Volg ons via
 
Zeldzame huidziekte
Pagina 4 van 5 << < 12345 > >>
46 Reacties
Bericht is Afgesloten
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
sonnie1983Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:6017


--
05 feb 2007 11:06
kristel,

misschien is het een idee om voordat je haar op zwemles doet eens bij de zwemvereniging te gaan praten en dit uitleggen. wellicht kunnen ze dan de eerste les dat je dochter mee doet er even over hebben wat er met haar aan de hand is zodat alle kindjes weten dat het niks engs is.
misschien kan ze er zelf nog wel over vertellen.
ik denk dat dat wel helpt. en ik vind dat tijdens de zwemles de badmeester/badjuffrouw verantwoordelijk is voor pesten  enz.

kristelGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3039


--
05 feb 2007 11:41

dat is dus iets waar ik nog over na moet denken. Moet je doen of het de normaalste zaak van de wereld is, geen aandacht op vestigen, of juist wel? Dat is ook de twijfel die ik met de gymlessen heb.

Voor pesten ben ik niet eens zo bang, Veel kinderen die worden gepest hebben immers niet eens een tastbare of aanwijsbare "afwijking".  

sonnie1983Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:6017


--
05 feb 2007 11:46
ik heb een tijd geleden op tv een stuk gezien van een meisje dat ook een of andere huidziekte had (ook eczeem volgens mij) en daar werd door haar vriendinnen niet moeilijk over gedaan. ik stond echt te kijken van wow. want kinderen kunnen hard zijn

maar het lijkt mij in ieder geval handig dat in ieder geval dat badmeester/badjuffrouw op de hoogte word gesteld.
dat zou ik wel doen. dan weet hij/zij ook te reageren ALS er wat over word gezegd ofzo.

maar goed volg je gevoel!
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:32348


--
05 feb 2007 02:10

Vanaf volgend jaar moet ze ook op zwemles. Ik weet nog niet hoe ik dat ga doen. Ze moet natuurlijk eerst goed ingevet worden voor ze het water ingaat, en daarna ook. En omdat het gemeenschappelijk omkleedruimtes zijn vestig je ook gelijk weer de aandacht.
En vlak de ouders niet uit, die van niets weten en bang zijn voor besmetting (ja, ik weet dat dat niet kan, maar er zijn ouders...)

Dus inderdaad overleggen met de zwemleiding en zorgen dat de andere ouders er van weten, dan voorkom je misschien een deel van de problemen.

PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
karin185Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:8391


--
05 feb 2007 02:56
Mijn man heeft ook eczeem en is daar ook erg veel mee gepest vroeger. En nog kijken mensen hem raar aan als hij gaat zitten krabben, omdat het jeukt.

Dus tja, ik zou zeggen, maak het gewoon duidelijk wat het is en leg het uit aan de andere kinderen en/of ouders. Misschien dat dan het risico op pesten veel minder wordt, omdat ze dan begrijpen hoe het komt.
Maar dit is mijn gevoel hierover, volg je eigen gevoel.

Mijn man heeft vroeger ook erg veel hormoonzalf gesmeerd en daardoor heeft hij nu ook een erg dunne huid, die soms ook helemaal open ligt.
De laatste jaren smeert hij alleen nog ongeparfumeerde vaseline om de huid vet te houden. Toen hij verhuisde naar de plaats waar we nu wonen veranderde hij ook van dermatoloog. De dermatoloog die hij hier kreeg wilde alleen hormoonzalf voorschrijven, maar dat weigert hij erop te smeren, omdat zijn huid daar nog dunner van wordt. Eigenlijk zou hij eens andere zalf moeten hebben, maar ik kan hem niet dwingen om naar een dermatoloog te gaan.
gerrieGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:1688


--
05 feb 2007 05:28
Tjonge Kristel,

Wat vervelend voor je dochtertje. Hoe vindt ze het zelf?? Kan ze er goed mee omgaan of  heeft ze er veel hinder van (dat ze er anders als anderen uitziet)
Ik zou wel wat voorzichtig zijn met hormoonzalf. Je krijgt er (wat karin al schrijft) een hele dunne huid van. Ik heb het voor Olivier ook een poosje gehad, maar hoorde van meerdere mensen dat je er echt mee uit moet kijken!! Misschien is er wel iets anders op de markt wat ook helpt.

Met zwemles zou ik het de 1e keer ’gewoon’’ even melden, wat ze precies heeft. Mensen denken idd echt dat zoiets besmettelijk is.
Toen het net bekend was dat Olivier Ychthiosis heeft ging mijn moeder toen hij daar een keer geslapen had alle lakens op 90 graden wassen, anders zou mijn nichtje het misschien ook krijgen!!! Heb je het al een paar keer uitgelegd, maar het kwartje wil maar niet vallen. Nu is ze wel zover dat ze weet dat het een gen-afwijking is en dus niet besmettelijk.
Maar als je het verteld weten de andere kinderen het ook. Anders heb je misschien kans dat ze niet naast jou dochtertje willen zitten omdat ze bang zijn dat ze het dan ook krijgen (ja, kinderen kunnen hard zijn hoor)

Ik kan me wel voorstellen dat je niet alle aandacht op je dochter wilt vestigen, maar als je het 1x verteld hoeven al die mensen zich de volgende keren niet af te vragen wat ze nu precies heeft.

Veel succes en sterkte met je dochter.

Ps, wanneer gaat ze naar zwemles??

Groetjes Gerrie


gerrieGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:1688


--
05 feb 2007 05:29
PS: Ik bedoel niet op de markt met kraampjes maar gewoon in het algemeen, op de markt, in de apotheek ofzo...Smile

Edited by - Sje on 5-2-2007 7:26:38 PM
kristelGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3039


--
06 feb 2007 03:33
mij dochter ziet er niet echt anders uit hoor. Het is een heel mooi meisje, kleding en haren verbergen veel.

Wij gebruiken al jaren hormoonzalf en daar krijg je een dunne huid van, maar een eczeemhuid is sowieso dunner. Het valt hier nog wel mee, ze heeft wel wat lichte pigmentverkleuringen. De huid hersteld zich snel als je een paar dagen niet hoeft te smeren.
Als het heel erg is wordt ze ’s-avonds ingesmeerd met teerzalf en gezwachteld. Het helpt wel maar je kind en je huis ruiken gelijk naar een scheepswerf.

Mijn man heeft ook nog steeds flinke eczeem maar is er nooit mee gepest, gelukkig. En ik hoop dat mijn meisje zich ook niet laat pesten.
gerrieGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:1688


--
08 feb 2007 01:30
Hoi Jose,

Even een vraagje;
Hebben ze bij jou ook zo’n droge huid in het gezicht? Olivier heeft het vooral boven zijn neus, bij zijn wenkbrouwen en de slapen. Ik smeer er nu cetamacrogol ungenuentum (vergeef me als ik het verkeerd schrijf, de tube ligt boven) op, maar ik vind hem na 2 uur al weer aardig droog. Hij brult de hele boel bij elkaar als ik zijn gezicht insmeer, dus in vind het zielig om het de hele dag door te moeten doen.
Heb jij een idee of er zalf is wat de hele dag vettig blijft??
Alvast bedankt,

Groetjes Gerrie
kristelGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3039


--
09 feb 2007 03:23

op precies die plekken is de huis van mijn dochter ook erg droog. Wij smeren met unguentum leniens, maar ook hier is het na een paar uurtjes weer droog.

Met dit schrale weer smeer ik op de ergste droge plekken vaseline.

En voor heel snel tussendoor ook wel cacaoboter (zo’n lippenbalsem) klinkt raar maar helpt snel. 

Bericht is Afgesloten
Pagina 4 van 5 << < 12345 > >>


Nieuwste reacties