Volg ons via
 
Ziek of schoolziek?
Je bent nu hier : Forums > Kind en Gezin > Pubers
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>
21 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
ɑɲaGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:8727


--
03 okt 2006 03:32
Mmja, schoolziek of niet. Ik vertrouw altijd op  mijn gevoel. Zegt dat :"thuislaten", dan doe ik dat. Pas op met vuistregels als ’ Als je griep hebt eet je niet veel’, zoals ik hierboven ergens las, onzin. Als ik griep heb, eet ik soms als een paard en ben zelf dan ook menig keer doodziek weer naar school gestuurd. De dokter vertelde mijn moeder dat mijn lichaam blijkbaar precies vraagt om datgene dat ik nodig heb om weer beter te worden. Meestal boerenkool of zuurkool of zo.

Wat ik altijd doe om het ziek-zijn niet te leuk te maken is: wat je ook hebt, als je thuisblijft, ga je ’s middags twee uur slapen: licht uit, gordijnen dicht in bed, geen boek, niks!

Groetjes en beterschap met alle zieken!

Anja
Groetjes, Anja
EmootjeGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:12012


--
03 okt 2006 03:59

Zo’n onzin is dat niet hoor Anja. Ik heb zelf een keer flinke griep gehad(hoop het nooit meer te krijgen) en ik had dus echt geen eetlust. Mijnex-man kreeg elk jaar de griep had de eerste dagen geen eetlust. En zo kan ik een heel rijtje opnoemen.

Dus geen onzin, maar bij iedereen verloopt het dus anders. 

Als je denkt dat alles tegenzit,
denk dan opnieuw.
sonnie1983Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:6017


--
03 okt 2006 06:58

hai peter,

 

straks ff kort over gehad met mn vriend. en tja die zei ook van tja dan moet je dat maar laten testen ofzo.... dus tja zal dan voor vrijdag of maandag een afspraak maken (heb ik vrij)

 

plasje inleveren doe ik niet want vind ik nu niet zo smakelijk (rode vlag week) hahaha :)

 

gr 

SusannahGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:51


--
03 okt 2006 07:18

Bedankt voor alle reacties. Ik ben in ieder geval blij dat ik niet de enige ben die wel eens twijfelt. Vandaag is alleen middelste nog thuisgebleven, degene met de griepverschijnselen.

Bij jongste was niets meer aan de hand, maar de buikpijn vlagen heb ik vandaag ook gehad (geen menstruatiepijn), dus dat was toch wel echt. Ik had me ook al afgevraagd of er op school iets was, maar daar heeft ze nog nooit buikpijn door gehad (geschiedenis van gepest worden enzo). Het gaat juist heel goed op school.

De rugpijn van oudste is nog behoorlijk erg, maar die zit dan weer wel met schoolproblemen. Stress. De tweede fase is best zwaar en daarnaast is mijn plichtsgetrouwe dochter, die altijd keurig volgens schema haar werk doet,  behoorlijk gefrustreerd door het feit dat zij uren huiswerk maakt en dat de rest er mee weg komt als ze dat niet doen (de leraren controleren totaal niet of de opgegeven stof ook werkelijk gedaan is). Dat slaat op haar hoofd, nek, schouders en nu ook rug. Gelukkig hebben we er goed over kunnen praten, dat helpt ook. Ik moet er wel bij zeggen , dat ze ondanks de pijn gewoon naar school gefietst is en doorgezet heeft.

We hebben trouwens wel ingesteld dat ziekzijn niet leuk mag zijn. Dat deed ik vroeger ook, op je kamer en in je bed blijven enzo, maar het was een beetje verwaterd. Geen tv, geen computer, zoveel mogelijk in je bed blijven.

Peter, sterkte met je dochter, hopelijk is het inderdaad alleen een gewoon keelpijntje. En inderdaad. zoiets kun je beter even testen.

Greetz,

Susannah 

sonnie1983Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:6017


--
03 okt 2006 08:19

susannah,

 

kijk aub wel uit met je dochter. bij mij slaat als ik het druk heb het ook op mijn schouders/nek/rug. ik ga dan een verkeerde houding aan nemen.

 

en ik kan je vertellen. diepijn wil je dochter dus echt niet voelen.........

(lag zelfs vort op bed en dan nog kei pijn. wist niet meer wat ik moest doen)

 

suc6 ermee.

 

groetjes 

ɑɲaGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:8727


--
03 okt 2006 10:31
Ja Emotutje,

Ik weet wel dat je verminderde eetlust KAN hebben, ik bedoel alleen dat men vaak aanneemt dat het ALTIJD zo is dat je bij griep geen zin hebt om te eten, maar dat is echt grote onzin. Ik meen het, als ik griep heb, moeten er extra boodschappen gedaan worden!
Wat ik bedoel is, pas op dat je er geen vuistregel van maakt! Maar ik kan me nog zo goed herinneren dat mijn moeder me gewoon niet geloofde als ik ziek was. Totdat die dokter het haar uitlegde. 

Mijn man eet overigens ook niets als hij griep heeft. Money mouth

Groetjes Anja

Edited by - Anja1966 on 3-10-2006 10:37:43 PM

Edited by - Anja1966 on 3-10-2006 10:56:15 PM
Groetjes, Anja
EmootjeGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:12012


--
03 okt 2006 10:40

Sonnie, neem jij die pijn wel serieus, ik bedoel zoek je uit wat je ertegen kunt doen. Als je er nu wat aan kan doen, lijkt me beter dan er mee te blijven sukkelen.

Ik zeg dit omdat ik ook last kreeg van mijn nek en schouders toen ik ong. zo oud was als jij nu bent. Ik had toen veel stress, erg veel spanning.

Volgende maand wordt ik 49, heb inmiddels een heel anders leven en hoef totaal geen stress of spanning meer te hebben. Maar heb nog altijd erg veel pijn in mijn nek, mijn schouders en al jaren vreselijk veel rugpijn. Het is dus nooit overgegaan, alleen maar erger geworden.

Dus meisje zoek hulp zodat je en met stress en spanning om leert  gaan en hulp  zodat je een goede houding aanleert. 

Zoveel pijn als ik heb,, gun ik niemand, hoor. 

Als je denkt dat alles tegenzit,
denk dan opnieuw.
sonnie1983Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:6017


--
21 nov 2006 03:43
hoi emo,

ik lees nu pas hier wat je tijd terug getypt hebt. heb het gemist denk ik.
had niks te doen dus dacht ik ga berichtjes terug lezen.

ik heb dus fysio als het weer te erg word dan kan ik ong. een jaartje weer vooruit. ik weet nu wel beter dat ik niet altijd goed zit en probeer er bewuster aan te denken. weg gaan zal het nooit.

nek en rug knakken ook meer als ik een keer draai ofzo. maar het gaat de laatste tijd redelijk goed. soms een dag last maar dan is het na een nacht slapen weer weg.

gr

ps op het werk heb ik andere stoel, enz.
Anne16Gebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:3


--
30 nov 2007 04:55
Volgens mij zitten mijn ouders hier ook mee, helaas zien ze niet dat ik echt ziek ben -_-'  Ik heb koorts, krijg van jan en alleman te horen dat ik er beroerd uit zie en als klap op de vuurpijl komt er een leraar naar me toe om te vragen of ik misschien naar huis wil. En dan nog krijg ik te horen dat ik me beetje aanstel. Njaa ik hoop dat deze griep even goed doorzet, zodat ik maandag weer naar school kan. Al twijfel ik er niet aan dat ik hoe dan ook dan weer erheen wordt gestuurd :P.
sonnie1983Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:6017


--
30 nov 2007 10:01
Anne, mijn vriend was vroeger wel regelmatig "ziek" thuis gebleven van school Maar paar daagjes hoor en hij is goed terecht gekomen maar toen was hij een keer echt ziek. En zijn ouders hadden zoiets van jaja zal wel hup naar school jij zal wel weer geen zin hebben om te gaan.

tot hij dus op school zat en naar huis werd gestuurd door de leraar.

Is misschien zoiets ook bij jou?

 

gr 
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>


Nieuwste reacties