Volg ons via
 
Besparen op electriciteit
Pagina 2 van 21 << < 12345 > >>
205 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
tijgertjeGebruiker is Offline
Huishoudhulpje
Huishoudhulpje
Posts:678


--
04 apr 2006 09:24
Je zegt dat je 's nachts wast en door tijd gebrek de weekenden. Echter de nachtstroom geldt ook in het weekend en op feestdagen!! Dus daar kan het niet aan liggen. Ik denk dat je het een en ander eens goed moet gaan bijhouden. Wat is de stand vandaag en wat is de stand over een week. Schrijf alles wat je gebruikt op. En ga zo na wat er gebeurd. Lijkt mij de enige oplossing. Wij zijn meer stroom gaan gebruiken doordat we meer thuis zijn. Als je kinderen hebt heb je de neiging om meer te stoken. Een kloktermostaat is wel heel belangrijk. Dat scheelt heel veel in de kosten. Verder hoe zit het met het warmwater. Ga bij je buren die in net zo'n huis wonen, eens vragen wat zij verstoken! Kijk dan ook naar de gezinssituatie. Tijgertje
koekie49Gebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:485


--
04 apr 2006 01:15
jeetje zeg, wat moet jij veel bijbetalen. ik zou me rot geschrokken zijn. wij krijgen op de €600 terug, dat is wel lekker. maar we hebben wel begin vorig jaar een h.r.ketel gekregen en overal dubbel glas dus dat scheelt schijnbaar toch. groetjes marga
Sam32Gebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:24


--
04 apr 2006 04:46
Tijgertje, ik zei juist dat ik niet meer echt de moeite nam om 's nachts te wassen, en om de was aan het einde van de week te laten liggen voor het weekend. Ik was dus juist heel veel in het hoge tarief, terwijl ik dat juist 's nachts en in het weekend zou moeten doen. Wat betreft de stookkosten, die vallen juist heel erg mee. We zijn met z'n 5-en, en zitten gebaseerd op de gezinssituatie onder het gemiddeld qua gasgebruik. Daarom vond ik het ook zo raar dat we zo extreem veel electriciteit verbruinen, omdat we meestal wel goed opletten. Maar toch niet dus, anders hadden we niet zo'n hoog verbruik. We hebben trouwens ook een hele oude vrieskast bedacht ik me gisteren, wellicht dat die een hoop stroom trekt. Ik weet het ook niet meer hoor, ik heb nu afgelopen weekend de meterstand opgenomen en ga dat de komende tijd iedere week doen, kijken of het verbruik zo hoog blijft. En idd Koekie, ik schrok me ook rot :-(((
ZoezoeGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:42


--
04 apr 2006 07:05
Je kan misschien alvast deze week de diepvries leegeten; wanneer ie leeg is, schoonmaken & eens een week stroom uittrekken: kan je meterstanden vergelijken. Volgende weken verder testen door diepvries terug te gebruiken, maar droogtrommel niet te gebruiken, enz. ... succes! anneke. p.s.: niet vergeten deur van lege diepvries open te zetten om geen schimmels te kweken.
smeagolGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:9


--
04 apr 2006 08:48
het kan inderdaad wel eens aan oude apparatuur liggen dat je stroomverbruik in ene zo hoog is. zou net als voorgesteld is, die vriezer eens ontdooien en een week niet gebruiken, wie weet. Volgend vraagje: droog jij ook je was in de zomer ( en dan bedoel ik met mooi weer) of gebruik je dan de aloude wasmolen en knijpers?
smeagolGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:9


--
04 apr 2006 08:54
oh ja...was ik nog vergeten, weet je hoe je als je je droger gebruikt kunt voorkomen dat je nog moet strijken.... niet door hem bijna leeg te laten, maar als hij aan het afkoelen is, het programma te beëindigen, de was er uit te halen en gelijk op te vouwen en in de kasten te hangen en/of leggen. zo doe ik het altijd, en alleen als ik te laat ben en het programma afgelopen is, moet ik soms nog wat strijken. werkt perfekt.
ZoezoeGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:42


--
04 apr 2006 09:11
Goeie tip, Smeagol, ga ik proberen.
Sam32Gebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:24


--
07 apr 2006 08:22
Smeagol, tot een kleine 2 jaar geleden droogde ik 's zomers mijn was buiten. Toen kwam de derde en de drukte en vanaf die tijd droog ik eigenlijk alles in de droger, óók in de zomer. Met als bijkomend voordeel dat ik inderdaad vrijwel niets hoef te strijken, ik strijk eigenlijk alleen bloesjes en overhemden. Wat betreft het stroomverbruik van mijn vriezer, dat gaan we even testen. Ik ga op zoek naar een energiemeter, dat is een apparaatje dat je tussen je apparaat en het stopcontact plaatst, en waarop je het stroomverbruikm van het apparaat kunt meten. Misschien dat ik daar iets wijzer van wordt?! En verder ben ik nu bezig zoveel mogelijk 's nachts te wassen en de was op zolder op te hangen, ik heb helemaal de smaak te pakken! :-)))) In ieder geval iedereen hartstikke bedankt voor het meedenken!
smeagolGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:9


--
09 apr 2006 04:11
hallo Sam, Tot 8 jaar geleden droogde ik mijn was ook altijd op zolder, deze ben ik nu kwijt en ik moet noodgedwongen van de droger gebruik maken. Maar 's zomers droog ik hem , als het weer tenminste meewerkt, altijd buiten, A. zo spaar ik energie en B. mijn was ruikt dan altijd zo lekker fris. Zo snel als ik weer een droogruimte heb, gaat bij mij de droger eruit en ga ik mijn was weer gewoon ophangen.
K'tjeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:34691


--
11 apr 2006 09:42
Wij wassen het meeste op 40 graden en een enkele was op 60 omdat dat beter is voor je wasmachine, en de was blijft witter. Verder in de zomer lekker buiten drogen, nu we net een huis met tuin nebben gaat dat nog makkelijker dan op het balkon. In de winter hangt de was op zolder. We hebben geen droger.
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 21 << < 12345 > >>


Nieuwste reacties