pakjes, zakjes, kant en klaar?
Je bent nu hier : Forums > Koken > Kookhoekje
86 Reacties
|
AuteurBerichten
kristelGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3039


--
20 okt 2003 01:45
    Ik ben benieuwd of jullie wel eens koken met een pakje, zakje of een kant en klaar maaltijd halen. En welke? Ik zelf koop wel eens saus uit een pakje en nasikruiden of een enkele keer een boemboe (indonesische kruidenpasta) maar maak verder alles vers/zelf. Maar gemak dient de mens nietwaar? ben benieuwd naar jullie ervaringen.... groetjes Kristel
    MiriamGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:4864


    --
    20 okt 2003 05:08
    Hoi Kristel, Wij eten bijna altijd uit pakjes en zakjes. Meestal vul ik het aan met blokjes paprika, zoals bijvoorbeeld bij de gehaktschotels. Soms ook met lenteuitjes, hangt van het gerecht af. Het scheelt enorm veel tijd. Als ik 's avonds thuis kom, wil ik niet langer dan een half uur bezig zijn met koken. Ik haal ook wel eens kant en klare pakketten bami- en nasigroenten en dan een pakje van bijv honig erbij. Bevalt ons prima! Groetjes, Miriam
    MoneypennyGebruiker is Offline
    Nieuw Lid
    Nieuw Lid
    Posts:51


    --
    22 okt 2003 05:51
    Ik vind heel veel van die zakjes en pakjes niet zo lekker of ik krijg last van m'n darmen ervan. Welke ik wel lekker vindt zijn: Conimex nasi speciaal Knorr wereld gerechten (niet alles, krijg van sommigen last of het is niet lekker) Paella (met stip) De AH variant op de pakken wereld gerechten: de couscous (super makkelijk en snel klaar) en de griekse kofta. zakje mix voor chili con carne (geloof knorr). Verder vind ik meestal die potten en pakjes en zakjes niet zo lekker. Vaak gaat ook een smaak sterk overheersen in zoiets zodat je bijna niets meer proeft van de rest.
    kristelGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3039


    --
    23 okt 2003 10:39
    Ik zie die wereldgerechten ook wel eens staan, maar ze trekken me niet zo. Ik maak bv zelf Roti en tepanyakki. Ik heb wel eens een zakje babipangangsaus gekocht en ik vond het zo raar dat dat zonder te koken dik werd en de smaak bleef poederig. Zal het niet barstensvol chemische middelen zitten? Misschien krijg je daarom wel last van je darmen. Zakjes voor nasi en bami ed. zijn natuurlijk alleen maar gedroogde kruiden, toch wat anders. Maar ik ben toch een rare met eten hoor, zo eet ik ook niks uit blik of een pot. Ik wil zien wat ermee gebeurt. Ik eet dus ook geen afhaal en ga alleen uit eten als ik er niet onderuit kan. Maar koken is mijn hobby dus ik vind dat zeker geen gemis...
    MoneypennyGebruiker is Offline
    Nieuw Lid
    Nieuw Lid
    Posts:51


    --
    23 okt 2003 05:13
    Hmm.. alles vers, kan ik bij jou in de kost komen Kristel??
    kristelGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3039


    --
    24 okt 2003 08:08
    Weet je, ik doe dit vooral om kosten te besparen. Reken maar eens uit. Pot aardappel anders kost 2,29, een pakje slagroom 0,39 en een ei 0,10. Kruiden heb ik zelf wel. Ook andere dingen als ragout, roti, etc. maak ik zelf dat scheelt echt veel. Op de groenteafdeling koop ik hoeveelheden die we echt opeten. Ook vries ik veel in. Ik plan menu's. Gisteren aten wij bijvoorbeeld een gebraden kippetje (was in de aanbieding bij de C1000) Dat is natuurlijk veel te veel. Dus vanavond gaan de restjes kip in de ragout, met rijst. Ik blijf nu onder de 100 euro per week, en dat is inclusief luiers, wijn enzo. Echt nodig is het niet maar het geeft me een goed gevoel dat we goed eten en dat het niet teveel kost. Kant en klaar produkten zijn erg duur, dus ik zoek dan in mijn kookboeken en maak het zelf. Een gerecht als tepanyakki hoort bijvoorbeeld met biefstuk, maar dat vervang ik door kip. Het vlees marineert zolang dat dat allemaal niet meer zo uitmaakt. Ik vind het een cratieve manier van koken en heb er veel lol in....
    vandermatenGebruiker is Offline
    Nieuw Lid
    Nieuw Lid
    Posts:6


    --
    25 okt 2003 05:36
    hoi kristel, kun je mij vertellen welke kruiden jij gebruikt bij je eigen aardappel anders. bij ons vinden ze dit wel lekker maar ik vindthet nogal prijzig en ik zou het graag zelf maken zodat ik precies weet wat er in zit. Adi
    kristelGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3039


    --
    25 okt 2003 05:47
    nou ik rommel maar wat. Bv geraspte kaas en fijngesneden ham, peper en zout. Of alleen tuinkruiden, of met een beetje knoflook en bieslook en peper en zout, of een gedroogd spaans pepertje. Met alleen peper en zout is het ook al lekker. Of met paprikapoeder en peper, zout en peterselie. gewoon een beetje van alles wat.
    MiriamGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:4864


    --
    04 nov 2003 05:42
    De stamppot boerenkool uit pakje (Maggi) schijnt erg lekker te zijn. Ik lust geen stamppot boerenkool en heb het vorige week voor Jeroen gemaakt. Hij vond het erg lekker. En het was heel eenvoudig te bereiden. Binnen 5 minuten klaar [:D]
    kristelGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3039


    --
    10 nov 2003 10:20
    stamppot boerenkool is juist hartstikke lekker! Maar zo'n pakje trekt me niet, vooral niet omdat stamppot zo snel en makkelijk zelf te maken is. Zo zou mijn schoonmoeder eens koken bij mij, ik was aan het werk en ik had aardappelpuree bedacht. Dus ik zei "maak maar lekker aardappelpuree erbij" Toen ik thuiskwam was ze heel verhit want ze kon nergens een pakje puree vinden?!? Terwijl de aardappelmand tot aan de nok gevuld was. Ze wist niet dat je puree ook van aardappels kon maken.........??
    MiriamGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:4864


    --
    16 nov 2003 10:11
    Ik moet eerlijk zeggen dat ik een behoorlijke oen ben in de keuken. Zo heb ik nog nooit aardappels geschild [:I] Gemak dient de mens. In de winkel zijn kant en klare geschilde aardappels te koop, dus als we gekookte aardappels eten neem ik die. Meestal neem ik schijfjes of krieltjes mee en die bak ik dan op. Jeroen houdt niet van gekookte aardappels en zelf vind ik gebakken ook lekkerder. Helaas wel vetter, maar ja. En hoe ik echte stampot moet maken, weet ik dus ook niet. Komt ook doordat ik het echt niet lust.
    SilkeGebruiker is Offline
    Nieuw Lid
    Nieuw Lid
    Posts:4


    --
    24 dec 2003 11:29
    Ik koop ook wel 's wat in potten nl. spaghettisaus en sauzen van Uncle Benz (zoetzure saus en currysaus)
    MiaGebruiker is Offline
    Nieuw Lid
    Nieuw Lid
    Posts:19


    --
    04 jan 2004 06:59
    Wij hebben een denk ik nogal ouderwets eetpatroon. Gekookte aardappelen, groente en vlees (met mate)en af en toe nassi of macaroni (met gehakt, uien en wat kruiderij). Onlangs hebben we allerlei kant en klaar (zakjes/bakjes/potten) geprobeerd zo van wat een ander lekker en (vooral) gemakkelijk vindt moet toch voor ons ook iets zijn. Na een aantal probeersels o.a. prei ovenschotel, chicken tonight etc. zijn we toch maar weer naar onze oude vertrouwde warme hap overgestapt en dat bevalt weer zeer goed.
    MiriamGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:4864


    --
    01 feb 2004 07:51
    Wat ook erg lekker is, is Duivelse Kip. Gewoon een pakje en zelf wat kipfilet en rijst toevoegen. Het is lekker pittig. Bijkomend nadeel is wel dat de geur van het eten erg moeilijk uit je huis te krijgen is.
    SophietjeGebruiker is Offline
    Huishoudhulpje
    Huishoudhulpje
    Posts:818


    --
    02 feb 2004 09:29
    We eten meestal altijd vers. Koken is een grote hobby van mij. Zo af en toe eens een potje (kant en klaar) voor bij de rijst. Maar dat gebeurd meestal als man lief niet thuis is. Deze houd het liefst van een stevige "hollandsepot". We eten dan meestal 1 maal per week een pasta,nasi,bami wel zelf gemaakte.Gebruik voor de smaak wel dan de kant en klare kruiden. En vier dagen in de week eten we aardappelen met verse groenten en vlees. De zaterdag is bij ons een stevige maaltijdsoep met stokbrood en kruidenboter zelf gemaakte.En de zondag is meestal van je pakt maar wat dag. En zo is de week weer voorbij.
    kristelGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3039


    --
    03 feb 2004 12:11
    ik kook ook altijd vers. Maar inderdaad voor nasi gebruik ik een zakje nasikruiden. Of voor de spagettisaus een blik gepelde tomaten, maar verder alles vers... Ook buitenlandse gerechten als kip korma, roti etc maak ik zelf. Is ook echt mijn hobby om lekker met eten bezig te zijn. Alhoewel mijn vriend had laatst een pak kip palova ofzo gekocht met paprika en spinazie en kip erdoor en dat was best lekker.
    tanja68Gebruiker is Offline
    Nieuw Lid
    Nieuw Lid
    Posts:24


    --
    15 jun 2004 09:16
    Hallo luitjes, Natuurljk is vers altijd het beste en het lekkerste, dat at ik vroeger dan ook altijd. Nu zijn de tijden veranderd en heb ik soms minder tijd. Ik grijp dan ook wel eens een kant en klare maaltijd uit het schap bij de Appie Heijn. Belangrijk is wel dat je voor de duurdere maaltijden gaat. Ik noem een 'zak' van Unox, bijvoorbeeld de tagliatelle met zalm, spinazie en parmezan. Zeer goed, zeer snel klaar en verkozen tot beste maaltijd van 2003! Ook de Conimex wok menu's zijn er goed. Je moet ze gewoon afwisselen met vers. De prijs ligt echter wel hoog, voor zo'n menu betaal je al gauw 6 euri! Maar toch, goedkoop koken kan bijna niet meer tegenwoordig. En ik heb ook geen zin om te gaan kijken wat er iedere dag waar in de aanbieding is, dat is zonde van de tijd. Eet smakelijk, gezond en vers. Groetjes van Tanja.
    kristelGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3039


    --
    17 jun 2004 03:46
    Ben het niet helemaal eens met je. Ik ga zeker geen aanbiedingen af enzo. Ik bedoel: met een baan en twee kinderen heb je daar ook geen tijd voor, maar ik weiger 6 euro te betalen voor een eenpersoonsmaaltijd, die je net zo snel en makkelijk voor 4 personen kunt maken voor hetzelfde geld. Gemak dient de mens, dat is wel zo maar je kunt voor 100 euro per weel met 4 personen goed leven hoor, inclusief wijn, bier en lekkere dingen maar dus ook verse groente, vlees etc. Dat redt je nooit als je al 6 euro per persoon uitgeeft per dag alleen al aan warm eten. goedkoop koken kan echt, en lekker ook nog, als je maar een beetje creatief bent...
    MiriamGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:4864


    --
    17 jun 2004 05:07
    Ik ben het met je eens Kristel. Wij geven met z'n tweeen ongeveer 40 tot 45 euro per week uit aan boodschappen. En daarvoor ga ik niet alle winkels af. Ik ga alleen naar de aldi en de edah. Soms haal ik groente en fruit van de markt als ik toevallig de stad in ga. Dat scheelt ook een hoop geld.
    kristelGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3039


    --
    22 jun 2004 12:36
    Nou Tanja, dat maakt wel degelijk uit! De AH is bv 10 cent duurder voor een fles cola bv. Dat scheelt op een kar aanzienlijk! Ook te vaak boodschappen doen kost extra geld. Ik doe mijn boodschappen bij de C1000. Ik wil voor sommige producten namelijk wel A-merken (coca-cola en Lay's) Daar koop ik ook veel eigenmerk spullen zoals ontbijtkoek, soep, luiers, wijn, allemaal prima. Ik doe dat een keer in de week. Ik maak van te voren een menu voor de week, zodat ik weet wat ik in huis moet halen enzo. Ik heb dan wel een kar vol, maar ik hoef in principe de hele week geen boodschappen meer te doen. Een keer in de maand ga ik naar de lidll. Daar koop ik "voorraad". Zoals suiker, bloem, spagetti, pakjes drinken voor school. Kinderkoekjes, snoepjes, siroop en mozarella en rauwe ham, schoonmaakspullen enzo en wat ik zoal tegenkom. Dan blijf je echt met gemak onder de 100 euro (4 personen). Jij alleen zou het mogelijk kunnen redden met 50 tot 75 euro. Tel uit je winst: dat is een besparing van 100 euro per maand voor je! Kun je toch weer een leuke broek voor kopen! Ook kun je proberen om als je zelf kookt een menu te maken waarbij je dingen op kunt maken. Zoals de ene dag gekookte brocolli en de andere dag het restant door de pasta met roomsaus ofzo. Voor mij is de noodzaak er niet echt om voor weinig geld boodschappen te doen maar het is wel kicken als ik het eind van de maand weer lekker wat overhoud.
    HedyGebruiker is Offline
    Nieuw Lid
    Nieuw Lid
    Posts:7


    --
    09 aug 2004 02:35
    quote:
    Nou Tanja, dat maakt wel degelijk uit! De AH is bv 10 cent duurder voor een fles cola bv. Dat scheelt op een kar aanzienlijk! Ook te vaak boodschappen doen kost extra geld.
    Het ligt eraan wat je bij de AH koopt, je hebt veel Euroshopper artikelen en die zijn vaak weer goedkoper als bij de c1000! Verder op de forumvraag: ik gebruik zelf vaak pakjes en zakjes om toe te voegen aan pasta gerechten e.d. maar vers blijft natuurlijk altijd het lekkerste
    HouseboyGebruiker is Offline
    Nieuw Lid
    Nieuw Lid
    Posts:15


    --
    10 aug 2004 05:48
    Hallo, ik wil nog even reageren over het gebruik van pakjes en zakjes bij het koken. Meestal krijg ik van nasi,bami spagetti/ macaroni kruiden vreselijke maagpijn. Voor de Indonesische gerechten heb ik nu de boemboe ondekt van Conimex! Heerlijk van smaak en geen maagpijn! Boemboe is een pasta die wordt gebruikt als basis voor de Indonesische rijsttafel. De boemboe's zijn verkrijgbaar voor verschillende gerechten.
    kristelGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3039


    --
    16 aug 2004 12:21
    die boemboes gebruik ik ook. Soms alleen kip met rijst en boontjes, maar ook wel eens een uitgebreide rijsttafel. De boemboes van toko lien zijn ook erg lekker. Die zitten in plastic zakjes en hangen aan een rek, bij veel supermarkten. Vooral de soto ajam is erg lekker. Ik serveer dat met rijst, koude groente, gekookte eieren en gefruite uitjes. Aan de soto voeg ik dan kip en soepgroente toe..... Als ik veel eters krijg maak ik meestal een rijsttafel en daar wordt ik om geroemd (dank aan conimex en Toko Lien) Je kunt van tevoren al veel maken en voor ieder wat wils
    beetleGebruiker is Offline
    Nieuw Lid
    Nieuw Lid
    Posts:2


    --
    27 aug 2004 09:08
    Ik gebruik nooit pakjes, zakjes en mixjes. Ik maak alles zelf ook vanwege allergie kindjes en sinds ik dat doe ben ik spontaan 10 kilo kwijt, zit dus heel veel zout in. In het begin is het even wennen maar nu het is veel lekkerder en zo'n pakje zit dan toch een chemeisch smaakje aan.
    AtiGebruiker is Offline
    Nieuw Lid
    Nieuw Lid
    Posts:63


    --
    27 aug 2004 10:50
    Pakjes en zakjes, dus gedroogde groentemixen etc. gebruik ik nooit. Dat vind ik enorm zout en voegt niets toe aan een gerecht. Natte kruidenpasta van Patak's of Conimex gebruik ik weleens, en die vind ik lekker. Gepelde tomaten uit blik en tomatensaus van de LIDL gebruik ik veel en regelmatig. Knorr,Maggi en Honig hebben een slechte consument aan mij. Ik heb wel eens van die potten geprobeerd, maar ik heb altijd het idee dat ik maïzena/meel met kruiden en finaal doorgekookte groenten en water eet. Brr. En dan die rare bijsmaakjes .. Overigens denk ik dat je dat pas gaat proeven naarmate je meer verse producten eet. Daarbij vind ik het aanbod veel te groot (en te duur) van al dat gedoe, dat ik het in de supermarkt sowieso voorbij ga. Een paar leuke kookboeken hebben mij meer op weg geholpen met het bereiden van zogenaamde wereldgerechten, dan Honig o.i.d ooit zal kunnen presteren. (daarom een goed basiskookboek van b.v de Haagsche huishoudschool, AH, Elsevier is een goede investering.En je hoeft je er niet voor te schamen uit een kookboek te koken. Na dat vaak gedaan te hebben, ga je vanzelf over op de automatische piloot) En kookboekjes kosten vaak minder dan een eenpansmaaltijd. Daarbij hebben veel voorlichtingbureau's van voedingsmidddelen (denk aan kip, vlees, ei, fruit) gratis kookboekjes die gelukkig niet vol staan met allerlei merktoevoegingen. Soms vind ik de wereld raar, alles is in de westers maatschappij te krijgen, maar rondom de voeding staan hier voedingsmiddeltechneuten/labaratoria/marketing/proefpersonen klaar om ons één of andere kant-en-klaarsaus door de strot te willen duwen. Koken is echt eenvoudig, en ik denk dat je eerst basic moet leren koken, en dan laat je de potjes vanzelf staan. Overigens is dit geen aanval op degenen die wel graag pakjes,zakjes etc. gebruiken. Ieder het zijne, en ik het mijne... Groetjes Ati
    kristelGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3039


    --
    30 aug 2004 11:01
    Wat Beetle schrijft heb ik vaker gehoord. Een collega van mij is helemaal overgegaan op pure produkten. Dus roomboter, olie, volle melk, geen pakjes en zakjes meer, alles puur natuur. Volgens haar eet ze nu veel lekkerder en smakelijker. En is ze veel afgevallen. Nu kook ik ook bijna nooit uit een pakje of zakje, maar drink wel light producten en andere "gefrabriceerde" dingen als magere kaas en halvarine, margarine enzo. Ik denk er ook hard over om deze zaken te gaan schrappen. En terug te gaan naar puur......
    HouseboyGebruiker is Offline
    Nieuw Lid
    Nieuw Lid
    Posts:15


    --
    31 aug 2004 04:50
    Ik zeg altijd koken kan iedereen!Maar het is ook een vak! Mensen die zeggen dat ze niet kunnen koken hebben er dan vaak ook helemaal geen plezier in om het te doen.Dat is vaak ook de reden om te zeggen dat ze niet kunnen koken! Dus wordt er maar wat "makkelijks" gemaakt,spagetti,macaroni,of iets besteld bij de pizza of snackboer.(van mij mogen ze) De slogan een beetje van mij en een beetje van....(geen reclame)is dan ook een ideale oplossing om toch iets leuks op tafel te krijgen zonder al te veel moeite. In mijn omgeving hoor ik wel eens zeggen dat er op zondag het lekkerst wordt gegeten! Waarom?Dan kookt papa!
    MiriamGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:4864


    --
    31 aug 2004 05:08
    In de consumentengids van deze maand stond een interessant artikel over pakjes en zakjes. Met name de bekende 'wereldgerechten' werden beoordeeld. De uitslag is niet echt om over naar huis te schrijven. Veel pakjes bevatten te weinig groenten. Te veel inhoud voor 2 personen, maar te weinig voor 3 en te veel kilocalorieen per persoon. Het bereidingsgemak wordt vaak positief beoordeeld en de smaak wordt soms positief en soms negatief gevonden. Het argument van te weinig groenten gaat m.i. niet helemaal op. Je kunt zelf groenten toevoegen. Vanavond kook ik bijvoorbeeld gehaktschotel met sperziebonen en satesaus van de maggi. Ik voeg 400 gram sperziebonen en een paprika toe. Voor 2 personen is de maaltijd wel te groot. Meestal gooien we bijna de helft weg. Wel zonde van het geld dus. De pakmaaltijd die volgens de consumentengids het gezondst is van de geteste pakmaaltijden is: Conimex Thai Curry. De slechtst geteste maaltijd is: Inproba Chicken Madras Overigens komt de thaise Kip Siam als niet erg lekker uit de test, terwijl wij deze zelf heerlijk vinden. Zo zie je maar weer... Smaken verschillen Groetjes, Miriam
    HouseboyGebruiker is Offline
    Nieuw Lid
    Nieuw Lid
    Posts:15


    --
    31 aug 2004 11:01
    Ik vind koken leuk en besteed er dan ook vrij veel tijd aan.Soms is die tijd er niet en dan maak ook ik wel eens gebruik van een pakje. De witlof/gehakt/aardappelschotel uit de oven van Maggi vinden mijn huisgenoten heerlijk. Ik voeg er wel vaak iets aan toe wat niet op de recepteur staat. Dat is nou de kunst van het koken,laat je fantasie eens werken! Dan kan ook iets uit een pakje lekker zijn. eet smakelijk, Rich
    laura31Gebruiker is Offline
    Nieuw Lid
    Nieuw Lid
    Posts:9


    --
    16 nov 2004 04:35
    Nou ja, het is al een ouder topic maar ik heb het toch even doorgelezen en ik las het stukje over de diverse supermarkten en dat Tanja dacht dat het niet veel scheelde. Iemand zei dat de c1000 goedkoper was (wat ook zo is)maar geen een is zo goedkoop als de jumbo als het om a merken gaat. Ik doe er mijn boodschappen altijd! Ik doe per twee weken boodschappen (op verse groenten na dan, maar die haal ik er ook) en ik koop voor ons gezin met drie honden incl. voor €130 gemiddeld. Ik ga voor sommige dingen ook naar de Aldi maar Jumbo is echt mijn favo winkel. Altijd vers, goede spullen, het vlees is er prima alles eigenlijk. (Nee ik werk er niet hahahaha) Het is echt de moeite waard om daar een stuk verder voor te fietsen. Groetjes, Laura
    SophietjeGebruiker is Offline
    Huishoudhulpje
    Huishoudhulpje
    Posts:818


    --
    15 feb 2006 11:46
    Dit vondt ik altijd een leuke discussie. En er is in de loop der tijd denk ik weinig veranderd. Gebruik jij : pakjes , zakje of kant en klaar. Bij het bereiden van je maaltijd. Of gaat je voorkeur uit na alles vers ook de ingredienten , en smaakmakers . Ben benieuwd .
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72931


    --
    15 feb 2006 12:37
    Ik maak eigenlijk alles vers. Als ik iets van pakjes/zakjes koop dan zit het in de richting van witte saus voor bij de bloemkool, bepaalde diepvriesgroenten, nasi-/bamikruiden als aanvulling op de verse ingrediënten waar ik nasi/bami mee maak of bijvoorbeeld puree voor ovenschotels (puree voor stamppot maak ik altijd vers!). En heel soms als er reclame wordt gemaakt voor zo'n doos van Knorr ofzo waar je dan alleen nog gehakt en broccoli ofzo bij moet voegen (of zoals die spinazie met fetaschotel waar Rafaël van der Vaart reclame voor maakt), dan wil ik dat weleens uitproberen onder het motto "Je weet maar nooit, voor als je eens een extra makkelijke maaltijd wilt", maar ik moet eerlijk zeggen, dat soort kant-en-klaar-dozen smaakt allemaal hetzelfde. Omdat ik helemaal geen pakjes/zakjes gewend ben (ook van thuis uit niet), begin ik al met een soort bijsmaak van zo'n gerecht te eten. Ik vind er allemaal dezelfde suffe smaak aan zitten. Dus hier thuis, alles vers! Gelukkig heb ik daar als fulltime huisvrouw tijd voor.
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    mpersijnGebruiker is Offline
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:357


    --
    15 feb 2006 08:38
    Ik gebruik soms pakjes/zakjes, maar altijd met zelf toegevoegde verse groenten en vers vlees. Vaak vind ik de smaak ook te flauw of te vlak, dus ik kruid ook nog altijd bij. Zo vind ik de zakjes voor sla-dressing bij de Aldi in Duitsland lekker en veel mensen die hier eten ook. Die vragen altijd hoe ik de dressing maak (haha).
    StelGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3184


    --
    15 feb 2006 09:20
    Ik gebruik wel de kruidenmix van Conimex bij bami,nasi en tjap tjoy. Och gut; is dit reclame??? Maar verder eigenlijk altijd alles vers en voeg ik zelf naar smaak kruiden toe. Bij stampot maak ik zelf puree, bij ovenschotels uit een pakje, net als Sje. Maar dan wel de gewone puree en niet speciaal voor ovenschotels; daar zie ik het nut nou echt niet van in Ik vind dat het met pakjes allemaal naar het zelfde smaakt en met losse kruiden en verse ingredienten vind ik het gewoon veel lekkerder.... Ik bak graag taarten etc. maar ook daar maar ik echt nooit gebruik van een pak; getver. Allemaal standaard en je proeft amper verschil tussen het één en het ander
    DaanieGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:12938


    --
    04 mrt 2006 11:41
    Leuk dat dit topic nog steeds leeft. Ik heb het even doorgenomen. Ik zelf gebruik altijd verse spullen, met uitzondering van de conimex mix voor bami of nasi of de boemboes. Heel af en toe maak ik het compleet zelf. Ik schil zelf aardappelen, ook voor een ovenschotel. Maar wel gebruik ik meestal een blik tomaten of een blikje tomatenpurree. Ik ben single en ik heb weinig tijd om te koken maar toch doe ik dat zo. Het is meer een manier van koken dan dat het echt veel langer duurt. Een vriendinnetje van mij kijkt altijd vol verbazing naar mij als ik aan het koken ben maar is nergens voor nodig. Ook bij mij staat er in een half uur een maaltijd op tafel. Ik vind trouwens dat pakjes en zakjes vaak nogal hetzelfde smaken. Bij puur kun je een beetje zelf knutselen met de smaakt. Gr. Daan
    PePoGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:31619


    --
    15 mrt 2007 11:18

    Ik kook veel vers. Niet alleen omdat ik het keuk vind, maar ook omdat het gezonder en goedkoper is.

    Maar soms zijn halffabrikaten gewoon gemakkelijk. Kruidenmengsels bijv. van Verstegen. of boemboes van de toko, voor de rijsttafelgerechten, scheelt veel tijd. Maar gesneden groente of maaltijdpakken koop ik nooit, of eenmalig om de smaak tge testen en te kijken wat erin zit, zodat ik het een volgende keer zelf kan maken.

     

    PePo
    "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
    RitamariaGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:7819


    --
    16 mrt 2007 10:07
    Kant en klaar maaltijden koop ik bijna nooit. Bij uitzondering pak kant en klaar bahmie, maar doe er dan nog een pakket verse bahmiegroente bij. Aardappelpuree wel eens uit een pakje, maar valt ook tegen. Wel diepvriesgroentes en ook wel doperwtjes uit blik. Tomaten uit blik en tomatenpuree.

    Ik heb soms ook weinig tijd om te koken, dus maak het liefst dubbele maaltijden en vries in voor tijden dat ik weinig tijd heb.

    sonnie1983Gebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:6017


    --
    16 mrt 2007 10:30
    hier wel altijd groente uit potjes en vinden dat goed smaken. en saus voor spaghetti enzo ook uit pak/pot.

    maar dat komt ook omdat we alle 2 fulltime werken.6 uur thuis dan nog aardappels schillen dan wil ik wel vrij snel eten op tafel (half uurtje later) omdat we dan toch echt honger hebben en anders word het zo laat!
    purree wel uit pakje.

    ik koop ook wel eens sate uit een kant en klaar pakket bij de plus en maak daar dan zelf rijst bij. wat kroeppoek (ook uit zak) bij en heerlijke maaltijd hoor.

    gr
    PePoGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:31619


    --
    16 mrt 2007 10:43
    best lekker ja, maar geen groente... ;-)
    PePo
    "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
    sonnie1983Gebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:6017


    --
    16 mrt 2007 10:49
    wij eten altijd groente uit potjes en vinden dat lekker smaken hoor. vroeger bij ouders wel vaak verse groente maar tja tijdgebrek :-)

    gr
    RitamariaGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:7819


    --
    16 mrt 2007 11:10


    citaat:
    sonnie1983 wrote:
    wij eten altijd groente uit potjes en vinden dat lekker smaken hoor. vroeger bij ouders wel vaak verse groente maar tja tijdgebrek :-)

    gr

    Sonnie, maar je hebt ook verse groentes die maar heel weinig tijd kosten, bloemkool of broccoli.. of.. is het geen idee, gewoon eens te beginnen met gesneden groente die je alleen nog even moet laten opkoken? Of gesneden slamelange, alleen nog wat zout, peper, olijfolie, druppeltjes azijn of citroensap.. En dan zou je het eens een of twee keer per week kunnen doen om te beginnen?
    sonnie1983Gebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:6017


    --
    16 mrt 2007 11:15
    1 bloemkool is teveel voor mij (volgens mij eet mijn vriend dat niet) en als je zo’n pakje pakt waar die al in stukjes gesneden is en dan mindere hoeveelheid kost dat gauw al 3 euro ofzo!

    en wat is slamelange?

    ben overigens slechte groente eter maar eet het wel elke dag

    lust: bloemkool, broccoli, spruitjes, boontjes (alleen uit pot vers vind ik niet lekker, te verwend geweest met verse boontjes ingewokt uit pap/mams groentetuintje die er nu niet meer is), worteltjes, erwtjes, rode kool, zuurkool (alleen in stamp), ui, appelmoes, rode gestoofde peertjes, spinazie (ook alleen in stamp altijd gehad dus weet niet of zo lekker is).
    en dat was het wel denk ik.

    gr
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72931


    --
    16 mrt 2007 02:07


    citaat:
    sonnie1983 wrote:
    en wat is slamelange?

    Sla-melange
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    chrisjeGebruiker is Offline
    Huishoudhulpje
    Huishoudhulpje
    Posts:782


    --
    16 mrt 2007 02:13
    Sonnie, hier bij Jumbo snijden ze met alle liefde en plezier een bloemkool doormidden of in vieren.... Moet je er wel effe om vragen natuurlijk.
    sonnie1983Gebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:6017


    --
    16 mrt 2007 02:29
    hihi Sje wat stom dat ik dat niet zag...... maar nee sorry lust geen sla (ik mag zeggen lust niet want diverse keren geprobeerd!)

    en jumbo zit te ver weg. moet ik een half uur voor rijden.

    gr
    karin185Gebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:8391


    --
    16 mrt 2007 02:30
    En anders kun je natuurlijk een gedeelte van de bloemkool blancheren en in de vriezer doen.

    Wij aten heel veel uit pakjes/zakjes etc. Dit vonden we gemakkelijk en we konden zo vaak verschillende dingen eten. Bovendien hadden we vanuit huis niet veel variatie mee gekregen, maar alleen de standaard aardappelen met groente of de standaard nasi en macaroni.

    Nu ik sinds ruim een jaar thuis ben en ik meer tijd heb om te koken vind ik het steeds leuker om allerlei nieuwe recepten uit te proberen en dan zoveel mogelijk zelf te maken. Al heb ik nog wel af en toe de maaltijdpakken van Knorr of de goedkopere variant van de C1000 staan, maar dan alleen als ze in de aanbieding zijn.

    Een van de redenen waarom ik ook overgestapt ben op zoveel mogelijk zelf maken is dat die pakken toch best prijzig zijn.
    GompyGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:7338


    --
    16 mrt 2007 02:46
    Hier wisselen we het uit pakjes en zakjes eten af met vers en helemaal zelfgemaakt.
    Ik heb er echt plezier in om gerechten helemaal zelf te maken, maar door tijdgebrek zoek ik mijn toevlucht ook wel eens in de kant en klaar dingen.
    Denk dan aan zakjes saus of een pot spagettimix, en de natte nasi en bami mixen.

    Soms diepvriesgroenten, maak in de zomer ook zelf groenten in uit mijn eigen tuintje en ook weleens een pot groente, bijvoorbeeld mais, erwten en spercieboontjes.
    Spercieboontjes eten wij hier altijd uit de pot behalve in de zomer, dan eten we uit eigen tuin, die zijn zo heerlijk knapperig, dat zie je zelden in de winkel.
    Vaak kun die boontjes niet eens breken, zo slap zijn ze dan.

    Gompy
    PePoGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:31619


    --
    16 mrt 2007 03:34

    Wij weten veel diepvrioesgroenten, maar dat vind ik dus geen kant en klaar... boontjes die nu in de winkel liggen, komen uit verweggistan en zijn gewoon niet lekker, diepvries kan je mooi knapperig koken, zijn dan veel lekkerder. Dat vind ik ook het nadeel van groente uit blik of pot, te gaar. (en vaak te zout).

    En pastasaus uit pot lijkt wel gemakkelijk, maar wat je ook kan doen is in 1 keer heel veel maken, 3 uur laten sudderen en dan in porties invriezen.  

    PePo
    "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
    GompyGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:7338


    --
    16 mrt 2007 03:45
    Ik heb nog wel ergens een recept in mijn map zitten om zelf pastasaus te maken, zal het weer eens opzoeken.
    Ga ik lekker weer een keertje een hele grote pan maken als ik wat tijd over heb, maar eigenlijk zou ik dan nog moeten wachten tot ik zelf weer tomaten en paprika’s in de kas heb, dan is het nog lekkerder!

    Gompy
    PePoGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:31619


    --
    16 mrt 2007 03:53

    Mee eens. Om deze tijd van het jaar gebruik ik gewoon tomatenpuree uit een blikje, de tomaten die ik nu koop zijn niet lekker (behalve de mini-roma-tomaatjes van de turkse super)

     

    PePo
    "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
    kristelGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3039


    --
    16 mrt 2007 07:27

    Als ik een pastasaus maak gebruik ik altijd een blik tomaten, meestal de hele tomaten, maar soms ook gesneden. Die smaken heerlijk door de saus of een soep.

    Het is ook erg voordelig. Voor een blik betaal je ongeveer 19 cent (dan wel het euroshopper merk). Je hebt ze ook van duurdere merken, maar ik proef daar geen verschil in.

    Tomaten uit nederland zijn echt niet lekker, ze worden groen geplukt en rijpen dan later. Het lekkerst zijn ze toch als ze doorrijpen aan de plant. De overrijpe tomaten kunnen niet meer goed verkocht worden en daarom gaan ze volgens mij in blik, en smaken ze daadwerkelijk naar tomaat.

    Ik heb altijd wel een paar blikken in huis. 

     

    gerrieGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:1688


    --
    16 mrt 2007 10:11
    Gompy, ik ben benieud naar je recept. Zoek je het op??

    Groetjes Gerrie
    PePoGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:31619


    --
    16 mrt 2007 10:46

    De mijne is simpel:

    tomaten (of puree, of blik)
    gehakt
    oregano
    basilicum
    paprika
    peper en zout
    bouillonblokje
    ui
    knoflook

    Dit is de basis. gehakt rullen en kruiden, alles gesneden  erbij (behalve  de oregano en basilicum) en zachtjes sudderen. Het geheim? goede pan, gesloten, en de tijd nemen: Hier suddert het 3-5 uur.

    Evt opleuken met champignons, olijfjes, rode ui, maar wij vinden het niet nodig. 

    PePo
    "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
    SarjenkaGebruiker is Offline
    Nieuw Lid
    Nieuw Lid
    Posts:30


    --
    17 mrt 2007 07:16
    Ik gebruik mbt dat soort pakjes/zakjes alleen kruidenmixen voor nasi- en bami; soms boemboes.

    Andere "droge" maaltijd starters komen er in principe niet in: zeer ongezond vanwege de veel te hoge natriumconcentraten en andere chemische toevoegingen.

    owja, het schijnt nogal een misdrijf te zijn dat ik steeds roep dat dingen ongezond zijn... Lees het maar even anders: IK vind het ongezond... wat jullie ermee doen, mag je lekker zelf weten :D ’tis niet mijn lichaam toch?

    Edited by - Sarjenka on 17-3-2007 7:24:00 PM
    LouiseGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:7814


    --
    17 mrt 2007 07:54
    Sarjenka, zoals je het nu "roept" heb ik er geen enkel probleem mee! Mijn opmerking kwam, omdat het een topic met een vráág was, we geven elkaar hier vaak tips. Daar paste geen (ver)oordeling bij... (het zal geen veroordeling geweest zijn, maar zo kwam het wel op mij over) Dit topic gaat over de keus tussen pakjes of zonder en daar kan het dus.
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72931


    --
    17 mrt 2007 07:55
    Kijk Sarjenka, op die manier staat het er al heel anders: Jij vindt het ongezond.

    Of het ook ongezond is, dat is een tweede en dat maakt ieder dan voor zich uit.

    En weet je..............je kunt nog zo gezond eten, maar je wilt niet weten wat er allemaal voor rotzooi zit in de lucht die we inademen. Dus helemaal ontwijken kun je al die ongezonde dingen toch niet.

    En ik denk maar zo, op een gegeven moment went je lichaam ook wel weer aan al die "ongezonde" zaken. De natuur past zich al miljoenen jaren aan, aan allerlei invloeden, dus waarom zou dat nu niet lukken.



    Edited by - Sje on 17-3-2007 7:56:22 PM
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    PePoGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:31619


    --
    18 mrt 2007 08:59


    citaat:
    Sje wrote:

    En weet je..............je kunt nog zo gezond eten, maar je wilt niet weten wat er allemaal voor rotzooi zit in de lucht die we inademen. Dus helemaal ontwijken kun je al die ongezonde dingen toch niet.

    Edited by - Sje on 17-3-2007 7:56:22 PM
    gasmaskertje? ;-))

    PePo
    "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72931


    --
    18 mrt 2007 01:43
    Loop ik al jaren mee als ik naar buiten ga! Money mouth
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    kristelGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3039


    --
    18 mrt 2007 06:22
    mij pastasaus is een bijna dezelfde als die van Peter. Ik gebruik alleen een pak gezeefde tomaten en een blik tomaten (dus geen puree).
    Meestal die ik bij de spagetti het gehakt niet rullen, maar draai ik er balletjes van (vinden de kinderen leuk). Ik laat het dan inkoken tot een lekkere dikke saus.
    Voor lasagna bak ik het gehakt wel rul en laat het dan niet te lang inkoken, zodat de saus wat dunner blijft.
    PePoGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:31619


    --
    18 mrt 2007 10:15

    Juist het lang pruttelen van pastasaus (langzame blubs) zorgt voor een heerlijke smaak: een beroemde Italiaanse kok (Berlucci?) zei dat het voor de kerkdienst moest worden opgezet, en dat het dan na de kerk kon wordne gegten. En incl. het naar de kerk lopen (en terug) duurde een mis toch gauw 2-3 uur....

     

    PePo
    "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
    RitamariaGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:7819


    --
    18 mrt 2007 11:20
    Ik zou dan toch niet rustig in de kerk zitten: zou geen vuur aan durven laten, als ik niet in huis ben, en als ik bijna thuis was, zou ik kijken of er geen zwarte wolken uit mijn huis kwamen.. maar misschien bleef in Italië altijd wel een grootmoedertje of vadertje thuis die op het vuur letten. En het zou zeker heel lekker zijn geworden.
    PePoGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:31619


    --
    19 mrt 2007 07:56
    Ik ga rustig naar de kerk met de pan op het petroliestel, eerlijk gezegd...
    PePo
    "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72931


    --
    19 mrt 2007 01:05
    Jij hebt gewoon zoveel vertrouwen in de kerk dat je weet dat je huis ondertussen niet afbrandt? WinkInnocentLaughing
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    PePoGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:31619


    --
    19 mrt 2007 04:38

    ;-)

    Gewoon in de manier waarop die dingen branden  en de stabiliteit...

    PePo
    "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
    ImmeGebruiker is Offline
    Nieuw Lid
    Nieuw Lid
    Posts:7


    --
    04 jul 2007 12:47
    Ik vind pakjes zakjes en doosjes verschrikkelijk, ik gebruikt  ze nooit, enkel dingen als tomatenpuree of een bus gedroogde kruiden, verder alles vers... Vind het echt helemaal niks. 
    1ngeGebruiker is Offline
    Nieuw Lid
    Nieuw Lid
    Posts:64


    --
    10 jul 2007 09:52
    Ik ben ook niet zo gek op pakjes saus,aangezien mijn kookunst minimaal is.

    Dus meestal een potje saus die je na gebruik van de helft kunt in vriezen.Bij de lidl en aldi hebben ze heerlijke zoetzure sauzen,en met een zakje diepvries groenten (nieuw bij de lidl) eten we toch lekker.
    kristelGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3039


    --
    12 jul 2007 11:43
    Ik had laatst ook de zoetzure saus van de lidl, en ik vond het veel lekkerder dan die van conimex en chicken tonight.

    Ook de aziatische roerbakmix uit de vriezer van de lidl is heerlijk, er zitten ook wat kruiden door, dus als je die alleen bakt en er mie doorheen doet heb je een hele snelle makkelijke maaltijd, wil je vis of vlees erbij bak je eerst wat kip en dan de groente erbij.

    met de garnalen azie van de lidl is het ook erg lekker.

    Wij hebben hier sind eind mei een lidl en ik vind de meeste producten echt de moeite waard.
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72931


    --
    12 jul 2007 04:32
    Hm, toch eens een keer een Lidl opzoeken geloof ik. Jammie!
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    DaanieGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:12938


    --
    12 jul 2007 05:18
    Sje in de buurt van waar ik gewoond heb zit er een. Voor meer info weet je me te vinden hahaha.
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72931


    --
    12 jul 2007 05:33
    Ja klopt, die ken ik. Dorp verderop zit er ook een, volgens mij is dat voor mij nog dichterbij.
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72931


    --
    03 apr 2008 08:16
    Valt net een verpakking Knorr Mix Provencaalse Kipschotel in de bus. Om uit te proberen. Ondanks dat het alleen maar een kruidenmix is waar je van alles vers bij moet doen heeft het voor mij toch al een pakjes/zakjes-uitstraling en kan ik al bijna verzinnen wat voor smaak het heeft.

    Herkennen de altijd-vers-kokers dit?

    Ik ben zo gewend om alles vers te maken dat iets uit een pakje of zakje me vaak bij voorbaat al tegenstaat. Voor mijn gevoel heeft het altijd een 13-in-een-dozijn-smaak. Ik zou dus ook niet weten wat er allemaal te koop is op het gebied van pakjes/zakjes/kant-en-klaar-maaltijden.
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34187


    --
    04 apr 2008 12:16
    Nou ik gebruik toch best wel eens zakjes en pakjes, best handig als het allemaal snel moet.
    gerrieGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:1688


    --
    06 apr 2008 08:10
    Ik maak ook alles liever vers. Alleen wil ik nog wel eens een zakje mix van knorr door de chili con carne doen.
    Hoe maken jullie dat zonder mix??
    hulpjeGebruiker is Offline
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:163


    --
    10 apr 2008 11:34
    Als je ziet wat er in die kant en klaar pakketen van Honig en Knorr zit is dit vaak een sausmix (kruiden) en rijst. Je moet altijd verse ingredienten toevoegen en dat maakt de maaltijd duur. Kijk maar eens wat je dan voor je rijst betaald? Heel veel dus.
    Ik maak die gerechten wel maar koop de paketten nooit. Op internet zijn al deze recepten te vinden en je bent net zo snel met koken klaar als met zo'n pakket. Soms koop ik wel eens een zakje saus voor bijvoorbeeld spagetti maar verder zijn andere produkten net zo snel en goedkoper.
    kristelGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3039


    --
    11 apr 2008 04:15
    Mijn idee Hulpje.

    Gerrie, zoek gewoon eens op chili con carne via google, dan kom je heel veel recepten tegen. Zoek er een waarvan je vermoed dat ie aan jouw smaak voldoet.
    Ik maak chili altijd met bruine bonen en kidneybeans, paprika, mais, uien tomatenpuree. Als kruiden gebruik ik een runderboulionblokje, beetje chilipoeder of sambal, beetje peper, knoflook en een laurierblad die ik even laat meepruttelen.

    hulpjeGebruiker is Offline
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:163


    --
    11 apr 2008 06:29
    Oke jou idee kristel.

    Had vandaag Kofta gemaakt niet uit een pak maar gewoon lekker zelf. Het geheim van dit griekse recept zit in de kaneel die bij de saus toegevoegd wordt. Courgette snijden, uitje, gehaktballetjes, tomaten uit blik beetje zout, peper, chilipoeder, paprikapoeder,knoflook, en natuurlijk kaneel. Rijst erbij serveren en klaar is je maaltijd.
    LuckyGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:13337


    --
    14 okt 2010 10:20
    Van mijn schoonzus kreeg ik gisteravond een zakje/pakje Rösti mee. Ze nemen dat zelf altijd mee uit Oostenrijk en ze heeft dit of iets vergelijkbaars hier nog niet kunnen vinden.
    Ik heb het nog nooit gegeten (vandaar dat ik het meekreeg), dus zou het ook niet weten.

    Weten jullie misschien of er iets vergelijkbaars te koop is hier in de Nederlandse super? Dit is het zakje/pakje wat ik meekreeg.


    Groetjes!
    "The future will be whatever we make it"
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72931


    --
    14 okt 2010 10:24
    Geen idee of het precies hetzelfde is, maar Aviko heeft rösti (verschillende versies) in het assortiment. Verschillende supermarkten hebben het ook van eigen merk.

    Zie hier. Rösti is gewoon geraspte aardappel met evt. toevoegingen als ui.

    Er staan hier op de site verschillende recepten met rösti. Typ rösti in rechts boven in de hoek bij de zoekfunctie en je krijgt verschillende resultaten.

    Edited by - Sje on 14-10-2010
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    willy vGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3897


    --
    14 okt 2010 10:55
    Volgens mij is het gewoon rosti, ik heb toevallig gisteren een rostischotel gemaakt.
    Spekjes bakken, prei, champignons toevoegen en meebakken.
    Broccolie  voorkoken en in kleine stukjes toevoegen, gerookte kipblokjes er door,zonodig aardappelkruiden toevoegen Creme fraiche met 2 eieren doorroeren en over de schotel schenken en hup de  oven in.

    Heerlijk.
    Willy
    Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
    en makkelijk worden uitgesproken
    maar hun echo duurt eindeloos voort
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72931


    --
    14 okt 2010 11:07
    Dat lijkt wel op die ovenschotel die ik hier ooit op de site gezet heb.
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    willy vGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3897


    --
    14 okt 2010 11:16
    Sje dat kan heel goed, ik ken hem uit mijn hoofd , heb hem niet opgezocht, dus met dank aan Sje.
    Willy
    Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
    en makkelijk worden uitgesproken
    maar hun echo duurt eindeloos voort
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34187


    --
    02 sep 2011 12:00
    Hier een handige site om kruidenmengsels te maken.
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72931


    --
    02 sep 2011 12:03
    Leuke handige site zeg! Dank voor de tip!
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34187


    --
    02 sep 2011 12:18
    Kwam hem tegen toen ik zocht naar de Five-spice-mix.
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72931


    --
    02 sep 2011 12:20
    Heb je mijn berichtje over die mix in koffie bij de buren al gelezen?
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34187


    --
    02 sep 2011 12:33
    nee....ik ga even kijken....heb alleen over luizen gelezen.....
    Maria1000Gebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:10460


    --
    02 sep 2011 04:11
    Handig K'tje, dank je.
    We are human beings, not human doings.


    ---