Volg ons via
 
voor het eerst naar school
Pagina 5 van 5 << < 12345
46 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
mirjamberktasGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:31


--
24 jan 2007 01:19
Ik ga nog even verder over ’voor het eerst naar school’.

Vanavond bij het naar bed gaan vertelde Suzan dat ze boos was op een meisje in haar klas. Ze moest er erg bij huilen.
Ze was boos omdat ze niet mee mocht doen met een hele grote puzzel. Ik vertelde haar dat dat betreffende meisje die puzzel waarschijnlijk al mocht maken omdat ze in groep 2 zit (bij ons op school zijn er alleen combinatiegroepen 1/2) en dat Suzan dan zelf een puzzeltje moest gaan maken. Maar ze was ontroostbaar.... zo zielig.

En ik was niet in de buurt. Ik was helemaal alleen thuis. Het is ook allemaal niet eerlijk!?! Frown

Groetjes, Mirjam.
silvia31Gebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:401


--
24 jan 2007 08:57
oooh das zielig......

het ergste is inderdaad dat je er niet bij bent......zo heeft Naomi het de hele tijd over een jongen die haar slaat en niet lief vind en die haar in de ogen wil prikken.....en dan vraag ik: wat zegt juf dan? ........maar die zal ook niet alles in de gaten hebben maar het geeft je zo’n vervelend gevoel!!!!!

maar juf zal het in de gaten houden.

Gr. Silvia
rianne24Gebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:58


--
24 jan 2007 11:10
Ik lees nu pas over jullie net naar schoolgaande kindjes. Ik heb 2 (heerlijke) zonen van rond de 26 maar herinner me die tijd nog heeeel goed. Vooral de oudste heeft het lang moeilijk gehad met weggaan van mij. En dan voelde ik me die hele ochtend vreeeeselijk hoor. Ik heb het de 1e dag zelfs gepresteerd om ’s ochtends even te bellen naar de juf die me gelijk geruststelde. Maar hij heeft het heel lang moeilijk gehad met het afscheid nemen.
De jongste was van jongsaf aan heel zelfstandig en in de laatste klas van de kleuterschool had hij een juf die hij ook al een tijd in de vorige klas had. Toen hij 6 jaar was, moest hij nog een half jaar kleuterschool voor hij naar de grote school mocht. En hij was het eigenlijk beu die kleuterschool, al dat plakken en tekenen zei hij. Heeft hij nooit van gehouden. Dus zei hij op een vrijdag tussen de middag tegen me: ik ga vanmiddag NIET meer naar school!
IK: ooo, maar dan gaat de juf toch huilen als jij niet komt?
Jongste: zal ik dan even met haar praten? IK: ik denk wel dat dat het beste is. Dus wij samen naar de juf..... Jongste: juf, ik kom vanmiddag niet
JUF: o? waarom niet?
Jongste: ik ben zooo moe van al dat plakken en tekenen wat ik vanochtend moest doen van jou, ik ga nou even rusten.
En gelukkig pakte ze het heel goed op, want eigenlijk zijn ze verplicht, ook toen al, vanaf 5 jaar naar school te gaan. En vanaf die tijd tot de grote school nam jongste vrijdagmiddags een "verlofmiddag".
En de grote school? Vonden ze alletwee prachtig, vooral het leren lezen.
En nu: de oudste gaat met zijn vriendin voor de 2e keer 1 jaar op wereldreis en wij, ouders, zijn voor de 2e keer uitgenodigd om (3 weken langer kan jammer genoeg niet vw het werk)  met ze mee te mogen reizen. Vroeger gingen ze met ons mee op vakantie en nu is het andersom!
En weet je: mss beseffen jullie het nu nog niet: maar als ze dan hun eigen weg gaan en een vriendje of vriendinnetje kiezen, is het grootste geluk als je die erbij krijgt!!...
rianne24Gebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:58


--
24 jan 2007 11:17
Oeps, de laatste alinea had ik natuurlijk bij onderwerp: pubers... moeten zetten, maar zie het maar als: begin was goed, eind nog beter (verbastering van eind goed al goed hihi)
mirjamberktasGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:31


--
25 jan 2007 11:38
Maar dan wil ik wel meekiezen!?! Of kan dat dan ook niet meer....Sealed
Ooooooh, ik moet er echt niet aan denken. Ze worden nu al zo snel groot.

Mirjam
rianne24Gebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:58


--
26 jan 2007 10:27
Meekiezen? Zouden we dat allemaal niet willen? Ik denk het wel hoor; maar we moeten het zo bekijken: we hebben zelf ook onze keus gemaakt want wij moeten met die keus ook leven (en niet mijn moeder).

En tegen mijn man heb ik gelijk bij de eerste vriendin die bij ons naar binnenkwam, (vonden we niet zo bie), gezegd: denk aan Wim Sonneveld!
(""...en allemaal mee eten....""). Dat hebben we ook gedaan, altijd naar binnenhalen bij ons en altijd welkom zijn, met eten - hulp etc.

Mijn vriendin heeft opmerkingen over  "de vriendin"  en haar familie gemaakt en nu komt haar zoon al een half jaar niet meer thuis en wil haar eigenlijk ook even niet spreken. Het klikt gewoonweg niet tussen haar en "zoon’s vriendin"    en mijn vriendin vindt dat "zij"  haar zoon heeft afgepakt ipv dat ze er 1 dochter bij kreeg.    Maar ja, ik denk het is toch zijn keus...

Weet je, ik was 1 keer opstandig (met de keuze van schoolrichting) en toen zei een vriend van ons toen ik zei: ""ik vind dat hij..""   Niet doen, zei hij, heb vertrouwen in je kinderen!  En echt dat heeft me zo geholpen! Het is ook helemaal goed gekomen trouwens!

""Heb vertrouwen in je kind""!   is mijn spreuk geworden...
Rianne

PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31541


--
26 jan 2007 01:20

""Heb vertrouwen in je kind""!   is mijn spreuk geworden...
Rianne

Maar soms maken die kinderen het wel ontzettend moeilijk om dat vertrouwen te houden... Mijn oudste is zo aan het puiberen, en de combinatie met haar diabetes geeft grote problemen.

(kopie als nieuw onderwerp in forum pubers geplaatst) 

 

PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 5 van 5 << < 12345


Nieuwste reacties