Volg ons via
 
Besparen op electriciteit
Pagina 1 van 2112345 > >>
205 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
Sam32Gebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:24


--
01 apr 2006 11:41
  Ik kreeg eergisteren de jaarafrekening van het electriciteitsbedrijf, en schrok me de blubber... 1200 euro moet ik bijbetalen! Mijn verbruik is van rond de 4000 Kwh naar ruim 9000 Kwh gegaan, over 14 maanden weliswaar, maar toch. Ik heb meteen gebeld, maar aangezien de meterstand klopt, wordt het gewoon betalen vrees ik. Nu wordt het dus zoveel mogelijk besparen op elektra de komende tijd, want dit loopt de spuigaten uit. En dat terwijl ik anders altijd zo energiebewust was.. Ik weet wel dat ik de laatste tijd erg makkelijk ben geweest met het gebruik van de droger, en dat ik niet meer echt de moeite nam 's nachts te wassen en de was aan het einde van de week te laten liggen voor het weekend. Dus misschien dat daar het hoge verbruik ligt?? We zijn met z'n 5-en, waaronder 3 boenders van jongens, dus ik was me een breuk. Maar we zijn wel altijd heel consequent met de lichten uit te doen in ruimtes waar we niet zijn, alleen volle trommels te draaien enzo. Maargoed, stofzuigen móet ik wel iedere dag en die wasdroger wil ik eigenlijk ook niet missen.. Hoe doen jullie dat? Verbruiken jullie met grotere gezinnen ook zoveel, of doen jullie het beter dan ik?
  CliviaGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:982


  --
  01 apr 2006 11:48
  Ik heb vier kinderen (en een man) en ik gebruikte het laatste jaar 6000 KWH. En ik vind het eigenlijk nog veel te veel... maar ja, al die computers die aldoor aanstaan, de broodbakmachine, zelf koekjes bakken etc. Ik zou zeggen dat je zelf al weet waar de ergste pijn zit: die droger. Die freet stroom, het is niet anders. Tip: ga eens elke week de meterstanden opschrijven, en stimuleer je kinderen en man om zuinig te zijn. Laat ze elke week de cijfers zien. Doe ik ook, dat opschrijven.
  StelGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3184


  --
  02 apr 2006 10:04
  Alle apparatuur niet meer op stand by laten staan Vaatwasser draait bij ons alleen 's nachts en in het weekend Ik was wel eens overdag maar ik draai overdag zelden wassen op 60 graden die ook in de droger moeten;hooguit 1 per week. Scheelt enorm De rest was ik in het weekend weg Licht uit in de kamer waar niemand is Als je de ruimte hebt; toch de was ophangen. Ik doe eigenlijk alleen maar bad-, keuken- en bedden- en ondergoed in de droger. Scheelt echt heel veel Wij verbruiken ook veel stroom maar ik hou het wel in de gaten Heb net de jaarafrekening gehad; wij zitten op 6000 KwH Wij hebben 2 kinderen van 15 en 18 en ja, ook bij ons veel gebruik van de PC (3 stuks in huis!) Wij kregen nog €95 terug.... Ons nieuwe mndt wordt €182 Ik weet niet waar ze je maandtermijn op hadden vastgesteld; zou het so wie so verhogen!!! Succes! Edited by - Stel on 02/04/2006 10:05:32
  Sam32Gebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:24


  --
  03 apr 2006 07:06
  Bedankt voor jullie reacties! Onze apparatuur staat altijd helemaal uit, nooit op stand-by. De vaatwasser draait alleen maar 's nachts, en in kamers waar we niet zijn, zijn de lichten uit. Máár... ik doe wel vaak de was overdag, óók de 60 graden-was, en die gaat ook in de droger. Ik heb denk ik iedere dag wel een witte (60) en gekleurde (40) draai was, dus gebruik ook 2 x de droger. Het beddegoed voor de 5 bedden doe ik wel in het weekend, en dat hang ik op, gaat niet in de droger. Ik ben nu van schrik ook begonnen meer op te hangen, en probeer alleen 's nachts te wassen. Maar als ik het een béétje wil bijhouden, dan red ik het niet met 1 draai was per dag. Mijn vorige termijn was 106 euro, en we zijn nu naar 160 euro gezet, met eerst bijbetaling van 1200 euro. Maar of die termijn wel voldoende is?? Ik hoop het, nu ik beter ga letten op het verbruik van het laagtarief en het gebruik van de droger. Meer reacties zijn van harte welkom!
  Sam32Gebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:24


  --
  03 apr 2006 07:07
  Ow en trouwens, ik heb ook begrepen dat wassen met hogere temperaturen stroom vréét. Dus wellicht moet ik de witte was op 40 en de bonte op 30 graden gaan doen?? Ik heb dan altijd alleen het idee dat het niet lekker schoon wordt, stom misschien maarja.
  silvia31Gebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:401


  --
  03 apr 2006 12:16
  en hopen dat je niet stiekum wordt afgetapt.....als het in 1x zoveel omhoog is gegaan??? vreemd hoor
  Sam32Gebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:24


  --
  03 apr 2006 02:30
  Dat dacht ik ook meteen Silvia, of dat er misschien iets mis is met de electriciteitsmeter. Ik vroeg de mevrouw van het electriciteitsbedrijf of ze de meter niet konden komen checken, omdat ik er geen bal van geloof. Dat willen ze wel doen, maar als er niets mis blijkt te zijn met de meter, moet je de kosten van het checken zelf betalen, á 700 euro!! Doet geen weldenkend mens natuurlijk, dus ik ben overgeleverd aan de Nuon-goden helaas :-(((
  ZoezoeGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:42


  --
  03 apr 2006 05:44
  Beste Sam, Volgens milieucentraal.nl bedragen de electriciteitskosten voor 1 wasbeurt in een machine met A-label gemiddeld € 0.09 bij 40°, € 0.18 bij 60° en € 0.27 bij 90°. Dat maakt inderdaad wel een verschil. Dat betekent dat jouw wasmachine momenteel een kleine € 100 per jaar kost aan electriciteit. Als je de witte was op 40° zou wassen, wordt dat zo'n € 65. Maar, ik heb ooit eens ergens iets gelezen over de t° die nodig zijn om verschillende bacterieën te doden & heb daaruit onthouden dat je vanaf 55 à 60° ook zo goed als alle hardnekkige monsters plat krijgt. Dus, eerlijk gezegd, voor een verschil van € 35/jaar doe ik de witte was toch liever met een gerust geweten op 60°. Je kan natuurlijk ook op 40° wassen en dan alle vaatdoeken e.d. heet strijken (doe ik nooit), maar wat bespaar je dan nog? Misschien zijn de electriciteitskosten voor dat strijken lager; dat weet ik niet. Hoe dan ook, van een extra berg strijk word ik alleszins niet vrolijker. Oh ja, drogen in de trommel kost € 0.36 (A-label) tot € 0.74 (C-label condensdroger) per beurt. Komt voor jou dus neer op zo'n € 260 à € 540 per jaar, afhankelijk van je machine, als je alles in de trommel droogt. groetjes, anneke
  Sam32Gebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:24


  --
  03 apr 2006 08:21
  Bedankt Anneke, hier heb ik écht wat aan! Ik heb meteen even op die site gekeken, en jee... ik schrok me dood, met name van de kosten van de wasdroger. Ik draai tussen de 10 en 15 wassen per week, en gooi alles (behalve het beddengoed) in de droger. Dan kost dat dus (met mijn oude C-label droger) 380 en 580 euro per jaar!! Reden te meer om dus meer te gaan ophangen. En wat je zegt over dat minder heet wassen, ben ik met je eens. Liever ietsje heter en ietsje duurder - maar wél goed schoon!
  ZoezoeGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:42


  --
  03 apr 2006 11:42
  ja, dat wassen viel me nogal mee (voor die prijs wil ik het niet afkoken in de grote soepketel ), maar de droogtrommel... (mijn was was gelijk droog van het verschieten ). Bovendien doe ik altijd maar een paar stuks tegelijk in de droger, omdat het dan nog wel eens wil lukken dat ik achteraf niets hoef te strijken. Ik ga toch ook wat meer op de lijn drogen. En natuurlijk, de zon bleekt eventuele grauwe sluiers en vlekrestanten weg, dus je witte was wordt er alleen maar mooier van. groetjes, anneke.
  U bent niet gemachtigd om te reageren.
  Pagina 1 van 2112345 > >>


  Nieuwste reacties