Volg ons via
 
Seksuele ontwikkeling bij jongetjes
Pagina 1 van 212 > >>
11 Reacties
Bericht is Afgesloten
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
mirjamberktasGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:31


--
22 sep 2006 11:38
  Goedemorgen allemaal. Ik heb een vraagje en ik kan maar geen antwoord in mijn directe omgeving krijgen!?! En ik weet zeker dat er een heleboel mensen zijn die hier ervaring mee hebben, dus vandaar dat ik het hier ga proberen... Ik heb een zoon van net 9 jaar. Het is nu nog erg rustig aan het front, maar waarschijnlijk komt hij binnen nu en niet al teveel jaar in de (pré-)puberteit. Ik vraag me al een poosje af hoe zich dit bij jongetjes zo'n beetje op seksueel vlak ontwikkelt. Ik hoor wel allerlei verhalen over dat meisjes tegenwoordig al op de lagere school ongesteld kunnen worden enzo, maar mijn oudste dochter is net 6, de andere twee 3,5, dus dat duurt nog even. Maar jongetjes krijgen op een gegeven moment toch een zaadlozing, bijvoorbeeld? Ik wil mijn zoon hier toch wel een beetje op voorbereiden, maar hoe en wat, ik heb geen idee. Misschien zijn er hier mensen die hun ervaringen willen delen en mij tips kunnen geven over bijvoorbeeld ondersteunende boekjes voor hem en mij. Ik ben benieuwd naar de reacties.. Groetjes, Mirjam. Edited by - mirjamberktas on 22/09/2006 12:45:05
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32193


  --
  22 sep 2006 12:35
  Geen ervarting behalve dan toen ik zelf zo'n knaapje was... En dat waren andere tijden. Wel een opmerking over die sterretjes: Als je seks schrijft met ks (moet ook volgend officiële spelling) dan heb je daar geen 'last' van.
  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  kristelGebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3039


  --
  22 sep 2006 12:41
  goede vraag! Mijn zoon is bijna 9 en houd zich er nog helemaal niet mee bezig, maar dat zal inderdaad niet erg lang meer duren. Ik ben erg benieuwd welke reacties er komen. Wellicht zijn er hier moeders met grote zonen?
  mirjamberktasGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:31


  --
  22 sep 2006 12:46
  Ik heb het veranderd Peter! Al vond ik die *** ook wel wat hebben... Mirjam
  Marion60Gebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:2547


  --
  22 sep 2006 01:36
  Mijn zoontje is 10 (en een half) en begon zich er dus wel bezig mee te houden. Ik heb voor het het boek "Seks en Zo "gekocht van R. Harris. Speciaal voor die leeftijd en wat er allemaal verandert in je lichaam. We hebben er samen in gelezen en nu staat het gewoon in z'n boekenkast en af en toe kijkt hij er nog eens in als hij wat wil weten. Het is een erg leuk boek. Als je bij Bol.com gaat kijken zie een inkijkexemplaar. Kun je zien of het ook wat voor jouw kind is. Grtz Marion
  mirjamberktasGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:31


  --
  25 okt 2006 11:51
  Ik heb het boekje ’Seks en zo’ aangeschaft, het is inderdaad een leuk boek dat alles gewoon bij naam noemt. Er staat ontzettend veel informatie in en geeft volgens mij een heel compleet beeld van wat ons (hem!) nog allemaal te wachten staat. Ook mijn zoon vindt het reuze-interessant!

  Toch ben ik nog steeds op zoek naar ervaringen van anderen. Die moeten er toch echt wel zijn!?!
  inkie18Gebruiker is Offline
  Huishoudhulpje
  Huishoudhulpje
  Posts:774


  --
  26 okt 2006 07:24
  Mijn zoon is ook net negen geworden. Ik hoor hem nog nergens over.
  Denken jullie echt dat het al zo langzamerhand tijd wordt hem voor te lichten??????
  AmGebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:238


  --
  28 okt 2006 03:05
  Wij zijn ermee begonnen toen onze jongens in groep zeven kwamen. Ze zijn dan zo’n beetje 10/11 jaar. En ook wij hebben ze het boek "seks en zo" gegeven. De oudste heeft de zijne altijd goed verstopt, maar bij de jongste slingert het boek overal en nergens. ( ook handig voor de kinderen die thuis geen voorlichting krijgen; echt waar hoor, die zijn er nog! )

  Maar hier in huis is er eigenlijk niets waar niet over gepraat kan worden, dus het gaat eigenlijk een beetje tussen de bedrijven door, of wanneer er aanleiding voor is.

  Maar hoe open je ook bent, mijn ervaring is toch ook wel dat ze één en ander liever privé houden hoor. En dat vind ik ook hun goed recht.

  Het is denk ik belangrijk dat de sfeer hieromheen thuis zo is, dat als ze ergens mee zitten ze zonder aarzelen er met je over durven te beginnen. En dat ze dan ook weten dat ze serieus genomen worden.
  naikelGebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:135


  --
  23 nov 2006 09:09
  hoi hoi. Wel een beetje laat, maar toch nog een reactie.
  Mijn zoon is nu 11 en10 maanden. en ik merk dat hij de laatste weken erg met seks en alles erom heen bezig is. Op school en van vriendjes "leert" hij veel. Maar als ik hem op een boek wijs bij de bieb bv. over sexuele voorlichting maakt hij zich snel uit de voeten, en wil er niet inkijken.  Bij mijn dochter ( nu 15j.) is het eigenlijk ook zo gegaan ze vroeg nooit wat, wilde niet dat ik haar erover informeerde maar ze weet er ondertussen toch veel vanaf.   Nu komt hij nog trots ieder nieuw donshaartje op zijn lichaam laten kijken. Maar ik denk wel dat dat snel verandert . logisch natuurlijk. Ben ook wel benieuwd naar de verdere ontwikkelingen.
  groetjes
  sonnie1983Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6017


  --
  23 nov 2006 10:40

  misschien schaamt hij zich ervoor omdat je er bij bent? misschien als het boek opzijn kamer ergens zou liggen hij het wel in zou kijken.

   

  misschien schaamt ie zich nog een beetje dat het veranderen van het lichaam en het leuker gaan vinden van meisjes (of jongens dat kan tegenwoordig ook).

   

  gr 

  Bericht is Afgesloten
  Pagina 1 van 212 > >>


  Nieuwste reacties