Volg ons via
 
Ouders overleden vriendinnetje geschreven
Pagina 1 van 3123 > >>
21 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73385


--
08 sep 2006 10:09
  Nou, ik heb deze week de knoop doorgehakt hoor. Toen ik net 11 was is een vakantievriendinnetje van mij (bijna 12 jaar was ze) overleden als gevolg van een ongeluk. Ik herinner me nog heel veel uit die periode, vooral de datums van overlijden, haar verjaardag, datum uitvaart en de datum dat ik het bericht hoorde. Maar ook de logeerpartijen, het spelen op het vakantie-adres, etc. Als je 11 bent sta je er nog niet zo bij stil om de ouders te schrijven of bellen na zo'n verlies, dat hebben mijn ouders destijds uit naam van mij (en hunzelf natuurlijk) gedaan. Maar nog elk jaar rond die datums en nog elke keer als ik bepaalde namen (haar naam, haar achternaam, de plaats waar ze woonde etc.) hoor denk ik eraan. Het liet me gewoon niet los omdat het voor mijn gevoel niet helemaal af is. Ik bleef maar twijfelen of ik nou wel of niet moest schrijven naar haar ouders, checkte eens in de zoveel tijd in de telefoongids op internet of ze nog steeds op hetzelfde adres woonden. Je weet niet of je het juist goed of slecht doet als je na zoveel jaren weer contact opneemt dus vandaar al die twijfel. Maar deze week heb ik toch besloten om ze te schrijven en gisteren is de kaart op de bus gegaan. Heb erin geschreven dat het niet mijn bedoeling is om verdriet weer in alle hevigheid opnieuw te laten beginnen, maar dat ik alleen wil laten weten dat er na al die jaren (bijna 30 jaar inmiddels) nog steeds aan die kleine meid gedacht wordt in een voor hun waarschijnlijk onverwachte hoek. Duimen jullie voor mij dat mijn post in goede aarde valt?
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  sonnie1983Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6017


  --
  08 sep 2006 10:15
  Hoi Sje, knap van je hoor! ik den kdat ze heel blij zijn om wat te horen van je. en ze zullen je vast nog wel herinneren. wellicht dat er toch een paar traantjes vloeien maar dan meer omdat het onverwacht is en dat het toch iets met ze doet dat er uit onverwachte hoek toch iemand is die ook elk jaar aan hun kleine meid denkt! laat je ons weten hoe ze hebben gereageerd? gr
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73385


  --
  08 sep 2006 10:21
  Tuurlijk laat ik iets weten als ik een reactie krijg. Heb onderaan in de kaart mijn mailadres laten weten, met daarbij de mededeling dat dat gewoon voor de volledigheid is, maar dat ze zich niet verplicht moeten voelen om een reactie te sturen. Dus ik ben benieuwd.
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  JokeGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6740


  --
  08 sep 2006 10:31
  Ik denk dat je een heel gevoelige snaar gaat raken. Ik weet zeker dat ikzelf er ondersteboven van zou zijn dat mijn dochter na zoveel jaren nog steeds voortleeft in het hart en hoofd van iemand buiten mijn gezin. Ik duim mee
  groetjes, Joke
  moderator
  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22869


  --
  08 sep 2006 10:54
  ik denk dat de ouders het heel fijn vinden dat je geschreven hebt. Zeker het zal best even moeilijk zijn voor ze maar ook een fijn gevoel geven dat je nog steeds aan je vriendinnetje denkt en haar niet vergeten bent ik duim voor je hoor
  CliviaGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:982


  --
  08 sep 2006 11:06
  Goed van je! Ik denk absoluut dat je hier goed aan doet. Ik heb ooit bij een ouder echtpaar gewerkt, ik was toen achttien jaar, en op een dag was die vrouw wat verdrietig. Wat bleek, het was de dag dat haar baby, veertig jaar geleden of zo, overleden was. Ik kon me dat toen, zelf nog zo jong, nauwelijks voorstellen dat je daar na zo'n tijd nog verdriet van had, maar nu ik zelf kinderen heb... Ik denk dat het altijd een gevoelig iets blijft en dat je blij bent als je merkt dat je overleden kind ook in de gedachten van anderen voortleeft. Ik denk dat je hier een heel warme reactie op gaat krijgen!
  AmGebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:238


  --
  09 sep 2006 12:52
  Juist heel erg lief van je! Wat is er nou fijner dan als ouders te weten dat je kind nog steeds voortleeft in het hoofd en hart van anderen. Dat dat jonge leventje toch de levens van anderen heeft beroerd en dat nog steeds doet. En bovendien: als je je hart volgt, kun je eigenlijk niets fout doen.
  veugelkeGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:39


  --
  09 sep 2006 07:45
  Wat goed en fijn van jou, Sje!! De ouders en andere familie zullen er zeker heel blij mee zijn. Te horen dat hun kind niet vergeten is!!! Je hebt weer laten zien wie jij bent. Groetjes, Tilly
  leenGebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:190


  --
  09 sep 2006 08:06
  heel goed sje! die mensen zitten er toch mee voor hun ganse leven,jouw kaart zal alleen maar goed doen en de herinnering mooier maken, ondanks de eventuele tranen die ze veroorzaakt. je bent een beste meid!
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73385


  --
  09 sep 2006 02:18
  Dank voor jullie lieve reacties. Haalt mijn twijfel nog meer weg of ik er goed aan gedaan heb. En inderdaad Joke, ik weet wel zeker dat ik een gevoelige snaar ga raken. Daarom heb ik ook zo lang getwijfeld wat ik er nou mee moest. Dat heb ik ook in de kaart vermeld dat ik me realiseer dat dit niet makkelijk voor ze zal zijn na al die tijd. Maar ik hoop inderdaad dat het feit dat hun meisje nog altijd niet vergeten is ook heel wat troost kan geven. Ik heb ook expres verder niks in de kaart gezet hoe het nu met mij is en hoe mijn leven eruit ziet, want daardoor kunnen ze zich alleen maar nog meer realiseren wat zij binnen het gezin missen en dat maakt het alleen nog maar pijnlijker. Lief in elk geval dat jullie met me mee duimen!
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  U bent niet gemachtigd om te reageren.
  Pagina 1 van 3123 > >>


  Nieuwste reacties