Volg ons via
 
vitamine C bij broodbakken ???
Je bent nu hier : Forums > Koken > Kookhoekje
Pagina 2 van 2 << < 12
16 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
ZoezoeGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:42


--
12 apr 2006 04:57
Nog nooit van gehoord; wil ik ook wel es proberen. Maar, als je brood er meer van rijst, moet/kan je dan minder gist gebruiken? Mijn brood rijst zo al voldoende en ik heb het niet graag té luchtig: lastig om te snijden & te smeren. Vind ik tegenwoordig soms probleem bij brood van de bakker: veel te veel broodverbeteraar en met als gevolg dat het brood naar niets smaakt en je smeert het zo uit elkaar. grz, anneke
SampieGebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:138


--
12 apr 2006 05:10
Ik zou niet minder gist gebruiken. Ascorbinezuur zorgt er voornamelijk voor dat het brood (en andere levensmiddelen) langer houdbaar wordt.
alfaGebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:115


--
12 apr 2006 07:17
Toevallig was ik gisteren in Nederland.... ik zocht in de supermarkten en in de etos naar vitamine C-tabletjes.... bleken ze alleen te bestaan met citrussmaak ! maar dat kan je toch niet in brooddeeg mengen ? wat denken jullie ?
SampieGebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:138


--
12 apr 2006 10:46
ja hoor, kan best! Die gebruik ik ook.
alfaGebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:115


--
13 apr 2006 06:03
dank je , Sampie, dan breng ik het de volgende keer mee....
CarGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:4


--
29 mei 2006 11:38
Hoi, Ik gebruik ook altijd 2 vit.C tabletjes in mijn broodjes, gewoon die gele met citroensmaak. Daar proef je niets meer van. Ik gebruik altijd deze verhoudingen: 550 gram bloem (soms alleen tarwebloem, soms half om half met volkorenmeel) 330 gram warm water 2 geplette vit.C tabletjes 25 gram bertolli vloeibare boter 10 gram suiker 11 gram zout 7 gram gist (1 zakje dus) Vergeet ik nu iets, nee, volgens mij niet. In ieder geval, dit is mijn succesrecept. Nu gebruik ik geen broodbakmachine, maar ik kneed het met de Kitchenaid en bak het af in de oven. Het worden altijd perfecte broodjes, mmmm...
tjeerdGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:1


--
29 feb 2016 10:13

Leuk om de reacties te lezen.

Vitamine C voeg je toe om het deeg tijdens de kneedfase soepeler te maken. Om dat te bewerkstelligen heb je zuurstof nodig. Dat doe je door te kneden. Je moet dan wel voldoende water (ik doe 65% van het meelgewicht voor normale broden) toevoegen om goed te kunnen kneden! Ik gebruik 100 mg per 500 gram meel. Gebruik je alleen bloem dan heeft het niet zoveel zin want dat geeft al een soepel deeg. Tijdens het rijsproces doet het niets meer maar door het soepelere deeg kunnen de gasbelletjes groter worden. Let er wel op dat je niet de zuurvrije variant van Vitamine C neemt, dat werkt niet. Neem de smaakneutrale versie (o.a. bij Kruidvat en Jumbo) en let opn de dosering per tablet (je hebt er bijvoorbeeld van 80, 100, 500 en 1000 mg)

vriendelijke groet, Tjeerd

U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 2 << < 12


Nieuwste reacties