omdat ik heerlijk bij de zeeman koop en als het afgewassen is of gaat lubberen koop ik weer nieuw, goed voor mijn ego regelmatig wat nieuws als is het nooit meer dan 10 euro.
  Wat betreft schoenen, is de rek er nu ook wel uit, liever iets wat lekker loopt dan supermodieus is.
  Mooi woorden zijn niet altijd waar, ware woorden zijn niet altijd mooi!
  karin185Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:8391


  --
  25 jul 2009 11:18
  Datzelfde vroeg ik me ook al af, Louise.
  Anna84Gebruiker is Offline
  Huishoudhulpje
  Huishoudhulpje
  Posts:946


  --
  25 jul 2009 01:17


  citaat:


  Maar ik denk dat ik gemiddeld ook zo'n 70 euro per jaar uitgeef aan kleding. Ondanks dat ik dus wel ontzettend veel heb.

  Ik denk dat je bedoelt, 70 euro per maand...
  mama eerGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:2401


  --
  25 jul 2009 02:04
  Karin, ik denk dat ik ook een beetje in de buurt van jouw garderobe kom.....
  Er liggen / hangen nog wel dingen in die ik niet draag, maar zonde vind om weg te doen...... en waarvan ik hoop dat ik die nog een keer aan zal kunnen (maar dan moet ik eerst weer een maatje kleiner aankunnen)
  Als je doorgaat, kom je er vanzelf....
  sprak ze zichzelf moed in!
  karin185Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:8391


  --
  25 jul 2009 03:31
  Ik heb nog wel een paar dingen een maatje groter, die laat ik ook even hangen voor het geval dat... Maar ik hoop van harte dat ik die over een poosje gewoon echt weg kan doen.
  TypemiepGebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:210


  --
  26 jul 2009 03:07
  Hier wordt vrij weinig uitgegeven aan kleding. Momenteel wat meer aangezien ik een paar kilootjes ben bijgekomen (maar met maatje36/38 mag ik dan toch echt niet klagen, zou zelfs eens tijd worden!), dus er moeten toch echt nieuwe broeken gekocht worden. Maar ook dan ga ik de uitverkoop langs: gisteren een broek van 8,-, vorige week één van 9,-. Dus dat valt allemaal reuze mee.


  ---