Het 15e kc-recept is van Sje: pasta met spinazie
Je bent nu hier : Forums > Koken > De kookclub
40 Reacties
|
AuteurBerichten
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31320


--
22 apr 2007 11:27
    Pasta met spinazie van Sje
    (recept voor 2 personen)

    Het recept vind je hier.
    PePo
    "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
    CliviaGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:982


    --
    23 apr 2007 07:11
    Dit klinkt ontzettend lekker, ik denk dat ik het ga proberen vandaag. Maar is een heel pakje spekreepjes niet erg veel voor twee mensen?

    En kun je niet beter eerst de spekreepjes bakken, en in dat vet de sjalotjes meebakken? Anders wordt het extra vet, lijkt me. Maar ik weet nooit goed hoe dat zit met spekreepjes en zo, zoals mijn moeder vroeger krijg ik ze nooit. Ze hebben ook meer soorten in de supermarkt. 
    GompyGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:7338


    --
    23 apr 2007 11:23
    Mmm, klinkt erg lekker, komt hier binnenkort zeker een keertje op tafel.
    Gekookte spinazie staat hier zo af en toe wel eens op tafel, maar echt dol zijn we er niet op, dus misschien is dit wel een lekker alternatief.
    Gompy
    DaanieGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:12938


    --
    23 apr 2007 12:26
    Ik ken dit recept al maar dan met champignons meegebakken en in plaats van de room doe ik er boursain door. Maar ditlijkt me ook erg lekker!
    gerrieGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:1688


    --
    23 apr 2007 01:24
    klinkt inderdaad erg lekker. Ik ga het ook zeker maken! Ik zal nog melden of het gesmaakt heeft.

    O ja, manlief is niet helemaal dol op spekreepjes, kan dit ook door iets anders vervangen worden??? gehakt???
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72749


    --
    23 apr 2007 02:08
    Gerrie, mogelijk is hamreepjes een alternatief?

    Clivia, ik zou zeggen, probeer het uit wat handiger is! Daar is de kookclub voor! ;-)
    Uitjes fruiten lekkerder en beter als ze als eerste de pan in gaan is mijn ervaring. Vandaar dus eerst uitjes en dan spekreepjes. Maar andersom kan net zo makkelijk. Ik weet alleen niet in hoeverre de uitjes dan nog lekker fruiten of dat ze glazig blijven.

    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    EmootjeGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:12012


    --
    23 apr 2007 03:00
    Dikke plak gerookte ham in blokjes zou ook kunnen,Gerrie. Daarmee vervang ik tegenwoordig de spekreepjes. Om predies te zijn de slanke lijn ham van de Aldi. Het smaakt heel goed. Wel zout, dus je hebt er minder van nodig.
    Als je denkt dat alles tegenzit,
    denk dan opnieuw.
    RitamariaGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:7819


    --
    23 apr 2007 06:56
    Lijkt me heel erg lekker, zal misschien ook deze week al worden dat we het eten.
    gerrieGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:1688


    --
    24 apr 2007 10:03
    Ik ga het van de week proberen met de ham! Bedankt voor de tip!!!
    RitamariaGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:7819


    --
    24 apr 2007 10:34
    Gerrie, mijn man eet ook geen spek of varkensvlees. Ik vervang spek dan altijd door rookvlees. ( is ook heel mager).Dat kan je ook in de vorm van dikke schijf kopen, maar meestal doe ik de gewone schijfjes in reepjes snijden.
    CliviaGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:982


    --
    24 apr 2007 07:03
    Wij hebben lekker gegeten vanavond! Ik ga dit recept zeker nog eens gebruiken, maar wel iets aangepast. Ik had voor vier mensen éen bakje spekjes, éen potje creme fraiche, drie ons spinazie. De 'saus' had meer gekund, maar de spinazie was zeker genoeg, misschien iets te veel. Ik had het ook niet erg fijn gesneden, wat een prutsklus. En ipv parmezaan gewoon belegen kaas, die had ik in huis. Oja, vier ons pasta. Dit ging precies op zo.


    Maar het gezin was ook zeer tevreden, we hebben echt lekker gegeten. 
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72749


    --
    24 apr 2007 08:52
    Ja dat klopt Clivia, die spinazie vraagt wel wat aandacht! Wel tof dat het recept in elk geval goed bevallen is! Leuk om te horen!
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    silvia31Gebruiker is Offline
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:401


    --
    25 apr 2007 09:01
    Dit recept vonden we hier allemaal echt super lekker!!

    Gaan we dus zeker nog eens overdoen.

    Had wel rucola gebruikt ipv spinazie. De supermarkt had geen losse spinazie liggen maar het smaakte er niet minder om


    Gr. Silvia
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72749


    --
    25 apr 2007 09:22
    Embarassed

    Tof dat jullie het zo lekker vonden! Dank voor je enthousiaste reactie!

    Weet je wat ik zo grappig vind aan dit recept. Eigenlijk zitten er maar heel weinig ingrediënten in, maar door de opmaak op je bord en door de combinatie van die smaken zou het net zo makkelijk een restaurant-gerecht kunnen zijn. Dat is de kunst van koken, met zo weinig toch zoiets speciaals op tafel zetten.

    Ik heb dit recept overigens niet zelf verzonnen hoor. Ooit van een vriendin gekregen en geen idee waar zij het vandaan heeft.
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    silvia31Gebruiker is Offline
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:401


    --
    26 apr 2007 12:31
    ja precies....weinig ingrediënten maar toch een restaurant gerecht hihi

    ik zei gisteren ook al een camping maaltijd omdat je eigenlijk maar 2 pannen nodig hebt.........heerlijk en makkelijk.

    heerlijk gerecht!!!


    Gr. Silvia
    gerrieGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:1688


    --
    26 apr 2007 01:19


    citaat:
    maria50plus wrote:
    Gerrie, mijn man eet ook geen spek of varkensvlees. Ik vervang spek dan altijd door rookvlees. ( is ook heel mager).Dat kan je ook in de vorm van dikke schijf kopen, maar meestal doe ik de gewone schijfjes in reepjes snijden.


    Maria, ik ben helemaal niet bekend met rookvlees. Is dat broodbeleg of een stuk ofzo?? Waar ligt het bij in de supermarkt?? Van welk dier komt dat eigenlijk??



    PePoGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:31320


    --
    26 apr 2007 03:37
    Hier staat het recept voor vanavond op het menu, maar ik gebruik wel diepvriesspinazie.

    Mijn ervaringen post ik nog wel vanavond denk ik, maar het volgende recept wordt pas maandag 7 mei, omdat ik er even tussenuit ga. 
    PePo
    "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72749


    --
    26 apr 2007 03:38
    Rookvlees kan zowel van runderen als paarden komen. Hier bij de supermarkt ligt altijd runderrookvlees en paardenrookvlees.

    Ik vind paardenrookvlees persoonlijk niet zo lekker. Gaat zo korrelen in je mond. Runderrookvlees is malser vind ik.

    En trouwens, ik vind paarden in de categorie huisdieren vallen dus ik vind het sowieso een raar idee om paardenvlees te eten. Dan eet je al met minder smaak.
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    RitamariaGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:7819


    --
    26 apr 2007 08:40
    Wij hebben het vanavond gegeten. Ik wilde snel eten en dan is dit een ideaal snel recept. ik heb het gemaakt met wat ik in huis had en in de supermarkt kon vinden: eerst ui ipv sjalotjes gesnipperd en in olie gebakken, toen twee pakjes rookvlees (wel van paarden, is heel erg mals en worden geen hormonen etc. toegevoegd en .... inderdaad paarden zijn wel heel lief, maar kalfjes ook en lammetjes ook  en dat vind ik allemaal een nadeel van vlees eten.. maar het is zoo lekker...)    ok, toen rookvlees erbij.. spinazie á la creme er door. die saus over de tagliatella gedaan, en verder een variant van parmezaanse kaas (hadden ze niet eens bij ons) op de borden gelegd,en daarop de tagliatella met saus. Alles binnen kwartier klaar, nog wat sla erbij en glas wijn erbij... toppie, komt vaker bij ons op tafel. Met dank aan Sje.
    PePoGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:31320


    --
    26 apr 2007 09:21
    Sje, het was weer heerlijk! Ik krijg steeds meer bewondering voor je kookkunsten, met de simpelste ingrediënten een verrassende maaltijd op tafel.

    De diepvriesspinazie ( hele blaadjes) goed uit laten lekken  en in reepjes snijden was nog het meeste werk. Het spek maakt het nogal zout, volgende keer kijken of ik ongerookt spek kan krijgen, is minder zout. Heerlijk! Machtig ook, je hebt er echt een goede maaltijd aan.
    PePo
    "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72749


    --
    26 apr 2007 09:49
    Embarassed

    Dank voor de complimentjes. Maar nogmaals, ik heb het recept niet zelf verzonnen hè?! Ik ben alleen gewoon dol op dit soort recepten omdat ze een restaurant-uitstraling hebben en er opvallend weinig ingrediënten in zitten.

    En je hebt gelijk Pepo, het is een vrij machtig recept.

    Ik hoop dat je het als je wat meer tijd hebt ook eens probeert te maken met verse spinazie. Ben benieuwd wat je er dan van vindt. Ik gok erop dat je het dan nog lekkerder vindt! Smile
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    PePoGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:31320


    --
    26 apr 2007 10:26
    verse spinazie.. ooit, als het echt van de volle grond komt dan. Nu vind ik dat niet lekker en te duur.
    PePo
    "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
    DaanieGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:12938


    --
    27 apr 2007 07:53
    Verse spinazie is momenteel al volop op de markt te krijgen, en denk dan aan prijzen van 1 euro per kilo. Dat valt wel mee denk ik?
    RitamariaGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:7819


    --
    27 apr 2007 09:12
    Ja, ik zal het ook een keer met verse spinazie maken, had ik nu ff geen tijd voor. Lijkt me inderdaad lekkerder en kan ik het ook door de pasta doen, nu was het  een geheel met de saus.
    EmootjeGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:12012


    --
    02 mei 2007 10:50
    Sje, we heben gesmuld. Het was heerlijk en natuurlijk ga ik dit de hele bubs ook voorzetten.

    Wat ik heb veranderd,  diepvriesspinazie, dat heb ik eerst heel goed uit laten lekken. In de winkel hadden ze alleen zakken van 450gr, verse spinazie, dat was teveel en ik zou weer te weinig overhouden om er iets mee te kunnen, vandaar. Gewone uitjes, ik was de sjalotjes vergeten en ipv de spekblokjes, de slanke lijn ham  en belegen geraspte kaas. Die vervang ik volgende keer in oude kaas, want het mag wel wat pittiger.

    Kom ik vandaag langs de groenteboer en die heeft natuurlijk losse spinazie, nog in de aanbieding ook. Volgende keer dus naar de groenteboer en kan ik gewoon af laten wegen wat ik wil hebben, waarom heb ik daar gisteren nou niet aangedacht.................................. Cry
    Als je denkt dat alles tegenzit,
    denk dan opnieuw.
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72749


    --
    03 mei 2007 02:20
    Tof Emootje dat het gesmaakt heeft! Laat je t.z.t. ook nog weten hoe je het vond smaken met verse spinazie?
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    EmootjeGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:12012


    --
    03 mei 2007 02:45
    Doe ik, Sje

     
    Als je denkt dat alles tegenzit,
    denk dan opnieuw.
    zarahGebruiker is Offline
    Nieuw Lid
    Nieuw Lid
    Posts:36


    --
    07 mei 2007 09:27
    Het recept was heerlijk. Wel wat aan de zoute kant. Volgende keer dus geen zout meer in de tagliatelle. Mijn recept lijkt op dat van Maria. Een uitje en spinazie-room uit de diepvries.  En gewone geraspte kaas. Maar ondanks dat alles smaakte het heerlijk. M'n man vond het ook lekker. Gelukkig maar, want zo'n snel-klaar recept wil ik wel vaker maken.
    Groetjes, Zarah
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72749


    --
    07 mei 2007 09:49
    Stond er ook niet bij he, zout in de tagliatelle?! ;-)

    Tof dat het verder goed smaakte!
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    zarahGebruiker is Offline
    Nieuw Lid
    Nieuw Lid
    Posts:36


    --
    08 mei 2007 06:38
    Nee, maar ik doe dat eigenlijk standaard in zowel rijst als pasta. Net als de meeste mensen denk ik. Maar ik las een artikel in de cosumentengids dat we minimaal 10 x zoveel zout binnen krijgen dan nodig is. Alleen al door bij voorbeeld het zout in het brood, de boter, koekjes etc. Hele gewone produkten dus. En als je dan ook nog eens chips of nootjes eet ... Met koken probeer ik er nu dus een beetje rekening mee te houden. We krijgen toch al genoeg binnen.
     
    Groetjes, Zarah
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72749


    --
    08 mei 2007 02:32
    Ik gooi eigenlijk nooit zout bij pasta of rijst. Sterker nog ik gooi eigenlijk pas sinds een paar jaar een snufje zout bij de groenten die ik bij aardappels kook. Deed ik voorheen ook nooit.
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    RitamariaGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:7819


    --
    08 mei 2007 11:08
    Ik heb het vandaag met rauwe verse spinazie in reepjes door de tagliatella gegeten: heel erg lekker, ietsje zout (ook zonder zouttoevoeging) ..

    Mijn man kon helaas niet met me mee-eten (ik moest eerder weg) en toen heb ik het voor hem klaargezet, en de spinazie toch maar door de saus even gaar laten maken.. geproefd, en.. eigenlijk vond ik dat nog lekkerder.. maar : smaken verschillen. Het blijft een leuk recept om veel variaties mee te maken, bv. met gehakt en knoflook.. etc. etc.

    Nog een keer mijn complimenten.
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72749


    --
    08 mei 2007 11:11
    Ah, leuk dat je het ook met verse spinazie gemaakt hebt! En dank voor nogmaals de complimenten!
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    gerrieGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:1688


    --
    11 mei 2007 01:47
    Tjonge Sje, wat een heeeeerlijk recept! We hebben onze vingers er bijna bij opgegeten!! Ik heb het met hamblokjes gedaan omdat mannetje lief niet van spekkies houdt!!
    Zelfs de kinderen hebben zonder een kik heerlijk zitten smullen!
    Dit staat zeker vaker op het menu!!!
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72749


    --
    11 mei 2007 01:49
    Wat leuk om te lezen Gerrie dat het een lekker maaltje was!
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    MargreethGebruiker is Offline
    Huishoudhulpje
    Huishoudhulpje
    Posts:573


    --
    14 mei 2007 10:01
    Wij hebben het vandaag gegeten en het smaakt inderdaad heerlijk! Die gaat bij mijn favorieten hoor!!! heerlijk die spinazie door de tagliatelle
    (ik heb trouwens de verse tagliatelle van AH uit het koelvak genomen, die is zoooo superlekker).
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72749


    --
    14 mei 2007 10:08
    Leuk om te lezen Margreeth!!! Dank!
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    KôllekeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:21617


    --
    16 mei 2007 10:10
    Nou, wij hebben gisteren gesmuld van de tagliatelle. Ook manlief en beide dochters vonden het heerlijk.
    Ik heb het expres met verse spinazie gedaan omdat ik al een pastarecept heb met diepvriesspinazie en roomkaas. Met verse smaakt het verfijnder vind ik.
    Ik was weer eens te laat begonnen met eten koken en dan ben ik altijd lekker chaotisch bezig. Je had na afloop mijn keuken moeten zien, ha, ha....
    Zo was de tagliatelle al gaar, toen ik nog aan de saus moest beginnen. Ook in het snijden van de spinazie ging meer tijd zitten. Ik heb dus voor het opdienen de tagliatelle met spinazie nog even doorgewarmd, maar zo dat de spinazie net tegen het slinkpunt aan stond.
    Ik heb het netjes opgediend zoals je beschreef en het eerste wat de meiden deden, was alles lekker door elkaar husselen.Smile
    Groetjes, kôlleke
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72749


    --
    16 mei 2007 11:07
    Laughing
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    GompyGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:7338


    --
    18 mei 2007 07:22
    Wij hebben dit recept vandaag gegeten, heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar.
    De volgende keer neem ik misschien hamblokjes, het was nu toch wel wat aan de zoute kant door de spekjes.

    Sinds ik lid van hhp ben komt er steeds meer variatie in onze keuken, heerlijk!!
    Gompy
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72749


    --
    18 mei 2007 08:52
    Dus indirect zijn je gezinsleden ook hhp-fans?! Hihi!
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....


    ---