Volg ons via
 
hoe doen jullie het met eten met kerst?
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>
25 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31558


--
14 nov 2006 11:57



citaat:
sonnie1983 wrote:
maar mijn vraag was meer omdat ik nu bezig ben met afvallen en toch een beetje wil genieten met kerst wat ik het beste kan doen met die menu’s zodat ik niet kilo’s aangekomen ben na de kerst.

gr

Als ik zou sonjabakkeren, zou ik met kerst een sas-dag nemen... ;-))

Maar serieus: als je gewoon gezond kookt, niet teveel vet, kan je best een lekker feestmenu klaarmaken hoor, zonder teveel caloriën. Kleinere porties eten misschien, en het roomijs laten staan, neem sorbetijs...

- paddenstoelen(room)soep (voor de lijn: geen room, heldere paddestoelensoep)

- toast met gegrillde grote champignons in knoflookolie (klinkt vetter dan het is)

- rollade geslowcookt met knoflook (koop goed gekruide magere runderrollade bij een goede slager, inkerven en knoflooktenen erin, insmeren met beetje olie, in gesloten ovenschaal 2-03 uur op 130 graden) met rode kool, stoofpeertjes (peertjes schillen, steeltjes laten zitten, fles port, 50 gr. suiker (slanke lijn: candarel?), kaneel, beetje peper, 3 uur sudderen op petroliestel, peertjes verwijderen, saus tot de helft inkoken en weer over de ppertjes schenken, afkoelen) en aardappelpuree (kan heel goed met veel minder boter dan normaal).

-flensje met roomijs (sorbetijs) geflambeerd met cognac;

- koffie (zwart) met likeur/cognac en bonbon (geen bonbon)
 

PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
sonnie1983Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:6017


--
14 nov 2006 01:28
hey marij dat is goed hoor. ik ben gister begonnen. gister gezondigd met een salmiaklollie. en het was kipfilet met gebakken aardappeltjes geworden (niet teveel) odmat we laat thuis waren alle 2 en normaal maken mijn schoonouders iets klaar voor ons op maandag maar dat was gister dus niet. maar goed nu weer er aan houden!

Peter: klinkt lekker hoor... misschien ga ik het wel een keer maken. ook al ben ik niet zo’n kookwonder. wil graag goed en divers leren koken met dingen die we lusten. maar volgens vriendjelief ga ik steeds beter koken dus dat is ook weleen compliment :-)

groetjes
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31558


--
14 nov 2006 03:13
Anders stuur je hem de keuken in met de feestdagen? ;-)
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
sonnie1983Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:6017


--
14 nov 2006 03:23
hey peter,

vriendjelief en koken.... hijkan het wel (op de middelbare school gehad) mij dan vind ie het niet lekker dus liever dat ik eht doe.

en gelijk heeft ie ook want als ik dan om 6 uur thuis moet wachten tot hij een keer thuis komt??? nee hij belt dan vaak van nu rij ik aan naar huis en dan heb ik het al ongeveer klaar als hij thuis komt (ik doe dan zodra ik thuis kom de aardappels schillen en dan zet ik het allemaal op als hij naar huis rijd)

en dan denk ik dat ie eerder zegt met kerst van ga maar een frietje halen hihihihi. nee ik ben juist nieuwsgieriger geworden naar het koken de laatste tijd. probeer af en toe nieuwe dingen uit enz. maar vriendjelief is nog steeds onderhand elke week hetzelfde. maar ja vandaaghoef ik alleen voor vriendjelief te koken (ik krijg van zijn schoonouders eten maar dat lust hij niet en vind ik heerlijk) en morgen lekker makkelijk: wortelstamp ook van schoonouders.

groetjes
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31558


--
14 nov 2006 03:57

Je hebt het maar gemakkelijk, met die schoonouders van je. ;-)

 

PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
RitamariaGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7819


--
14 nov 2006 06:56
Volgens mij kan je het beste voor suikervervanger : vloeibare natrena nemen om te verhitten. Dit heb ik gedaan en het ging prima. Candarel gaat klonteren. en inderdaad: peertjes in rode port: heerlijk! Ook al uitgeprobeerd na invriezen weer te ontdooien en verwarmen: nog lekkerder. Dus dit kan je nu vast maken voor kerst.

Edited by - maria50plus on 14-11-2006 6:56:58 PM
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31558


--
14 nov 2006 11:42
Als ik nu peertjes maak voor de kerst, zijn ze voor die tijd allang uit de diepvries ontvreemd... ;-)
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
sonnie1983Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:6017


--
15 nov 2006 09:28
Hoi Peter,

ja erg fijn dat we 1 of 2x per week wat mee krijgen van ze. ze wonen 2 straten verder.  vooral op maandag is fijn want dan ben ik zelf ook pas half 8 thuis. dus anders zou dat half 9 worden voor we aan het eten zaten. en nu is het ff in magnetron en lekker etne maar :)

vandaag dus wortelstamp. vrijdag maak ik snel wat rijst klaar voor mij en dan gaat vriendjelief bij zijn vader eten (frietjes) want ik ben vrijdag naar holiday on ice met zijn moeder.

groetjes
Marion60Gebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:2547


--
15 nov 2006 10:33


citaat:
Peter P wrote:
Als ik nu peertjes maak voor de kerst, zijn ze voor die tijd allang uit de diepvries ontvreemd... ;-)

Ja vervelend is dat hé, bij ons lopen er ook altijd van die kaboutertjes rond die de kasten plunderen. Denk je nog wat te hebben, helaas.
Lijkt wel of die grote kids holle benen hebben, alles valt er zo in.

Grtz
Marion
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31558


--
15 nov 2006 03:15
Onze kaboutertjes zijn niet allemaal klein meer... ;-))
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>


Nieuwste reacties