Volg ons via
 
Hoe krijg ik een antibioticakuur naar binnen?
Pagina 2 van 2 << < 12
14 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
karin185Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:8391


--
22 jan 2007 10:28
Dank je! Embarassed Ik word er verlegen van.
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73406


--
22 jan 2007 09:10
Hoef je niet verlegen van te worden hoor. Je bent gewoon echt een stoer wijf, want het is niet niks om dwars door het geworstel van je kind heen je zin door te drijven. Maar ja, het is nou eenmaal voor eigen bestwil.

Dus je doet het hartstikke goed vind ik!
Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
karin185Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:8391


--
23 jan 2007 11:54
Tja, als het niet voor haar eigen bestwil was, dan zou ik haar zeker niet 3x per dag in de houdgreep nemen en dwingen wat te slikken.
Maar als moeder wil je het beste voor je kind, dus dan doe je dat. En als het niet goedschiks wil, dan moet het maar kwaadschiks.
tijgertjeGebruiker is Offline
Huishoudhulpje
Huishoudhulpje
Posts:678


--
23 jan 2007 04:01
Hoi,

Wat vervelend dat het niet lukt medicijnen te geven aan je kind.
Mag ik wat vragen. Voel je je bezwaard of vind je het erg om die medijnen te geven. Een kind heeft enorme voelsprieten en voelen onrust, emotie of ongemak feiloos aan. Op dat reageren ze. Niet op de medicijnen die ze krijgen.  Geef je iets anders in dezelfde omstandigheden dan moeten ze het ook niet.
Dit klink misschien gek, maar het is waar.
Op mijn werk vroeger, ik werkte in het ziekenhuis, heb ik diverse keren dit meegemaakt.  Wanneer het een keer is misgegaan worden de andere keren alleen maar erger.  Probeer dat te doorbreken.

Mag ik een aantal tips geven.
In de situatie die nu is ontstaan, kan alleen je kind het medicijn binnen krijgen wanneer een ander, bv de vader het medicijn geeft. Ga als moeder ver uit de buurt, zodat je je er niet mee kan bemoeien! Het zal moeilijk zijn maar het proberen waard.
Verder zorg dat je het medicijn geeft als jezelf ontspannen bent en niet even snel er tussendoor met je hoofd al bij iets anders dat dringend moet gebeuren..
Wees eerlijk tegen het kind. Ook al is het nog zo klein. Praat er tegen wat je doe en waarom. Al begrijpen ze er niets van, ze horen aan jou stem dat het niets is om zich druk over te maken.
Geef aan wat je verwacht van het kind
Geef aan het kind aan dat het niet lekker is, maar dat het zo voorbij is en dat ze dan..... te drinken krijgt. Dit niet als omkoopmiddel maar gewoon om de smaak weg te werken.
Geef het medicijn koud, dan smaakt het bijna nergens naar.
Wees positief en geef je kind een complimentje.
Laat eventueel de pop en/of beer ook medicijnen innemen.

Oja, proef ook een beetje, dan weet je hoe het smaakt!
Heb je wel eens flesvoeding geproeft?
Bij de kleintjes is het meer de onbekende smaak dan dat het vies is!


succes
Tijgertje
karin185Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:8391


--
24 jan 2007 10:25
Dank voor je tips, tijgertje.
Ik heb niet het gevoel bezwaard te zijn om die medicijnen te geven. Juist de eerste keer ging ik er vanuit dat ze het wel zou willen nemen, omdat het stoer is om van een lepeltje te eten. Ze wil namelijk graag groot zijn.

Misschien dat ik nu onbewust wel gespannen  ben of ik het er wel of niet in zal krijgen bij haar, maar helaas is het geen optie om het door mijn man te laten geven. 2 van de 3x is hij namelijk op zijn werk, als zij de medicijnen krijgt. Ik blijf dus gewoon nog maar even doorgaan zoals ik het nu doe. Nog een paar daagjes en dan is het ook weer voorbij.
Ik zeg ook wel steeds dat het beter is voor haar en ik geef ook altijd direct een flesje achteraan.

Ik heb het zelf ook geproefd en ik vind het een erg overheersende smaak, want je proefde het zelfs door de smaak van vanillevla heen. Volgens mij ligt het dus echt aan de smaak dat ze het niet wil eten. Want die keer dat ik het door de vanillevla had gemengd at ze eerst de vanillevla met smaak, totdat het er doorheen zat. Toen weigerde ze verder te eten, toen ze geproefd had.

Bedankt voor je tips. Ik zal ze zeker onthouden voor als er nog een keer zoiets voorkomt. Hopelijk is ze dan wat groter, zodat ik het nog wat beter uit kan leggen.
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 2 << < 12


Nieuwste reacties