Volg ons via
 
slank gebak
Pagina 2 van 5 << < 12345 > >>
41 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:72835


--
13 feb 2007 08:31
Ja, dat is het recept dat ik ook had! Ik kon me in elk geval nog herinneren dat er geen gram boter in zat.

Probeer het recept maar uit! Is erg lekker!

Vorm wel invetten inderdaad! Anders plakt-ie echt aan het bakblik vast.

Overigens de hoeveelheid suiker is net zoveel als wanneer je een gewone cake met boter bakt, maar appelmoes is ook zoet, dus ik vraag me af of in mijn recept minder suiker zat. Anders was het me destijds namelijk ook wel opgevallen dat 200 gram suiker mogelijk teveel was samen met de zoete appelmoes.

Laat je even weten hoe het gelukt is?

Edited by - Sje on 13-2-2007 8:33:29 PM
Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
LouiseGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7814


--
13 feb 2007 10:34

Wat zou er gebeuren als je zelf wat appels tot moes kookt, evt. staafmixer erdoor, en dan dus daar geen extra suiker doorheen?
Vind het een heel bijzonder recept, ga het een keer proberen!

willy vGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3897


--
13 feb 2007 11:50

Ik wil ook zelf de appelmoes koken zonder suiker en dan kijken wat het wordt, ik zou misschien een deel van de suiker kunnen vervangen door candarelsuiker.


Als ik hem gebakken en geproefd  heb zal ik laten weten hoe de cake gesmaakt heeft.

Willy 

Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
en makkelijk worden uitgesproken
maar hun echo duurt eindeloos voort
LouiseGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7814


--
14 feb 2007 08:15
Suiker is wel een wezenlijk onderdeel van de structuur van de cake. Ooit hebben we op de opleiding suikervrije cake in allerlei vormen gemaakt en de belangrijkste conclusie was dat het gewoon iets heel anders wordt dan "gewone" cake...
RitamariaGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7819


--
14 feb 2007 10:21
Je zou misschien iets minder suiker kunnen nemen en de zelfgemaakte appelmoes met vloeibare zoetstof kunnen zoeten. Cadarel korrels kan je niet verhitten. of heb je ook candarel in vloeistof. Ik gebruik altijd grote fles natrena vloeistof van de lidl in duitsland.
willy vGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3897


--
17 feb 2007 11:35

Gisteren heb ik de appelmoescake zonder boter gemaakt en ik moet zeggen hij is heerlijk, ik was nooit zo gek op gewone cake diesmaakt altijd een beetje *vettig*. Deze appelmoescake is heerlijk fris en ziet er ook anders uit als cake als je hem snijdt dan is het snijvlak wat rul.
Ik heb het recept iets aangepast omdat ik geleerd heb dat je per 50 gram meel, 50gram suiker enz. altijd 1 ei nodig hebt.

Nodig
4 eieren
200 gr. suiker
1 zakje vanillesuiker
200 gr. dunne appelmoes uit pot of zelfgemaakt (eventueel zonder suiker.)
200 gr. cakemeel of zr bakmeel

Oven voorverwarmen op 175 graden.
4 eieren schuimig mixen met 200 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker,daarna om de beurt 2 eetl cakemeel en 1 eetl. appelmoes toevoegen en mixen dit doe je tot alles op is.
Beslag in ingevette bakvorm doen, ik doe op de bodem altijd een velletje bakpapier of het silliconenvelletje dat ik op maat heb geknipt.
75 min. in de oven op 175 graden.

Groetjes Willy




Edited by - willy v on 17-2-2007 11:35:33 PM
Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
en makkelijk worden uitgesproken
maar hun echo duurt eindeloos voort
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:72835


--
18 feb 2007 02:51
Wat goed dat het gelukt is Willy! En wat attent dat je je aangepaste recept hier nog even vermeldt!

Ik zal hem binnenkort ook weer eens gaan maken.
Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
CliviaGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:982


--
19 feb 2007 11:10

He, wat grappig. Ik heb ’m ook gemaakt maar het was niks. Ik had geen cakemeel, dus ik heb gewoon bloem gebruikt en gist.

Mijn ervaring was dat de cake bij deze temperatuur en deze baktijd niet gaar was en ook te bruin. De cake was verder taaiig. Ter illustratie: de cakes zijn voor de vogels gegooid, en de aangebroken cake hebben ze opgegeten maar de onaangebroken cake hebben ze nog niet opengekregen...

Ik vond het dus niet zo’n succes! De smaak was ook niet geweldig, beetje vaagzoetig.  

willy vGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3897


--
19 feb 2007 11:21

Die van mij was echt lekker, je moet niet gaan vergelijken met cake,de smaak wafs fris en de cake is op gegaan tot de laatste kruimel.
Clivia, Ik denk dar combi bloem en gist bij jou de boosdoener was.


Willy

 

Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
en makkelijk worden uitgesproken
maar hun echo duurt eindeloos voort
CliviaGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:982


--
19 feb 2007 11:46
Dan ga ik het nog eens proberen met zelfrijzend. Het idee vind ik wel heel leuk namelijk. Maar ik zet voor de zekerheid dan toch de oven iets minder heet...
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 5 << < 12345 > >>


Nieuwste reacties