Volg ons via
 
Water
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>
24 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
kristelGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3039


--
25 aug 2006 11:47
Gevonden op het internet: **Het probleem bij kraanwater in rijke westerse landen is dat maar een heel klein deel als drinkwater wordt gebruikt en het overgrote deel voor de was, douchen/baden en WC ‘s doorspoelen. Daardoor wordt het te kostbaar gevonden om het kraanwater te zuiveren met omgekeerde osmose en is het dus meestal niet totaal zuiver. Ook zijn de waterleidingbuizen voor een groot deel van metaal (vroeger lood, tegenwoordig koper) en neemt puur water erg snel metalen op. Dus voor dat pure water zouden hoogwaardige kunststofleidingen nodig zijn. Waterleidingbedrijven en consumentenorganisaties in Nederland hameren er altijd op dat de kwaliteit van het kraanwater zo goed is, dat je als consument beter maar niet zelf kan gaan filteren, omdat dat risico’s met zich meebrengt. Dat is maar ten dele waar. Weliswaar is de waterkwaliteit in Nederland zeer goed in vergelijking met veel ander landen en is kraanwater niet aantoonbaar ziekteverwekkend, toch kan het de volgende dingen bevatten: resten van onbekende bestrijdingsmiddelen, resten van stoffen die bij de zuivering van het water betrokken waren, micro-organismen die in de waterleidingbuizen leven, eventueel verontreinigingen die in de waterleidingbuizen terecht gekomen zijn. Als je wat kraanwater op een glazen schaaltje laat indampen zie je op het glas een smoezelig laagje verschijnen. Bij puur water zie je dat niet gebeuren. En inderdaad, wie zelf filtert en niet goed weet wat hij/zij doet, is bezig met overbodig werk en kan als het tegenzit zelfs extra vies water produceren** Ik drink alleen maar uit de kraan, maar als je bovenstaande leest is het wellicht verstandig om net als alle andere westerse landen toch uit de fles te drinken.
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73089


--
03 aug 2011 11:22

In de krant stond een artikel over water en dan vooral de tips die al jaren gegeven worden maar die helemaal niet blijken te werken.

Water heeft geen zuiverend effect op het lichaam. De nieren zuiveren alle vocht in het lichaam. Meer water drinken betekent niet dat de nieren meer zogenaamde gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam halen. Meer drinken zorgt er alleen voor dat je meer moet plassen.

Ook voor voordelen als "houdt je jong", "voorkomt hoofdpijn" en "betere stoelgang" zijn geen bewijzen.

Van veel water drinken val je niet af. Het verhaal gaat dat afvalstoffen die uit het vet komen door extra water te drinken sneller afgevoerd worden maar dat kan helemaal niet omdat afvalstoffen die uit vet komen, niet wateroplosbaar zijn. Anders waren ze namelijk al door de nieren afgevoerd! De afvalstoffen die uit vet komen, worden op een andere manier door het lichaam afgevoerd.

Voor het vollere gevoel dat water zou geven waardoor je minder de neiging hebt om naar eten of lekkers te grijpen, is geen enkel bewijs.

Veel water drinken zou de concentratie verhogen. Dat klopt ook niet. Als je veel water drinkt terwijl je eigenlijk helemaal geen dorst hebt, dan beïnvloed dat je concentratie alleen maar op een negatieve manier want je kakt juist in i.p.v. dat je er een energie-shot van krijgt.

Wat zou de huid gezonder maken. Ook hier is geen enkel bewijs voor.

Hele dag een flesje water meeslepen omdat de vochtvoorraad in je lichaam aangevuld moet worden, is blijkbaar ook onzin. Ja, je verliest door de dag heen vocht en ja dat moet aangevuld worden maar 1 liter haal je al uit al het vaste voedsel dat je op een dag tot je neemt. Dus gewoon normaal drinken i.p.v. hele dag flesje water meeslepen is voldoende om het vochtgehalte op peil te houden.

Dat cafeïne water aan je lichaam zou onttrekken klopt ook niet. In die zin: de hoeveelheid vocht die onttrokken zou worden, staat niet in verhouding tot al het water dat in een kop koffie zit. Dus het wordt automatisch meer dan aangevuld met het drinken van koffie.

Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
DaanieGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:12938


--
03 aug 2011 12:07
En toch blijf ik met mijn flesje water rondzeulen, ten eerste omdat ik nou eenmaal een dorstklep ben en ten tweede, fabel of niet, als ik water gedronken heb, zit ik vol en heb ik even geen behoefte aan eten.
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73089


--
03 aug 2011 12:08

Tuurlijk moet je dat gewoon blijven doen. Het was ook niet mijn bedoeling om iedereen te adviseren flesjes water thuis te laten. ;-)

Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31828


--
03 aug 2011 05:52
Ik blijf toch gewoon een anderhalve liter water per dag drinken, en een extra glas voor elke borrel... ;-)
Volgens mij is het wel degelijk gezond, ook voor de nieren, en moet je er inderdaad meer van plassen. Verder eet ik echt minder als ik voor de maaltijd twee glazen water drink, of dat nu psychisch is of ik echt minder ruimte in mijn maag heb, weet ik niet, maar dat maakt ook niets uit...

Een glas lauw water op de nuchtere maag (bah) is goed voor de stoelgang, dat werkt echt, weet ik uit ervaring (twee jaar ziekenhuiswerk).

Als je (veel) alcohol hebt gedronken, water drinken. Alcohol zorgt voor uitdroging, de hoofdpijn van de kater is dan ook vooral gevolg van te weinig vocht. Water drinken voor het slapen na een nacht doorzakken helpt.

En verder natuurlijk water bij het sporten, wandelen, fietsen. Het uitgezwete vocht vervangen. Soms met een toevoeging (suiker, zout) maar alleen water helpt ook al.
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
K'tjeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:34369


--
03 aug 2011 06:44
Veel drinken voorkomt geen hoofdpijn, maar het is wel zo dat als je te weinig drinkt, je meer kans hebt op hoofdpijn of migraine.
virgoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:22578


--
03 aug 2011 07:04
Water blijf ik ook drinken, zeker op mijn werk, .
LouiseGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7814


--
03 aug 2011 08:35
Alles wat S-je schrijft klopt wel. Maar er zijn zat mensen die toch echt te weinig drinken. Voor hen blijven de waarschuwingen nuttig.
Ik zat aan de andere kant, toen ik eens een vochtlijst moest bijhouden zei de deskundige dat het in de richting van watervergiftiging ging... (ruim 5 liter). Ben flink gaan minderen, maar kan niet zonder af en toe wat water tussendoor.
EmootjeGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:12012


--
03 aug 2011 10:43
Ik drink ook lekker mijn (bron)water. Ook al val ik er niet van af, er zitten geen caloriëen in. Maar ik drink het vooral omdat ik het (weer) lekkerder vind dan limonade.
Als je denkt dat alles tegenzit,
denk dan opnieuw.
DaanieGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:12938


--
03 aug 2011 11:41
Ik weet dat je dat niet zo bedoelde S-je. Ik heb ook nog eens mijn diabetes erbij, veel dorst, dus veel drinken maar dan zonder suiker is dan weer water...
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>


Nieuwste reacties