Volg ons via
 
slank gebak
Pagina 1 van 512345 > >>
41 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
willy vGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3897


--
13 feb 2007 09:15

    Wie heeft er een goed recept voor het  maken van gebak met weinig caloriën.
    Kruidkoek en cake van Atlanta heb ik vaak gemaakt in allerlei variaties.
    Ik wil wel eens iets anders.

    Kom maar op met nieuwe recepten, ik bak graag.

    Groetjes Willy 

    Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
    en makkelijk worden uitgesproken
    maar hun echo duurt eindeloos voort
    PePoGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:31475


    --
    13 feb 2007 09:52

    Het probleem is dat gebak altijd met meel wordt gfemaakt, en meel = koolhydraten = caloriën...
    kan je de suiker vervangen door zoetstof, doen wij hier af en toe als mijn dochter wil mee-eten, maar toch... 

    PePo
    "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
    LouiseGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:7814


    --
    13 feb 2007 10:38
    Muffins (wel dezelfde dag eten, met rozijnen kan langer)

    Ingrediënten:
    300 gram zelfrijzend bakmeel
    2 theelepels bakpoeder
    1 eetlepel speculaaskruiden (of weglaten, en dan 150 g rozijnen erdoor)
    75 gram bruine basterdsuiker (bij rozijnen witte)
    snufje zout
    2 dl halfvolle melk
    2 eieren
    3 eetlepels vloeibare bakboter
    muffinbakplaat voor 12 stuks (siliconenvorm hoeft niet ingevet)

    Bereiding:iets minder lang/heet kan wel! (erg bruin nu)

    Verwarm de oven voor op 200°. Doe het meel met het bakpoeder, (speculaaskruiden), de suiker en het zout in een kom. Doe de melk in een maatbeker met het ei en de boter en klop dit los. Giet nu dit melk-ei-mengsel bij het meel in de kom en roer losjes met een vork tot een klonterig geheel. Het moet niet een glad beslag worden want anders worden de muffins niet zo mooi luchtig. (rozijnen erdoor) Verdeel het beslag met een lepel in de muffinvormpjes. Bak de muffins in 25 minuten en laat ze afkoelen.

    Kreeg deze bij een vriendin, enorm grote dingen waren het, maar zo heerlijk luchtig!! En totaal niet zwaar, en maar plm. 80 kcal./stuk. Niet verkeerd volgens mij.

    @Peter: tuurlijk, meel is koolhydr., maar vet en suiker is volgens mij toch erger. Meel heeft wel evenveel kcal/gr als suiker maar suiker eten roept meer willen eten op in je lichaam. (toch?) Dit recept komt aardig in de buurt van een boterham... maar dan wel een hele lekkere!



    Edited by - Louise on 13-2-2007 10:40:45
    willy vGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3897


    --
    13 feb 2007 10:52

    Bedankt. ik ga de muffins zeker bakken in het weekend, ik heb al eens eerder muffins gebakken maar dar waren net bakstenen, ik zal het nu eens op jouw manier doen.

    Willy 

     

    Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
    en makkelijk worden uitgesproken
    maar hun echo duurt eindeloos voort
    karin185Gebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:8391


    --
    13 feb 2007 12:16
    Ik hoorde pas een buurvrouw zeggen dat ze een cake ging bakken die niet vet was. Ze had het recept van familie die naar een afslankclub ging.

    Een dag later las ik ergens dat je cake makkelijk minder vet kunt maken door een gedeelte van de boter te vervangen door vers vruchtensap.
    (Ik herinner me nu weer dat dat in de allerhande stond (in zo’n klein extra boekje wat er in zit).

    Ik wil binnenkort mijn buurvrouw eens vragen naar haar recept. Als ik het weet zal ik het hier ook plaatsen.
    PePoGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:31475


    --
    13 feb 2007 02:43

    Vet vervangen kan natuurlijk wel, daar wordtr een cake/gebak slanker van. En dat je van suiker meer wilt hebben dan van meel en dat het daardoor slechter is, ondanks zelfde kcal per gr., klopt ook. Maar gebak zonder vet of meel is moielijk, en een muffin komt in de buurt van een boterham zie ik ook niet, volgens m,ij is en blijft een boterham veel gezonder (maar voor sommigen misschien wel minder lekker natuurlijk)

    PePo
    "Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
    kristelGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3039


    --
    13 feb 2007 02:55

    ik heb ook ergens een cake recept waar een deel van het boter en de eieren vervangen wordt door appelmoes.

    Ik ga zoeken.... 

    S-jeGebruiker is Offline
    Huishoudgoeroe
    Huishoudgoeroe
    Posts:72848


    --
    13 feb 2007 04:03


    citaat:
    karin185 wrote:
    Een dag later las ik ergens dat je cake makkelijk minder vet kunt maken door een gedeelte van de boter te vervangen door vers vruchtensap.


    Ik heb net als Kristel ook ooit eens een cake gemaakt op basis van appelmoes! Erg lekker! Recept heb ik ook nog wel ergens volgens mij. Moet ik wel diep zoeken dus mijn hoop is eigenlijk op Kristel gevestigd.

    Edited by - Sje on 13-2-2007 4:04:16 PM
    Groetekes, S-je
    Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
    LouiseGebruiker is Offline
    Huishoudfanaat
    Huishoudfanaat
    Posts:7814


    --
    13 feb 2007 04:44


    citaat:
    Peter P wrote:

    Vet vervangen kan natuurlijk wel, daar wordtr een cake/gebak slanker van. En dat je van suiker meer wilt hebben dan van meel en dat het daardoor slechter is, ondanks zelfde kcal per gr., klopt ook. Maar gebak zonder vet of meel is moielijk, en een muffin komt in de buurt van een boterham zie ik ook niet, volgens m,ij is en blijft een boterham veel gezonder (maar voor sommigen misschien wel minder lekker natuurlijk)

    Deze bevatten 75 g suiker/12 stuks = 6,25 g suiker, doe eens jam op je boterham, dan heb je (15 g jam is een portie toch?)  9 g suiker dus meer. Vet in 1 muffin  plm. 4 gram,  dat is zo’n beetje de boter die op je brood gaat. Wel witbrood natuurlijk bij "wit" zelfr. bakmeel. Maar altijd nog veel beter dan een plak cake volgens mij.
    Overigens vind ik een verse boterham (ook een kapje) zonder of met een beetje minder-vette-halvarine vaak ook net een gebakje!

    willy vGebruiker is Offline
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3897


    --
    13 feb 2007 05:05

    Ik heb appelmoescake bij google ingetikt en toen vond ik dit
    200 gr suiker
    1 zakje vanillesuiker
    3 eieren
    200 gr cakemeel
    200 ml dunne appelmoes

    Suiker,vanille suiker+3 eieren samen mixen
    Daarna om de beurt 1 lepel appelmoes en 2 lepels cakemeel  toevoegen, doorgaan tot het meel op is en je een mooi glad deeg hebt.


    In een vorm doen ,wel even bakpapier er in en invetten  denk ik(stond er niet bij)en dan 1 uur in een voorverwarmde oven op 175 graden bakken.

    Is dit het recept van die appelmoescake denken jullie?

    Willy

    Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
    en makkelijk worden uitgesproken
    maar hun echo duurt eindeloos voort
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 512345 > >>


    Nieuwste reacties