Volg ons via
 
Habbo Hotel
Pagina 3 van 3 << < 123
27 Reacties
Bericht is Afgesloten
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
JokeGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:6740


--
24 nov 2006 04:21

Volgens mij is het erg moeilijk je kinderen af te sluiten voor iets dat zo algemeen aanwezig is. Wat bij jou niet mag, mag bij een vriendje wel. Dan ga je daar toch lekker elke dag spelen? Dam krijg je vanzelf de verboden vruchten te zien...

Het is net als met snoep: je probeert het zo lang mogelijk tegen te houden en met gezonde traktaties te komen, maar de buurvrouw verderop in de straat heeft wel een trommeltje met snoepjes staan, of een royale moeder op een pleintje vol met kinderen van allerlei leeftijden komt op een zomerdag met waterijsjes aanzetten voor iedereen.

Naar mijn mening kun je ze beter leren hier de risico’s van te zien en ze te overtuigen van het gevaar. Net als met andere (voor kinderen vaan spannende) dingen waar risico’s aan zitten, zoals het verkeer, roken, drugs, teveel tv en s.ks. Als jij er niet bij bent, proberen ze het (waarschijnlijk) toch wel een keer... tenzij ze snappen wat het gevaar is.

groetjes, Joke
moderator
QuattroGebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:346


--
24 nov 2006 05:27


citaat:
Marion60 wrote:
Dat verschil op scholen lijkt er dus inderdaad te zijn. Misschien heeft dat te maken met de plaats waarin je woont (stad of dorp).

Dat MSN vind ik inderdaad ook eng en dat wordt ook goed in de gaten gehouden. Maar één van mijn zoontjes beste vriendjes is naar een andere plaats verhuisd en dan is het wel ontzettend leuk dat ze via MSN toch regelmatig contact blijven houden.

En Anja, je vraag was waarom mensen hun kinderen wel jong op internet laten gaan. Ik heb je daarvoor mijn motivatie gegeven. Dat wil niet zeggen dat jij dat dan ook maar moet doen hoor! Dat is voor iedereen persoonlijk en iedere ouder maakt daarin zijn eigen afwegingen.

Grtz
Marion


nu snap ik ook beter waarom kinderen op internet willen, dat komt omdat ze op school al internetten en de school het stimuleerd dan willen ze het thuis ook, dit heb ik dus niet omdat ze op school niet internetten.
nu is het mij helemaal duidelijk Bedankt !!
TammetjeGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:12


--
13 nov 2007 07:02
Ik heb een keertje mijn zoontje aangemeld bij Habbo, omdat zijn nichtje er ook op zit. Ik heb dat eens rustig zitten te bestuderen, maar ik heb daar dingen gelezen, dat ik gelijk de mail met het ww heb verwijderd. Zelf onthoud hij dat toch niet. Maar de schunnigste dingen gingen over en weer. Heel af en toe zit hij op de msn, maar dat is ook met 1 persoon. Hij is 8 en niet zo geintresseerd in dat soort dingen gelukkig. Vind het niet erg als hij op de msn zou zitten, zit er tenslotte toch bij om hem te helpen ermee. maar Habbo, nee, dat komt hier er niet meer op.

Groetjes Tamara.
*Jetske*Gebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:25


--
23 nov 2007 10:17
Ik hoorde afgelopen week dat er iemand is gearresteerd ivm diefstal op habbo. Het is toch verdorie niet best!

Onze kids zitten graag hier. Is gratis.

Jarno van 8 is helemaal dol op het spel Rollercoaster maar dat is geen online spel.

Verder staat hier de pc in de woonkamer zodat ik altijd enig toezicht kan houden. Jarno heeft me een keer een stunt uitgehaald door via google te gaan zoeken op "scheten"Embarassed Hij kwam toen op een site terecht met filmpjes. Sommige onschuldig maar anderen ook niet. Gelukkig had hij alleen maar belangstelling voor de scheetfilmpjes. Best ranzig maar nog altijd beter dan de sexfilmpjes.

Ik heb hem toen ook verboden om zoiets ooit nog weer te doen zonder dat ik er bij ben op straffe van inname Rollercoaster.

Edited by - Sje on 23-11-2007 8:21:11 PM
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:32348


--
23 nov 2007 11:43
Eigenlijk hetzelfde als wat wij vroeger met de encyclopaedie en het woordenboek deden..
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
Marion60Gebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:2547


--
23 nov 2007 02:27
Tsja, verboden vruchten hé, dat blijft trekken, is van alle tijden. Mijn ouders waren vroeger lid van de NVSH, nou dat boekje wat je daar van kreeg vonden wij kinderen ook altijd super interessant.

Maar Jetske, je kunt toch "ouderlijk toezicht" installeren op je pc? Kun je aangeven waar je kind wel, en waar het niet op mag. Reuze handig, hebben wij hier ook. En na een bepaalde tijd kan hij 's avonds ook het internet niet meer op (zoonlief (bijna 12) heeft sinds kort pc op eigen kamer).

grtz
Marion
jennnnGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:48


--
05 mrt 2008 11:06
Tja, internet is hier ook voor dochterlief (11) beschikbaar. Beperkt en beschermd door het toezicht in de woonkamer, voor zover dat kan. In ieder geval had ik, alweer enige tijd terug, te maken met een vreselijk teleurgesteld meisje dat zich niet bij Habbo mocht aanmelden. Al haar vriendinnen mochten het wel en blijkbaar was het heel leuk. Ze kreeg het idee dat ze werd buitengesloten omdat ze nu niet op de uitnodiging kon ingaan die ze hiervoor had gekregen. Heel lastig, maar hierin ben ik onverbiddelijk. Ik heb haar uitgelegd en laten lezen wat kan gebeuren op dergelijke sites. Zowel de financiele kant als de meer bedreigende kanten ervan.
Sindsdien is het geheel acceptabel hoor en er zijn zat andere leuke dingen te doen op inet.
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73486


--
05 mrt 2008 01:16
Sinds de start van www.overkinderen.nl zijn de kinderforums op HuishoudPlaza gesloten.
Ditzelfde topic bestaat ook op de genoemde site. Gelieve het bericht daar te plaatsen.

Dit topic wordt bij dezen gesloten.

Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
Bericht is Afgesloten
Pagina 3 van 3 << < 123


Nieuwste reacties