Volg ons via
 
Productwaarschuwingen
Pagina 17 van 17 << < 1314151617
169 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
Maria1000Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:10460


--
03 aug 2016 08:06

@S-je, oh gelukkig! Want ik maakte met toch half een beetje zorgen. Ook omdat m’n laptop een beetje raar doet. En dan ga je toch denken of het niet daaraan ligt. Maar hij moet sowieso in de reparatie. Maar ik kan hem niet missen. Dus we moeten nog even bedenken hoe we dat gaan doen. 

 

@K’tje, volgens mij ook K’tje. Of misschien wordt er nu meer gediagnosticeerd. Heeft het niet ook met de toegenomen hygiëne te maken? Al die allergieen?

We are human beings, not human doings.
K'tjeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:34811


--
03 aug 2016 08:17
Ik denk ook dat we ongezonder eten, in mijn jeugd aten we meer onbehandelde produkten denk ik. ik denk dat ook meespeelt dat vrouwen ouder zijn als ze kinderen krijgen al dat soort dingen, zullen ook meespelen, waarom we ongezonder ter wereld komen.
En denk eens aan de luchtvervuiling.
virgoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:22953


--
03 aug 2016 09:23

Die product  waarschuwingen  is voor mensen  die geen allergie hebben  misschien overdreven.
Maar ik vind het heel prettig dat ze er op staan.
En veel mensen weten niet dat waar er  repen chocolade gemaakt worden  er misschien  ook wel eens een  kruimeltje  pinda  in terecht kan  komen en je zal er maar allergisch voor zijn.
Zo had ik   vorig jaar groentenhapjes  van Mora  en dacht dat ze vegetarisch  waren want er stond niet op vermeld  dat er "vlees"  in zat.
Dus gekocht  en ik wilde ze klaarmaken  en toch maar eens heel goed
de ingrediënten lijst gelezen ,  zat  er  rundergelatine   in.
Dus ik heb ze weg gegooid.
Ik heb een mail gestuurd naar Mora  dat  er ook gelatine bestaat agar agar die geschikt is voor vegetariers .
Er waren meer mensen die geklaagd hadden, het product iis nu aangepast  .
En als er op dit soort producten   geen   vegetarisch  logo staat eet ik het niet.
 

ɑɲaGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:8727


--
03 aug 2016 10:00
Ik denk eerlijk gezegd dat ik in mijn jeugd meer rommel binnen heb gekregen dan onze kinderen nu. Er is veel meer bekend dus je bent je er nu meer bewust van. Maar in mijn jeugd werd er nog kwistig met DDT en andere troep rondgestrooid. Kleur-, geur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen werden ook heel vaak gebruikt. Daar was geen controle op, wisten ze toen veel... Ik denk dat we daar nu veel zorgvuldiger mee omgaan. Ik denk dat het toch een beetje het romantische idee is, dat we vroeger gezonder aten, maar ik ben in de zeventiger jaren opgegroeid en ik weet het niet, maar denk dat dat idee niet klopt.

Ik ben zelf wel blij met productwaarschuwingen, het staat je vrij om zo'n product wel of niet terug te brengen. Persoonlijk heb ik geen probleem met bv notensporen in chocola maar ik weet dat dat ernstige gevolgen kan hebben als je er wel overgevoelig voor bent.
Groetjes, Anja
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:32336


--
04 aug 2016 07:08

Ik denk ook dat het vroeger niet gezonder was. Wel minder k&k volgens mij. 

Zijn we gezonder? Meer allergieën? Ik denk het wel. Het kan zijn dat het vroeger ook veelvoorkwam maar minder werd herkend, en dat er meer mensen heel jong aan dood gingen, zonder dat duidelijk werd waardoor? 

PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
K'tjeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:34811


--
04 aug 2016 08:37

Ik heb als kind wel best gezond gegeten, wij woonden vanaf mijn 9-de op een boerderij en het vlees en de groenten kwamen van eigen land, dus onbespoten. Amper frisdrank, uit schoole een kop thee, geen kokerepen mee naar school of pakjes limo,  hooguit in het weekend chips, af en toe een klein snoepje of stukje chocolade. meestal een biscuitje i.p.v grote vette koek. We aten ook al volkoren brood, van de bakker.

S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73484


--
04 aug 2016 08:55

@Pepo, dat denk ik ook, dat er veel meer onverklaarbare sterfgevallen waren destijds en dat dat achteraf mogelijk sterfgevallen als gevolg van heftige allergieën zijn geweest.

@K'tje, wij ook altijd zo gezond mogelijk vroeger. Geen frisdrank door de week, hooguit in het weekend wat chipjes, door de week ook niet veel aan koek en snoep, mijn moeder kookte altijd vers, dus geen pakjes/zakjes/K&K.

Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
Maria1000Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:10460


--
04 aug 2016 11:17

Hier ook hetzelfde beeld. Moeder kookte elke dag gezond en geen K&K. Borrelen met een plakje komkommer of augurkje, vrijwel geen fris of chips en geen tussendoortjes. Dat was in onze tijd gewoon niet. Ja en allergieen... achteraf bezien was ik allergisch voor de katten (of honden) van mijn vader en kwam daar altijd hoestend en proestend vandaan. Maar er werd niet over nagedacht dat dat een allergie zou kunnen zijn en naar de huisarts gingen we er al helemaal niet mee. Pas toen ik 11 was, zei een moeder van een vriendinnetje: jij bent allergisch en zij gaf me allergiepilletjes. Dat hielp wel. Maar mijn moeder deed daar verder niets mee.

We are human beings, not human doings.
virgoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:22953


--
04 aug 2016 03:20

Mijn moeder kookte  ook altijd verse groenten,  maar als je het achteraf bekijkt  zat er geen vitamientje meer in.
Andijvie  werd om 09.00 opgezet  en om 12.00 warm eten.
Geen snoep  , doorde weeks  een maria kaakje of ontbijtkoek.
Heel af en toe  1 keer in de maand  werd er een fles limonade gekocht.
Ik wilde cola maar dat werd niet gekocht,  7-up  dat wel want dat vond mijn moeder lekker.
Vlees werd gebakken in heel veel boter,

PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:32336


--
08 aug 2016 03:52

Qua vet, zoet en zout zal er nu wel meer aandacht voor zijn. Maar wij aten 3 keer in de week vlees, omdat er geen geld was voor meer. Dat vlees werd wel in reuzel gebakken, en de jus werd bewaard voor de vleesloze dagen... Doorgekookte groente inderdaad, en overal ging zout in.

Maar geen frisdrank (de kraan is geduldig) en weinig snoep (maar de snoep die we kregen zat wel boordevol suiker en kleurstoffen volgens mij). De frisdrank die er af en toe in het weekend was, ook denk ik (Exota). Toch denk ik dat frisdrank met suiker niet perse ongezonder is dan die zoetstoffen van tegenwoordig.

PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 17 van 17 << < 1314151617


Nieuwste reacties