Volg ons via
 
Kunnen jullie nog sparen ? Tips zijn welkom.
Je bent nu hier : Forums > In en om het huis > Administratie
Pagina 1 van 2012345 > >>
192 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
FPMFRANCISGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:9


--
02 nov 2006 10:57
  Wat ik mij soms afvraag, wat is nou het exacte goeie bedrag om maandelijks opzij te zetten, of lukt het sommigen helemaal niet om iets opzij te zetten op een spaarrekening.
  Eventuele tips om te bezuinigen zijn ook steeds welkom.
  Of leuke receptjes met goedkopere ingrediënten ook welkom.

  Soms heb ik het gevoel dat alles zo duur geworden is, maar het is ook zo hé.

  virgoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:22582


  --
  02 nov 2006 11:21
  Dat is voor iedereen anders, wat ze opzij kunnen zetten.
  Het ligt eraan wat je verdiend, wat je  aan vaste lasten hebt
  uit hoeveel personen  je gezin bestaat.Dus een vast bedrag is niet zomaar te geven.


  ikzelf neemt een bepaald bedrag als huishoudgeld per week
  en als het salaris is gestort  neem ik dat bedrag  op  maal vier en een bedrag  voor extra  dingen. bijv. als er reclames zijn die ik altijd gebruikt
  kan ik daar wat van in slaan.
  aan het eind van de maand  alles wat ik over hebt leg ik weg zodat  we
  op een gegeven moment een leuk bedrag hebben voor iets moois.
  sonnie1983Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6017


  --
  02 nov 2006 11:34
  wij sparen zowiezo elke maand 250 euro. en dan komt er het overwerk van vriendjelief nog bij.

  wij hebben eigen huis enz. dus ook vaste lasten.

  wij hebben het voordeel dat we jong gekocht hebben (20 en 22 jaar, zijn nu 23 en 25) dus wij gaan nog met salaris omhoog.

  ik moet nu weer hard gaan sparen, na de dingen van dit jaar (auto, tuin, tv). want volgend jaar weer schilder buiten, klein muurtje metselen, nieuwe wc, en toch willen we op vakantie hahaha erg he!

  maar goed ik ga vanaf 1 januari meer verdienen. dus dat scheelt dan ook wel weer.

  gr

  ps ik neem ook elke week een vast huishoudbedrag op. maar merk wel dat nu we niet meer 1 of 2x in de week avondeten van mijn schoonouders krijgen ik er ook wel moeilijker mee uit kom hoor. soms nog 20 euro te kort ofzo. had er eerst niet bij stil gestaan maar kwam daarvan de week achter. niet dat het perce moet van mijn schoonouders dat avondeten hoor. maar vaak hadden ze dan macaroni over ofzo en dan hoefde ikdat maar op te halen en in demagnetron op te warmen. vaak op maandag dan ben ik vaak laat thuis (half 8) dus danis dat best wel fijn.
  chrisjeGebruiker is Offline
  Huishoudhulpje
  Huishoudhulpje
  Posts:782


  --
  02 nov 2006 11:43
  Tja, sparen is voor ieder persoonlijk. Wij sparen iedere week 50 euro (automatisch) via de bank. Dat voelen wij niet en we kunnen het missen. Deden we het niet automatisch, dan denk ik dat ik het gewoon zou vergeten. Nu gaat het vanzelf en de spaarrekening loopt zo toch leuk op.

  Het komt ook weleens voor dat alle kosten tegelijk komen. Dan teren we in en als we teveel tekort komen, laat ik het van de spaarrekening weer terugboeken op de betaalrekening. Als het vakantiegeld of kinderbijslag wordt gestort, kijk ik of er niet teveel op de betaalrek. staat. Als dat het geval is, nou dan boek ik weer wat over naar de spaarrek. Met internetbankieren vind ik het ook een voordeel dat je vaste betalingen kunt overzien. Je ziet per dag wat er betaald moet worden. Zo kun je makkelijk zorgen dat er niet te veel/weinig op de rekening staat.

  Een paar eenvoudige spaarmethoden: doe het statiegeld van de flessen in een apart potje of doe eens in de week al je muntgeld uit je portemonnee in een potje. Dit zijn meestal kleine bedragen die je wel kunt missen.
  Bianca69Gebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:11


  --
  02 nov 2006 11:59
  Met twee pubers en 1 salaris kunnen we weinig sparen maar ik doe altijd wel alle 2euro munten in een spaarpot, daar doen we leuke uitjes van in de vakanties, afgelopen herfstvakantie zijn we naar de ijsbaan gegaan, en een dagje naar een stad in combinatie met museum en ergens wat lunchen.
  sonnie1983Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6017


  --
  02 nov 2006 12:08
  ik probeer ook wat we overhebben aan het eind van de week in een potje te doen maar soms denk ik er niet aan.

  ook extra dingen zoals elke maand krijg ik wat geld voor het trainen dat ik elke week 1,5 uur doe (les geven) dat ligt er aan hoeveel maandagen er in de maand zitten en of elke maandag training is geweest (bijv feestdagen/vakantie) en of ik zelf wel/niet kon.

  maar dat probeer ik vanaf nu ook apart te leggen voor als we een keer iets extra’s nodig hebben of iets leuks ofzo.

  gr

  chrisjeGebruiker is Offline
  Huishoudhulpje
  Huishoudhulpje
  Posts:782


  --
  02 nov 2006 12:11
  Wij hebben 3 pubers. Gelukkig zijn het (nog) niet van die "merk"-kikkers. Als bijv. hun winterjas nog niet te klein is, hoeven ze niet perse een nieuwe. Ik koop ook vaak in de uitverkoop.  Wij hebben ook maar 1 salaris. (Sinds een klein jaartje verdien ik met poetsen ong. 60 euro in de week, maar in de vakanties en bij ziekte dus niets). Alle beetjes helpen. Wat ik verdien houd ik apart in een potje. Soms koop ik daar iets van voor mezelf, maar meestal wordt het aangesproken voor onverwachte dingen. Of ook weleens om chinees te halen of een keertje naar de Mac te gaan.
  We zetten de tering gewoon naar de nering.

  Behalve onze hypotheek hebben wij geen lening. Ik spaar ervoor als ik iets wil kopen. Geld wat je niet hebt, kun je ook niet uitgeven! Ik vind het niet prettig om geld te moeten lenen voor bijv. een auto of wasmachine. Dus staat op onze spaarrekening altijd een minimum basisbedrag voor dit soort zaken. Als het aangesproken wordt voor bijv. een nieuwe aankoop wil ik het altijd zo snel mogelijk weer aangevuld hebben tot het minimum. Nu zijn we aan het rondkijken voor een nieuwe cv-ketel. Deze is zo’n 15 jaar oud.
  We hebben zoveel gespaard dat we kunnen kiezen welke we nemen. Een lekker gevoel. Daarna sparen we weer verder voor het volgende. Dat zal over een paar jaar de auto zijn. Zo rollen we van het een naar het ander. Het is altijd nog gelukt.

  Edited by - chrisje on 2-11-2006 12:22:40
  sonnie1983Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6017


  --
  02 nov 2006 12:35
  hoi Chrisje,

  zo is het maar net. wij sparen ook ding voor ding. en heb een minimum bedrag voor noodgevallen.

  gr
  karin185Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:8391


  --
  02 nov 2006 01:18
  Misschien moet je eens bij het Nibud kijken. Die hebben volgens mij wel richtlijnen.
  chrisjeGebruiker is Offline
  Huishoudhulpje
  Huishoudhulpje
  Posts:782


  --
  02 nov 2006 01:28
  Dit schiet mij net nog te binnen. Op de school van middelste (2 VMBO) kun je zelfs sparen voor de studieboeken. Je spaart 10 maanden á 50 euro. Je begint in september en eindigt in juni. Als ze dan nieuwe schoolboeken nodig heeft, heb je dat bedrag al betaald. In september wordt het verrekend: vorig jaar moest ik nog 18 euro bijbetalen en dit jaar kreeg ik 150 euro terug! Heel fijn hoor. Ik heb het op oudstes school (3 VWO) ook voorgesteld. Anders moet je ineens zo’n 1000 euro betalen en dat is veel Frown
  U bent niet gemachtigd om te reageren.
  Pagina 1 van 2012345 > >>


  Nieuwste reacties