Volg ons via
 
bijdrage studiefinanciering
Je bent nu hier : Forums > In en om het huis > Administratie
9 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
nijntjeGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:1


--
28 aug 2006 02:20
  Hallo ik heb een vraag, Moet je persee een eigenbijdrage betalen aan uitwonende kinderen, als ze studiefinanciering hebben aan gevraagd? En hoeveel is dat dan,kun je daar ook onderuitkomen? Dit klinkt erg negatief maar ik zie mijn zoon (19) nooit. Heb hem jaren niet gezien of gesproken, Heb dan ook geen zin om te betalen, de relatie met hem is erg slecht. Nijn
  poulienGebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:113


  --
  28 aug 2006 02:24
  Volgens mij is het niet verplicht. Ze kijken oa naar inkomen. Volgens mij is eigen bijdrage optioneel maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.
  sonnie1983Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6017


  --
  28 aug 2006 02:41
  Hoe het precies zit weet ikniet. maar ik was thuiswonend met studiefinanciering en daar stond ook een eigen bijdrage van de ouders bij. maar heb dat nooit van mijn ouders gekregen. ook niet erg hoor. want kreeg wel weer andere dingen. dus denk niet dat het echt verplicht is?? gr
  sonnie1983Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6017


  --
  28 aug 2006 02:41
  oh ja, denk dat je anders het beste even de IB groep kan bellen. gr
  Marion60Gebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:2547


  --
  28 aug 2006 07:30
  Als je zoon niet meer thuis woont kan hij een aanvullende beurs aanvragen. Je hebt dan een formulier "weigerende ouder" o.i.d. wat jij dan in moet vullen als je niet mee wil betalen. Maar op de site van de IB groep kun je al die informatie opzoeken Grtz Marion
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73479


  --
  23 sep 2009 01:10
  Vraag van Almarc:

  Mijn dochter gaat studeren en volgens haar heeft ze recht op meer studiefinanciering. Ik heb gebeld naar de belastingdienst en die had het over een ouderbijdrage en dat het niet verplicht was, kortom ik snap er helemaal niets van.Ik heb een formulier toegestuurd gekregen die ik moest invullen. Ik kreeg antwoord terug dat mijn man een x bedrag aan ouderbijdrage  kon bijdragen. Maar gaat dat dan van je salaris af,  hoe zit dat nou precies. Ik snap het niet. Hopelijk weet iemand hier antwoord.

  ( De Belastingdienst, makkelijker kunnen we het niet maken whatchutalkingabout )
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32330


  --
  23 sep 2009 01:14
  De ouderlijke bedrage is niet verplicht, maar een fictief bedrag waar rekening mee wordt gehouden als je kind stufi aanvraagt. Er wordt van de ouders verwacht dat ze dat bijdragen, en daarom krijgt de student minder. Er is, zoals al eerder vermeld, een formulier waarop je kunt aangeven dat de ouders niet willen bijdragen. Zie site van de IBG.
  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  CliviaGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:982


  --
  23 sep 2009 01:16
  Voor studiefinanciering moet je toch bij de IB-groep zijn? Ze kijken, voor zover ik het weet, naar het inkomen van de ouders en of de student in- of uitwonend is.
  Stufi is niet zoveel, dus de meeste ouders springen bij. Wij betalen voor onze dochter het collegegeld, andere ouders maken elke maand bv. 200 euro over naar hun kind. Mijn dochter kan de kamerhuur betalen van de stufi, en omdat ze altijd heeft gespaard zit ze redelijk goed met geld. Ze betaalt zelf boeken en dergelijke.
  DaanieGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:12938


  --
  23 sep 2009 02:18
  Voor vragen en onduidelijkheden moet je inderdaad echt bij de ibg zijn. Kijk maar eens op deze site. Mocht je er niet uit komen dan kun je ook nog contact opnemen met de ib groep zelf.
  StelGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3184


  --
  23 sep 2009 08:11
  Het is een fictief bedrag. Onze jongste krijgt stufi; €93 per maand. Wij betalen het collegegeld, de boeken. en zijn zorgverzekering en hij maakt de tegemoetkoming (zorgtoeslag) over naar ons. Hij heeft een bijbaantje en zijn stufi en zit voor een thuiswonende student financieel wel aardig op rozen. Hij betaalt zelf verder al zijn uitgaven(kleding, sport, uitgaan, hobby;s zoals zijn gitaar en pc spellen etc)

  Je bent het niet verplicht maar volgens de opgave van IBG voldoen wij ruimschoots aan onze bijdrage.

  Maar het is niet verplicht.
  U bent niet gemachtigd om te reageren.


  Nieuwste reacties