Volg ons via
 
Feestdagen zijn al zo duur, tips?
Pagina 1 van 512345 > >>
45 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
sabinekokGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:1


--
31 aug 2006 10:32
  Hoi hoi, Ok ok, ik geef het toe: het is nog lang geen kerst, maar hier op de redactie van het weekblad Flair zijn we al wél druk bezig met de kerstnummers... De feestdagen zijn al zo duur, dus hoe geef je iets leuks/doe je iets leuks voor een ander i.p.v. een duur cadeau? Heb je een originele tip of heb je er ervaring mee? Als ik je tip voor het artikel ga gebruiken, zal ik dat uiteraard laten weten! Groetjes en alvast bedankt! Sabine Redactie Flair s.kok@sanoma-uitgevers.nl
  willy vGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3897


  --
  31 aug 2006 10:43
  Iets wat ik deed toen de kinderen nog klein waren(kinderen willen graag veeeel cadeautjes),eerst al in de zomeropruiming en meteen na de grote vakantie gaan beginnen met het verzamelen van kleine cadeautjes, bij zeeman,trekpleister,kruidvat, action,wibra en meer van dat soort zaken hebben ze vaak leuke dingetjes voor weinig geld, ik had een speciale kist op zolder staan en daar deed ik alles in en ik maakte een lijst met dingetjes die ik had gekocht.
  Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
  en makkelijk worden uitgesproken
  maar hun echo duurt eindeloos voort
  Esther001Gebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:21


  --
  31 aug 2006 10:57
  Ik ben ook al begonnen met cadeautjes te kopen, ten eerste hoor je door het jaar heen vaak dingen die iemand wil hebbeb, of waar je nu ineens tegen aan loopt waar je met de kerst niet meer aan denkt, en ten tweede scheelt het in de uitgave als je ze verdeeld over een aantal maanden. Wat ik ook regelematig doe is na de feestdagen de afgeprijsden kerstartikelen kopen, zoals ballen. Dan heb je het jaar daarna weer een complete nieuwe kerstsfeer in huis voor weinig geld.
  carientje1979Gebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:24


  --
  31 aug 2006 12:04
  Zoals hierboven al staat, kerstartikelen in januari kopen scheelt al heel veel. Verder kunnen we komend jaar de kerstboom weer uit de tuin halen en optuigen. Hij is in januari de tuin in gegaan, heeft een keer een grotere pot gehad en is nu zeker 20 cm groter... Afkloppen... hij moet dan nog wel vier maanden het zo goed blijven doen als nu. Ik bewaar ook de kadootjes die ik niet leuk vind of die de kinderen dubbel hebben gekregen. Daarvoor hebben we een kastplank. Het hele jaar door pak ik regelmatig wat van de plank en zeker met kerst. Bij de 1 euro shop of bij de witteboekenmarkt loop ik ook vaak tegen kleine kadootjes aan 'voor op de plank'. Met kerstdiners spaar je veel geld uit door alle gasten een gang te laten koken/mee te laten nemen. Verdeel je het eerlijk, en zie je er minder tegenop hele familie uit te nodigen;-) Verder maken we per jaar de keuze: kadootjes met sinterklaas of met kerst. Niet allebei.
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32223


  --
  31 aug 2006 12:10
  Bij ons horen cadeautjes bij Sinterklaas, niet bij Kerst. Verder kopen wij geen dure cadeaus, het gaat om het grapje, niet om de waarde. En inderdaad, het hele jaar door kan je tegen iets leuks aanlopen, zo verdeel je de uitgaven. Het eten is iets anders. Dat is hier dus duur met Kerst. Ik kook zeer uitgebreid, met echt goede verse ingrediënten van een goede groentenwinkel / slager / vishandel, en we nodigen altijd familie uit. Ik vind dat heerlijk, twee dagen in de keuken met mijn dochter (14) om een echt klasse-diner in elkaar te draaien. Dat kost dan wat ja, maar gelukkig kunnen we het besteden.
  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  sonnie1983Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6017


  --
  31 aug 2006 12:35
  Voorheen kochten de ouders van mijn vriend voor ons een klein kadootje per persoon van ong. 10 euro. en wij gaven ook wat terug. soms wat duurder omdat iedereen natuurlijk het niet net zo breed heeft. Na een tip van een collega gaan we het dit jaar anders doen: we trekken een lootje en voor die persoon kopen we voor 25 euro een kadootje (wat die gene wil staat dan op het lootje geschreven). zo zijn we allemaal niet zo heel veel geld kwijt en hebben we toch een leuke avond met wat kadootjes. wat bij ons ook traditie is geworden is met zijn 6en naar de bioscoop op 1e of 2e kerstdag. dan kopen we zo'n kortingskaart bij de pathe (dat is goedkoper dan 6 kaartjes kopen en met die kortingskaart kan je dan 3 kaartjes per keer met korting dus er af laten halen, 6 kaartjes per kortingskaart). oh ja verder doet mijn vriend en ik bij zijn petekindje (+ het broertje) en voor mijn petekindje een (klein) kadootje kopen wat ze dan van sinterklaas krijgen. gr
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73406


  --
  31 aug 2006 09:16
  Ik doe hetzelfde als Willy, door het jaar heen al leuke aanbiedingen kopen bij de winkels die zij ook noemt. Heb al een heleboel op zolder in dozen op voorraad staan en ik hoef in die drukke sinterklaastijd niet in die belachelijk lange rijen in de winkels te staan om de cadeaus voor veel hogere bedragen te kopen. Want het lijken wel vaak aanbiedingen als je de speelgoedboekjes mag geloven.....................maar eh................dat valt tegen hoor!
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  mpersijnGebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:357


  --
  31 aug 2006 09:43
  Wij doen niet aan kadootjes met Kerst, maar wel aan lekker en gezellig eten. We komen met de hele familie bij elkaar (4 gezinnen). Ieder maakt één gerecht van tevoren. 1 stel maakt het voorgerecht, een ander stel het nagerecht, een ander stel het tussengerecht. Diegenen waar het diner thuis is, maken het hoofdgerecht (wel zo gemakkelijk) en de gastvrouw krijgt natuurlijk wel een kadootje. Je bent dan al in de sfeer door het voorbereiden van het gerecht en op de avond zelf is het eten zo klaar, want samen maak je de laatste voorbereidingen af. Ook de kosten vallen zo mee.
  JikkemienGebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:185


  --
  01 sep 2006 10:13
  Ik heb vind ik zelf een 'machtig mooie tip! Doe eens een sobere ( lees: gewone ) kerst,'gewoon eten géén vlees,desnoods met kleine kinderen een zelf gemaakt taartje of toetje toe, en de ouders een lekker drankje.Laten we eerlijk zijn het is hier toch áltijd kerst...... ps, en wat zullen veel dieren blij zijn!
  hulpjeGebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:163


  --
  08 sep 2006 11:14
  Zelf dingen maken is ook heel leuk. Sjaal breien, kaarten maken, doosjes versieren, soms gebruik ik spullen van de tweede hands winkel/marktplaats. En bij sommige winkels blokker, kruidvat ed kun je zelf inpakpapier gebruiken ik neem dan wat ruimer zodat ik thuis ook nog kleinere pakjes kan inpakken.
  U bent niet gemachtigd om te reageren.
  Pagina 1 van 512345 > >>


  Nieuwste reacties