Volg ons via
 
voor het eerst naar school
Pagina 2 van 5 << < 12345 > >>
46 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
ɑɲaGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:8727


--
09 jan 2007 12:03
Ik voel met jullie mee, hoor! Nog steeds vind ik het oersaai zonder kleintje in huis, als ik niet hoef te werken is het zo stil. Ik kan dan echt heimwee hebben naar de tijd dat ze nog thuis waren. Sentimenteel, he? En Jongste is al 6 en zit in groep 3!

Ik vind het dan ook heerlijk om ze in de vakantie lekker thuis te hebben en ben ook heel verbaasd als ik andere moeders op het schoolplein hoor verzuchten dat ze blij zijn dat alles weer naar school gaat. Pff, ik vind er echt niks aan hoor!

En volgend jaar gaat Oudste al naar de middelbare school! Als ik dit type dan krijg ik al de kriebels in mijn buik! Verschrikkelijk! En dan kan ik niet even meer langsrijden om te kijken of het wel goed gaat! Bah! Maar ja, je houdt het natuurlijk niet tegen, maar stiekem zou ik dat wel willen!

Groetjes, Anja
Groetjes, Anja
mirjamberktasGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:31


--
09 jan 2007 12:51
Nou, over de middelbare school wil ik echt nog helemaal niet nadenken!! Mijn zoon van 9 - groep 6 (!?!) riep tot overmaat van ramp van de week al: "Nou mam, nog iets meer dan twee jaar en dan ga ik al naar de middelbare school". Dat kon er ook nog wel bij! Zucht...

Groetjes, Mirjam
silvia31Gebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:401


--
09 jan 2007 01:06
ooh vanmorgen moest de juf haar van me aftrekken zodra ze in de gaten krijgt dat ik weg ga klampt ze zich stevig vast.........dus de juf haar meenemen terwijl ze stevig tegenstribbelde en ik maar snel de klas uitlopen en ik hoor haar achter me gillen......: ik wil niet!!!!! en huilen......vandaag was bij ons ook een andere juf best wel jammer want 1 vertrouwd ze net en dan krijgt ze een andere maarja deze 2 juffen daar zal we heus wel aan wennen.........

toen ik haar ophaalde vond ik het zo zielig en mooi tegelijk........ze liep met een ander meisje hand in hand het lokaal uit en bleven buiten stevig hand in hand staan te kijken waar hun mama’s waren.....toen ze me zag kwam er een brede glimlach op haar gezichtje tevoorschijn hihihi

morgen weer een ochtend en ik hoop dat het deze week elke x een stukje beter zal gaan want volgende week breng ik haar wel maar haalt iemand anders haar weer op want dan moet ik ook weer werken. Hopen dat dat ook allemaal goed gaat........voel me wel een slechte moeder omdat ik  weer naar het werk moet......tegelijkertijd is het wel een must dat je moet werken tegenwoordig.....maarja alles moet zijn draai weer even krijgen!!!

Gr. Silvia

We slaan ons erwel doorheen Mirjam Wink er zijn vele ons voorgegaan hihihihi
lilaGebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:321


--
10 jan 2007 09:29

Een vraagje : hoe oud zijn de kindjes in Nederland als ze voor het eerst naar school gaan ?

Hier in België kunnen ze starten van zodra ze 2,5 jaar zijn na een vakantieperiode.  Mijn zoontje was net 2,5 op 6 november, en toen startte hier in België de tweede periode, dus hij kon mee met zijn broertje naar de "grote school".  Het doet wel raar hoor : zo stil in huis !

Groetjes, Lila 

silvia31Gebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:401


--
10 jan 2007 09:32
dat is 4 jaar Lila

hiervoor zat ze wel op de creche 2 dagen in de week maar dat is meer een kinderdagverblijf dan hé

2.5 is wel jong zeg ................gaan ze dan ook de hele week of een paar dagen of dagdelen?

gr. Silvia
kristelGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3039


--
10 jan 2007 10:38

mijn dochter is afgelopen maandag ook voor het eerst naar de basisschool gegaan. En dat ging super, zodra ze klas in was had ze geen aandacht meer voor mamma. Ze werd dinsdag wakker en vroeg gelijk: mag ik weer naar school?

Ze vind het super.

 

Nu zijn alletwee mijn kinderen naar school, en ik moet zeggen dat ik het erg stil vind, ik moet weer een hele nieuwe dagindeling maken. Ook mijn werktijden en dagen zijn veranderd, dus ben ik even van slag. 

Marion60Gebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:2547


--
10 jan 2007 11:15
Inderdaad een hele nieuwe fase, ik weet het nog als de dag van gisteren. Mijn oudste is altijd zonder problemen naar school gegaan maar de andere 3......... de ene zoon heeft van boosheid de hele dag onder de watertafel gezeten Frown en de andere zoon en dochter heb ik de eerste weken brullend naar school gebracht. Je voelt je dan zo ellendig als moeder. Gelukkig gaat dat wel weer over maar het doet je wel veel pijn als moeder je kind zo te zien.
Maar genieten jullie allemaal maar lekker van je kindjes op de basisschool. Het is een van de leukste periodes in een kinderleven. Ze worden dan wel groot maar hebben je nog zo nodig!

grtz
Marion
silvia31Gebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:401


--
10 jan 2007 12:39
vertel je geheim Kristel

Naomi moest vanmorgen weer huilen maar volgens juf jacqelien was ze er nu wel sneller overheen.......

Toen ik haar ophaalde zei ze in de auto half huiliger ik wil weer naar school dus beetje bij beetje gaat ze het wel leuk vinden bij juf slakkelien zoals zij het zegt hahahaha Laughing

gr. Silvia
kristelGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3039


--
12 jan 2007 11:42

Geen geheim, helaas, anders zou ik hem met je delen.

 

Ik denk dat het de aard van het beestje is. Mijn dochter is ook nooit eenkennig of verlegen, ze babbelt honderduit tegen iedereen.

Dat is ook een nadeel, want ik vind dat ze tegen vreemden best wat afstand kan bewaren.

 

Straks haal ik haar op en dan zit de eerste schoolweek er weer op.

Ik vroeg haar gisteren wat ze nou het leukste vond en dat was:

elastieken ????!!?? 

Ze bedoelde dus gymnastieken.

Ook moest ze gisteren overblijven voor het eerst. Dat was wel even raar, ze had namelijk als kringhapje haar twee boterhammen al opgegeten en had alleen nog fruit over en een beker sap. 

LouiseGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7814


--
12 jan 2007 12:03
misschien wordt ze lenig als elastiek ervan
Lekkere eter! 2 b.hammen en fruit!
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 5 << < 12345 > >>


Nieuwste reacties