Volg ons via
 
Habbo Hotel
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>
27 Reacties
Bericht is Afgesloten
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
1karin1Gebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:98


--
19 nov 2006 08:54
idd en het kost niets!

en het is safe!

rare taal wordt er meteen afgeschaft,door bevriezing!dwz diegene kan neopets niet meer op!

QuattroGebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:346


--
23 nov 2006 09:49
mijn oudste zoon is bijna 9jaar maar mag nog niet op internet, vindt ik helemaal niet nodig en als ze een spelletje willen doen, doen ze dat via de spelcomputer of spelletjes op cd-rom/dvd.
de computer met internet staat bij ons in de huiskamer en blijft daar ook staan als ze ouder worden.
en dat habbo hotel vindt ik geen goed idee, geld geven aan iets wat je niet kan aanraken ?? vindt ik geld weggooien !
sorry maar zo denk ik er over
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:32352


--
23 nov 2006 01:06

De internetverbinding kost ook geld en kan je niet aanraken... Alle dienstverlening waar je voor betaalt idem dito...

Kijk, ik ben het wel met je eens hoor, maar een spelletje kost nu eenmaal geld, of  je nou de cd koopt, of je betaalt voor het spelen op internet, in principe is dat hetzelfde, toch?

 

PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
QuattroGebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:346


--
23 nov 2006 02:15
daar heb je gelijk in maar bij dit spel kan je geld blijven geven als je spel koopt is dat eenmalig en is veiliger, zeker als je hoort wat er allemaal gebeurt en kan gebeuren.
tuurlijk kost een internetverbinding geld maar je praat hier over kinderen en
ik vindt het niet nodig dat mijn kinderen onder de 12 jaar op internet gaan omdat ze nog niet weten hoe de wereld in elkaar zit en zeker niet hoe de internetwereld in elkaar zit.
En als ze 12 jaar of ouder zijn dan internet onder toezicht zodat je als ouders weet wat je kind aan het doen is.

Ik zou weleens willen weten WAAROM ouders hun kinderen die jonger zijn dan ongeveer 12 jaar op internet laten.
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:32352


--
23 nov 2006 03:20

Omdat dat nu eenmaal een van de moderne communicatiemiddelen is, en jong geleerd is oud gedaan? Ik heber geen moeite mee hoor.

Bij ons is al jaaren internet in huis, wij waren hier in  het dorp de eerste met een breedbandverbinding, en mijn kinderen zijn er dan ook mee opgegroeid. Betalen voor spelen op internet doen ze inderdaad niet, maar dat komt omdat ze er het geld niet voor (over) hebben, dat geven ze liever uit aan beltegoed enzo...

De internet-PC’s staan hier wel beneden, geen internet op hun kamers. Niet alleen omdat ik vind dat het gevaarlijk is op internet (op straat is het minstens zo gevaarlijk) maar vooral omdat ik grip wil houden op hun tijdsbesteding, en  omdat ik de PC zo heb ingesteld dat ze alleen gebruiker zijn, geen administrator, zodat ik niet elke week aan de gang moet met anti-virusprogramma’s enz.: ze kunnen niks installeren zonder mijn toestemming.

Mijn meiden zijn inmiddels 14 en (bijna) 16, en klagen nooit over deze beperkingen.

PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
Marion60Gebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:2547


--
23 nov 2006 05:07
Mee eens Peter, je kunt er niet meer omheen tegenwoordig. Bij ons wel internet op de kamers maar de oudste 3 zijn inmiddels volwassen. De jongste heeft sinds kort een oud pc-tje gekregen en ook internet op z’n eigen kamer maar daar zit "ouderlijk toezicht op". Dus bepaalde sites kan hij niet op, na bepaalde tijden kan hij het hele internet niet meer op en ook wordt er een logboek van MSN e.d. bijgehouden. Wij controleren ook regelmatig waar hij op zit. Maar hij doet niet anders dan wanneer hij beneden achter de pc zit. Spelletjes en af en toe op MSN met vriendjes. Of informatie op zoeken voor school of Nieuws uit de natuur nog eens kijken.

Kinderen krijgen op school ook met internet te maken. Bij ons op de basisschool staan in de klassen ook pc’s met internet. Als de kinderen klaar zijn met hun werk dan mogen ze op de computer spelletjes doen of werken aan hun werkstuk. Ze zoeken dan ook informatie op internet.

Ik denk dat je kinderen bewust er mee om moet leren gaan en je kunt ze beschermen door bv. ouderlijk toezicht te installeren.Ik denk dat als je het bij ze weg houdt de verleiding groot wordt om bv bij vriendjes die wel internet hebben dingen te doen die je liever niet wilt. Verboden vruchten hé.

Natuurlijk zitten er gekken op internet maar die lopen buiten op straat ook rond en daar houden we ze ook niet voor binnen.

grtz
Marion
QuattroGebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:346


--
24 nov 2006 10:51
Ik denk dat het verschil van school is want bij ons op de basisschool staan wel computers maar daar zit geen internet op.
tuurlijk moet je leren omgaan met internet maar zolang ze daar zelf niet om vragen waarom zou ik ze laten internet ??
omdat iedereen dat doet ??
de vriendjes waar ze meespelen mogen ook nog niet op internet en zodra ze 12 jaar zijn en naar de middelbare school gaan is het vroeg genoeg om ze te leren met internet om te gaan.
dus ik moet alles toelaten omdat ze anders misschien bij een andere de ’verboden vruchten’ willen zien ? nee als ze er oud genoeg voor zijn zal ik ze begeleiden in het internetgebruik en zeggen wat ik niet wil en waarom ik dat niet wil, zo krijg je ook geen verboden vruchten, want het wordt niet verboden maar wel uitgelegd waarom niet.

dus jij wil zeggen dat je met filters geen verboden vruchten krijgt ??
dan juist verbied je dingen en juist de uitgefilterde dingen willen ze zien.
laat ze er eens naar kijken als ze daar aan toe zijn en dan zien ze gauw genoeg dat het niets voorstelt en vooral uitleggen waarom niet en de gevaren ervan.
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:32352


--
24 nov 2006 11:36

Het verschilt dus inderdaad, bij ons waren ze 6 jaar terug op de basisschool al op het internet, met werkstukken enz. werd dat ook verwacht, informatie zoeken o.a. op internet. Er waren zelfs lessen moderne communicatie, waar niet alleen PC-gebruik maar ook internet werd uitgelegd.

Verboden vruchten ben ik ook niet zo bang voor hoor, stelt inderdaad niks voor, even spannend, maar de belangstelling is zo weer weg ook, merk ik hier.

Wat ik enger vind is dat mensen zich op MSN als kinderen kunnen voordoen, en dan kunnen er dingen gebeuren die je echt niet wilt. Mijn dochters zijn nu 14 en 16, en dat houd ik dus wel goed in de  gaten.

 

PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
Marion60Gebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:2547


--
24 nov 2006 11:45
Dat verschil op scholen lijkt er dus inderdaad te zijn. Misschien heeft dat te maken met de plaats waarin je woont (stad of dorp).

Dat MSN vind ik inderdaad ook eng en dat wordt ook goed in de gaten gehouden. Maar één van mijn zoontjes beste vriendjes is naar een andere plaats verhuisd en dan is het wel ontzettend leuk dat ze via MSN toch regelmatig contact blijven houden.

En Anja, je vraag was waarom mensen hun kinderen wel jong op internet laten gaan. Ik heb je daarvoor mijn motivatie gegeven. Dat wil niet zeggen dat jij dat dan ook maar moet doen hoor! Dat is voor iedereen persoonlijk en iedere ouder maakt daarin zijn eigen afwegingen.

Grtz
Marion

LouiseGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7814


--
24 nov 2006 01:06

Mijn jongste heeft in groep 4 al een Powerpoint presentatie gemaakt... ze deed het eerder dan ik! Over een onbekend dier. De juf stuurde steeds een vraag per email, het antwoord konden ze opzoeken op één bepaalde website (ik meen van het WWF). Bijv. "wat voor huid heeft jouw dier: vacht, veren etc."). Was erg leuk! Mijn dochter had de "muisvogel".

Kinderen die thuis geen internet hadden konden er op school mee aan de slag.  

Bericht is Afgesloten
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>


Nieuwste reacties