Volg ons via
 
Het milieu en groene energie
Je bent nu hier : Forums > Actueel > Nieuws van de dag
Pagina 2 van 4 << < 1234 > >>
35 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
GompyGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7338


--
12 feb 2007 11:45
We hebben trouwens wel vloerverwarming (beneden geen radiatoren) en die kun je dus ook niet zo makkelijk wat hoger of lager zetten. Maar doordat we de vloer op een constante lage watertemperatuur houden is het wel lekker behaaglijk.
Gompy
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:32324


--
12 feb 2007 12:52

En dat is ook zuinig, als je er goed mee omgaat. Wij hebben een tussenwoning, dus inderdaad minder behoefte aan directe warmte omdat we van twee kanten een niet-buitenmuur hebben.

PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:73472


--
12 feb 2007 01:32
Phoe, niet meteen zo op een rijtje wat wij aan energie-besparing en milieu doen. Wel in elk geval gescheiden afval. Zoveel als kan (dus papier, glas, rest, chemo).

Ik hou geen rekening met wassen op daltarieven omdat onze wasmachine en droger op zolder staan, open trappengat, en een man die al wakker wordt van groeiende grassprietjes in de tuin van de buren. Dus dat is bij ons geen optie. Daarbij komt dat ik liever die apparaten (ook vaatwasser) niet laat draaien als ik er niet een beetje zicht op kan houden (door ervaringen in naaste omgeving die ik niet mee hoop te maken).

Verwarming staat hier ook niet heel hoog, maar 17 graden en 19 graden is hier echt te koud. Hebben helft van een 2-kapper, dus aan een kant buitenmuur. Aan de andere kant buren waar we geen contact mee hebben dus daar hebben we figuurlijk in elk geval weinig warmte van. Hihi!
Dus als-ie aan staat zitten we op 20-21 graden.

Nou zet ik hem ook alleen maar aan als ik ook thuis ben en als ik op een ochtend weg moet, zet ik hem voordat ik vertrek helemaal niet meer aan. Dat komt dan ’s middags wel. Zonde van de warmte. Meestal gaat-ie pas ’s middags tegen tweeën een keertje aan. ’s Avonds gaat-ie al een half uur of uur voordat we naar bed gaan uit.

Wel 2 auto’s voor de deur, en ook allebei nodig. Zeker nu in de winter met 2 kleine peutertjes, ga ik echt niet door weer en wind met 2 zwemtassen richting zwemles op de fiets. Ben meer een mooi-weer-fietser.
Mijn man heeft de auto nodig om op zijn werk te komen, maar hij werkt op maandag thuis dus dat scheelt al 1 dag auto.

Heb een zogenaamde mama-fiets zodat ik met 2 peutertjes tegelijk kan fietsen dus als het weer het straks weer toelaat komt die fiets zoveel mogelijk tevoorschijn.
Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
GompyGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7338


--
12 feb 2007 02:01
Ja, de auto is misschien nog wel een punt hier. Ik gebruik hem in ieder geval niet voor het werk. Via een gang kan ik van huis naar kantoor. Maar verder is het wel heel gemakkelijk dat ie voor de deur staat. Ben ook echt een mooi weer fietser en boodschappen doen met de fiets loopt elke keer fout, sta ik bij de kassa en denk ik  "phoe weer te veel voor in de fietstassen", die 2 keer in de week pak ik dan de auto.
Gompy
sonnie1983Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:6017


--
12 feb 2007 02:06
nou bij ons staat ie savonds egt wel op 21 soms 22.
zitten ook tussen 2 huizen in. maar spouwmuren. dus dat scheelt ook weer!

gr
karin185Gebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:8391


--
12 feb 2007 03:08
Wij wonen in een hoekhuis, dus ook aan 1 kant een buitenmuur. Verder hebben we een plavuizenvloer beneden (wel met vloerverwarming) maar voor mijn gevoel altijd toch net iets kouder dan als je vloerbedekking hebt.

Maar ik ben geen koukleum en mijn man ook niet. Dus dat scheelt die 1 of 2 graden kennelijk die jullie hoger stoken.

Wij hebben maar 1 auto, want 2 kunnen we niet betalen. Dus ik ga in deze winter meestal met de wandelwagen erop uit, als ik een boodschapje nodig heb. Kan Esther in ieder geval lekker warm en droog zitten. En ik zelf kan wel tegen wat kou. In de zomer hoop ik ook mijn mama-fiets meer voor de dag te halen.
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:32324


--
12 feb 2007 04:09

Ik fietste vroeger altijd met de meiden naar zwemles, toen ze 4 en 6 waren 2 x per week 6 km. heen en 6 km. terug, de een fietste zelf, de ander achterop. Ook in de winter ja, we hebben wat stormen en sneeuw doorstaan hoor. Wij willen geen twee auto’s, en kunnen het ons ook niet veroorloven (nou ja, als we het zouden willen zouden we ergens anders op moeten bezuinigen)
En wij zijn wel dagelijkse fietsers, de kinderen wisten niet beter, mamma heeft de auto mee, dus wij doen alles op de fiets, klaar, geen keuze dus ook niet zeuren.

 Edited by - Peter P on 12-2-2007 18:10:46
PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
JokeGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:6740


--
12 feb 2007 06:14
Wij wonen in een vrijstaand huis. The cv staat hier ook op 21 ongeveer, maar we hebben een HR-ketel met buitenvoeler en kamerthermostaten, plus een open haard in de kamer, dus stoken we behoorlijk zuinig.
groetjes, Joke
moderator
joke26455Gebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:255


--
12 feb 2007 07:38
Wij wonen in een dijkhuis, met een onderhuis, dat is best wel koud aan je voeten, maar ik heb de verwarming overdag op 19 graden en doe gewoon pantoffels aan.
s’ Avonds komen de koukleumen thuis dan gaat hij op 20 graden. s’ Nachts gaat hij op 17 graden.
Ik ben ook altijd op de fiets gegaan toen de kinderen klein waren. Het ging allemaal net. 1 voorop, 1 achterop en 1 naast mij op haar eigen fietsje.
Ze doen nu nog bijna alles op de fiets.
O ja en plastic bakjes van boter, de chinees enz. gaan naar een eethuis waar ze het overgebleven eten aan de mensen meegeven.
De plastic zakjes die ik bij de boodschappen krijg gebruik ik voor de prullebakken en gaan naar de voedselbank om de boodschappen voor de mensen in te doen.
Oude kleren en spullen gaan naar de kringloopwinkel en zelf koop ik daar ook wel eens iets.
joke26455Gebruiker is Offline
Basic Member
Basic Member
Posts:255


--
12 feb 2007 07:39
O ja, vergeet ik nog, niet de kraan laten lopen tijdens het tandenpoetsen.Wink
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 4 << < 1234 > >>


Nieuwste reacties