Volg ons via
 
Hoera, ik word tante!!!
Pagina 71 van 72 << < 6869707172 > >>
712 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
ɑɲaGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:8727


--
30 nov 2014 08:50
Biloe, van harte gefeliciteerd met de geboorte van dat kleine meisje met een hele schattige naam! Was je neefje nu teleurgesteld dat de baby toch geen broertje is geworden?

Ik denk wel dat ik ze om half zes nog even terug naar bed gebonjourd had, maar kan me wel voorstellen dat je, eenmaal wakker, zelf ook niet meer kon slapen van de spanning en maar voor de tv bent gaan zitten met ze. Goed van je dat je vandaag lekker rustig aan gedaan hebt! Lekker genieten de komende tijd hoor!
Groetjes, Anja
KôllekeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:22121


--
30 nov 2014 11:20
Biloe, van harte gefeliciteerd met de geboorte van je nichtje! Leuke naam. Wat heb je prachtig geschreven hoe je het hebt meegemaakt. Wat heb je hier lang naar uitgekeken...
Fijn dat het goed gaat bij je broer thuis. Ik ben ook wel benieuwd hoe je neefje het nu vindt dat hij een zusje heeft gekregen.
Goed dat je vandaag een rustdag hebt genomen. Het was wel een beetje erg veel voor je. Geniet maar fijn mee met het gezin van je broer.
Groetjes, kôlleke
BiloeGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:2265


--
01 dec 2014 02:45

Anja en kolleke dank jullie wel voor de felicitaties. Mijn neefje was teleurgesteld dat de kleine een meisje is.

Ik zei een uurtje later tegen hem: Ben je ook blij dat de baby er nu is? Hij zei heel eerlijk: Ik zou echt blij zijn geweest als het een broertje zou zijn. Ik zei tegen hem een zusje heeft wel als voordeel dat ze weinig om jongensspeelgoed geeft, dus dat zal ze dan ook niet snel van je afpakken. Zegt neefje: Nou als het een broertje was dan had ik hem al mijn speelgoed gegeven waar ik te oud voor ben....

Ik dacht direct daarna wat geeft het ook... het is niet erg dat je in eerste instantie niet blij bent. Toen broer en schoonzusje kwamen was hij ook meer blij hen weer te zien dan de baby. Hij rende echt op zijn vader af: pappie pappie, en sprong in zijn armen. Daarna bij schoonzusje op schoot, de baby ach ........ Hij keek wel even maar dat was het dan ook...

Ik ben van mening dat de liefde voor zijn zusje wel gaat komen, maar dat kost wat tijd., Hoe meer wij er bovenop gaan zitten en dwingend proberen hem te overtuigen van... hoe meer hij zich zal tegen keren..

Nichtje vind het fantastisch daarin tegen. Maar denk dat ze een broertje ook goed had gevonden. Als het maar een baby is, want ze houd van baby's, Baby's is het allerleukste dat er is zegt ze ook steeds.. Ze zou bijna de maxi cosi inspringen toen ze haar zusje zag, aanraken, kusjes geven en ze zei : Ik ben S.... je grote zus.. Mutske...

S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73400


--
01 dec 2014 11:02
Die liefde voor zijn nieuwe zusje zal inderdaad wel komen.

Ik weet niet hoe vaak aan die kinderen gevraagd is "wil je een broertje of zusje?", maar dat vind ik persoonlijk de grootste fout die je kunt maken. Ik zal dat nooit aan kinderen vragen.
Je hebt nou eenmaal geen keuze en zo geef je kinderen wel het idee dat er een keuze is.
Er komt een baby en het is een verrassing of het een broertje of zusje is, klaar!

Ik ben blij dat de GKD nog maar 16 maanden was toen de KKD geboren werd. Aan haar heeft niemand ooit gevraagd of ze een broertje of zusje wilde, want ze besefte nog niet eens dat er überhaupt een baby bij zou komen.
Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
BiloeGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:2265


--
01 dec 2014 01:21

S-je: Het is zo dat mijn broer en schoonzusje zelf niet wilde weten of ze een jongen of een meisje krijgen. Het is een geschenk, en we zien wel... Dankbaar zijn we met beide.

Alleen wat krijg je veel dat mensen zeggen: Wat denk je dat het zal worden, een jongen of een meisje? Zo zei een vriendin van mijn schoonzusje: Je draagt de buik erg naar voren (bakerpraat) ik denk een jongen.

Het blijft heel erg mensen eigen dat ze het leuk vinden om te voorspellen en dat doen ze ook waar de kinderen bij zijn. En zo hebben broer en schoonzusje het ook naar hun gebracht: Wat denk je....

Nooit hebben ze gezegd wat wil je.. Maar toen schoonzusje zwanger was zei neefje binnen twee minuten al: Is het een jongen of een meisje? Dat weten we niet.. Neefje ik hoop een jongen, want ik het al een stiefzusje en een zusje, en anders blijf ik het enige jongentje...

Ik zou eerlijk gezegd moeilijk weten hoe je dit moet brengen.. Hij wil graag een broertje.... Hij zei gisteren nog ik ga mama vragen of zij nog een kindje wilt, dan maakt zij misschien een broertje...

Ik weet wel dat hij knettergek is met zijn zusje... Want hij is wil tenslotte op dezelfde kamer slapen als zijn zusje, waarom omdat hij in de nacht niet zonder haar wilt zijn. Nu nog wilt hij geen eigen kamer...

Dus met de kleine prinses zal het ook wel goed komen. Ik ben ervan overtuigd.

Maria1000Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:10460


--
01 dec 2014 03:36

@Anja, wat leuk voor jullie, gefeliciteerd!

 

@Biloe, jij ook van harte gefeliciteerd! Wat heerlijk voor ze. Goed dat jij inmiddels een beetje rust hebt genomen. We are human beings, not human doings.
KôllekeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:22121


--
01 dec 2014 03:45
Het hele gezin moet er aan wennen dat er een nieuwe baby in huis is. Ze moeten weer een nieuw ritme vinden. Je neefje gaat er vast aan wennen dat het een meisje is.
Schattig dat je nichtje zo enthousiast is over de nieuwe baby.
Groetjes, kôlleke
K'tjeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:34705


--
01 dec 2014 04:28
Biloe, wat een goed nieuws, een gezond nichtje!
Ik vind het best leuk om een keer mee te gaan, maar w.s hebben ze aanloop zat. Ik vind het ook leuk om jullie alsnog de beloofde kruidkoek te bezorgen en voor je broer en schoonzus ook 1.
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:32218


--
01 dec 2014 10:52
Je moet het helemaal los van elkaar zien. Het feit dat hij graag een broertje heeft, betekent niet dat hij minder van zijn zusje(s) houdt!
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
BiloeGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:2265


--
03 jan 2015 03:22

Update van de kleine meid, inmiddels is ze een maand oud !!! Het gaat inmiddels weer super goed met de kleine mop....

Want inderdaad het ging een tijdje niet zo goed. Ze had een oogontsteking, en was verschrikkelijk benauwd. Zo zielig om te zien. Dan hoorde je haar echt piepende geluidjes maken.

Volgens de dokter zat de buis van eustachius verstopt, en haar neusje ook. Ze kan nog niet snuiten en dan heb je het erg snel benauwd. Gelukkig had madam geen koorts. Maar benauwd zijn is al beroerd genoeg.

Ook huilde ze veel maar kortstondig, volgens de HA was dat normaal. Baby's ademen intuïtief niet door de mond. Dan komen er teveel bacteriën binnen waar ze nog te weinig weerstand tegen hebben.. Als de neusademhaling niet lukt, gaan ze automatisch huilen om alsnog genoeg zuurstof te krijgen via de mondademhaling. Wat knap dat baby's dat dan automatisch gaan doen.

Helaas hielp de kuur die ze kreeg niet, toen een nieuwe kuur die moest binnen 24 uur aanslaan zo niet dan wilde de arts een opname in het ZH. Maar gelukkig deze kuur sloeg bijzonder goed aan.. Ze kreeg weer lucht!! en huilde amper meer, echt weer een tevreden mupske.

Grote broer is inmiddels de persoonlijke bodyguard van zijn kleine zusje. Zodra ze een kick(je) geeft staat hij er als eerste bij. Papa had hem verteld als hij zestien is dan mag hij oppassen op zijn kleine zusje die dan acht jaar oud is. Hij wil dat niet, omdat hij dan streng moet zijn, niet teveel snoepen, niet gillen enz.. Dat is stom... Hij wilt alleen leuke dingen met haar doen, en papa moet dan niet met stomme voorstellen komen als oppassen. Hij wilt spelen en veel snoepen met zijn zusje zegt hij.

Grote zus vindt alles reuze interessant en heeft ineens de bellenrites. Normaliter als ze bij haar moeder is wilt ze niet bellen, nu belt ze minimaal 1x per dag. Video gesprek, en wilt ze haar zusje zien. Mupske... ze zegt: Ik ben verliefd op mijn zusje, en dat mag want meisjes mogen ook met elkaar trouwen dat heet besbies zijn. Zij wilt later gaan trouwen met haar zusje, en dan is ze besbie.

Kortom het gaat prima!! Met mijn achternichtje ook zij is inmiddels al vier maanden. Vandaag hebben de twee dames samen in de box gelegen. Mini en maxi baby.. Zo schattig, volgens mij worden dat wel hartsvriendinnen. 

 

 

 

 

U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 71 van 72 << < 6869707172 > >>


Nieuwste reacties