Volg ons via
 
Het milieu en groene energie
Je bent nu hier : Forums > Actueel > Nieuws van de dag
Pagina 1 van 41234 > >>
35 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
MiriamGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:4864


--
11 feb 2007 08:01
  Jeroen en ik hebben afgelopen weekend een documentaire bekeken van Al Gore, The Inconventient Truth. Zie ook het artikel op de voorpagina. Nou ben ik niet bepaald een milieufreak, eerder het tegenovergestelde, maar deze documentaire heeft mij wel wakker geschud. Als wij als mensheid doorgaan op de manier waarop we nu bezig zijn, zullen onze kinderen en kleinkinderen daar grote gevolgen van ondervinden.

  Het klinkt zo ver weg. De opwarming van de aarde....so what? Een paar graadjes erbij, da’s toch juist lekker? Niet dus! Als de aarde opwarmt, krijgen we hier in Nederland ongetwijfeld erg natte voeten. Sterker nog, een groot deel van Nederland zal dan niet meer bestaan. Twente aan zee komt dan eerder in de buurt. Reden genoeg dus voor ons als Nederlanders om actief met het milieu bezig te gaan.

  Nou ben ik erg benieuwd wat jullie momenteel al doen voor het milieu. Wat zijn jullie goede voornemens?  En welke producten zijn volgens jou milieu-onvriendelijk en moeten we in de ban doen?

  Edited by - Sje on 29-5-2010
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:31812


  --
  11 feb 2007 09:05

  Ik ben niet zo bang, maar er wel mee bezig. Ik denk eigenlijk dat het niet is tegen te houden, en dat we er dus, in de loop van deze eeuw, mee moeten leren leven. Nadelen en voordelen van de opwarming gebruiken.

   Wat wij doen: veel fietsen, minder autorijden, groene stroom, spaarlampen, gebruiken van nachtstroom, bij aanschaf apparatuur kijken naar energieverbruik, oplaadbare batterijen, thermostaat graadje lager, savonds gordijnen dicht, vorig jaar extra geisoleerd glas in de nieuwe kozijnen, HR+ ketel laten plaatsen, bewust afval scheiden. Eigenlijk dat wat iedereen kan doen, als men dat ook bewust doet, scheelt het procenten in het erbruik volgens mij. Of je daarmee de opwarming echt tegenhoudt? Ik waag het te betwijfelen.

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  joke26455Gebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:255


  --
  11 feb 2007 09:12
  Ik probeer zoveel mogelijk boodschappen en zo op de fiets te doen. We gaan 1x per week met de auto de grote boodschappen doen. De droogtrommel is bij mij kapot gegaan en bleek zoveel stroom te gebruiken, dat we geen nieuwe meer willen.
  Koop groenten van het seizoen en van de koude grond, dat scheelt vervuiling door het transport dat er voor nodig is en bespaart energie dat nodig is voor verwarming van de kassen, denk ik. 
  De verwarming een graadje lager. We hebben al een zo zuinig mogelijke (betaalbare) verwarmingsketel aangeschaft.
  Spaarlampen voor alle lampen in huis.
  Nu zijn we aan het sparen voor zonnepanelen op het dak, maar dat duurt nog wel even.Smile
  GompyGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:7338


  --
  11 feb 2007 09:23
  We hebben de documentaire wel liggen, maar nog niet gekeken. Ik denk dat bij de meeste mensen het milieu wel speelt, maar dat heel veel mensen denken dat het geen zoden aan de dijk zet om als individu wat te doen. We zijn lid van natuurmonumenten. We hebben zoals zoveel mensen spaarlampen, ledverlichting, dubbelglas, goed nageisoleerd huis, gordijnen/rolluiken dicht, dag en nachtstroom en natuurstroom. Verder letten we erop dat lampen niet onnodig branden en alle standby apparatuur uitstaat. Verder hebben we al een behoorlijk aantal zonnepanelen op ons dak liggen, een zonneboiler voor tapwater en een warmtepomp voor de verwarming.
  Je kunt er gewoon een sport van maken om te besparen, door op een vast tijdstip de meterstanden op te nemen, leuk om bij te houden en misschien ga je onbewust wel aan het besparen.
  Ik denk dat alle beetjes helpen en doe je het niet voor je portemonee, doe het dan voor de mensen die na ons nog van deze wereld willen genieten.
  Gompy
  joke26455Gebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:255


  --
  11 feb 2007 09:29
  ik denk dat je zeker een steentje bij kan dragen voor een beter milieu als individu. Heel veel druppels maken een grote zee.
  JokeGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6740


  --
  11 feb 2007 10:31

  Wij proberen er wel bewust mee om te gaan door bijv. groene stroom, woningisolatie, gescheiden afvalinzameling, standby uitschakelen, alles op 40 graden wassen, natuurlijke producten, hergebruik.
  Waar ik erg milieuonvriendelijk in ben, is de auto. Ik ga bijna elke dag met de auto naar mijn werk, omdat ik ergens heen moet of omdat ik me niet nat wil laten regenen terwijl ik weet dat ik bezoek krijg. Als ik zeker weet dat er geen bezoek komt en ik niet weg hoef, ga ik met de fiets, maar dat is misschien maar 1x per 14 dagen. En ik woon maar 5 minuten fietsen van mijn werk...

  groetjes, Joke
  moderator
  sonnie1983Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6017


  --
  11 feb 2007 10:42
  auto hebben we alle 2 nodig. anders komen we niet op het werk. (te ver weg voor de fiets en daarbij laat ik mijn vriend niet om 3, 4, 5 uur snachts op zijn fietsje).

  verder wel zoveel mogelijk onnodige lampen uit. gordijnen savonds dicht en rolluiken dicht. overdag verwarming op 15 savonds op 21. als het echt koud is dan gaat de verwarming overdag wel iets hoger omdat het anders savonds niet warm te krijgen is.

  ik gebruik wel een droger maar dat komt omdat ik in het weekend al mijn was moet doen. dus dan is een droger wel fijn. tegenwoordig hang ik wel zoveel mogelijk was op maar toch gebruik ik de droger nog.

  Overal spaarlampen behalve op wc, douche en kelder, die zijn zo weinig en / of kort aan dat volgens mij spaarlamp niks uit haald.

  en enigste wat hier vaak aan staat zijn de pc’s.

  afval scheiden doen we ook.

  gr
  PePoGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:31812


  --
  11 feb 2007 10:45

  Droger hebben we hier ook, wordt zo min mogelijk gebruikt, maar soms kan het niet anders... Verwarming staat hier overdag op 17, savonds op 19 en snachts op 15. Trui en pantoffels aan.

   

  PePo
  "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
  karin185Gebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:8391


  --
  12 feb 2007 11:36
  Ook hier spaarlampen, zo weinig mogelijk lampen aan. Zoveel mogelijk tussendeuren dicht. Droger zeer zelden gebruiken, maar was op zolder ophangen. Witte was op 60 graden, de rest op 40. Hebben HR++ glas en een HR+ ketel. Apparatuur zoveel mogelijk uit en niet op standby. Oud papier gaat naar de kerk, glas naar de glasbak.
  En we nemen elke zondagochtend de meterstand op, waardoor je veel bewuster wordt van je energieverbruik en het een sport wordt om nog meer te besparen.
  De verwarming staat overdag op 17 graden. Zodra ik ’s middags even ga zitten (tegen 4 uur) gaat ie op 19 en daar blijft het de rest van de avond op staan. Behalve als ik het heel koud heb, dan gaat de verwarming op 20 graden.
  GompyGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:7338


  --
  12 feb 2007 11:43
  Wat hebben jullie de verwarming allemaal laag staan zeg! Of zou ik dan zo’n koukleum zijn, hier staat ie echt wel op 19/20. We hebben wel een vrijstaand huis, dat zou misschien kunnen schelen met iemand die er helemaal tussen in zit. Ik weet nog toen mijn zus ging trouwen en op een flat terecht kwam, ze de verwarming bijna nooit aanhad staan!
  We proberen echt wel te besparen (heb in een berichtje hierboven al het een en ander aangegeven) maar ik wil toch nog wel een beetje comfortabel kunnen leven. Daarom gaan de slofjes hier ook aan hoor, anders moet de warmwaterzak weer mee naar bed voor de koude voeten Laughing.
  Gompy
  U bent niet gemachtigd om te reageren.
  Pagina 1 van 41234 > >>


  Nieuwste reacties