Volg ons via
 
voor het eerst naar school
Pagina 1 van 512345 > >>
46 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
silvia31Gebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:401


--
08 jan 2007 10:29
  Vanmorgen heb ik naomi voor het eerst naar school gebracht......vreselijk zeg!!!! Money mouth

  Gelukkig is er maar 1 eerste x want het ging niet zoals het droomplaatje in mijn hoofd hihi......maar wat voel je je dan ellendig zeg als je ze zo achter moet laten huilend en overstuur.

  Nog een uurtje en 15 min en ik mag mijn popje weer ophalen Laughing en dan morgen maar weer een ochtend...(of zou dat nog meer een strijd worden?)


  gr. Silvia

  ɑɲaGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:8727


  --
  08 jan 2007 10:52
  Echt waar, geloof me, voor je het weet ziet ze je niet meer staan, want daar is ze...., haar nieuwe idool...., de juf!

  Waarschijnlijk zit jouw kleine meid op dit moment heerlijk tussen de andere kindjes te spelen en te kletsen. En wat zal ze vanmiddag moe zijn van al die nieuwe indrukken! Zo’n acht jaar geleden bracht ik Oudste voor het eerst naar school en heb de hele ochtend met mijn ziel onder mijn arm gelopen. Toen ik hem ging halen kon ik even door het raam kijken, en daar zat hij: wit snoetje van vermoeidheid, maar stralend, want er was een kindje jarig geweest en hij had ook een tractatie gekregen!


  Geniet maar lekker van je meisje vanmiddag en van haar verhalen, maar benadruk vooral dat het leuk is op school. Als ze doorheeft dat het afscheid ook voor jou moeilijk is, wordt het voor haar alleen maar moeilijker!

  Succes, nog maar een uurtje te gaan Wink

  Groetjes, Anja
  Groetjes, Anja
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32455


  --
  08 jan 2007 12:37

  Ze is weer thuis... Vertel het maar, hoe was het?

  En inderdaad binnenkort weten niet pappa en mamma alles, maar de juf... 

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  silvia31Gebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:401


  --
  08 jan 2007 02:14
  hihi.....ik was al wat eerder naar school gegaan met de auto.............en wie zag ik daar heerlijk op het schoolplein spelen met een meisje..........juist naomi.........en ze liep te lachen en te donderjagen met het meisje en van de glijbaan af roetsen..........hihi

  en juf zei dat het heel goed gegaan was.........tuurlijk plakte ze nog wel wat aan de juf maarja........die kon ze al een klein beetje door het kennismakingsgesprek wat we een paar weekjes eerder al hebben gehad.

  toen ik vroeg hoe school was zei ze: vind er niks aan op school hihi
  maar nu vind ze het toch wel leuk en verteld ze wel dingen....over dat ze niet in de kring wou zitten en dat ze al had geplast op school en dat ze hadden gezongen........ze wist alleen niet meer wat Laughing 

  toch wel heerlijk deze nieuwe fase

  Groetjes Silvia
  ɑɲaGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:8727


  --
  08 jan 2007 02:52
  Wink Zie je wel?

  Groetjes, Anja
  Groetjes, Anja
  chichiGebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:117


  --
  08 jan 2007 04:00
  Het is wel een beetje herkenbaar. ALhoewel, mijn dochtertje hoeft pas over een jaar naar school maar nu denk ik er al aan hoe dat moet strakjes.

  Het is zoooo leuk om samen met haar te spelen en te knutselen etc. Dat ga ik zeker missen. Voor je het weet, zijn ze groot en hebben verkering.......
  zucht.

  Maar ik ben blij dat alles toch goed gegaan is. Kan mij heel goed voorstellen wat er allemaal gaat gebeuren als jij er niet bent.
  mirjamberktasGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:31


  --
  08 jan 2007 06:33
  Oh Sylivia, ik voel met je mee. Ook ik heb vanmorgen mijn twee jongsten (een tweeling dus) voor het eerst, voor het echie, naar school gebracht. Voor de vakantie hadden ze al wat meegelopen en dat was al een groot succes (alleen de allerjongste moest de 1e keer even huilen).
  Maar nu gaan ze allemaal (heb 4 kids) iedere dag en dan ook nog de hele dag! Kan wel janken...Frown

  En ik heb me er maanden op lopen verheugen, al die vrijheid die ik vanaf nu zal krijgen... Maar ik heb mijn meiden (en ook mijn zoon, maar daar ben ik na ruim 5 jaar schhol al wel een beetje aan gewend...) zo gemist. Bah! En nu gaan ze morgen weer allemaal... Vond mezelf erg zielig vandaag.

  Maar het is wel lekker dat ik m’n huis ongestoord kon poetsen en dat het de hele dag netjes is gebleven. En morgen kan ik heerlijk in m’n eentje uren op de markt lopen slenteren... Het heeft natuurlijk ook z’n voordelen.
   Maar ik wil gewoon af en toe nog even met m’n meisjes spelen, enzo... Als ik er aan denk dan mis ik ze alweer.

  Succes morgen, Sylvia. ik zal aan je denken als ik om 08.30 helemaal alleen het schoolplein afloop.

  Groetjes, Mirjam.
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73544


  --
  08 jan 2007 08:57
  Oh Sylvia, wat een grote stap voor je kleine meisje! Mirjam, jij hebt ook een grote stap gemaakt met je jongste kindjes vanochtend!

  Ik sta er in september voor. Dan gaat de oudste naar school. Ze heeft er heel veel zin in, zeker omdat ze elke dag mag! Hoop dat ze er t.z.t. nog net zoveel zin in heeft. Scheelt mij een hoop inwendige tranen.

  Binnenkort is er een open dag op die school en gaan we er met haar kijken.

  Maar wat zie ik er ook tegenop zeg dat ze dan pas echt een leven buiten mij om krijgt. Moest ik al aan wennen toen ze naar de peuterspeelzaal ging, maar straks is ze van 9.30 tot 14.15 uur van huis en ik ben er niet bij!!!!

  Gelukkig heb ik de jongste dan nog thuis, alhoewel die wel vanaf diezelfde periode 2 dagdelen naar de peuterspeelzaal gaat.

  Ach bedenk maar zo...................ooit, over een jaar of 18 ofzo, komt er een moment dat ze het huis uit gaan. Daar moet ik al helemaal niet aan denken dat ze ooit hier niet meer wonen!
  Dus wat is dan elke dag naar school en dat je ze ’s middags weer enthousiast aan de thee hebt.

  Daar probeer ik me in september maar aan vast te houden denk ik. Ik kan niet garanderen dat ik het ook niet weer net zo hard loslaat, want ik krijg al tranen als ik eraan denk dat het sneller september is dan ik wil.

  Hou je ons op de hoogte Sylvia?

  Edited by - Sje on 8-1-2007 8:59:03 PM
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  silvia31Gebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:401


  --
  08 jan 2007 10:29
  haha Mirjam........ik ga morgen ook even aan jou denken hoor!! Wink als we weer thuis komen waar het zo leeg en stil is. SNIF SNIF

  maar wat je zegt.....we kunnen eindelijk echt even schoonmaken zonder hulp hihi

  maar ik stond vanavond echt versteld hoe kapot ze was hihi.....om 18.45 viel ze al om op de bank hihihi en ik kon haar lekker op haar bedje doen zonder stribbelen...(wat ze anders wel kan)!!!

  ze had het vandaag de hele tijd over haar nieuwe juf en ik denk dat ik morgen alweer wat rustiger kan vertrekken.

  ik hou jullie op de hoogte

  en volgens mij hebben de mama’s er meer moeite mee dan de kindjes hihi het is weer zo’n loslaat gevoel wat je krijgt.
  net wat jij zegt Sje: een leventje buiten ons om..

  maarja ze genoot echt super toen ik haar zag spelen met dat andere meisje en dan wordt je als mama zijnde ook blij hé

  de glimlach van een kind hé Laughing

  groetjes Silvia
  mirjamberktasGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:31


  --
  09 jan 2007 11:02
  Ja Sylvia, ik had ook een hele lange, rustige avond gisteren. Allebei de meisjes lagen om 17.45 uur helemaal kapot in bed. Ik heb ze niet meer gehoord. Ze zijn niet eens meer in bad geweest! Ze lagen bijna met hun kleine neusjes in het bordje spaghetti. Hahahaha...

  Maar vanmorgen was het niet meer zo leuk bij één van de twee. Ze deed steeds heel erg stoer en huppelde steeds de klas in. Zelfs toen er gisteren een invaljuf voor de groep bleek te staan. Ze vond het leuk, want blijkbaar zijn alle juffen altijd leuk. Maar vanmorgen was ze heel erg opgelucht toen de gewone juf er weer was. Maar opeens klampt ze zich helemaal aan mij vast en zet het toch op een huilen... En ook het lipje van haar zusje begon al te trillen, maar zij hield zich gelukkig goed. Ik heb me zo ongeveer los moeten rukken en ben maar gegaan.

  Ik moet wel bekennen dat ik na een half uurtje stiekum langs de school ben gereden (je kunt vanaf de straat, als je heel langzaam rijdt, een beetje in de klas gluren, en ik zag haar inderdaad heerlijk in de poppenhoek spelen. Gelukkig maar.

  Nog een uurtje en dan komen ze allemaal lekker thuis een boterhammetje eten. Ik tel vast af.

  Groetjes, Mirjam
  U bent niet gemachtigd om te reageren.
  Pagina 1 van 512345 > >>


  Nieuwste reacties