Volg ons via
 
slank gebak
Pagina 3 van 5 << < 12345 > >>
41 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
willy vGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3897


--
19 feb 2007 11:51

Misschien eerst  op 160 graden en daarna op 175.Had je wel de eieren en suiker lang gemixed want er moet wel een beetje luchtig worden, ook het zr bakmeel en appelmoes goed er door mixen.


Willy

 

Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
en makkelijk worden uitgesproken
maar hun echo duurt eindeloos voort
LouiseGebruiker is Offline
Huishoudfanaat
Huishoudfanaat
Posts:7814


--
19 feb 2007 03:34
bloem en gist is totaal iets anders dan zelfrijzend bakmeel. Gist heeft warmte en rijstijd nodig vóór het bakken, zelfrijzend gaat "vanzelf". Daar is het vast mee misgegaan!
PePoGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:31449


--
19 feb 2007 03:50

gist geeft een natuurlijke reactie, gistcellen eten de suiker en produceren daarbij gas, terwijl zelfrijzend bakmeel een chemisache reactie geeft: het bakpoeder in reactie met een zuur en water produceert gas, wat voor de luchtigheid zorgt. Dus inderdaad een totaal verschillende werkzaamheid. Cakebeslag is veel te vloeibaar om voor het bakken goed te rijzen, de luchtbelletjes blijven er niet in hangen, en tijdens het bakken gaat de dist dood, dus werkt het ook niet verder meer.

PePo
"Het leven is net als fietsen. Als je denkt dat er geen wind is, dan heb je hem meestal behoorlijk mee"
CliviaGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:982


--
19 feb 2007 04:05

Aha, het was gewoon een kwestie van chemie. Ik had wel heel lang staan mixen, want ik heb wel eens gehoord dat cake veel lekkerder wordt als je lang mixt.

Ik heb vanavond niet veel te doen, dus ik ga een herkansing wagen.  Wordt vervolgd. 

Irene42Gebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:8


--
19 feb 2007 08:05

Slanke Appeltaart
500 gram appels
50 gr suiker
citroensap
2 eieren
125 zelfrijzendbakmeel
kaneel naar smaak.

Snij de appels in stukjes,besprenkel met citroensap en kaneel

verwarm de oven op 225 graden

Klop de eieren,suiker luchtig(eventueel scheut heet water erbij),voeg al roerend het bakmeel toe.
schep luchtig de appels door het deeg en bak te taart gaar in ong 30 minuten.

Snij de taart in 10 punten,per punt ong 100 calorieën

Het is geen hoge taart, maar wel erg lekker fris.
_________________
CliviaGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:982


--
19 feb 2007 11:20
Ik heb vanavond de appelmoescake nog een keer gemaakt, en nu ging het beter. Nog steeds te bruin naar mijn zin, hoewel de oven op 160 graden stond. De smaak vind ik nog steeds niet bijzonder, gewoon vaagzoetig. Maar deze gaat in ieder geval niet naar de spreeuwen, dat weet ik wel. Toch denk ik niet dat ik ’m nog een keer doe, zo bijzonder is het niet. Maar een keer iets proberen is wel leuk!  Dat recept van Irene spreekt me ook wel aan, het lijkt er op maar ik denk dat het net wat meer smaak zal hebben.
willy vGebruiker is Offline
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3897


--
19 feb 2007 11:54

Ik denk dat je oven warmer wordt dan de temp. waar je hem op zet., kun je controleren met een oventhermometer,

Ik had hem op 175 gezet en de cake  was precies goed.

Willy 

Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
en makkelijk worden uitgesproken
maar hun echo duurt eindeloos voort
Sam32Gebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:24


--
06 mrt 2007 01:56
Leuk topic, ik krijg er helemaal trek van Smile

Ik bak mijn appelmoescake altijd met gewoon cakemeel. Pak kant-en-klaar cakemeel kopen, de hoeveelheid boter vervangen door appelmoes, in de ingevette vorm storten en that’s it (wel even bakken natuurlijk). Ik voeg dus ook geen eieren toe zoals op de verpakking staat, alleen maar appelmoes. Als ik het idee heb dat het deeg nog wat te dik is ivm het ontbreken van de eieren doe ik er nog een beetje extra appelmoes bij, maar echt niets anders.

De cake krijgt een beetje een ontbijtkoek-structuur, is niet vet en wel lekker fris en vanille-achtig. Hier in huis vinden ze hem altijd erg lekker!

S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:72835


--
28 feb 2010 03:24
Vraag van Emootje:

Denken jullie dat het mogelijk is dat ik in taarten/ Cakes de suiker kan vervangen voor zoetstof? En zo ja, hoe en welke zoetstof?
Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
S-jeGebruiker is Offline
Huishoudgoeroe
Huishoudgoeroe
Posts:72835


--
28 feb 2010 03:25
Reacties tot nu toe:

Karin185:
Ik heb even gezocht op internet en vond onder andere dit en dit en dit.

Emootje:
Karin wat lief dat je op zoek ging, dat had ik natuurlijk ook zelf kunnen bedenken, maar ja zo slim ben ik niet.


Edited by - Sje on 28-2-2010
Groetekes, S-je
Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 3 van 5 << < 12345 > >>


Nieuwste reacties