Volg ons via
 
Tolheffing op Belgische autowegen
Je bent nu hier : Forums > Actueel > Nieuws van de dag
Pagina 1 van 3123 > >>
27 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
lilaGebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:321


--
14 jan 2007 10:11

  Naar verluidt zijn er concrete plannen voor een tolheffing op de Belgische wegen in de nabije toekomst.  De kranten en de nieuwsberichten hier in België benadrukken de negatieve reacties die vanuit Nederlandse forums ( onderandere van De Telegraaf ) over België en de Belgen gespuid worden.  Sommig reacties zijn ronduit grof en beledigend.

  Leeft dit inderdaad zo in Nederland, die algemene gevoelens, of is dit de mening van een bepaalde drukkingsgroep, hier sterk uitvergroot door de plaatselijke media ?

  Groetjes, Lila 

  huismannetjeGebruiker is Offline
  Huishoudhulpje
  Huishoudhulpje
  Posts:733


  --
  14 jan 2007 11:17
  Denk het laatste Lila, in Oostenrijk moet je toch ook betalen, en in Nederland betaal je via de brandstof, zie dus het probleem niet zo. Belangrijk is dat je als Nederlander ook voor een korter deel dan een jaar kunt betalen.

  huismannetje
  Marion60Gebruiker is Offline
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:2547


  --
  14 jan 2007 12:07
  Wij gaan nog wel eens een dagje naar Antwerpen, winkelen of een cncert bezoeken of gewoon uit eten, dat zal ik dan zeker laten. En als ik naar Frankrijk ga zal ik ook wel via Duitsland rijden. In Frankrijk betaal je ook wel voor de tolwegen maar daar heb je dan ook goeie wegen voor. Bovendien hoef je er niet overheen als je niet wilt.
  Tis jammer voor de Belgen, maar ik zal de wegen zeker mijden.

  grtz
  Marion

  JokeGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6740


  --
  14 jan 2007 01:37

  Ik ben het wel een beetje met Marion eens. De snelwegen in België zijn niet zo denderend met die kdeng-kdeng-kdeng strepen dwars over de weg. Nou waren ze wel bezig met de route Luik-Bastogne en die is inderdaad veel beter geworden.

  Het ligt er maar net aan waar we heen gaan. Ik ga niet over Duitsland rijden als ik naar Parijs wil. Maar afgelopen jaar zijn we via Duitsland richting Middellandse Zee gereden en dat beviel eigenlijk prima.

  België is trouwens ook het land waar ik op N-wegen de weg helemaal kwijtraak. Op de een of andere manier kan ik de logica niet ontdekken. Zal wel aan mij liggen...  

  Maar om hier nou grof en beledigend over te worden? Ik heb het zelf nog niet gehoord of gelezen. Volgens mij is het inderdaad een uitvergroting Lila.

  Joke 

  groetjes, Joke
  moderator
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73486


  --
  14 jan 2007 02:31
  Hier in Brabant is het wel redelijk gesprek van de dag. Maar ja, wij zitten natuurlijk nog makkelijker in België. Sterker nog, mijn broer woont in Baarle-Nassau! Dus als we naar mijn broer gaan, rijden we al op Belgisch grondgebied. Het is toch van de gekke eigenlijk dat ik als ik mijn eigen familie in Nederland wil bezoek ook zo’n duur vignet aan moet schaffen.

  En net wat Marion en Joke zeggen, over de kwaliteit van de wegen in België is ook niet echt naar huis te schrijven. En dan hebben we het nog niet over de slechte bewegwijzering en de slechte omleidingen die er gemaakt worden.

  Weg afsluiten, aangeven dat het afgesloten is, aangeven dat de omleiding naar rechts is en zoek het verder maar uit.

  Als ik ergens gebruik maak van een toilet, betaal ik ook niet als het niet goed schoongemaakt is. Dus als infrastructuur in een land rammelt, ben ik ook niet van plan om te betalen.

  Anderzijds.................jaja, ik ben niet helemaal negatief, het is een kip-ei-verhaal. De wegen in België zijn deels zo slecht omdat het wegennet heel zwaar belast wordt. België wordt heel veel gebruikt door verkeer op doorreis naar Zuid-europa. Vooral vrachtverkeer. Dus geen wonder dat de kwaliteit van de wegen te wensen over laat. En tijd om het op te knappen is er niet want het is zo druk op die wegen dat het moeilijk is om voor langere tijd belangrijke wegen af te sluiten.

  Dus ik kan me er van de Belgen ook wel weer iets van voorstellen. Ik weet alleen niet of een vignet van 60 Euro de oplossing is. Denk dat het beter is om van bepaalde wegen tolwegen te maken en met dat geld het hele wegennet aan te pakken. Dan verplicht je iemand in Nederland die bij haar broer in Baarle-Nassau op bezoek wil in elk geval niet om 60 Euro per jaar te betalen.

  In Zeeuws-Vlaanderen is het probleem nog groter. Die mensen kunnen hun eiland niet af zonder te betalen!
  Zou sowieso prettig zijn als ze voor Nederlanders een uitzondering maken. België maakt tenslotte ook gebruik van "onze’ Westerschelde om al hun scheepvaart de haven van Antwerpen te laten bereiken en verlaten. Zullen we dat dan tegen elkaar wegstrepen?

  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  RitamariaGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:7819


  --
  14 jan 2007 02:39
  Bij ons op de academie in Maasmechelen was het gister ook onderwerp van gesprek. Nou moeten wij een dag in de week naar België, dus het is nog wel een beetje de moeite waard, toch vonden wij het wel een beetje raar, temeer daar de Belgen zelf het geld terug krijgen.
  Ik hoop dat het toch niet doorgaat.

  sonnie1983Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6017


  --
  14 jan 2007 06:20

  ik wist het niet eens. heb er niks over gehoord of gezien hier in nederland. en dan woon ik nog niet eens zo super ver van de grens (omgeving eindhoven woon ik)

   

  gr 

  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:32345


  --
  14 jan 2007 06:29

  Het is in diverse fora (o.a. over caravaqns) aan de orde geweest, en de algemene gedachte is dat het vervelend is, en dat je er niet omheen kunt. Voor mij zou het geen probleem zijn: 10 euro voor een deelkaart, waarmee je dan heen en weer door B kan in de vakantie, waar praat je over als je het hebt over je vakantiebudget? Daar kan je niet voor omrijden volgens mij.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  ChayGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:7


  --
  15 jan 2007 07:58

  Ik ben er ook niet echt blij mee.

  Ik werk in België al is het maar net 5 km over de grens heen. Dat zou dus betekenen dat ik voor dat kleine stukje moet gaan betalen om bij mijn werkgever te kunnen komen.

  Buiten dat feit om ben ik het eens dat de wegen en bewegwijzering in België bar en bar slecht zijn. Ik mag op zijn minst hopen dat als ze dit invoeren dat geld regelrecht dan gebruikt wordt om dit te verbeteren.

  karin185Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:8391


  --
  15 jan 2007 10:10
  Als ze het geld van de tolheffing gaan gebruiken voor het wegennet, dan is daar niets mis mee, volgens mij.

  Ik vind het wel terecht dat de gebruiker betaald. Het systeem in Frankrijk vind ik prima. Je hebt tolwegen, maar heb je geen zin om te betalen, dan pak je een andere weg (die dan ook wat minder van kwaliteit is).

  Dus als ze dat zo ook in Belgie gaan doen, prima toch?
  U bent niet gemachtigd om te reageren.
  Pagina 1 van 3123 > >>


  Nieuwste reacties