Volg ons via
 
stoppen met roken
Pagina 2 van 83 << < 12345 > >>
829 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
macmickeyGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:1156


--
11 jun 2008 10:53
Ik ga ook stoppen. Voorlopig kan ik als tip geven: Stop in ieder geval met binnen roken. Dat scheelt al een hoop sigaretten, shag en stank in huis ;-)) 1 juli is de datum voor de horeca, lijkt mij een hele mooie stopdatum. Denk dat ik dat maar als richtdatum ga aanhouden, is na het feestgedruis van bruiloften en EK.
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:32330


--
11 jun 2008 11:10
Geen excuses zoeken over feest, sport, horeca. Dan heb je zo weer een excuus om weer te beginnen o: er komt vast wel weer een feest...

Stoppen is niet makkelijk, maar als je echt wilt, wel te doen. Als je eenmaal gestopt bent, blijft dat zo, ook als je er per ongeluk weer een hebt opgestoken. Denk dan niet: mislukt, maar denk: terugslag... En ga door met stoppen!

Ik ben er nu zo'n 12 jaar af, en ben nog steeds verslaafd. Zo werkt dat, blijf je dat realiseren. Ik zou niet meer terug willen naar de tijd dat ik om vijf uur smiddags keek of ik genoeg in huis had om de nacht door te kokmen, de tijd waarop ik savonds een biertje ging drinken in het café, niet voor het biertje, maar omdat daar shag verkocht werd...  

Alle stoppers heel veel sterkte, en voor sommigen werkt DIT als motivatie...  Verder is er een nieuwsgroep (usenet) geen idee hoe actief nog, over stoppen met roken.
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
SophietjeGebruiker is Offline
Huishoudhulpje
Huishoudhulpje
Posts:818


--
11 jun 2008 11:10
Hoi ,
Achter ieder roker , schuilt een stopper .
Ik kan je een ding mee geven , het is mij gelukt en het lukt  jou ook .
chaootjeGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:43


--
12 jun 2008 10:07
Het is na die tijd gezien ook een sterk overtrokken reactie, maar op dat moment was het zo echt.

Stoppen met binnen te roken werkt bij mij niet, minderen ook niet. Ik moet gewoon in 1 keer stoppen, ik ben al vaker gestopt, als ik de eerste 3 dagen maar eerst achter de rug heb, is zijn humeur stukken opgeklaard. En als de eerste 3 weken om zijn is het bij mij in principe klaar. Roken is bij mij een hele vervelende sterke gewoonte geworden. Ik kan dan even pauze nemen en tot rust komen enzv.

Peter ik heb even op de site gekeken en dat lijkt me wel wat, alleen je kan hem niet instellen op 2008, helaas, maar misschien dat ik ergens op het net wel 1 kan vinden die dat wel kan.

Ik stel het ook steeds uit, steeds smoesjes, dagje alleen thuis, feestje problemen of wat dan ook, het zijn dus echt smoesjes.

Bedankt voor jullie reacties en steun. Ik laat het hier wel weten hoe het gaat.
sonnie1983Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:6017


--
12 jun 2008 10:21
Kom op Chaootje het gaat zeker lukken!!!
CliviaGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:982


--
12 jun 2008 10:28
Een vriend van een van mijn kinderen is gestopt, maar die heeft zijn levenswijze ook een beetje aangepast. Hij heeft zich voorgenomen om drie weken geen bier te drinken, omdat dat bij hem altijd samen ging met een sigaret. En hij wist van zichzelf dat als hij gewoon af en toe een biertje zou nemen, hij de sigaret er ook weer bij zou willen hebben. Dus nu drie weken allebei niet, en dan misschien wel weer bier. Ik vond het wel een slimme, doordachte manier. Misschien kun jij ook zoiets doen? Eens goed kijken naar de momenten dat je zwak bent, en daar iets op verzinnen? 
ɑɲaGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:8727


--
12 jun 2008 11:30

Zowiezo ben je zwakker als je wat alcohol op hebt en pak je gemakkelijker die sigaret. Dus beter even niet als je gaat stoppen met roken.


citaat:
chaootje wrote:
ik ben al vaker gestopt, als ik de eerste 3 dagen maar eerst achter de rug heb, is zijn humeur stukken opgeklaard.


Grappige verschrijving: ZIJN humeur. Bij ons was dat dus wel zo: Mijn man stopte met roken en was echt niet te harden, maar voor het goede doel heb ik dat zonder mopperen drie weken verdragen, toen klaarde hij weer een beetje op (en ik dus ook)

Dus: als die eerste tijd voor HEM maar achter de rug was, klaarde MIJN humeur weer op. Smile

Maar even zonder gekheid: Veel succes en zet door he!

Groetjes, Anja


Edited by - Anja1966 on 12-6-2008 11:31:36 AM
Groetjes, Anja
HeksGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:14056


--
12 jun 2008 01:14
Mijn man en ik zijn dus dinsdag gestopt nou het is een hel.
We hebben in 13 jaar nog nooit woorden gehad maar gisteren dus wel, we moesten halverwege gelukkig wel hartelijk lachen maar toch.
Wij hebben alle asbakken weggehaald, maar iedereen die nu rookt wordt door ons gezien, normaal was dat niet zo.
We blijven er voor gaan maar er zijn momenten, zeker vanmorgen voordat ik weg moest die, drie minuten dat ik normaal een sigaret rook en nu niks omhanden had.
Mooi woorden zijn niet altijd waar, ware woorden zijn niet altijd mooi!
sonnie1983Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:6017


--
12 jun 2008 01:27
Heks, je zou een klein klusje kunnen doen in die 3 minuten? Als is het even wat opruimen ofzo. Jezelf bezig houden op die momenten.

Volgens mij kan het fijn zijn samen te stoppen maar ook vervelend zoals jullie gister woorden hadden. Gelukkig konden jullie er om lachen. Ik denk dat het over een tijdje ook wel minder word als je wat gaat wennen aan het niet roken.

Voor thuis zou je bezoek kunnen vragen buiten te roken dat is weer een verleiding minder, zeker met dit weer! Misschien kan je ze ook vragen om je geen sigaret aan te bieden. Dan is het ook ietsjes makkelijker om het niet te doen denk ik?
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73479


--
12 jun 2008 01:29
Om van nagelbijten af te komen kreeg ik ooit de tip om van wol touwtjes van ongeveer 10cm te knippen en dan elke keer als ik nagels dreigde te gaan bijten zo'n touwtje pakken en knoopjes in gaan leggen tot er geen knoopje meer in te leggen was.

Iets voor jou Heksie?
Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 83 << < 12345 > >>


Nieuwste reacties