Volg ons via
 
blaastest voor het uitgaan naar discotheek
Je bent nu hier : Forums > Actueel > Nieuws van de dag
7 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
sonnie1983Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:6017


--
29 sep 2006 04:41
  Wat vinden jullie van onderstaande?

  Burgemeester wil blaastest voor discogangers

  Uitgegeven: 29 september 2006 14:23
  Laatst gewijzigd: 29 september 2006 14:23

  VLAARDINGEN - Burgemeester Tjerk Bruinsma van Vlaardingen wil dat kinderen een blaastest doen voordat ze toegang krijgen tot de plaatselijke discotheek. Op die manier hoopt hij te voorkomen dat jongeren thuis indrinken en beschonken de discotheek binnengaan. Bruinsma bevestigde vrijdag een bericht hierover in dagblad Metro.
  De burgemeester kwam op het idee, nadat recentelijk een aantal jongeren op een schuimparty in discotheek Kathedraal onwel waren geworden. Enkelen van hen, in de leeftijd van dertien tot achttien jaar, hadden te veel gedronken. Ook was het in de discotheek druk en was er een hoge luchtvochtigheidsgraad.


  Een van de redenen dan er vort word ingedronken is omdat de prijzen voor een biertje, glaasje fris of een mix drankje, .... vort zo duur zijn.
  daarom drinken veel uitgaanders thuis in (een fles kopen samen is goedkoper) zodat ze daar niet meer zo veel geld hoeven uit te geven om iets te drinken. niet dat ze zat willen wordne begijp me niet verkeerd. maar kan de juiste woorden even niet vinden. hopelijk snappen jullie wat ik bedoel.

  vind dat ze dit in ieder geval niet zomaar kunnen maken. ja zou een leuke omzet voor de horeca zijn EN jongeren werken zich dadelijk meer in de schulden omdat ze toch graag dat mixdrankje drinken ipv een glaasje cola enz.

  (ben zelf 23 jaar maar ga bijna nooit meer op stap maar hoor het wel om me heen)

  gr

  EmootjeGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:12012


  --
  29 sep 2006 05:01

  Ik vind het een prima idee, het gaat hier om kinderen, Sonnie,vanaf een jaar of dertien. Misschien leren ze op deze manier dat je ook lol kan hebben zonder jezelf vol te laten lopen met alcohol. Want wie zegt dat ze dan perse in de disco alcohol moeten kopen? Dat staat toch nergens.

  Dus zonder alcohol de disco in en met heel weinig alcohol de disco uit(dan is het ook niet duur) en helemaal helder van geest lol maken. Het lijkt mij heel prettig om de volgende dag nog te weten wat je gedaan hebt.

  Vorig jaar een meisje van 16 in een disco in Winschoten met alcoholvergiftiging opgenomen, in  het ziekenhuis. En wie krijgt de schuld, de barkeeper. Overvolle disco en men verwacht van een barkeeper dat hij ook nog voor oppas speelt? Het meisje was de volgende dag op radio Noord en ja ze had van verschillende mensen breezers gekregen, maar zij vond ook dat de barkeeper en degene die haar trakteerde hadden moeten zien dat ze (te) veel op had. Het arme kind zelf was natuurlijk compleet onschuldig. Ja ja, zo lust ik er ook nog wel een paar. Waar is haar eigen verantwoording?

  Als ik hoor dat kids vanaf 12 jaar zich in het weekend al leplazerus drinken( zeg naar gerust zuipen) maak ik me grote zorgen, straks zijn ze nog geen 40 en is hun lever compleet vergiftigd. 

  Als je denkt dat alles tegenzit,
  denk dan opnieuw.
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32218


  --
  29 sep 2006 05:02

  Ik begrijp er niets van, dat indrinken. Ik ben blijbnaar van een andere generatie..

  Jij zegt dat ze niet dronken willen worden, ik waag dat te betwijfelen. Volgens mij is dat nou juist precies waar het om gaat. Als ze moeten blazen en nog niet dronken zijn, is er toch niets aan de hand?

   

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  MargreethGebruiker is Offline
  Huishoudhulpje
  Huishoudhulpje
  Posts:573


  --
  29 sep 2006 07:17
  ben het helemaal met Emotutje en Peter eens. Volgens mij ligt de schuld overigens vooral bij de ouders die hun kinderen veel te vrij laten. Ik vind het dus echt "bezopen" dat kinderen van 13 (veel of weinig maakt niet ui) alcohol  drinken. En belachelijk en triest dat die ouders hun kinderen blijkbaar niet meer in de hand hebben, of ze vinden het helemaal goed en leuk dat hun kinderen zich vol laten lopen (nog idioter). Ik denk inderdaad dat het doel van zo’n avondje inderdaad dronken worden is, want volgens zoveel mensen is er geen feest mogelijk zonder veel alcohol. Ik begrijp dat echt niet hoor...

  trouwens, een feest voor 13 tot 18. volgens mij mag er helemaal geen alcohol geschonken worden onder de 16, dus ik vind het al belachelijk dat er op dat feest alcohol gedronken mag worden. controle is natuurlijk vrijwel onmogelijk.

  Edited by - Margreeth on 29-9-2006 7:20:05 PM
  LouiseGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:7814


  --
  29 sep 2006 07:28
  Onze zoon mocht op zijn 14e voor het eerst een biertje, op een tuinfeest bij opa en oma. Vers uit de tap. Geweldige foto, van de buurjongen en de zoon, samen aan een pilsje! Tot mijn schrik mocht hij er van zijn vader nog één, maar het ging prima. Heeft bij mijn weten nog nooit meer dan 2 biertjes op een dag op (is nu 18) maar het is ook geen uitgaander. Wij drinken in huis altijd malt (alcoholvrij), op zijn 18e verjaardag had ik voor het eerst ècht bier in huis gehaald en nu zorg ik dat er een paar flesjes van zijn, zo 1x per week drinkt hij er eentje.
  Ben benieuwd wat we met onze meiden gaan meemaken, nu 13 en 10.
  Het zal niet altijd zo gaan als met hun broer...
  EmootjeGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:12012


  --
  29 sep 2006 07:32

  Nu wil ik helemaal niet het wijze ouwe mens uithangen. Maar er is echt zoveel veranderd. Toen ik 14/15 jaar was gingen wij ook naar de disco. Moest eigenlijk 16 zijn, maar de portier had zijn bril nooit op Smile. De entree was toen 1 gulden, een biertje was 1 gulden. Maar wij( ik en mijn vriendinnen) lustten geen bier. Dus  één sneeuwwitje 1.25 gulden. En daar deden we het mee, of we hadden alleen die gulden entree en dronken we niets. En we hadden altjd een superleuke zondagmiddag. het kan echt zonder alcohol heel leuk zijn.

  Eerlijk gezegd vind ik mensen die stijf op de stoel zitten zonder alcohol en later met de (on)nodige alcoholische versnaperingen  helemaal los komen en dan pas kunnen feesten, erg zielig. 

  Als je denkt dat alles tegenzit,
  denk dan opnieuw.
  sonnie1983Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6017


  --
  29 sep 2006 08:44
  er lopen zeker veelst eveel jongeren in de discotheken rond. waarvoor is dan die leeftijdsgrens? iedereen moet nu toch id bij hebben dus kunnen ze net zo goed 1 voor 1 even checken.

  en neit alle kids zijn om maar bezopen te worden. ik dronk ook graag wat alcohol maar ben nooit zat geweest. ooit wat aangeschoten maar schakelde meteen over op de cola ofzo. net als al mijn vriendinnen toen. en nog andere die ik met uitgaan regelmatig tegen kwam.

  en ik vind ook dat ouders hun kinderen neit op jonge leeftijd moeten laten drinken. maar ja blijkbaar gebeurd dat toch.

  maar ken er genoeg die voor de gezelligheid bij 1 iemand thuis gaan indrinken en dan pas gaan stappen en die echt niet zat thuis komen.

  EmootjeGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:12012


  --
  29 sep 2006 10:06

  Gelukkig zijn er nog altijd jongeren die zich niet bezatten, Sonnie. Maar het blijft een feit dat er teveel jongeren teveel alcohol drinken.

  Ouders hebben zeker de meeste verantwoordelijkheid.  Vorig jaar werd de dochter van een kennis 15 jaar en wat kreeg ze als cadeautje..... en mandje met allemaal kleine flesjes sterk alcoholische drankjes. Ik was echt verbijsterd. Het zou niet  in mij opgekomen zijn, zoiets aan mijn dochter cadeau te doen. 

  Als je denkt dat alles tegenzit,
  denk dan opnieuw.
  U bent niet gemachtigd om te reageren.


  Nieuwste reacties