Volg ons via
 
Yoga voor (drukke) kinderen?
Pagina 1 van 212 > >>
14 Reacties
Bericht is Afgesloten
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
mirjamberktasGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:31


--
20 jan 2007 12:13
  Hallo allemaal.

  Ik heb een vraagje. Mijn dochtertje van 6,5 zit in groep 3. Ze vind het er erg leuk (zoals ze bijna alles bijna leuk vindt), maar ze is zo ontzettend druk in de klas (thuis ook, hoor) dat ze hierdoor onder ’de maat’ presteert.
  Wanneer ze in juli hetzelfde rapport zou hebben dan dat ze nu heeft, dan kan ze niet naar groep 4.
  Nu heb ik daar op zich geen problemen mee, maar alleen wanneer mijn dochter hiermee geholpen zou zijn, en daar heb ik zo mijn twijfels over. Ik ben er namelijk van onertuigd dat haar niets mankeert aan haar verstandelijke vermogens en dat ze het niveau heel goed aan moet kunnen. Maar door haar drukke gedrag kan ze zich niet concentreren waardoor ze niet tot presteren komt.

  Ik ben dus op dit moment op zoek naar iets waarmee het, met name op school, voor haar allemaal wat makkelijker zou kunnen gaan, zonder er direct een heel drama van te maken.

  Nu ben ik onder andere tegen informatie gelopen over yoga voor kinderen. Ik heb telefonisch al allerlei informatie gekregen van een erg enthousiaste yoga-docente (hoe noem je iemand die yoga-les geeft?). En gevoelsmatig denk ik dat onze dochter hier een heleboel baat bij zou kunnen hebben. Dus ik denk dat ik maandag terug ga bellen om afspraken te maken.

  Maar ik ben zo benieuwd of er mensen zijn die ervaring hebben met yoga voor kids. Ik ken zelf namenlijk niemand die dit met de kinderen heeft gedaan.

  Dus mijn vraag is of er mensen zijn die hiermee ervaring hebben en zo ja, wat zijn die ervaringen dan geweest?

  Groetjes, Mirjam
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73094


  --
  20 jan 2007 02:53
  Je dochtertje lijkt energie teveel te hebben. Ik vraag me af of je dat af kunt remmen door yoga. Daar leer je wel ontspannen, maar ik weet niet of het de ideale manier is om dat overschot aan energie weg te krijgen.

  Mijn broer was vroeger ook erg druk en toen kreeg mijn moeder van de huisarts het advies om hem op een sport te doen waar hij zijn energie in kwijt kon. Dus eigenlijk het tegenovergestelde van het rustige yoga.

  Ik denk dat het een wat-is-wijsheid-verhaal is.

  Ik denk dat het woord yoga op haar als meer drama (om even jouw woorden te gebruiken) kan overkomen dan wanneer ze op een sport zou gaan. Desnoods is iets van streetdance een alternatief als ze sporten niet leuk vindt.

  Ik zou alle mogelijkheden goed overwegen voordat ik een beslissing nam, als ik jou was.
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  mirjamberktasGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:31


  --
  22 jan 2007 11:49
  Hoi Sje,

  Mijn dochter zit inderdaad sinds een aantal weken op street-dance, vindt ze helemaal geweldig! En dat hebben we inderdaad precies om de reden gedaan die jij hebt genoemd.

  Maar de reden waarom ik onder andere werd aangesproken door yoga is dat mijn meid, volgens mij, op een onjuiste manier ademt. Dit klinkt altijd moeilijk en vermoeiend. Dus, als dat al zo klinkt, dan vraag ik me wel eens af hoe het is om te ervaren. Dus ik ging bij de yoga-juf informeren of zij dacht hier iets mee te kunnen.

  Sinds een aantal weken ben ik met zelf haar bezig om bewust te ontspannen voordat ze gaat slapen. Dat wil zeggen dat ik, samen met haar, helemaal niks doe (dus het verhaaltje enzo, hebben we dan al gehad). Mijn dochter is ’s avonds volgens mij ook nog met van alles bezig (in haar hoofd) dat ze de slaap niet goed kan vatten en lang wakker ligt. Daardoor is ze natuurlijk de volgende dag vermoeid en dat zal haar concentratie/ leerprestaties zeker niet ten goede komen.

  En nu wil het toeval dat deze yoga-juf niet alleen aan yoga doet, maar ook nog eens gediplomeerd logopediste is. Zij vertelde me dat veel kinderen die verkeerd adem halen erg druk kunnen zijn. Ook kan verkeerd ademen nadelige invloed hebben op het gehoor van mensen, dus misschien hoort/luistert ze daarom niet altijd even goed. Dus al deze informatie paste precies in mijn straatje!
  Daarbij denk ik dat Dilara dit ook nog eens heel leuk zal vinden...

  Ik ben erg benieuwd. We hebben afgesproken (ook met Dilara) dat we het in ieder geval 10x gaan proberen.
  We zouden vrijdag al kunnen beginnen, zij het niet dat ik mijn enkelbanden heb gescheurd en geen kant op kan met de kids. Maar goed, even afwachten dus.

  Groetjes, Mirjam
  LouiseGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:7814


  --
  23 jan 2007 07:54
  Oeps Mirjam, sterkte met je enkel!!
  En die yoga(juf) klinkt goed!! Iets minder "zweverig", met zo’n logopedie achtergrond erbij. Fijn dat die streetdance ook bevalt, daar kan ze veel in kwijt, ook creativiteit als ze wat ervaring heeft. Maar nu eerst beterschap voor jezelf, en accepteer hulptroepen...
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73094


  --
  23 jan 2007 02:20
  Ik snap je verhaal Mirjam. Dan is yoga extra erbij inderdaad geen verkeerd plan.

  Hou je ons op de hoogte?
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  karin185Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:8391


  --
  23 jan 2007 02:32
  Mirjam, sterkte met je enkel!
  SophietjeGebruiker is Offline
  Huishoudhulpje
  Huishoudhulpje
  Posts:818


  --
  23 jan 2007 10:14
  Hoi ,

  Heb je al eens gekeken naar haar voedingspatroon .
  Kinderen die veel zoetstof of kleurstoffen krijgen kunnen namelijk ook heel erg actief zijn in hun doen en laten .
  Mischien is ze wel ergens gevoelig voor er zijn kinderen bij als deze chocolade eten dat ze hipper actief worden of mischien een onschuldig koekje wat je haar mee geeft naar school.

  mirjamberktasGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:31


  --
  24 jan 2007 01:11
  Hoi Sophie.

  De gedachte om haar voedingspatroon onder de loep te nemen speelt ook al een poosje door mijn hoofd. Maar heel eerlijk gezegd schuif ik dat steeds voor me uit omdat ik eigenlijk niet goed weet hoe en waar ik dan zou kunnen beginnen.

  Heeft er iemand tips om hier goed en gestructureerd mee om te gaan? Moet ik dan bijvoorbeeld bepaalde etenswaren een poosje niet meer geven en dam kijken naar eventuele reacties? Zo ja, met welke dingen zou ik dan kunnen beginnen?
  Of moet ik dan echt alle suikers uit haar voeding weglaten. Ik weet inmiddels al wel dat er volgens mij bijna overal suiker inzit. Lijkt me een hele toer...

  Mirjam
  SophietjeGebruiker is Offline
  Huishoudhulpje
  Huishoudhulpje
  Posts:818


  --
  24 jan 2007 10:19
  Hoi Mirjam ,
  Neem eens contact op met je huisarts .
  Je kunt zelf wel zien op de verpaking of er kleur en smaakstoffen zijn toe gevoegd . Let erop bij het kopen van produkten .

  Geef je haar veel limonade , jogo te drink deze twee bevatten veel suikers .
  Geef haar daar iets minder van , en kijk of het dan anders wordt.
  Vervang snoep door fruit als ze dat lekker vindt .
  LouiseGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:7814


  --
  24 jan 2007 11:08

  als je op die toer wilt:
  snoep is ook te vervangen door bv. gedroogde abrikozen. Dat is lekker zoet en "compact" en toch gezond

  Bericht is Afgesloten
  Pagina 1 van 212 > >>


  Nieuwste reacties