Het 74ste recept: Rostitaart met zalm & paprika
Je bent nu hier : Forums > Koken > De kookclub
117 Reacties
|
AuteurBerichten
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31625


--
17 jan 2010 06:55
    Recept van Sje

    Ingrediënten:
    300-400 gram gerookte zalm (naar eigen smaak)
    1 ui
    Olijfolie
    1 zak rösti (600 gram)
    Half pond prei
    4 eieren
    Groot bekertje crème fraiche
    Geraspte kaas
    3 geroosterde paprika’s

    Bereiding:
    Oven voorverwarmen op 180 graden.
    Olie in koekenpan verhitten. Gesnipperde ui fruiten. Rösti erbij en lekker opbakken. Geroosterde paprika’s in stukjes erbij en de gesneden prei erdoor scheppen.
    De zalm in stukjes snijden en door het mengsel scheppen.
    Ovenschaal invetten en alles in de schaal doen.
    Eieren met de crème fraiche, peper en zout loskloppen en dit mengsel over het rösti-mengsel schenken. Naar smaak bestrooien met geraspte kaas.
    Ongeveer 35 minuten in de oven plaatsen.

    Bron:
    Basisrecept is een receptkaartje van de Albert Heijn maar ik heb er een en ander aan gesleuteld.


    Edited by - PePo on 18-1-2010
    PePo
    "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    17 jan 2010 08:19
    Ik dacht al, bekend recept! Maar nu zie ik het! Haha!

    Lekker is deze!
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    PePoGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:31625


    --
    18 jan 2010 12:06
    Sorry, door de lengte valt je naam weg uit de titel. Jammer dat je dat neit ziet tijdens het intikken.

    Aangepast.
    PePo
    "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    18 jan 2010 12:44
    Geeft niks! Ik had in de titel gisteren ook al rösti aangepast. want die had allerlei rare tekens omdat in titels de umlaut niet pakt.
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    PePoGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:31625


    --
    18 jan 2010 03:17
    En zo jammer dat de trema ook niet gepakt wordt! ;-)
    PePo
    "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    18 jan 2010 04:52
    Clown
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    07 feb 2010 04:22
    Tjonge, niemand het laatste kookclubrecept gemaakt! Ligt het aan het recept of begint de kookclub zichzelf op te heffen? ;-)
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    EmootjeGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:12012


    --
    07 feb 2010 04:41
    Ik vind al een hele poos dat de kookclub op zijn gat ligt, maar ja kan er niets van zeggen, want ik ben er ook schuldig aan. Ik loop nog altijd behoorlijk achter. Maar dit ga ik volgende week maken, voor komende week is het menu al klaar.

    Ik weet niet hoe het met jullie is , maar ik maak wel heel vaak "oude" recepten van de kookclub, heb een aantal favorieten, die regelmatig op tafel komen.
    Als je denkt dat alles tegenzit,
    denk dan opnieuw.
    LouiseGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:7814


    --
    07 feb 2010 05:10
    Dit recept spreekt me heel erg aan maar kan het bij de kinderen niet kwijt... Zonder de zalm (vegetarisch zijn ze) is het niet wat het moet zijn... Lijkt me eigenlijk een heel geschikt buffetgerecht ook. Kun je de paprika's eigenlijk ook zelf roosteren, in een hete oven 30-45 min of doe je ze uit een potje?
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    07 feb 2010 05:11
    Ik heb een recept voor geroosterde paprika's van mijn schoonzus in Italië. Heerlijk!

    Zal het straks even online zetten. Nu eerst eten
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34191


    --
    07 feb 2010 06:40
    Dit ga ik wel een keer maken....
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    07 feb 2010 07:40
    Het beloofde recept voor de geroosterde paprika's staat als het goed is zodadelijk op de voorpagina. Ik heb het artikel al goedgekeurd maar er zit een plaatsingsvertraging van 15 minuten in geloof ik.
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34191


    --
    14 feb 2010 04:02
    Deze komt dinsdag op tafel, denk ik als mijn schoonmoeder mee-eet.
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    14 feb 2010 04:24
    Toevallig zeg, ik heb hem ook voor komende week op het programma staan! Normaal gebruik ik geroosterde paprika's uit pot, nu ga ik ze weer een keer zelf maken.
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34191


    --
    14 feb 2010 04:33
    Ik kies voor gemak, uit de pot dus.
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    14 feb 2010 04:41
    Ook lekker!
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34191


    --
    14 feb 2010 06:29
    Dat weet ik nog niet,....
    mama eerGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:2401


    --
    14 feb 2010 06:36
    geroosterde paprika's uit pot...
    nooit gehoord, waar staan die in de winkel meestal bij?
    Het recept spreekt me op zich wel aan.... als ik moed vind om iets 'anders' te doen, staat deze vooraan!
    Als je doorgaat, kom je er vanzelf....
    sprak ze zichzelf moed in!
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34191


    --
    14 feb 2010 07:00
    Eerst de paprika's zoeken, daarna de meod...gaat vast lukken...

    Volgens mij staan ze daar waar ook de zongedroogde tomaten ed staan. Volgens mij heeft de Lidl ze soms ook.
    mama eerGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:2401


    --
    14 feb 2010 07:18
    is dat meer bij de pasta's of bij de augurken?
    Tja, dat kan ik natuurlijk wel zelf gaan bekijken, maar dat is weer een stukje extra 'energie'
    Als je doorgaat, kom je er vanzelf....
    sprak ze zichzelf moed in!
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    14 feb 2010 07:44
    @Erica, hier stonden de geroosterde paprika's eerst bij de Bonduelle produkten. Dus bij de blik- en potgroenten.

    Inmiddels hebben ze die van bonduelle niet meer, maar van het merk Baktat. En dat staat in een schap in de gang bij de Italiaanse en Oosterse produkten. Heel schap met gekke dingen als artisjokharten, minimaiskolfjes, knoflookpuree, en dat soort apartere toestanden.

    Dat zijn overigens best grote potten en die kun je niet lang bewaren omdat de paprika's in water zitten i.p.v. in olie. Maar je kunt die dingen heel goed invriezen! Gewoon zonder bijbehorend vocht in een diepvrieszakje! Gaat prima! Doet na ontdooien niks aan de structuur of de smaak af!

    Edited by - Sje on 14-2-2010
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    mama eerGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:2401


    --
    15 feb 2010 08:28
    Kijk, dat was dus nog een 3e optie waar het te vinden is. Ik zou de winkel 4x doorlopen..... :-(
    Goed te weten dat je ze zo in kunt vriezen.... thnx
    Als je doorgaat, kom je er vanzelf....
    sprak ze zichzelf moed in!
    ɑɲaGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:8727


    --
    15 feb 2010 12:42
    Ik wil deze nog wel gaan maken. Misschien dat ik hem voor volgende week op het menu zet.
    Groetjes, Anja
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    15 feb 2010 01:22
    Hou er wel rekening mee dat die geroosterde paprika's uit pot ietsje zurig zijn. Dat zijn de paprika's die je zelf roostert niet. Die zijn zachter en zoetiger van smaak.
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34191


    --
    15 feb 2010 01:33
    Is dat echt veel lekkerder? Dan ga ik ze nl. morgen zelf nog roosteren...
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    15 feb 2010 01:49
    Ik vind de zelf geroosterde paprika's lekkerder dan die uit pot als ik heel eerlijk ben. Die verse zijn wel ietsje vetter omdat het het lekkerst is ze een dag vooraf te maken en dan moeten ze in gekruide olie.

    Die uit pot zitten in water dus die zijn niet vettig.

    Als je een niet zo vettige schotel wilt, moet je dus de vers geroosterde paprika's niet in reepjes snijden volgens het recept, in z'n geheel in de olie en de volgende dag mogelijk wat schoon deppen met keukenpapier of de olie er wat af schrapen.

    En olijfolie is dan wel geen slecht vet, maar niet iedereen is gecharmeerd van een iets vettigere smaak.

    Edited by - Sje on 15-2-2010
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    willy vGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3897


    --
    15 feb 2010 02:41
    Sje, zou het niet voldoende zijn als je de paprika's met een kwastje invet?
    Willy
    Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
    en makkelijk worden uitgesproken
    maar hun echo duurt eindeloos voort
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34191


    --
    15 feb 2010 02:54
    ik kan ze toch pas morgen roosteren, ga het wel proberen.
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    15 feb 2010 03:00
    @Willy, ze moeten pas na roosteren in de olie, niet ervoor. Dan komt er geen olie aan te pas. En het lekkere is juist dat ze lekker badderend in gekruide olie op smaak kunnen komen. Dus inkwasten lijkt mij persoonlijk geen optie.

    Weet alleen niet of de aanhangende olie aan de paprika's net teveel kan zijn voor dit recept.

    Overigens, als die paprika's allemaal uit de olie zijn, kun je de olie nog makkelijk later die week gebruiken om iets in te (roer)bakken. Lekker! Niet weggooien dus.
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    mama eerGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:2401


    --
    15 feb 2010 05:33
    en als je ze nou niet 'oliet'?
    Als je doorgaat, kom je er vanzelf....
    sprak ze zichzelf moed in!
    LouiseGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:7814


    --
    15 feb 2010 05:36
    In de olie waren we toch met Den Uyl? Als ik een keer paprika's op de markt kan halen wil ik het rooster-recept zeker proberen! En deze rösti voor een verjaardag ofzo.
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    15 feb 2010 05:51
    @Erica, dan is het lekkere effect weg.
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34191


    --
    16 feb 2010 04:27
    Nou, de geroosterde paprika's zijn gelukt; nu zo de schotel vast voorbereiden.....dan kan hij als de eters (schoonmoeder eet mee)binnenkomen in de oven...wordt vervolgd....
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    16 feb 2010 04:36
    Ah, tof dat het gelukt is. Nu de ovenschotel nog!
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34191


    --
    16 feb 2010 06:46
    Is ook gelukt, en het recept mag blijven. We hebben erg lekker gegeten. Gewoon een smaakvolle ovenschotel.
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    16 feb 2010 08:01
    Super dat het in de smaak viel! Wij hebben hem zelf later deze week ook weer een keer op het menu staan!
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34191


    --
    16 feb 2010 08:07
    Hier eet meneer Katinka morgen het restant en schoonmoeder heeft ook een bakje mee.
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    16 feb 2010 08:13
    Goed bezig!
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    mama eerGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:2401


    --
    17 feb 2010 11:25
    zonder kaas........ is het dan ook nog lekker, of mis je dan echt iets?
    Als je doorgaat, kom je er vanzelf....
    sprak ze zichzelf moed in!
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    17 feb 2010 02:42
    Ik denk dat je dan echt iets mist, maar het is uit te proberen zonder kaas.
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34191


    --
    17 feb 2010 09:35
    Volgens mij kan het wel zonder kaas, als je daar niet van houdt.
    mama eerGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:2401


    --
    18 feb 2010 08:24
    Mijn man lust geen kaas, vandaar......
    Maar sommige recepten kunnen goed zonder kaas, andere kunnen absoluut niet zonder! Soms ben ik wel erg zat om weer eens te proberen zonder kaas en weer een smakeloze maaltijd op tafel te hebben staan!

    Ik wil dit trouwens vanavond gaan eten.
    Ik kan dat toch wel voorbereiden dat, wanneer ik van een verjaardag terug kom alleen nog maar in de oven hoef te zetten?

    Edited by - erica on 18-2-2010
    Als je doorgaat, kom je er vanzelf....
    sprak ze zichzelf moed in!
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34191


    --
    18 feb 2010 08:52
    Strooi je toch over de helft van de schotel kaas, andere helft niet?

    Je kunt het prima tevoren klaarmaken, ik zou wel de rosti dan iets af laten koelen voor je de zalm erdoor roert.
    mama eerGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:2401


    --
    18 feb 2010 08:58
    Maar ook mijn man mist dan iets aan de smaak, te flauw ofzo......
    ik kan het niet goed omschrijven. Er 'mist' soms gewoon iets.
    En ja, ik kook niet alleen 'lekker voor mezelf'.
    En ik zou bang zijn dat de smaak dan doortrekt naar de rest :-(
    Als je doorgaat, kom je er vanzelf....
    sprak ze zichzelf moed in!
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    18 feb 2010 09:29
    @Erica, als je de kaas weglaat kun je er voor de extra smaak ook wat extra zalm doorheen doen. Is het toch minder flauw.

    Wij eten dit ook vanavond trouwens! Gisteren de paprika's al geroosterd en die liggen nu heerlijk in de gekruide olie te zwemmen.
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34191


    --
    18 feb 2010 09:50
    Danoe doe je het in 2 kleinere schalen, 1 met en 1 zonder kaas. Die zonder kaas wat extra peper uit zo'n kruidenmolen erdoor?

    Ik heb er trouwens maar 2 eieren doorgedaan, we zijn niet zo eiig...
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    18 feb 2010 09:53
    Stolde de saus daar genoeg meer Katinka met maar 2 eieren?
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    GompyGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:7338


    --
    18 feb 2010 09:58
    Ik heb eerst maar eens in de winkel gekeken of ze hier wel geroosterde paprika's hebben, niet dus! Wel gegrilde dus daar maar een potje van meegenomen ;-))
    Doe ik er dan 3 stukken paprika in, of ongeveer 3 hele paprika's??
    En ja........... wij eten dit dus vanavond ook!!
    Gompy
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    18 feb 2010 10:01
    Volgens mij maakt gegrilde of geroosterde paprika's geen verschil. Of zit bij gegrilde het velletje er nog om?

    Ik haal uit zo'n pot altijd 3 hele paprika's om in het recept te verwerken (er zitten er 6 of 7 in geloof ik). Omdat ze zacht zijn, komt die hoeveelheid in het recept minder paprika-ig over dan wanneer je 3 rauwe paprika's zou gebruiken. Althans dat vind ik. Meneer Sje is niet zo van de paprika maar op deze manier vindt-ie het wel lekker.

    Leuk dat jullie het ook eten Gompy!
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    GompyGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:7338


    --
    18 feb 2010 10:03
    Effe kijken of er nog een velletje omzit, ben zo terug..........

    Moeilijk te zien omdat ik het potje nog niet open heb, maar het lijkt zonder velletje te zijn. Is het beter/lekkerder om een eventueel velletje eraf te halen?
    Gompy
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    18 feb 2010 10:06
    Als het je lukt om het velletje eraf te halen is dat mogelijk wel lekkerder eten. Niet zozeer vanwege de smaak maar vanwege het vellerige in je eten. Bij rauwe paprika maakt dat wat minder uit want dan is het velletje knapperig en bijt je het zo met de rest van je eten door, maar velletjes van geroosterde paprika's zijn net zo zacht als velletjes van tomaten die je in een gerecht verwerkt.

    Maar als het niet lukt om het er makkelijk vanaf te halen, lekker laten zitten hoor en gewoon uitproberen.
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    GompyGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:7338


    --
    18 feb 2010 10:08
    Bedankt, vanavond laat ik weten of het allemaal gelukt is en of het hier in de smaak valt!!
    Gompy
    mama eerGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:2401


    --
    18 feb 2010 10:36


    citaat:
    Sje wrote:
    Volgens mij maakt gegrilde of geroosterde paprika's geen verschil. Of zit bij gegrilde het velletje er nog om?

    Ik haal uit zo'n pot altijd 3 hele paprika's om in het recept te verwerken (er zitten er 6 of 7 in geloof ik). Omdat ze zacht zijn, komt die hoeveelheid in het recept minder paprika-ig over dan wanneer je 3 rauwe paprika's zou gebruiken. Althans dat vind ik. Meneer Sje is niet zo van de paprika maar op deze manier vindt-ie het wel lekker.

    Leuk dat jullie het ook eten Gompy!


    Ik heb geroosterde en in de beschrijving  staat dat ze met de hand ontveld zijn......
    Als je doorgaat, kom je er vanzelf....
    sprak ze zichzelf moed in!
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34191


    --
    18 feb 2010 10:52
    Ik heb 2 eieren, 3/4 van een groot potje creme fraiche, 3/4 zak rösti gebruikt., de genoemde hoeveelheid groenten.  Dus de boel wat aangepast aan onze smaak. De boel was netjes gestold binnen in.
    mama eerGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:2401


    --
    18 feb 2010 11:41
    Ik ben toe aan een nieuwe wok denk ik.....
    De rosti werd niet bruin maar wel de bodem van de wok :-(

    Nu afkoelen, dan de zalm erdoor.......
    en dan het creme-fraiche mengsel
    Dan kan het in de oven als ik vanmiddag thuis kom.
    Als je doorgaat, kom je er vanzelf....
    sprak ze zichzelf moed in!
    GompyGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:7338


    --
    18 feb 2010 06:46
    Lekker!!
    Allevier waren het unaniem eens dat het zeker voor herhaling vatbaar is!
    Maar wat is het veel!! Wij zijn niet zo'n grote eters en hebben dus nog ongeveer een kwart over!!

    Verder heb ik me heel netjes aan het recept gehouden.
    Gompy
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34191


    --
    18 feb 2010 07:37
    Gompy, jij had dus de paprika uit de pot gebruikt?
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    18 feb 2010 08:04
    Leuk Gompy dat het in de smaak viel!

    Als het teveel is, kun je ook de volgende keer een zak Zwitserse aardappelschotel gebruiken i.p.v. rösti. Zo'n zak Zwitserse is 450 gram i.p.v. 600 gram. Alleen daar zitten spekblokjes en kaasblokjes in dus dan moet je het zout in de saus en de hoeveelheid geraspte kaas wat aanpassen omdat het anders mogelijk te zout wordt.

    Verder zit daar ook al ui in dus die hoef je dan ook niet per se meer extra erbij te doen.

    Maar dan klopt de totale hoeveelheid mogelijk beter met z'n viertjes.
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34191


    --
    18 feb 2010 08:21
    Of minder rösti  gebruiken en de rest in de vriezer, zo heb ik het gedaan.
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    18 feb 2010 08:33
    Dat kan inderdaad ook.
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    GompyGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:7338


    --
    18 feb 2010 09:00
    Ik had inderdaad paprika uit een pot, zonder vel trouwens dus hup zo in stukjes en dan erdoor heen.
    De volgende keer gebruik ik inderdaad wat minder grote hoeveelheden van de ingredienten. Maar bij zo'n eerste keer is het toch altijd uitproberen hoe en wat.
    Gompy
    ɑɲaGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:8727


    --
    23 feb 2010 06:39
    Wij hebben dit vandaag gegeten en vonden het erg lekker. De kinderen merkten op dat het op mijn Spaanse omelet lijkt. Dat klopt wel aangezien dat ook iets aardappeligs met groenten in een gestolde ei-massa is.

    Wat dus ook betekent dat je dit recept net zo restverwerkend kan gebruiken als de spaanse omelet door (een gedeelte van) de rosti te vervangen door bijvoorbeeld frietjes die je over hebt. En wat dacht je van restjes chips, gaat ook heel goed. Zelfs taaie chips, daar proef je in het gerecht niks meer van.

    Verder vond ik de zalm in het gerecht meevallen. Ik hou erg van gerookte zalm, maar de textuur van verwarmde gerookte zalm is anders en wat mij betreft niet zo geweldig. Dat viel in dit gerecht niet zo op, dus hierin kan het voor mij prima.

    Ja, deze is voor herhaling vatbaar!
    Groetjes, Anja
    EmootjeGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:12012


    --
    24 feb 2010 06:45
    Wij hebben het vandaag gegeten, het was heerlijk. Mijn zoon heeft veel meer gegeten dat hij anders doet, hij vond het zo lekker. Ik ben het wel met Anja eens dat warme, gerookte zalm anders smaak. Voor mij  minder lekker. Maar ik denk dat dit recept ook heel lekker zal zijn met gehakt. Het is zeker een blijvertje. Lekker hoor !!!!

    Edited by - Emootje on 24-2-2010
    Als je denkt dat alles tegenzit,
    denk dan opnieuw.
    HeksGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:14056


    --
    24 feb 2010 06:59
    Volgens mij kan ik dit ook wel maken. Ga het morgen maar eens proberen. Alleen nog even uitvogelen hoe ik paprika's moet roosteren.
    Mooi woorden zijn niet altijd waar, ware woorden zijn niet altijd mooi!
    ɑɲaGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:8727


    --
    24 feb 2010 07:35
    Of je koopt een potje...
    Groetjes, Anja
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34191


    --
    24 feb 2010 07:38
    Ik heb dit weekend de paprikas uit een potje geproefd, zelf geroosterd is veel lekkerder. Het roosteren was echt niet moeilijk.
    EmootjeGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:12012


    --
    24 feb 2010 07:52
    Ik heb ze deze keer voor het gemak ook uit een pot gebruikt. Volgende keer wil ik de paprika's zelf roosteren.
    Als je denkt dat alles tegenzit,
    denk dan opnieuw.
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    24 feb 2010 08:16
    @Heksie, zie hier voor het roosteren van paprika's. Echt supermakkelijk! Net zoiets als ijsklontjes maken. Dit kun jij! En net wat Katinka zegt, veel lekkerder dan uit een potje.

    Meissie dit kun jij! Echt! Ik zou echt supertrots zijn als je de uitdaging aangaat!

    Die uit een potje hebben wat zuurs. Ook lekker overigens in dit recept hoor! Maar zelf geroosterd zijn ze zachter en zoeter van smaak en textuur.
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    EmootjeGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:12012


    --
    24 feb 2010 09:04
    Dat ziet er lekker uit, die geroosterde paprika. Dat ga ik zeker proberen. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik niet nieuwsgierig zou vragen: Waarom alleen rood of geel? Kan het niet met groene paprika's?

    Edited by - Emootje on 24-2-2010
    Als je denkt dat alles tegenzit,
    denk dan opnieuw.
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34191


    --
    24 feb 2010 09:23
    Die smaken misschien wel wat bitterder.
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    24 feb 2010 09:26
    Zie reacties in het betreffende artikel Emootje. Louise vroeg daar ook waarom er geen groene bij mogen.
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    EmootjeGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:12012


    --
    24 feb 2010 10:36
    Sorry, Sje, zover had ik niet naar beneden gescrolled.
    Als je denkt dat alles tegenzit,
    denk dan opnieuw.
    HeksGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:14056


    --
    24 feb 2010 10:46
    Ik ga het proberen, wie weet ontdek ik wel een kokkin in mijzelf!
    Mooi woorden zijn niet altijd waar, ware woorden zijn niet altijd mooi!
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34191


    --
    24 feb 2010 10:49
    Gaat je vast lukken Heks!
    HeksGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:14056


    --
    24 feb 2010 10:57
    Als ik niet nu al nachtmerries van krijg.
    De rookmelders zijn zich zelf hier in huis al aan het testen, ze gaan continue af.
    Mooi woorden zijn niet altijd waar, ware woorden zijn niet altijd mooi!
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    24 feb 2010 11:18
    @Emootje, geeft niks! ;-))

    @Heksie, kom op meid! Het gaat je lukken! Echt! Als je het precies volgens recept doet kan er niks mis gaan!
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    willy vGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3897


    --
    27 feb 2010 06:49
    Wij hebben deze schotel vandaag gegeten en hij viel  zeer goed in de smaak. en mag zeker blijven.

    We aten met 3 volwassenen en hadden nog voor 1 persoon over, Dat heb ik in de diepvries gedaan.
    Ik heb 3 eieren gebruikt, gegrilde paprika en heb nog flink wat verse  bieslook gestrooid voor de kleur en extra smaak.
    Willy
    Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
    en makkelijk worden uitgesproken
    maar hun echo duurt eindeloos voort
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    27 feb 2010 08:27
    Leuk Willy dat het recept in de smaak viel.

    @Heksie, had jij dit nou nog gemaakt?

    Weet je wat ik zo grappig vind? Dit recept deed in eerste instantie helemaal niks in de kookclub. Op de een of andere manier is het topic weer tevoorschijn gekomen en ineens maken meerdere mensen het en valt het nog bij iedereen in de smaak ook!

    Leuk!
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    EmootjeGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:12012


    --
    27 feb 2010 09:52
    Klopt Willy, wij aten ook met z;n drieën en er bleef en portie over, maar niet lang, de mannen hebben dat nog verdeeld en ook nog op gegeten :-)
    Als dat geen compliment is voor je recept, Sje..............:-)
    Als je denkt dat alles tegenzit,
    denk dan opnieuw.
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    27 feb 2010 09:59
    Da's een compliment inderdaad!
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    mama eerGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:2401


    --
    28 feb 2010 09:43
    Bij ons viel hij ook erg in de smaak.....
    Wil nog wel een keer het verschil gaan proeven als ik verse zalm gebruik ipv gerookte.......
    Als je doorgaat, kom je er vanzelf....
    sprak ze zichzelf moed in!
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    28 feb 2010 10:46
    Leuk Erica dat het bij jullie ook in de smaak viel!
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    mama eerGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:2401


    --
    21 mrt 2010 07:24
    Afgelopen week nogeens gemaakt met zalmmoten uit de diepvries.
    Was ook lekker, maar de zalm proef je minder.....
    maar in de eerste versie vonden we de 'rook' smaak van de gerookte zalm overheersen.
    Als je doorgaat, kom je er vanzelf....
    sprak ze zichzelf moed in!
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    21 mrt 2010 07:36
    En gewoon minder gerookte zalm erin, zou dat een goed compromis zijn? Proef je de zalm goed, maar dan overheerst de rooksmaak minder.
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    mama eerGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:2401


    --
    21 mrt 2010 07:46
    Ik wilde toen 400 gram doen, maar heb het bij 300 gram gehouden.....
    uit zuinigheidsoverweging.......
    Normaal vinden we gerookte zalm heerlijk!
    Als je doorgaat, kom je er vanzelf....
    sprak ze zichzelf moed in!
    mama eerGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:2401


    --
    21 mrt 2010 07:47
    Of een deel van het een, en een deel van het ander....
    mwa, ga ik ook eens proberen!
    Als je doorgaat, kom je er vanzelf....
    sprak ze zichzelf moed in!
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    21 mrt 2010 07:49
    Dat is ook een goed plan: helft van het een en helft van het ander! En laat even weten of dat beter geslaagd is he?!
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    mama eerGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:2401


    --
    22 mrt 2010 08:38
    ik durf nog niet te zeggen wanneer ik dat ga eten hoor......
    het is nu nog maar amper verteerd :-)
    Als je doorgaat, kom je er vanzelf....
    sprak ze zichzelf moed in!
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    22 mrt 2010 11:29
    Clown
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34191


    --
    01 dec 2010 07:09
    Misschien wil ik deze wel gaan maken, vrijdag.

    Sje weet jij waar het receptje staat van zelf de paprika's roosteren?
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    01 dec 2010 08:29
    Ja, zie link op pagina 5 van dit topic!
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34191


    --
    01 dec 2010 08:35
    Dank, ik had er wel even gekeken, maar zag het zo snel niet.
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    01 dec 2010 08:40
    Ik wist dat ik hem ooit in dit topic gezet had, dus daarom kon ik gerichter zoeken. ;-)
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34191


    --
    01 dec 2010 09:35
    Voor mij wel handig om jou te laten zoeken...
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    01 dec 2010 09:36
    Heel veel mensen hier vinden het handig dat ik wel goede vriendjes ben met de zoekfuncties! ;-)))
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34191


    --
    01 dec 2010 10:08
    gelukkig had ik laatst gedichtenpiet gevonden....
    AnjôwaGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:5078


    --
    01 dec 2010 10:13
    Wat een bekend recept, volgens mij heb ik deze al eens gemaakt, ga ik van de week weer eens maken, echt lekker! 

    Groetnis,  Anjôwa.
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    01 dec 2010 10:20
    @Katinka, ja jij bent inderdaad ook goede vriendjes aan het worden met de zoekfuncties! Goed bezig! ;-)
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    mama eerGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:2401


    --
    01 dec 2010 10:56
    deze moet ik ook weer eens doen!
    Als je doorgaat, kom je er vanzelf....
    sprak ze zichzelf moed in!
    Maria1000Gebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:10460


    --
    02 dec 2010 08:19
    Klinkt lekker. Røsti uit een zak ken ik niet. Maar je zal ook gewoon geraspte aardappel kunnen gebruiken. Misschien kan ik voor dit gerecht het zetmeel er dan beter afspoelen? Overigens week ik mijn paprika's nooit in de olie. Ik rooster ze in z'n geheel en vermeng dan het sapje dat je opvangt bij het schoonmaken (zo lekker!) met een beetje olijfolie en giet dat er over met gemalen zout en peper en dan meteen warm eten want koud vind ik het niet zo lekker. 
    We are human beings, not human doings.
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34191


    --
    02 dec 2010 09:09
    Alleen al leuk de reakties als je een ouder recept naar boven haalt.
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    02 dec 2010 10:01
    Ik zal het recept zelf ook weer eens maken komende week.
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34191


    --
    03 dec 2010 03:07
    We eten dit morgen bij mijn zwager......ik zorg voor het eten. de paprika's liggen nu in de oven.
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34191


    --
    04 dec 2010 10:03
    Vanavond weer lekker hiervan gegeten, zwager en schoonzus kunnen er nog een keer van eten; restant hebben we daar achter gelaten.
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    04 dec 2010 10:39
    Leuk dat het een succes was!
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34191


    --
    04 dec 2010 10:47
    Meneer K keek ervan op dat ik precies kon vertellen wanneer we het vorige keer gegeten hadden; staat natuurlijk gwoon hier.
    mama eerGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:2401


    --
    26 nov 2013 05:12
    deze staat bij mij weer in de oven!
    Als je doorgaat, kom je er vanzelf....
    sprak ze zichzelf moed in!
    mama eerGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:2401


    --
    26 nov 2013 05:12
    deze staat bij mij weer in de oven!
    Als je doorgaat, kom je er vanzelf....
    sprak ze zichzelf moed in!
    GompyGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:7338


    --
    30 mrt 2014 06:46
    Deze uiteindelijk ook maar eens op tafel gezet. Lekker!!
    Meneer G vind het ook voor herhaling vatbaar, dus hij gaat mijn receptenmap in!!
    Gompy
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    30 mrt 2014 07:39
    Oh wat leuk! Lekker gerecht inderdaad!
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    KôllekeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:21771


    --
    10 apr 2014 08:42
    Wij hebben deze vanavond eindelijk eens gegeten. Lekker hoor!
    Ook jongste, die dacht dat ze geen gerookte zalm lustte, vond het erg lekker.
    Groetjes, kôlleke
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    10 apr 2014 08:55
    Oh toppie dat ook je jongste het gewoon lekker vond! Voortaan vaker gerechten met gerookte zalm op tafel zetten dan?! ;-)
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34191


    --
    10 apr 2014 09:10
    Ik heb heerlijk gegeten, Aubergine gevuld met paprika, pijnboompitten en feta.
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    10 apr 2014 09:28
    Nou, dan heb je het recept wel heel erg drastisch aangepast zeg! ;-))
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    K'tjeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:34191


    --
    10 apr 2014 09:33
    Oh, nu zie ik het....verkeerde topic...maar wel erg lekker.
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    10 apr 2014 09:37
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    willy vGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3897


    --
    19 okt 2015 10:21
    Gisteren 2 rösti taarten gemaakt, 1 met gerookte zalm de ander met gerookte kip.Iedereen heeft er van gesmuld, maar goed dat ik 2 verschillende had gemaakt want er waren er 2 die geen kip eten en 1 die geen vis lust.
    Groetjes Willy
    Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
    en makkelijk worden uitgesproken
    maar hun echo duurt eindeloos voort
    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72934


    --
    19 okt 2015 10:42

    Fijn dat het een succes was Willy! En maar goed inderdaad dat je 2 verschillende versies had gemaakt.

    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....


    ---