Volg ons via
 
Wat eten we voor slanks vandaag?
Pagina 4 van 21 << < 23456 > >>
204 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31475


--
18 sep 2006 10:37
quote:
Waarom zijn die 'minder'slank receten toch altijd zoooooo lekker?! En voordat jullie nu allemaal over me heen vallen dat slank eten ook lekker kan zijn... ja dat weet ik, maar ik ben een pasta-freak, en vooral zoals hierboven beschreven. MMMMMMMMM
Weet je, als je zoiets gewoon 1 keer per 14 dagen klaarmaakt, en je houdt daar die dag verder rekening mee (geen glaasje wijn bijv.) dan kan het best hoor. Dat is nou wat ik bedoel met verstandig eten en bewegen, als ik dit soort dingen niet meer zou mogen eten, zou ik een probleem hebben, want dat houd ik dus gewoon niet mijn hele leven vol. Ik zoek een manier van eten en bewegen die ik kan volhouden, en als dat betekent dat ik dus meer eet, dan betekent dat ook dat ik meer moet bewegen, zo simpel is het... Edited by - Peter P on 18/09/2006 22:37:40
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
inkie18Gebruiker is Offline
Huishoudhulpje
Huishoudhulpje
Posts:774


--
19 sep 2006 08:26
Wat ben jij toch een verstandige man Pépé.
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31475


--
21 sep 2006 08:31
<bloos> Nee hoor, als ik zo verstandig was, had ik hier niet hoeven posten. Hartstikke stom is het juist, als je heel goed weet hoe het moet, maar het toch niet (altijd) doet... Edited by - Peter P on 21/09/2006 11:53:31
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
RitamariaGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7819


--
21 sep 2006 10:20
Emotutje. wat ken je me toch... wou ik het bijna gaan maken...Ik denk dat ik het dan maar maak als ik twee kilo af ben gevallen, maar dan wel met een glaasje witte wijn, lijkt het me juist zo lekker.. en dan de volgende dag maar balansen.. ..moet toch kunnen.
DaanieGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:12938


--
21 sep 2006 10:49
In mijn dieet past de wijn en de pasta wel...alles met mate en de sauzen wel meer rood dan en met veel groenten. Gr. Daanie
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31475


--
21 sep 2006 11:57
Gisteren geslowcooked: een stuk varkensfilet (kilo, 2-3 dagen dus) marineren in mosterd/ketjap, even aanbraden, vlees uit de pan, groente erin (ui, bloemkool, knoflook, peen) even fruiten, groente in een ovenschaal, vlees erop, desel goed sluiten en 2 uur in een voorverwarmde oven van 90-100 graden celcius. Mijn filetstuk was mals, sappig en ontzettend lekker! Tip van elders: vlees inkerven en halve teentjes knoflook in het vlees steken. Voor de volgende keer.
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
inkie18Gebruiker is Offline
Huishoudhulpje
Huishoudhulpje
Posts:774


--
22 sep 2006 08:58
Hoi Peter, zou je dit recept ook in een römertopf kunnen maken?
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31475


--
22 sep 2006 09:32
Dat denk ik zeker, lijkt me erg lekker uit de romertopf. Ik bezit zo'n ding niet, maar vroeger thuis hadden we er een, en dit soort gerechten zijn daar zeer geschikt voor.
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31475


--
22 sep 2006 09:38
Vandaag: Zelfgemaakte pizza. 300 gram goede bloem, handje italiaanse kruiden, 4 gram gedroogde gist,150 ml. handwarm water en een scheutje olijfolie in de bbm. stand deeg. Anderhalf uur later heb je een prachtig, soepel deeg. Nog even doorkneden en uitrollen tot echt dun (ik maakte twee pizza's doorsnede 35 cm) Bestrijken met laagje basistomatensaus (als je nog ergens pastasaus in de diepvries hebt, kan je dat gebruiken, anders potje) en beleggen met dunne ringetjes rode ui, reepjes paprika, magere salami of chorizo, bestrooien met italiaanse kruiden en de helft beleggen met mozarella kaas en/of geraspte oude kaas (de helft omdat dat dan voor degenen is die niet aan de lijn doen). 15 minuten in een voorverwarmde oven op 250 graden, op rooster of bakblik. Bij mij op de schaal onderin, die ronddraait, anders paste het niet. Liewver gebruik ik een rooster of een pizzasteen, maar die heb ik (nog?) niet. Lekker met een rauwkostsalade.
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
RitamariaGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7819


--
25 sep 2006 09:27
Heerlijk... maar heb je magere salami.. of chorizo.? Vooral chorizo is zo lekker, de echte spaanse, maar  volgens mij zijn die worsten zo vet als ik weet niet wat.. moet je eens uitbakken zonder boter in de koekenpan.. de gewone dan he.. dus als er een magere soort bestaat, of een vervanger daarvoor mag je het zeggen.

U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 4 van 21 << < 23456 > >>


Nieuwste reacties