Volg ons via
 
Waarom niet naar de diëtist
Pagina 5 van 5 << < 12345
47 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
CliviaGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:982


--
12 okt 2006 02:05citaat:
Emotutje wrote:

Hallo Soy, ben ik alweer. Ik sta net in de keuken, eten voor te bereiden. Ineens dacht ik aan een gesprekje met de diëtiste. Dat geeft precies aan wat mij zo tegenviel. Ik vertelde haar dat ik nooit een koekje bij de koffie kon nemen, omdat één koekje dan niet genoeg was. Als ik een pak koekjes open maakte moest het om wat voor reden dan ook leeg. Ook al zat ik vol, 9 van de 10 keer at ik door. Ik heb nooit begrepen waarom ik dat deed, nu nog niet. (Heb wel gehoord dat meer mensen daar last van hebben) En wat zegt de diëtiste:"Dan moet je jezelf aanleren om bijv. 2 koekje op een schoteltje te leggen en de rest terug in de kast". Sorry Dat ik het zeg Soy, maar daar zakte mijn broek dus van af. Alsof ik dat zelf al niet 100.000 keer had bedacht.

Ik dacht namelijk en dat denk ik nog: Als ik weet waarom ik iets doe, weet ik pas hoe ik het kan veranderen.

Wat herkenbaar! Je weet zelf niet waarom, maar je eet maar door ook al heb je geen trek meer. Ik heb het wel eens gedaan, twee koekjes bij de koffie. Maar ja, dat leer je weer snel af omdat je dan zo vaak naar de kast moet om de rest te halen Smile

virgoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:22955


--
12 okt 2006 02:32
Nou ik ken het wel van chocolade, als wij in het weekend dat nemen en de trommel staat open blijf ik eten , dan zeg ik tegen mijn man doe de trommel dicht en zet hem weg. Dan taal ik er niet meer na.
maar als het in een schaaltje staat   blijft het open staan  en steeds als ik er langs loop is er zomaar weer een stukje weg.

ook al staat het dan in de koelkast en de deur gaat open zeg de chocolade
zie ik er niet lekker uit proef maar eens.
virgoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:22955


--
12 okt 2006 02:34
Nou ik kende het wel van chocolade, als wij in het weekend dat nemen en de trommel staat open blijf ik eten , dan zeg ik tegen mijn man doe de trommel dicht en zet hem weg. Dan taal ik er niet meer na.
maar als het in een schaaltje staat   blijft het open staan  en steeds als ik er langs loop is er zomaar weer een stukje weg.

ook al staat het dan in de koelkast en de deur gaat open zeg de chocolade
zie ik er niet lekker uit proef maar eens.

Dus nu neem ik  ’s zaterdags en ’s zondags   2 of 3 blokjes   en meer niet


Dus

SoyGebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:113


--
17 okt 2006 07:27
Hoi. Ik vind het zo leuk dat ik complimentjes krijg, fantastisch!! Nog een paar maanden en dan ben ik echt diëtiste!!!

Emotutje, op 1500 kcal kan je heel goed leven! Maar waarom jij opeens nu meer honger hebt dan de weken daarvoor? Kan ik niet zomaar bedenken. Ben je anders gaan eten? bijv meer energierijkere producten zodat je dus minder eet maar wel 1500 kcal heb? als je minder beleg of anders beleg kiest kan je een boterham extra eten en dat vult de maag meer dan een plakje kaas, snap je! Als je echt trek heb ’s avonds na de maaltijd kan je altijd nog kiezen voor levensmiddelen waar weinig inzit zoals tomaten, sherry-tomaatjes, komkommer, augurk of andere rauwkost. Dat vult je maag tijdelijk. Verder neem toch weer 2 glazen water achter elkaar, je maag zit opnieuw tijdelijk vol en vermindert echt je trek! Probeer maar, ik heb er zelf ook baat bij!!!

Virgo, jouw vraag over dat vet. Je hoeft echt niet in boter te bakken om aan meer vet te komen. Eet je wel vis?? Meervoudig onverzadigde vetzuren zijn essentiele vetzuren, dat wil zeggen, vetzuren die je lichaam toch echt nodig hebt!! de lichaamscellen zijn er van gemaakt. misschien dat je eens moet nadenken over tabletten met omega 3&6 vetzuren!

En over dat koekje, tja het is niet zomaar dat je "het nodig hebt", het is een soort verslaving voor de mens. Het is een gewoonte. Hoe moet je de gewoonte doorbreken? de een stopt rigoureus, de ander wil minderen. Bedenk zelf mogelijkheden om er van af te komen. Soms werkt het echt voor mensen om er twee te pakken en dan in een andere kamer op te eten. Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd naar jullie oplossingen. Er is geen ultieme tip die voor iedereen werkt, als ik dit tegenkom op mijn stage ga ik altijd samen met de ander op zoek naar oplossingen, maar welke heb je / hebben jullie???

Ik hoor het wel weer!!! Fijn dat het onderwerp zo leeft hier!!! Tot de volgende keer!!!

Groetjes Soy. 
RitamariaGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7819


--
17 okt 2006 08:13
Soy, dank je weer voor je tips. dat van je brood beleggen met minder cal. vind ik een goede tip. Doe het vaak met 30 of 20+ kaas, maar is altijd meer dan iets slankers. Ik ga eens op zoek en eet dan inderdaad liever een lekkere (zelfgebakken) boterham meer.

Leuk dat je ons steeds antwoorden geeft en dat je het ook leuk vindt van ons oplossingen te horen.

Ik neem als ik zin in echte chocola heb, een kop chocola met magere melk en zoetjes. het haalt het wel niet bij lekkere dikke melkchocola met hazelnoten, maar iets is beter dan niets. of liever gezegd: iets is beter dan heel veel.
EmootjeGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:12012


--
17 okt 2006 09:55

Nee, ben niet anders gaan eten. Eet ook beleg met niet al te veel Kcal. Light jam, 30+ kaas, 20+ smeerkaas, hutekase(heerlijk) magere achterham, rookvlees. Warm eten, met zo min mogelijk gebruik van vet, bijv. rulbakken van gehakt  zonder bakboter. Mager vlees. Vlees 1 ons , verder veel groente , genoeg aatdappels. Brood en crackers. Denk niet dat ik daar an te kort kom.Drink heel veel water. Heb idd ’savonds rauwkost gegeten als extraatje, maar dat gaat me heel snel tegen staan en ik heb het idee dat ik er juist meer trek van krijgt, net als van appels.

Maar tot nu toe gaat het goed, af en toe nog wel een biscuitjesaanval. Zoals vandaag Frown. Af vallen gaat heel goed, volgens mij gaat het veel te  hard, maar  ik blijf netjes  rond de 1500Kcal, de ene dag iets minder, andere dag iets meer, ligt aan het soort warme maaltijd.

Maar Soy, heb ik toch weer een vraagje. Ik heb de eet en beweegwijzer ingevuld op  het afvallen van 26 kilo en daar heb ik 24 maanden voor uitgetrokken. Maar ik ben nog geen 10 weken bezig en toch al 10 kilo afgevallen. Toch zou het aantal Kcal dat ik mag eten aangepast zijn aan de hoeveelheid die ik wil afvallen en de tijd die ik daarover wil doen. Hoe werkt dat dan? 

Als je denkt dat alles tegenzit,
denk dan opnieuw.
virgoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:22955


--
18 okt 2006 04:30
Soy,   wat help je ons toch  goed.

nee vis eet ik ook niet, maar ik zal eens gaan kijken naar die  omega tabletten.  

Je zal het nu wel ontzettend  druk zijn he als je over een paar maanden
klaar bent.
Moet je  dit jaar nog examen doen.?
dan wens ik je alvast veel succes
SoyGebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:113


--
02 nov 2006 06:42
Ha allemaal. Ja ik heb het nu al druk op mijn laatste stage maar straks als ik ga werken krijg ik het vast nog drukker! Maar zo nu en dan kom ik hier een kijkje nemen hoor!!! dan ga ik vast meer tijd besteden aan het zoeken naar huishoudelijke problemen omdat ik dan ga samenwonen haha.

En dan de vraag over het gewichtsverlies, berekend via internet. Handige site hoor!!! Je bent nu 10 kg kwijt in 10 weken, dat is 1 kg per week. Is hardstikke goed! Zeker in het begin wil het ook veel water zijn, dus nu is het stukje gekomen waar 1 kg minder staat voor 800 g vet minder en dan 200 g water. Als je 26 kg kwijt wil in 24 maanden, betekent dat in theorie 1 kg per maand. Hoeveel calorieen is een kilo : 7500. Versmeert over 30 dagen... uh...250 cal minder eten per dag dan je nodig hebt. Wat is je behoefte: 2000 voor een vrouw, 2500 voor een man + activiteiten.
Dus ik vind dat je helemaal niet te snel gaat!!! ga je over van gemiddelde 2300 cal per dag terug naar 1000, ja dat is niet verstandig! Maar als je kleine veranderingen hebt gemaakt en misschien ook nog iets meer gaat bewegen dan verandert je lichaam het gezondst!!!
succes!!!
groetjes soy.
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 5 van 5 << < 12345


Nieuwste reacties