Volg ons via
 
Waarom niet naar de diëtist
Pagina 4 van 5 << < 12345 > >>
47 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
EmootjeGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:12012


--
05 okt 2006 07:34

2 jaar geleden door de huisarts doorgestuurd, maar de dietiete ivm te hoog suikergehalte in mijn bloed. Zij superpositief, ik weer hoop en goede moed.

Ik viel de eerste 2 maanden 8 kilo af en over nog eens 8 kilo deed ik 10 maanden.

 Wat ik heel erg miste was tijd, tijd om te vertellen waarom je jezelf over eet. Tijd om alle obstakels die je tegenkom te bespreken. Je komt je verteld in het kort hoe het gegaan is. zij prijst je. Ze was terouwens erg snel tevreden Smile.

Na dat jaar heel wat problemen te verstouwen gekregen en weer gaan eten  resultaat 10 kilo erbij . Toen ik weer bij haar kwam zei ze: Wat jammer, maar zo heeft het geen nut. Het ligt aan je stofwisseling die is door het vele lijnen in je leven, heel traag geworden. Dat was het dan. Ik hoefde niet meer terug te komen, ge zien de trage stofwisseling. Hetgeen mijn huisarts tegenspreekt omdat zoiets in het bloed te zien is en volgens mijnbloed is alles in orde,

Ik heb niet echt iets op een dietiste tegen, maar wat je ook doet, een ander eetpatroon moet je toch zelf doen. Persoonlijk den ik dat mensen met obesitas( ik dus) veel meer problemen hebben of hebben gehad. We eten ons niet voor ons plezier de gevarenzone in. Zowel bij de dietite als bij verschillende afslankclubs is het geheel gericht op het afvallen, En vooral bij clubs het liefst supersnel, want men wil resultaat zien.

Maar zolang het echte probleem niet wordt herkend en daardoor niet aangepakt hebben al de diëten geen enkel zin. 1x per twee maanden begeleiding van een diëtiste en dat een minuut of 10, heeft weinig nut.

Ik las van iemand die vond dat ze erg weinig bij de diëtiste hoef te komen. Dat komt omdat de zorgverzekering nog maar 8 bezoeken per jaar aan de diëtiste vergoed. 

 

 

Als je denkt dat alles tegenzit,
denk dan opnieuw.
RitamariaGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7819


--
05 okt 2006 09:08
Daarom denk ik dat het goed is als tegenwoordig de diëtisten veel meer zullen leren over het gevoel achter het teveel eten, of net niet te weinig om af te vallen.. Zoals ik van jou lees, Soy, denk ik dat jullie dat tegenwoordig ook meer krijgen. Dat is vaak nog belangrijker dan een lijstje. Maar ik vind het van Soy erg goed dat zij juist aan de eet/leefwijze iets wil doen en dat wil motiveren. (dat willen wij toch nog steeds Emotutje, niet lijnen, maar een nieuwe eet/leefwijze. En dan als je eindelijk op je streefgewicht bent, niet meer terug naar af. Ik was drie jaar geleden ook 12 kilo afgevallen, maar er zijn heel langzaam in de jaren er na weer 10 bij gekomen. 

Dat wil ik dus voorkomen. Soy, misschien kan je ons daar ook tips over geven. Ik vind je wel een van de betere diëtisten.  
virgoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:23023


--
06 okt 2006 11:48
Hallo Soy,

als je veel minder vet binnenkrijgt als dat  eigenlijk aangegeven wordt
is dat niet erg?
ik bedoel ermee op de eet en beweegwijzer wordt aangegeven dat ik 40
gram vet kan eten
maar ik eet  maar 20gram. ook omdat ik niet van vette dingen houd
want ik bak niet in boter maar op die bakvellen,

en hoe zit het met de koolhydraten  hoeveel mag je daarvan hebben?virgoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:23023


--
06 okt 2006 11:48
Hallo Soy,

als je veel minder vet binnenkrijgt als dat  eigenlijk aangegeven wordt
is dat niet erg?
ik bedoel ermee op de eet en beweegwijzer wordt aangegeven dat ik 40
gram vet kan eten
maar ik eet  maar 20gram. ook omdat ik niet van vette dingen houd
want ik bak niet in boter maar op die bakvellen,

en hoe zit het met de koolhydraten  hoeveel mag je daarvan hebben?EmootjeGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:12012


--
06 okt 2006 12:47

Misschien is het wel door het weinige vet in combinatie met weinig koolhydraten dat je zo’n koukleum bent, Virgo Laughing.

Geintje hoor, ik denk dat het allemaal niet zoveel uitmaakt. Mijn man at voor ik hem kende eigenlijk te vet, is hij ook mee grootgegroeid op het platteland. Hij is ook nog eens opgegroeid in een steenkoud (halfsteensmuur) huis. En het is een verschrikkelijke koukleum. Trouwens prima combinatie, ik heb het al snel zo warm. Kun je nagaan waar hier de dicussies over gaan in de winter Smile.

Ik had dit net geplaatst toen ik me ineens bedacht dat ik ooit een keer superslank ben geweest en ik het die winter zo koud heb gehad. Maar die zomer ik de warmte veel beter aankon dat als ik flink overgewicht heb.

Misschien kan Soy ons dat even uitleggen. Edited by - Emotutje on 6-10-2006 12:49:51 PM
Als je denkt dat alles tegenzit,
denk dan opnieuw.
RitamariaGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7819


--
06 okt 2006 05:15
Volgens mij komt het toch juist door te weinig koolhydraten eten, slecht verdeeld over de dag. Maar een laagje vet isoleert natuurljk ook. Soye, ben benieuwd hoe we het lekker warm kunnen hebben. ’savonds heb ik het ook veel eerder koud dan mijn man, maar hij is weer superdun.. dus van dat laagje vet klopt dan ook niet helemaal.
SoyGebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:113


--
11 okt 2006 10:50
Wat leuk, weer heel veel reacties!! waar moet ik beginnen. Ten eerste wat een supergroot compliment van Maria! Ik straal helemaal met een grote glimlach achter mijn computer!!! De jonge generatie diëtisten spreken idd meer over het waarom eten dan wat je eet! De mensen weten heel goed waar het ’fout’ gaat, en leren de mensen wat ze in moeilijke situaties moeten doen!
Tips om te voorkomen dat je weer zachtjes in gewicht stijgt? Het voedingscentrum heeft iets sterks bedacht: balansdag! Op www.voedingscentrum.nl kan je gratis de brochure aanvragen (of uitprinten) en daar wordt veel aandacht besteed aan de kleine veranderingen in je eetpatroon wat veel makkelijker vol te houden is en je stofwisseling niet laat zakken. Het streng lijnen wat mensen zichzelf opleggen laat inderdaad je stofwisseling zakken (lichaam denkt dat je in nood bent, dus sparen), daarna weer meer eten en je slaat het extra’s op --> jojo-effect!

Dan Virgo! Ik kan niet zomaar zeggen hoeveel gram vet en koolhydraten je nodig hebt! Vet is erg belangrijk dus 40 gram lijkt me weinig! Weet je dat er verschil is in gezond en ongezond vet? Ooit gekeken op etiketten? verzadigd is de v van verkeerd, onverzadigd is de o van ok! zachte vetten zoals olie en visvet zijn hardstikke gezond en bevatten vitamines! het is daarom juist belangrijk om dan niet vetvrij te eten! de andere v-vetten zitten met name in dierlijke producten, koekjes gebak e.d., daar mag je zeker minder van! van al je energie dat je krijgt, het liefst 10% van verkeerd vet maar goed dat is veel rekenwerk en is moeilijk te berekenen hoor!
Koolhydraten zijn ook belangrijk, het is bijv het enige brandstof voor de hersenen!!! daarom houd ik persoonlijk niet van atkins dieet e.d. Koolhydraten mogen wel 50% van je energie leveren! En dan bedoel ik wel de grote koolhydraten (zetmeel: brood, aardappelen, rijst, pasta) niet de suikers uit frisdrank enzo. Het zit verder nog in fruit en in melk.
Tja die laatse vraag over warmte haha, wat leuk! mensen met ondergewicht (dus niet alleen slank, maar echt anorexiadun) hebben moeite met hun warmteregulatie. Zij krijgen dan extra haargroei die proberen te voorkomen dat het lichaam te veel warmte verliest.   Wat wel warmte veroorzaakt in het lichaam is het verbranden van voedsel! Maar de meesten mensen eten goed verspreid over de dag dus daar kan ik denk niet jullie vraag mee beantwoorden! Misschien dat een extra trui wonderen doet! ik ben ook een koukleun haha, lig nu al met sokken aan in bed hahahaha! O ja trouwens, vet isoleert echt, daarom zijn zeehonden zo dik! om warm te blijven in de zee, maar of dat ook echt zo werkt bij de mens? geen idee!!! beetje misschien!

Heb ik jullie honger naar informatie weer kunnen stillen???
Groetjes soy!
EmootjeGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:12012


--
11 okt 2006 11:06

Dat stukje over warmte en kou vind ik wel lachen, Soy. De rest is echt goed, daar kan ik weer wat mee. Je hebt nooit teveel info als het om je lichaam gaat.

Ik ben er al jaren achter dat strenge diëten geen enkele zin hebben. Maar ja, ik moet toch minder eten om af te vallen. Ik valnu af via de eetenbeweegwijzer.  Voor mij de beste manier, lijkt heel veel op wat ik bij de diëtiste had. Ik ben nu zo’n 8 weken bezig en ik het begin ging het heel goed, alvallen ging wel erg hard, maar dat is in het begin vaak zo. Wat ik nu niet begrijp is dat het steeds moeilijker wordt.  Ik bedoel: Ik mag nu 1536 Kcal. en 51 gr, vet. Is volgens mij heel goed te doen. Maar had ik de eerste tijd er meer dan genoeg aan, nu gaat er geen avond voorbij dat ik behoorlijke trek, soms  zelfs honger heb. Ik vind het zo raar, had ik een paar weken terug genoeg aan mijn bord warm eten, heb ik dat nu met dezelfde hoeveelheid en hetzelfde eten niet meer.

Heb in het weegtopic al een paar noodkreten laten horen Smile.

Ik heb juist altijd gedacht dat je lichaam aan de hoeveelheid voeding per dag zou wennen, niet dus.

Voel je niet verplicht Soy, maar als je zin hebt wil je me dan laten weten hoe dit kan? 

Als je denkt dat alles tegenzit,
denk dan opnieuw.
virgoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:23023


--
12 okt 2006 10:23
Hallo Soy,

dank je wel voor je antwoord,

de etiketten is altijd het eerste  wat ik lees ,
en hou  heel erg  rekening daarmee
 dierlijke vetten eet ik al nooit ben vegetarisch
nu zeg je dat 40 gram vet  weinig is
maar op de eet en beweegwijzer  mag ik 41 gram vet hebben
maar ik kom maar op 20 gram per dag
ook omdat ik mijn vegetarisch  produkt op van die bakvellen bak
dan heb je geen boter nodig,
 en koek  eet ik door de weeks ook niet ja wel ontbijtkoek
maar daar zit ook geen vet in
kan  toch niet   dat in boter gaan bakken om aan mijn vetten te komen

wil even zeggen dat ik je geweldig vind,
volgens mij   wordt je een heel goede dieëtiste
die ook  de mens  ziet in diegene die bij je komt
EmootjeGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:12012


--
12 okt 2006 01:58

Hallo Soy, ben ik alweer. Ik sta net in de keuken, eten voor te bereiden. Ineens dacht ik aan een gesprekje met de diëtiste. Dat geeft precies aan wat mij zo tegenviel. Ik vertelde haar dat ik nooit een koekje bij de koffie kon nemen, omdat één koekje dan niet genoeg was. Als ik een pak koekjes open maakte moest het om wat voor reden dan ook leeg. Ook al zat ik vol, 9 van de 10 keer at ik door. Ik heb nooit begrepen waarom ik dat deed, nu nog niet. (Heb wel gehoord dat meer mensen daar last van hebben) En wat zegt de diëtiste:"Dan moet je jezelf aanleren om bijv. 2 koekje op een schoteltje te leggen en de rest terug in de kast".  Sorry Dat ik het zeg Soy, maar daar zakte mijn broek dus van af. Alsof ik dat zelf al niet 100.000 keer had bedacht.

Ik dacht namelijk en dat denk ik nog: Als ik weet waarom ik iets doe, weet ik pas hoe ik het kan veranderen. 

Als je denkt dat alles tegenzit,
denk dan opnieuw.
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 4 van 5 << < 12345 > >>


Nieuwste reacties